ciasto - 162258 przepisów (strona:3050/10818)

Omlet biszkoptowy 111

deser . Podstawą omletu biszkoptowego są jajka, odrobina mąki oraz cukru pudru. Najpierw białka oddziela się od żółtek, ubija na sztywno z cukrem, po czym dodaje żółtka i mąkę. To ciasto omletowe , jak sama nazwa wskazuje, jest takie samo jak ciasto, z którego pieczemy biszkopt. Zarówno konsystencja ciasta, jak i upieczony omlet są identyczne jak w biszkopcie. Omlet biszkoptowy podaję oprószony(...)kontynuując ubijanie. Do ubitych z cukrem białek szybko dodać rozmieszane widelcem żółtka oraz przesianą mąkę. Na patelnię włożyć połowę masła, wstawić na ogień i rozgrzać. Na rozpuszczone masło wylać ciasto omletowe , zmniejszyć ogień na mały i piec omlet pod przykryciem przez 15 minut . W trakcie pieczenia omlet przewrócić i dodać pozostałe masło. Upieczony omlet podawać ciepły, oprószony cukrem pudrem. Omlet

MeCooks
Panna cotta 86

ogniu i zdejmij ją z palnika tuż przed zagotowaniem. Sprawdź też inne pyszne pomysły na desery: Mrożone batony jogurtowe z owocami i granolą Deser z musem kajmakowym i jagodami Ciasto rafaello bez pieczenia Kokosowe kulki mocy Drukuj Panna cotta #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star

Na-talerzu.pl
Sernik bez sera z kruszonką 559

Szukasz ciasta lżejszego niż sernik? Koniecznie wypróbuj ten przepis na sernik bez sera! Składniki i sposób przygotowania 3 szklanki mąki 7 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 1 paczka margaryny Składniki na ciasto połączyć, zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć blachę. Drugą schłodzić w zamrażarce. 4 śmietany 18% 400 ml 2 budynie śmietankowe 7 białek(...)szklanka cukru Białka ubić z cukrem, dodać powoli mieszając śmietanę i budyń. Przelać do blachy. Na to zetrzeć schłodzoną drugą część ciasta. Piec 50-60 min w 180° C. Autor przepisu: Justyna Artykuł Sernik bez sera z kruszonką pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Drożdżowe Ślimaczki Z Jagodami I Mascarpone 89

wszyscy zadowoleni bo nie trzeba kupować czego na mieście gdy się zgłodnieje ;) Składniki na 8-10 sztuk Zaczyn: 12 g drożdży 1/4 szkl ciepłego mleka 1/2 płaska łyżki cukru Ciasto: 150 g mąki 1 jajko kl M 20 g roztopionego masła 3 łyżki cukru esencja waniliowa Nadzienie: 100 g serka mascarpone 1 łyżka jogurtu naturalnego 2-3 łyżki cukru pudru(...)mleka, łyżki cukru i drożdży tworzymy zaczyn i odstawiamy do wyrośnięcia. 2. Mąkę, jajko, cukier oraz esencję waniliową umieszczamy w misce. Dodajemy do tego wyrośnięty zaczyn i zaczynamy wyrabiać ciasto, podczas wyrabiania dolewamy masło. Jeśli ciasto jest zbyt tępe możemy dodać 1-2 łyżeczki jogurtu/śmietany i wyrabiamy dalej. Gotowe ciasto odstawiamy na 30-40 minut do podrośnięcia. 3. Składniki

Gotowanie...to proste !
Racuchy z twarogiem 76

być w temperaturze pokojowej) i przeczytaj dokładnie opis wykonania oraz wskazówki na końcu przepisu. Dzięki temu zaplanujesz optymalnie czas pracy w kuchni i usmażysz pyszne placuszki. Krok 1. Przygotowuję ciasto na racuchy Do głębokiego talerza lub miseczki rozkruszam w dłoniach twaróg. Do miski wbijam jajka o temperaturze pokojowej, oprószam szczyptą soli i wsypuję cukier oraz cukier waniliowy. Za pomocą miksera(...)maksymalnych obrotach przez około 3 – 5 minut, aż uzyskam jasną pianę. Następnie wsypuję mąkę oraz proszek do pieczenia. Całość mieszam delikatnie za pomocą łyżki lub szpatułki. Do ciasta wrzucam rozkruszony twaróg i całość mieszam za pomocą łyżki lub szpatułki. Możesz też całość zmiksować mikserem. Ciasto na racuchy z twarogiem jest już gotowe. Prawda, że prosto i szybko? Ja dodatkowo

Ania gotuje
KIWACZEK 74

pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao. Za pomocą różdżki lub łyżki delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24x24 cm gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia zaś boki smarujemy masłem. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. I pianka kiwi(...)grudki. Na koniec dodać 1 łyżeczkę żelatyny i dokładnie wymieszać za pomocą robota. Kiwi - owoce obrać i pokroić w ćwiartki plastrów.  Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 blaty. Dno tortownicy o średnicy 24 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie włożyć pierwszy blat biszkopta. Następne wyłożyć cały lekko tężejący

Ciastka - domowe słodkości
Gofry pełnoziarniste 81

Zdrowo Posypane * typ 1850 ** można zastąpić miodem lub pominąć i przygotować gofry wytrawne Czas przygotowania:  30 minut Ilość : 8 sztuk Przygotowanie Gofrownicę nagrzewamy i w międzyczasie przygotowujemy ciasto. Wszystkie składniki mokre ( mleko , olej i jajka ) dodajemy do miski i mieszamy trzepaczką. Następnie dodajemy składniki suche ( mąkę , cukier , sól i proszek do pieczenia ) i mieszamy do połączenia składników. Wylewamy porcje(...)ciasta do pełnego pokrycia foremki gofrownicy i opiekamy do zarumienienia (u mnie 5 minut , po czym odwracam gofry na kolejne 2 minuty aby zarumieniły się również z drugiej strony). Gofry podajemy na ciepło lub na zimno , przyozdobione bitą śmietaną , jogurtem lub serkiem twarogowym i muśnięte pyłkiem truskawkowym i posypane grysikiem truskawkowym . Co ważne, podajemy od razu po przygotowaniu, grysik

WegePrzepis
Chałwowiec bez pieczenia 326

Chałwowiec to ciasto z masą budyniową z dodatkiem chałwy, przekładane herbatnikami. Ładnie wygląda i dobrze kroi się już na drugi dzień od przygotowania, jednak moim zdaniem najsmaczniejsze jest gdzieś po 2-3 dniach. Myślę, że warto mieć to na uwadze i przygotować je z wyprzedzeniem (choć to jak zwykle może być kwestia gustu. Tak było np w przypadku ciasta(...)Oreo , gdzie uznałam, że lepsze jest po kilku dniach, a z kolei opinia osoby, która je zrobiła wskazywała, że ciasto smakowało jej już od pierwszych dni). Osoby, które go próbowały, bardzo go chwaliły. 200 g herbatników kakaowych 100 g herbatników maślanych około 200 g dżemu z czarnej porzeczki Masa budyniowo-chałwowa: 1 l mleka 60 g mąki pszennej

Smaki Na Talerzu
Placuszki z jabłkami 397

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Wymieszać sypkie składniki. Następnie wbić jajka i wlać kefir. Całość ponownie wymieszać do połączenia składników. Ciasto odstawić na kilka minut. W tym czasie przygotować jabłka. Jabłka umyć, obrać i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w drobną kostkę. Do ciasta wrzucić pokrojone jabłka i wymieszać. Na dobrze rozgrzaną(...)patelnię z odrobiną tłuszczu nakładać porcjami ciasto i smażyć na średnim ogniu przez ok. 2 minuty na stronę. Gotowe placuszki podawać z cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Placuszki z jabłkami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Racuchy ze śliwkami 274

przygotowaniu i szybkie placuszki, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ponieważ racuchy w tym wydaniu nie zawierają drożdży, to nie czekamy na wyrośnięcie ciasta. Nie potrzebujemy nawet miksera! Wszystkie składniki wystarczy wymieszać łyżką i gotowe. Do tego śliwki zatopione w cieście i mamy pyszną przekąskę, której nikt się nie oprze. Serdecznie zachęcam do wykorzystania tego(...)kefir oraz jajka. Całość ponownie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Śliwki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Patelnię dobrze rozgrzać i posmarować cienko olejem. Przy pomocy chochli nakładać porcje ciasta na patelnię. Na każdym placku ułożyć po 3-4 plasterki śliwek. Smażyć na średnim ogniu po kilka minut z obu stron na rumiano. Po usmażeniu wszystkich placuszków posypać cukrem pudrem

Przepiski.pl
Bułeczki drożdżowe z ciasta do jagodzianek 59

rozpuszczone i przestudzone masło  oraz podrośnięty zaczyn drożdżowy. Mieszamy składniki łyżką do połączenia,  po chwili zaczynamy zagniatać dłonią. Możemy też użyć miksera  z hakami do wyrabiania ciasta drożdżowego. Wyrabiamy około 10 - 15 minut, by ciasto stało się miękkie,  elastyczne i odchodziło od dłoni.  Miskę przykrywamy ściereczką i odkładamy  w ciepłe miejsce na około(...)godzinę, by ciasto podwoiło objętość. Ja z reguły miskę wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury około 40 stopni, proces wyrastania wówczas znacząco się skraca. Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat oprószony mąką,  szybko raz jeszcze zagniatamy,  po czym dzielimy na 10 - 15 równych kawałeczków.  Z każdego formujemy kulę, rozpłaszczamy ją w dłoni  i nakładamy na środek łyżkę

Kronika Piekarnika
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu. 983

zblendować razem z jajkami. Twaróg dodawać stopniowo. Pod koniec dodawania dosypać do niego budyń i ponownie całość wymieszać. Do tak przygotowanej masy serowej dodać szklankę making i zacząć wyrabiać ciasto. W trakcie wyrabiania stopniowo dodawać pozostałą mąkę. Mąkę dodawać do momentu uzyskania właściwej konsystencji ciasta. Zazwyczaj dodaje 1.5 szklanki maki. Ciasto ma być miękkie i dawać się łatwo rolować. Resztę(...)niezużytej mąki zachować do podsypania ciasta i klusek. Wyrobione ciasto podzielić na mniejsze części i z każdej z nich uformować wałeczek. Każdy wałeczek lekko spłaszczyć i pod skosem wyciąć z niego kluseczki. Wielkość zależy od waszych preferencji. Gotowe kluski gotować we wrzącej osolonej wodzie jeszcze 3 minuty od ich wypłynięcia na powierzchnię wody. Ugotowane kluski wyjąć z wody za pomoca

Pani M - kuchnia smakowita
Ptasie mleczko z białek i galaretki 152

Ptasie mleczko z białek i galaretki jest banalnie prostym do zrobienia ciastem bez pieczenia. Idealny przepis na puszyste i delikatne domowe ptasie mleczko z białek i galaretki. Łatwe do przygotowania niskokaloryczne ptasie mleczko, to na pewno pyszny deser bez pieczenia na każdą okazję. Ciasto bez pieczenia zrobione jest w zasadzie tylko z 3 składników, białek, cukru i galaretek. Kiedyś ptasie(...)mleczko z białek będzie puszyste i odpowiednio porowate, jeśli białka z cukrem będą starannie ubite, a galaretka dodawana stopniowo w początkowym momencie jej tężenia. Puszyste i delikatne jak chmurka ciasto bez pieczenia z białek i galaretki jest jednym z chętniej jedzonych ciast i sprawdza się na każdą okazję. Smak galaretek najlepiej dostosować do swoich upodobań. Z tego przepisu wychodzi lekko

Kuchcik gotuje
Czarny burger vege szarpany 50

szarpany. Dosłownie po podałam go z jackrut szarpanym. Muszę przyznać że świetny zamiennik mięsa dla wegan i nie tylko. Jadłam go pierwszy raz i na pewno nie ostatni.   ciasto : 230 g mąki pszennej chlebowej typ 650 1/2 łyżeczki soli 120 ml mleka 20 g masła 10 g drożdży świeżych 1 jajko 1 łyżka węgla aktywnego 1 łyżeczka cukru(...)czosnkowy   marynata jackfrut: 500 g jackfruit szarpany 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz, papryka wędzona, czosnek suszony 2 łyżki sosu sojowego Ciasto: Przepis na 4 sztuki Do miski przekładam drożdże dodaję dwie łyżki mąki, cukier, mleka tyle żeby zaczyn miał konsystencję kwaśnej śmietany. Mieszam i odstawiam na 30 minut, aż zaczyn będzie pracował

wesoła kuchnia
Tarta z truskawkami i czereśniami 33

Tarta z truskawkami i czereśniami. „W prostocie siła” to wręcz idealny opis tego ciasta. Kruche ciasto z tym, co aktualnie najlepsze. Możecie użyć dowolnych owoców – za każdym razem będzie pysznie. U mnie w wersji z truskawkami, czereśniami i małym porzeczkowym akcentem. Więcej moich sezonowych przepisów klikając TUTAJ. Zapisz przepis The post Tarta z truskawkami i czereśniami first

Pogotujmy.pl

Proponowane wyszukiwania