ciasto - 162020 przepisów (strona:1372/10802)

Ciasto z rabarbarem i pianką bez cukru 56

Przepis na kwaskowe, sezonowe ciasto z rabarbarem i słodką pianką bez cukru. Prawdziwa rozkosz bez cienia wyrzutów sumienia. Kto powiedział, że do rabarbaru trzeba sypać cukier? Jest kwaskowy, ale taki jego urok. I dziś Wam to udowodnię! Przedstawiam nowy przepis na ciasto z rabarbarem. Zamiast cukru użyłam erytrolu, który daje słodycz, a nie zawiera węglowodanów (i kalorii!). Ciasto z rabarbarem(...)się nie przypali. Po chwili dodać erytrol, dokładnie wymieszać. Dusić pod przykryciem jeszcze chwilkę, rabarbar powinien napęcznieć i zacząć się rozpadać. Rabarbarową masę zestawić z ognia i ostudzić. Przygotować ciasto. W rondelku stopić masło, dodać do niego olej, wodę, erytrol i sól. Całość zagotować. Zestawić z ognia i powoli wsypać mąkę, energicznie mieszając. Gorące jeszcze ciasto przenieść do formy

Dietolog
CIASTO BISZKOPTOWE Z MASĄ TRUSKAWKOWĄ + FILMIK 55

Dzisiaj podam przepis na ciasto z masą budyniowo- truskawkową. Letnie ciasto pachnące truskawkami idealne na przyjęcie i nie tylko.  SKŁADNIKI :  6 dużych jajek  1/2 szklanka oleju  1/2 szklanka mąki ziemniaczanej  2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 szklanka mąki pszennej(...)cukrem na puch, dodajemy do nich uitą pianą, mieszamy i wlewamy olej, dalej miksując dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia.  Formę 25/30 cm, smarujemy olejem. Wylewamy ciasto i pieczemy 40 - 45 minut w 180 % *. Ciasto po upieczeniu studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Następnie przecinamy na dwie równe połówki.  Truskawki i cukier przekładamy do garnka, ubijamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta z truskawkami 51

truskawkami! Czas przygotowania: 60 min Czas oczekiwania: min. 60 min Czas pieczenia: 30 min   Składniki: (na blaszkę o średnicy 28 cm, przelicznik na inne formy znajdziesz tutaj ) Ciasto kruche: 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli Masa: 250 g schłodzonego serka mascarpone 250-300 g dobrze schłodzonej śmietanki 30 % 2-3 łyżki(...)cukru pudru 1-2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub cukru waniliowego Dodatkowo: 1 kg truskawek 1 kg fasoli do obciążenia tarty papier do pieczenia Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę przesiej z cukrem pudrem, dodaj zimne masło i rozdrobnij do otrzymania kruszonki Żółtko rozmieszaj ze szczyptą soli i dodaj do sypkich składników Zagnieć jednolite kruche ciasto, w razie potrzeby dodaj łyżeczkę lodowatej wody

Słodki Blog
Szybkie ciasto bez pieczenia 953

Pyszne słodkości nie zawsze wymagają wielogodzinnych i trudnych przygotowań. To proste i szybkie ciasto bez pieczenia to świetny przykład na to, że czasami najprostsze przepisy są tymi najsmaczniejszymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W tym wpisie mam dla Was przepis na pyszny deser, który zachwyci każde podniebienie. Doskonale smakuje i ładnie się prezentuje, a jego przygotowanie zajmie Ci nie więcej niż(...)minut! Idealne kiedy zachce Nam się czegoś słodkiego, lub kiedy spodziewamy się gości, a nie mamy czasu na pracochłonne ciasto. SZYBKIE CIASTO BEZ PIECZENIA – PRZEPIS Składniki 12 herbatników maślanych 36 herbatników kakaowych 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1/2 puszki masy krówkowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę wraz z serkiem

Przepiski.pl
Ekspresowe ciasto z rabarbarem bez miksera 64

Przepis na szybkie i bardzo smaczne ciasto z rabarbarem. Przygotowanie ciasta wymaga tylko wymieszania składników trzepaczką i pokrojenia rabarbaru. Jest to ciasto z rodzaju „łyżką mieszanych” które po upieczeniu wychodzi wilgotne i długo zachowuje świeżość. Czas przygotowania: 15 min Czas pieczenia: 40 min   Składniki: (na blaszkę 24×24 cm, tutaj znajdziesz przelicznik na większe foremki) Ciasto(...)wymieszaj i odstaw na później Żółtka wymieszaj trzepaczką z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli Dodaj śmietanę i olej, dokładnie wymieszaj Wsyp mąkę oraz proszek do pieczenia, wymieszaj Gotowe ciasto wyłóż na blaszkę i wyrównaj Na wierzchu rozłóż równomiernie rabarbar Piecz ok. 40 min w temp. 180°C (do suchego patyczka, grzałka góra-dół) Lukier: cukier puder wymieszaj z wrzącą

Słodki Blog
Czekoladowa rolada z truskawkami 71

ustawionym na wysokie obroty przez około 5 minut. 3. Do mąki dodać kakao, krótko wymieszać łyżką i przesiać na jajeczną masę. Dodać startą czekoladę i wymieszać szpatułką na jednolite ciasto, proszę za długo nie mieszać. 4. Ciasto przełożyć na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 35x42cm (blachę można posmarować trochę masłem, aby papier lepiej się trzymał; jest(...)Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 12-15 minut. Piekłam na drugim od dołu poziomie piekarnika. 5. Rozłożyć czystą ściereczkę i równomiernie posypać ją cukrem pudrem. Ciasto po wyjęciu z piekarnika od razu przełożyć na ściereczkę, odwracając blachę do góry dnem (lub ciasto nakryć ściereczką, następnie na ściereczkę położyć deskę i dopiero odwrócić do góry dnem). Zdjąć

Mała Cukierenka
Mars – pyszne ciasto bez pieczenia 364

Mars – pyszne ciasto bez pieczenia Szybkie w wykonaniu, bardzo proste i niebiańsko smaczne ciacho. Polecam!       Składniki: 300g herbatników – ok 50 sztuk (u mnie są jasne i ciemne herbatniki) 1 puszka masy krówkowej (kajmaku) ok 450g 3 batoniki Mars pół tabliczki gorzkiej czekolady 2-3 łyżki mleka Krem śmietankowy: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 250g serka(...)odkładamy do wyłożenia na wierzch. Do reszty dodajemy pokrojone batoniki i mieszamy *** *** Masę z batonikami wykładamy na herbatnikach *** *** Całość przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Na wierzchu rozsmarowujemy pozostałą masą śmietankową *** *** Ciasto posypujemy startą gorzką czekoladą *** *** Ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
Kanapki z łososiem z ciasta francuskiego 73

przygotowane kanapki smakują nieziemsko i jeszcze lepiej się prezentują. Połączenie kruchego ciasta francuskiego, serka, łososia, ogórka i koperku jest strzałem w dziesiątkę. Możecie w ten sposób zaskoczyć pyszną przekąską swoją rodzinę lub znajomych.  Ostatnio kupiłam ciasto francuskie na maśle (te sklepowe są zazwyczaj robione na oleju). Koniecznie musicie kiedyś spróbować, bo smakuje rewelacyjnie. Mojemu synowi pieczę z tego ciasta(...)mini rogaliki bez nadzienia posypane jedynie sezamem. Uwielbia je. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego (u mnie robione na maśle) 150 g serka chrzanowego lub śmietankowego 150 g wędzonego łososia 1/2 zielonego ogórka 1 mały pęczek koperku 1 małe jajko 2-3 łyżki sezamu WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie

Passions hobbies life
Zdrowe ciasto z jabłkami 58

Ciasto z jabłkami w świątecznym klimacie i do tego fit? Nic prostszego. Dziś przepis na żytnie ciasto z jabłkami i płatkami migdałowymi. Ciasto bardzo lekkie, aromatyczne a co najważniejsze szybkie i łatwe w przygotowaniu. Spróbujcie koniecznie. Składniki: 2 duże jabłka 1 łyżka cynamonu 75 g masła 50 g miodu 100g cukru trzcinowego 75 ml mleka 2 jajka 150 g mąki(...)miski i miksujemy. Dodajemy jajka i po trochu maki z proszkiem do pieczenia oraz łyżeczkę olejku migdałowego. Wszystko miksujemy na dużych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Do tak przygotowanego ciasta dodajemy jabłka i mieszamy łyżką. Jabłka przed dodaniem do ciasta można troche posypać cukrem jeżeli sa kwaśne. Ciasto przekładamy do keksówki i z wierzchu posypujemy platkami migdałowymi i cukrem trzcinowym

Kulinarna Patilogia
Babka drożdżowa tradycyjna – kuchnia podkarpacka 57

Babka drożdżowa tradycyjna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: gmina Kolbuszowa, powiat kolbuszowski Ciasto drożdżowe przygotowywane przez lasowiackie gospodynie zgodnie z tradycją i lokalnymi przesądami wyrabiano tyle razy, ile jest dni w roku. Z kolei tyle razy, ile jest pór roku, ciasto musiało wyrastać – najpierw jako zaczyn, następnie wyrobione ciasto wyrastało w dzieży, kolejny raz w formie, a czwarty i ostatni(...)drożdżową według je przepisu, który pochodzi z „Ziemi Kolbuszowskiej” nr 3/198. Babka jest puszysta, lekka, idealnie słodka, z lekkim posmakiem cytrusowym. Jeśli nie zapomnicie o rytuale wyrabiania i wyrastania ciasta będziecie mogli cieszyć się smakiem doskonałej babki drożdżowej :) Babka drożdżowa tradycyjna – kuchnia podkarpacka Składniki na średniej wielkości formę z kominkiem: 500 g mąki pszennej 80 g drożdży 10 żółtek

Trzeci talerz
Mazurki Wielkanocne - 15 przepisów (Ebook) 74

coś specjalnego - prawdziwe HITY na wielkanocny stół! E-book "Mazurki Wielkanocne" zawiera 15 przepisów na tradycyjne ciasta (tj. mazurki) przygotowywane specjalnie na Wielkanoc. Jednak moje mazurki nie są zwyczajne i nudne - to prawdziwe hity, które zrobią furrorę na świątecznym stole! Wśród nich znajdują się takie smaki jak: Biały Michałek, Kinder Bueno, Ferrero Rocher, pistacjowy czy śliwka w czekoladzie. Część przepisów(...)pomysły, które dopracowywałam przez dość długi czas, aż uzyskałam porządany smak. Masy te możecie wykorzystać nie tylko do mazurków, ale również do tart czy do przełożenia biszkoptów lub innych ciast. Przepisy te są dość oryginalne, ale za razem proste i szybkie, więc myślę, że każdy sobie z nimi poradzi. Większość ma krótką listę składników, które są do kupienia prawie

Kuchnia MagdaLeny
Murzynek na kefirze 74

Ciasto murzynek to popularny placek, który przygotowuje się w kilka chwil. Jest wilgotny, szybki, tani i przede wszystkim pyszny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto murzynek jest przyjemnie kakaowy i znika w oka mgnieniu. Dodatek kefiru sprawia, że ciasto jest bardziej puszyste i lepiej wyrasta. Taki deser idealnie sprawdzi się na każdą okazję i z pewnością zachwyci gości i rodzinę. Jeśli szukacie(...)pomysłu na szybkie i smaczne ciasto, z którego przygotowaniem doskonale poradzi sobie nawet największy amator cukiernictwa, to murzynek na kefirze sprawdzi się idealnie. MURZYNEK NA KEFIRZE – PRZEPIS Składniki 2,5 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 400 g kefiru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia garść posiekanych orzechów garść rodzynek 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego (adsbygoogle

Przepiski.pl