ciasto - 160969 przepisów (strona:1376/10732)

Sernik na kruchym spodzie z powidłami śliwkowymi 151

budyniu śmietankowego (bez cukru) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka drobnego cukru Instrukcje Wszystkie składniki wykładamy na stolnicę, zimne masło siekamy nożem. Po chwili wszystko dokładnie wyrabiamy na gładkie ciasto. Ciasto owijamy folią spożywczą i odstawiamy na 15 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy na wielkość blaszki 23X36 cm, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy rozwałkowane ciasto. Jeśli macie problem(...)tarce i potem uklepać w formie. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 C i pieczemy około 20 min, aż się zrumieni. Odstawiamy do wystudzenia. Wystudzone ciasto smarujemy powidłami śliwkowymi lub dowolnym dżemem najlepiej lekko kwaśnym. Słoiczek 250 ml. Na początek pamiętajcie, że wszystkie składniki na sernik powinny mieć temperaturę pokojową. Najlepiej wszystkie składniki wyjąć minimum godzinę przed

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto kokosowe 66

Zapraszam Was dzisiaj na ciasto kokosowe, jeśli lubicie ciasta z wiórkami kokosowymi to tutaj dodajemy ich sporo. Ciasto jest wilgotne, długo zachowuje świeżość. Spróbujcie koniecznie :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto kokosowe Składniki 250 g mąki 200 g wiórków kokosowych 100 g masła 2 jajka 150 ml mleka 100 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Instrukcje Do miękkiego masła(...)posypanej bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 55-60 minut (do suchego patyczka). Pamiętajcie, że czas pieczenia będzie różny dla każdego piekarnika. Jeśli ciasto zaczyna zbyt mocno przyrumieniać się z wierzchu można przykryć je folia aluminiową.  Artykuł Ciasto kokosowe pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Makowiec japoński – makowiec z jabłkami. 79

wodą i chwilę gotujemy. Następnie osączamy na sitku i już jest gotowy do użycia. Ja jednak zdecydowanie preferuję mak samodzielnie przygotowany ponieważ zdarza się, że z makiem mielonym ciasto nie wyrasta już tak ładnie. Kupując mak również dobrze zwrócić uwagę na kraj jego pochodzenia, niestety często zdarza się, że mak pochodzi z Chin, ale na rynku jest też dostępny nasz(...)krajowy. Ciasto. Blaszkę o wymiarach 25×35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Boki smarujemy masłem i oprószamy mąką. Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i scieramy na dużych oczkach tarki. Odciskamy z nadmiaru soku. Białka oddzielamy od żółtek. Do misy miksera wkładamy masło, cukier puder oraz żółtka. Miksujemy na jasną, puszystą masę. Następnie do masy dodajemy odciśnięte jabłka, kaszę mannę wymieszaną

To co lubię - gotuję i polecam
BARDZO SMACZNE CIASTO ZE ŚLIWKAMI + FILMIK 99

Bardzo smaczne ciasto ze śliwkami, na półkruchym spodzie. Wilgotne, pyszne lekko słodkawe, polecam. SKŁADNIKI :  1 kg śliwek węgierek + 1 łyżka cukru  200 g masła  2 i 1/2 szklanki mąki pszennej ( szklanka 150 g )  1 jajko  2 łyżeczki przoszku do pieczenia  1/3 szklanka cukru  1 cukier waniliowy 1 łyżka gęstej śmietany ( gdyby ciasto(...)chciało się skleić )  PRZYGOTOWANIE :  Masło, cukry, makę, proszke do pieczenia dodajemy do misy robota i wyrabiamy ciasto. Gdyby nie chciało się skleić dodajemy śmietanę i dalej wyrabiamy.  Na dno blaszki 25/35 cm lub trochę mniejszej, wykładamy papier do pieczenia, na to rozkładamy większą część ciasta i równo rozprowadzamy.  Ze śliwek wyjmujemy pestki i rozkładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Półkruche ciasto ze śliwkami i jabłkami 146

Sezon śliwkowy mówi nam, że nieubłaganie lato ma się ku końcowi i zbliża się jesień... Zapraszam po fajny przepis na klasyczne ciasto z owocami... Składniki (blaszka 24x28cm): Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 3 żółtka 200 g masła 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany Dodatkowo: śliwki jabłka 1 płaska łyżeczka cynamonu(...)Sposób wykonania: 1. Składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na dwa kawałki wielkości 40% i 60%. Większą część ciasta wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 2. Jablka obieramy, kroimy w kostkę. Śliwki wypestkowujemy, kroimy na mniejsze części. Owoce mieszamy z cynamonem, wykładamy na ciasto i przykrywamy resztą ciasta. 3. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez

Kuchnia domowa Ani
Kruche ciasto z borówkami i pianką 85

Składniki: (tortownica 24 cm) (szklanka 250 ml) Ciasto: Mąka krupczatka 450 g Masło 250 g Żółtka 5 Cukier puder 1/3 szklanki  Proszek do pieczenia łyżeczka Beza: Białka 5  Cukier 3/4 szklanki Mąka ziemniaczana łyżka Owoce: Borówki 500 g Mąka ziemniaczana łyżeczka płaska Przygotowanie: Składniki na ciasto przekładamy do miski i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części(...)mniejszą i większą w proporcji 1/3 i 2/3. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Większy kawałek ciasta rozłożyć na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto nakłuć widelcem i podpiec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. W tym czasie ubić białka na sztywną pianą. Do ubitych białek dodawać cukier łyżka po łyżce

Kulinarne przygody
Mini galette z mąki żytniej ze śliwkami 87

mąki żytniej ze śliwkami , cynamonem, miodem i płatkami migdałowymi. Te mini rustykalne tarty nie wymagają użycia formy, wystarczy blaszka. Banalnie proste do wykonania, każdy sobie poradzi Pyszne kruche ciasto i pachnące cynamonem śliwki… Czego chcieć więcej? Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki żytniej 125 g masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany szczypta soli Nadzienie: około(...)śliwek 2 – 3 łyżki płynnego miodu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki migdałów w płatkach Przygotowanie: Ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, cukier puder i masło, które razem z mąką siekamy na jak najmniejsze kawałeczki (składniki można również przełożyć do malaksera i lekko zmiksować). Dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto, ale nie za długo. Ciasto owijamy

Oryginalny smak
Grysikowiec z bananami i galaretką – bez pieczenia 719

Absolutnie doskonałe ciasto bez pieczenia. Grysikowiec na herbatnikach. Z owocowym wkładem w postaci bananów. Przepyszne. Osoby, które go próbowały nie domyśliły się co to za masa, więc jeśli ktoś za grysikiem nie przepada, też warto spróbować, może to będzie przełom;) Przez to, że masło rozpuszczamy wraz z mlekiem i pozostałymi składnikami, przygotowanie ciasta nie wymaga od nas zbyt wiele czasu(...)licząc czasu potrzebnego na stężenie galaretki, ciasto przygotowuje się bardzo szybko. Banany przekrojone wzdłuż na pół mają swoje plusy i minusy. Na plus na pewno to, że kawałki są większe, więc dla fanów bananów to dobra wiadomość, bo są mocno wyczuwalne, natomiast plasterki zdecydowanie łatwiej ułożyć w równych odstępach. Decyzję jak pokroić banany pozostawiam Wam. 5 szkl. mleka

Smaki Na Talerzu
ekspresowe ciasto widelcem mieszane z jagodami 85

Average:  5 /5] składniki: 450 g mąki 4 jajka 180 ml śmietany 18% 180 ml oleju 220 g cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia jagody na wierzch ciasta wykonanie: Jajka mieszamy widelcem z olejem, śmietaną oraz cukrem. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto wykładamy do foremki

Domowy Smak Jedzenia
Torcik brownie z malinami 147

Całkiem inny od tych zwyczajnych na biszkopcie torcików. Wilgotne ciasto a’la brownie i krem na bazie lekko słonego   serka philadelphia z dodatkiem świeżych malin.  Ciasto nie wymaga żadnego nasączania i upieczemy go bez użycia miksera. Dla amatorów treściwych ciast.  Mały kawałek skutecznie zaspokoi głód na słodkie. Bardzo podzielne i ładnie równo się kroi. Polecam   pyszne(...)ciasto na różne okazje. Pasują do niego wszystkie miękkie owoce lata.  Poezja! SKŁADNIKI:  Tortownica 23 cm Ciasto czekoladowe: 2 duże jajka 1 szklanka kefiru naturalnego 1,5 szklanki cukru ½ szklanki oleju 1 i ¾ szklanki mąki tortowej ¾ szklanki ciemnego kakao 1,5   płaskiej łyżeczki sody 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka pasty waniliowej Dr.Oetker

Wanilia i Kardamon
Ciastka francuskie z żółtym serem 101

Wytrawne ciastka francuskie z żółtym serem to idealna zakąska do piwa albo dodatek do czystych zup, taki szybki rodzaj „pasztecika” z ciasta francuskiego! Ciasto francuskie umożliwia nam wykonywanie wielu dań. Wystarczy odrobina wyobraźni, a można stworzyć coś wykwintnego np. kurczaka w cieście francuskim lub bardzo prostego jak dzisiejsze ciastka. Przeważnie ppisy z ciastem francuskim są proste, bardzo smaczne i dają(...)wtedy gdy mamy mało czasu lub gdy przyszli do nas niezapowiedziani goście, a nie chcemy ich przyjmować tylko słonymi paluszkami. Dzisiaj pokażę Wam mój sposób na chrupiące kwadraciki z ciasta francuskiego z żółtym serem, które przygotowuję w 15 minut. Tak samo można przygotować francuskie Ciastka z bitą śmietaną i owocami . Przepis na wytrawne ciastka z ciasta francuskiego z żółtym serem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
JAGODOWY BÓR – CIASTO SZPINAKOWE Z PIANKĄ JAGODOWĄ 2235

jednak efekt końcowy wynagradza wszystkie trudy przygotowań! Szpinakowy, lekki biszkopt, delikatne kremy, musy i pianki łączą się w jedną obłędną całość, której absolutnie nikt się nie oprze! Zakończyłyśmy to ciasto inaczej niż Kasia, ale absolutnie nie mniej pysznie! Gwarantuję, że po spróbowaniu totalnie się w nim zakochacie. My jednogłośnie stwierdziłyśmy, że jest to jedno z lepszych ciast, jakie przygotowałyśmy inspirując(...)się blogami kolegów czy koleżanek po fachu. Polecam! A Kasi dziękujemy za przepis i czekamy na nowe wypieki! SKŁADNIKI: ( 24×30 ) CIASTO SZPINAKOWE: * szpinak – 450 g * jajko L – 2 szt * cukier – 80 g * olej – 125 ml * maka pszenna – 180 g * proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki PONCZ: * woda z cukrem i sokiem

Ostra na Słodko
CZEKOLADOWA CYGANKA Z WIŚNIAMI – podobne do WZ 736

przepis to kolejne ciasto, które przygotowała mamcia z przepisu przywleczonego z pracy od koleżanek. Lekkie, puszyste, czekoladowe ciasto przykryte słodkim kremem budyniowym i wiśniową jakby galaretką tworzy przepyszną całość. Ciacho jest niesamowicie łatwe w przygotowaniu i mega szybkie. Dżem wiśniowy śmiało możemy zamienić na inny, ulubiony smak! Truskawkowy czy owoce leśne również będą pasować idealnie! Będzie równie pysznie! Ciacho przypomina(...)dokładnie mieszamy, odstawiamy do przestudzenia. Tężejące wyciągamy na krem budyniowy, wygładzamy. Przykrywamy biszkoptem, dociskamy. POLEWA: Czekoladę rozpuszczamy na kąpieli wodnej z masłem i niewielką ilością mleka. Wylewamy delikatnie na ciasto, chłodzimy. Smacznego! Zobaczcie tez inne czekoladowe ciasta na blogu

Ostra na Słodko
Wilgotne ciasto czekoladowe w kokilkach 75

Magda To ciasto, chociaż do końca ciastem nie jest, zawsze będzie mi się dobrze kojarzyło, z początkami wspólnego mieszkania z moim mężem, na wynajmowanym mieszkaniu, gdzie piekarnik pozostawiał naprawdę wiele do życzenia. I dopóki nie dorobiliśmy się swojego, nowego, to był jedyny deser który wychodził dobrze z tego piekarnika. A jedliśmy go naprawdę często, zaspokajał głód na słodkie i mocno(...)dodajemy mleko oraz 2 łyżki kakao – wszystko dokładnie mieszamy do jednolitej konsystencji. Do tego dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i mieszamy do połączenia składników i uzyskania gęstego ciasta.   Powstałe ciasto dzielimy po połowie i przekładamy do kokilek. Każde ciasto w kokilce zalewamy około 50ml wody, może być trochę mniej, czubek ciasta powinien wystawać znad wody. Mieszamy pozostałe

Smaczna Strona

Proponowane wyszukiwania