ciasto z patelni - 2000 przepisów (strona:82/134)

Pyszne naleśniki z pieczarkami i serem 229

przepis podaję tutaj  CIASTO NALEŚNIKOWE Składniki na nadzienie : 1/2 kg pieczarek 1 cebula 15-20 dag sera żółtego typu gołda lub inny  sól pieprz do smaku  1 łyżka oleju masło do podsmażenia naleśników WYKONANIE: Pieczarki płuczemy, jeśli świeże i jędrne nie musimy obierać ze skórki, tylko obsuszamy.  Kroimy w poprzek. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, Cebulę

W kuchennym oknie Ewy
Zupa cebulowo serowa zapiekana w chlebkach 115

papierem do pieczenia. Z pozostałego ciasta uformowałam bochenek i włożyłam do keksówki, również wyłożonej papierem do pieczenia. Chlebki odstawiłam w ciepłe miejsce na 30 minut. Po 30 minutach posmarowałam je żółtkami rozmieszanymi z mlekiem, a następnie  wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 190°C na 30 minut. Teraz pora na przygotowanie zupy. Na dużej patelni rozgrzałam olej z masłem. Obrane

mojewypiekiinietylko
Czekoladowe ravioli z serkiem, malinami, borówkami i sosem z białej czekolady 181

radełkiem wycinamy kwadraty ciasta z nadzieniem w środku. Ravioli gotujemy we wrzącej wodzie z odrobiną soli. Czekamy aż wypłyną na powierzchnię  i wyjmujemy łyżką cedzakową.Sos z białej czekolady:Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W rondelku podgrzewamy śmietanę, po czym wlewamy ją do miski z czekoladą i dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni prażymy płatki migdałów.Ravioli podajemy polane

Smakowity Blog Kulinarny
Bułeczki na Tang Zhong, nadziewane kurczakiem w curry 176

łyżkami wody.Rozgrzej na patelni olej Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią, podsmaż na nim drobno pokrojoną cebulę dodając curry zmieszaną z wodą. Kiedy cebula zacznie się szklić, dodaj kurczaka, ziemniaki, sól, pieprz zmielony, inne przyprawy wg gustu, 3 łyżki wody i smaż mieszając dopóty, dopóki woda całkiem nie odparuje.Składniki na ciasto (na 11 bułeczek): 75 g Tang Zhong

Grahamka, weka i kajzerka
Tartaletki z gęsią i kasztanami 137

lodówki na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim tartaletki. Nakłuwamy spód widelcem i pieczemy około 7-10 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, do uzyskania lekko zlotego koloru.Nadzienie:Pierś z gęsi myjemy, osuszamy i nacinamy skórę. Od strony mięsa przyprawiamy solą, pieprzem i zmiażdżonymi ziarenkami jałowca. Smażymy na suchej patelni skórą do dołu. Podsmażoną pierś przekładamy

Oryginalny smak
Kopytka z dyni – dziś bez hipsterów ale z telewizją w tle 153

dodając stopniowo mąkę wyrobiłam ciasto. Ciasto ma być lekkie i zwarte i ma się dać łatwo uformować wałek. Przykryłam ściereczką i zostawiłam na chwilę, jakieś 10 min. Po tym czasie zrobiłam wałeczki, lekko spłaszczyłam i pokroiłam ukośnie na kawałki. Gotowałam w osolonej wodzie, od momentu wypłynięcia przez 3 minuty. Pesto z sałaty Na patelni prażymy orzechy włoskie i pestki dyni

ladykitchen
Ciasto Maxi King 9567

wielu lat jestem niepodważalną fanką batoników Maxi King :) Więc jak znalazłam przepis na ciasto o tej samej nazwie musiałam koniecznie go wypróbować. I zdecydowanie potwierdzam, że się opłacało :)Składniki na blachę 23 x 37 cm: ok. 400 g herbatników1 puszka mleka skondenso- wanego słodzonego (gotowanego przez 3 godziny) lub gotowej masy krówkowejMasa mleczna:1,5 kostki masła1 szklanka mleka3/4 szklanki(...)mleka w proszku (miałkiego - nie w granulkach)Polewa:2 czekolady mleczne150 g orzeszków ziemnych lub laskowych1/4 szklanki mlekaOrzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni (fot.1). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Położyć pierwszą warstwę herbatników (fot.2). Szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy zagotować i odstawić do ostygnięcia.Masło utrzeć na gładką i puszystą masę, a następnie dodać mleko i mleko

Świat Ciasta
Galette z rabarbarem i gruszką 194

goszczą, w betonowej patelni to coś strasznego dlatego bardzo cieszę się że mieszkam daleko od centrum w zacisznym, spokojnym miejscu pośród lasów ;) dzisiejszy piękny dzień spędziliśmy na spacerach i oczywiście w wolnej chwili która zawsze pojawia się w sobotę, nie była bym sobą gdybym czegoś nie przyrządziła.. A ponieważ ostatnio piekłam ciasto bezglutenowe z kaszy jaglanej przepis znajdziecie

NaKońcuJęzyka
Oponki serowe 157

rąk.  3. Następnie wałkujemy ciasto na grubość ok. 1 cm. Szklanką z cienkimi brzegami wykrawamy kółka, a następnie kieliszkiem w środku mniejsze kółeczka. Te mniejsze kółeczka można połączyć, ponownie rozwałkować i wykroić oponki, ale ja po prostu je smażę:) Są świetne, takie na jednego gryza i już! 4. W garnku lub na dużej patelni rozgrzewamy olej. Musi go być

Kraina Tysiąca Smaków
Faszerowane naleśniki ryżowe na parze 253

Plan był na zrobienie sajgonek, efekt końcowy był zupełnie inny lecz okazał się strzałem w dziesiątkę. Wyszedł całkiem pokaźny i sycący obiad :) Składniki: 18 sztuk papieru

Niezły Młynek
PUSZYSTE RACUCHY Z JABŁKAMI 114

teflonowa patelnia.  Składniki: 130 g mąki 150 ml mleka  1 łyżka cukru  1 jajko  1 łyżka masła ( do smażenia)  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka cynamonu 2 duże jabłka Przygotowanie: Mąkę przesiej z proszkiem i cukrem. Dodaj mleko, jajko i cynamon. Całość zmiksuj. Następnie zetrzyj na tarce jabłko  dodaj do ciasta

Kukuleczki
Przepis na bajgle 162

ściereczką. Po dwóch godzinach ciasto chwilę jeszcze wyrabiamy, dzielimy na 7 równych części. Z każdej części formujemy długi cienki wałeczek, składamy go na pół i skręcamy wokół własnej osi, tworząc świderek. Łączymy oba końce nadając kształt bajgla ( zobacz tutaj ). Uformowane bajgle przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 30 minut do podrośnięcia. Sezam prażymy na suchej patelni, do momentu, aż się ładnie

NiePieprz.pl
Kluseczki z kapustą. 286

zasmażką, ZASMAŻKA: Na patelnie włożyć trochę smalcu ze słoniny  łyżkę mąki, mieszać szybko aż mąka stanie się lekko brązowa, Dodać 1/4 szklanki wody i wymieszać na jednolitą masę i dodać do kapusty. Przepis na kluseczki: SKŁADNIKI: 2 jajka około 20-30 dag. mąki 1/3 szkl. mleka  WYKONANIE: Połączyć jajka, mleko, mąkę- konsystencja gęstego ciasta naleśnikowego, łyżkę moczymy

Kuchnia Beaty
Ravioli z grzybami i ricottą 162

Przysmażyć na złoto na patelni z uprzednio rozgrzanym masłem z odrobiną oliwy. Grzyby pokroić w kostkę i połączyć z cebulą. Smażyć przez 20-30 minut. Pod koniec przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem oraz rozmarynem. Zdjąć z ognia, dodać parmezan i dokładnie wymieszać. Wystudzić. Do grzybów dodać pietruszkę oraz ricottę. Wszystko razem wymieszać.Składniki na ciasto:300 g mąki pszennej3 całe

Food Square