ciasto z kruszonka - 4855 przepisów (strona:54/324)

Letnie ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką 249

Sezon truskawkowy już powoli się kończy, w związku z tym zachęcam do upieczenia ciasta jogurtowego wraz z dodatkiem kruszonki :) Wypiek jest prosty do przygotowania, a same ciasto jest bardzo smaczne. Nie pomijajcie kruszonki, ponieważ dodaje ona chrupkości i słodkości!  Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 cm x 30 cm: ciasto 4 jajka (rozmiar l) 1 szklanka zwykłego(...)konsystencję gęstej śmietany. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać przygotowane ciasto. Truskawki umyć, osuszyć i pokroić na ćwiartki lub grube plasterki. Gotowe truskawki ułożyć na wierzchu ciasta. Na sam koniec całość posypać kruszonką (składniki na kruszonkę połączyć ze sobą, np. rozcierając za pomocą dłoni). Piec około 45-55 minut, aż do zarumienienia ciasta ( i suchego patyczka). Studzić w lekko otwartym

Ugotować
Ciasto drożdżowe na oleju 155

mąkę. Nie mieszać, miskę przykryć ręcznikiem na 3-4 godziny w ciepłym miejscu. Po tym czasie wymieszać składniki w misce drewnianą lub plastikową łyżką, tak aby ciasto było gładkie, bez grudek. Przygotować kruszonkę. W misce połączyć składniki formować palcami grudki ciasta Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. Na wierzchu poukładać ulubione owoce. Posypać wierzch cynamonem oraz cukrem wanilinowym(...)drożdżówka na oleju drożdżowe z olejem ciasto drozdzowez olejem placek drożdżowy z olejem bułeczki drożdżowe na oleju ciasto dro ciasto drożdżowe stoi 4 godzinu placek drożdżowy z kruszonką na oleju The post Ciasto drożdżowe na oleju appeared first

dom-agi.pl
Placek z brzoskwiniami 189

Bardzo delikatne i puszyste ciasto z brzoskwiniami i kawałkami gorzkiej czekolady. Nie jest trudne do zrobienia i chyba nie może się nie udać. Udało się wspaniale, pięknie wyrosło. Ma jeszcze jedną zaletę - do jego przygotowania nie potrzeba miksera ;) Przygotowałam je dla męża, na drogę, gdy wyjeżdżał w delegację. Osłodziło kilkudniową rozłąkę ;) Na szczęście nie musiałam się martwić o noclegi(...)wymieszać. Blachę o wymiarach 23 x 30 cm natłuścić, wyłożyć ciasto. Na nim poukładać pokrojone w ćwiartki brzoskwinie. Mąkę, cukier i masło na kruszonkę połączyć, ucierając między palcami. Ciasto posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Babka drozdzowa z czarna porzeczka i marcepanem 196

Drożdże rozpuszczamy z cukrem w niewielkiej ilości ciepłego mleka. Odstawiamy zaczyn do wyrośnięcia. Do miski z zaczynem dodajemy pozostałe składniki ciasta. Ciasto wyrabiamy ręką lub mikserem, przykrywamy ściereczką i odstawić na 45-50 minut by wyrosło. Zagniatamy składniki kruszonki i chłodzimy(...)lodówce. Gdy ciasto urośnie na dno formy do babki z kominkiem wykruszamy połowę kruszonki, na to przekładamy połowę ciasta. Posypujemy marcepanem i porzeczkami. Przykrywamy reszta ciasta i posypujemy pozostała kruszonką. Babkę pieczemy ok 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 175 st.C. Jeśli się zbyt rumieni okrywamy ja folią aluminiową. Studzimy po wyjęciu z formy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Krucha tarta ze śliwkami i kremem 170

jesienne i zimowe wieczory będą idealnym dodatkiem do naleśników czy placuszków. Jesień to też czas na  drożdżowe bułeczki ze śliwkami . W domu uwielbiamy zapach pieczonego drożdżowego ciasta z kruszonką i owocami. Dziś natomiast gości u mnie krucha tarta ze śliwkami i kremem. Krem jest bardzo lekki,  został przygotowany na bazie mleka i mąki kukurydzianej. Idealnie się komponuje(...)Fluor     2 µg Cholesterol  0 mg Fitosterole  7 mg Śliwka  w kuchni Któż nie lubi puchatego drożdżowego ciasta ze śliwkami i z kruszonką ? Z reguły najczęściej wykorzystujemy śliwki do pieczenia różnego rodzaju ciast czy tart. Będą też one doskonałym dodatkiem do pieczonych i duszonych mięs.  Owoce te idealnie nadają się

Kulinarne przygody Gatity
Drożdżówki z truskawkami i lukrem kokosowym 103

Miskę z wyrobionym ciastem  przykryć  folią spożywczą,  odstawić  w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do podwojenia objętości. Po tym czasie wyjąć ciasto na podsypany mąka blat, ciasto  podzielić  na 8 równych części. Najlepiej użyć wagi (wagę całego ciasta podzielić na 8 porcji) z każdej uformować zgrabna  kulkę . Kuleczki ciasta  układać(...)średnich obrotach. Miskę z wyrobionym ciastem przykryć folią spożywczą, odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do podwojenia objętości. Po tym czasie wyjąć ciasto na podsypany mąka blat, ciasto podzielić na 8 równych części. Najlepiej użyć wagi (wagę całego ciasta podzielić na 8 porcji) z każdej uformować zgrabna kulkę . Kuleczki ciasta układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia zachowując

SprawdzonaKuchnia.pl
JOGURTOWE MUFFINKI TRUSKAWKOWE Z KRUSZONKĄ 156

Będą powtarzać do znudzenia: uwielbiam kruszonkę! Na ciastach drożdżowych, ciastach kruchych, zapiekanych owocach zwanych crumble albo na pysznych słodkich muffinach. Dziś mam dla Was przepis właśnie na te ostatnie! Pyszne, delikatne muffinki jogurtowe wypełnione truskawkami i obficie posypane kruszonką są fantastycznym pomysłem na wiosenno-letni deser. Koniecznie zróbcie! Są genialne! Niesamowicie delikatne i rozpływające się w ustach! SKŁADNIKI(...)proszkiem do pieczenia. W osobnej misce mieszamy jogurt z ziarenkami wanilii , jajkiem i roztopionym masłem. Dodajemy cukier i przesianą mąkę, krótko razem mieszamy, dodajemy pokrojone truskawki. Ciasto przekładamy do foremek. KRUSZONKA: Mieszamy razem mąkę i cukier, dodajemy posiekane masło i rozcieramy palcami robiąc kruszonkę. Wsypujemy płatki migdałowe i kokos i razem mieszamy. Kładziemy na wierzch muffinek i leciutko dociskamy. Wkładamy

Ostra na Słodko
Ciasto z morelami na dużą blachę 54

cieście smakują najbardziej latem. Do ciasta wykorzystałam składniki, które każdy ma w domu, jeśli nie macie kefiru to może być maślanka lub mleko, a morele są już o tej porze, ale to nie problem jak ich nie ma, można je zastąpić innymi sezonowymi owocami. Polecam Wam też przepis na ciasto z truskawkami na dużą blachę . Ciasto z tego zdjęcia przygotowałam(...)wraz z proszkiem do pieczenia i delikatnie wszystko mieszamy silikonową szpatułką. Odkładamy 1/3 ciasta i łączymy je z kakao. Jasne ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, potem kładziemy ciasto z kakao, a na wierzchu układamy pokrojone morele, można kłaść gęściej jedna obok drugiej. Robimy kruszonkę: mieszamy ręką mąkę z cukrem, dodajemy masło, następnie mieszamy i zagniatamy. Na owocach

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Placek drożdżowy z warstwą serową i śliwkami 113

jest zdecydowanie lepszy od tych kupnych. Wilgotny, nie wysycha szybko, ładnie wyrasta. Ciacho pięknie pachnie w czasie pieczenia, a mąż jak to mąż… uwielbia wyskubywać kruszonkę z jeszcze gorącego ciasta. Nie chciałam aby ciasto było zbyt słodkie, dlatego ilość cukru jest tu naprawdę niewielka. Jak już pisałam w jednym z poprzednich wpisów, do pieczenia użyłam papieru, aby ciasto łatwo(...)wiaderka, wcześniej ser zmielić. Dodać proszek budyniowy. Ubijać. 4 białka ubić z odrobioną soli na pianę. Dodać do masy serowej i wymieszać. Kruszonka Podane składniki rozetrzeć na kruszonkę. Blachę wyłożyć papierem. Ciasto rozwałkować, wyłożyć na blachę. Na ciasto drożdżowe wykładamy masę serową. Śliwki tniemy na połówki, wyjmujemy pestki, układamy wnętrzem do góry. Posypujemy kruszonką. Pieczemy

Mieszam w Garnku
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami. 128

Rabarbarowe szaleństwo trwa! Tym razem prezentuję mój sprawdzony przepis na ciasto drożdżowe z kwaśnym rabarbarem i słodkimi truskawkami, a wszystko to przykryte kruszonką i przyprószone cukrem pudrem. O rany jak ja lubię drożdżowe wypieki!!! Zajadaliśmy się z Mężusiem jeszcze takim cieplutkim, mięciutkim ciachem, popijaliśmy gorącą kawą i wcale nam nie przeszkadzała ulewa, która rozpętała się na zewnątrz. Tak nam upłynął(...)cukru, energicznie mieszamy do połączenia składników i odkładamy, by kruszonka stężała.        Wyrośnięte ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Na cieście układamy rabarbar, zamrożone truskawki i kruszonkę, zostawiamy na około 10 minut (jeśli wyjęliśmy ciasto z lodówki to potrzebuje ono nieco więcej czasu, nawet 30-40 minut). Po tym czasie wkładamy drożdżówkę do nagrzanego

Rozpustne gotowanie
Drożdżówki z serem i jagodami 150

u0142ug przepisu.\r","\r","Nadzienie\r","Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy m\u0105k\u0119, cukier, jajko.\r","mieszamy.\r","Na koniec dodajemy jagody.\r","\r"," Kruszonka\r","Robimy wed\u0142ug przepisu\r","\r","W kawa\u0142ki ciasta wk\u0142adamy nadzienie, zlepiamy. Odstawiamy do wyro\u015bni\u0119cia.\r","Smarujemy jajkiem.\r","Posypujemy kruszonk\u0105.\r","Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach(...)jagodami Składniki Ciasto Robimy z tego przepisu 1 jajko do smarowania Nadzienie 500 g sera 250 g jagód 4 łyżki cukru jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej Kruszonka Z tego przepisu . Sposób przygotowania Ciasto robimy według przepisu. Nadzienie Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy mąkę, cukier, jajko. mieszamy. Na koniec dodajemy jagody. Kruszonka Robimy według przepisu W kawałki ciasta wkładamy nadzienie, zlepiamy. Odstawiamy

Mieszam w Garnku
Stokrotka 134

ulubionymi dodatkami np. marmoladą, serem, budyniem.Polecam do filiżanki kakao. Składniki ciasta: ok. 50 dag mąki2 jajka200 ml jogurtu naturalnego                1 opakowanie suchych drożdży7 łyżek cukru1/3 szklanki mleka1/2 łyżeczki soli2 łyżki miękkiego masłacukier wanilinowySkładniki kruszonki: 1/4 kostki margaryny (roztopić)4 łyżki(...)mąki4 łyżki cukru1 żółtko1 łyżeczka cukru wanilinowego Dodatkowo: dowolne dodatki do nadziewania W naczyniu wymieszać suche składniki, dodać jogurt, mleko i masło, wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Przygotować kruszonkę. Gdy ciasto podwoi objętość wyłożyć na blat obsypany mąką, lekko zagnieść. Podzielić ciasto na 9 części, uformować bułeczki nadziewając je wybranymi dodatkami. Na natłuszczonej blaszce lub w dużej tortownicy ułożyć stokrotkę

Praktyczna pl
Ucierane z malinami i borówką 181

Szukając i zastanawiając się nad ciastem, trafiłam na książkę "Smaki natury". Jeśli się nie mylę to kupiłam ją w Biedronce jakiś czas temu. Zachwyciły mnie zdjęcia i przepisy które się w niej znajdują. Postanowiłam wypróbować przepis na ciasto z żurawinami. Zamieniłam tylko żurawinę na maliny i borówki. Ciasto jest wspaniałe w smaku, leciutkie, puszyste. Bardzo polecam :) Wymiary blaszki: tortownica średnica(...)jajku, nie przerywamy miksowania. Następnie wsypujemy budyń i ucieramy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Owoce myjemy i osuszamy. Ja dla bezpieczeństwa posypałam lekko mąką i rozsypałam na rozlanym cieście. Do kruszonki potrzebujemy mąkę wymieszać z cukrem, dodać posiekane masło i należy je rozetrzeć na małe grudki. Ciasto należy równomiernie

Różne smaki w kuchni
smaczne jesienne,warzywne ciasto-dynia,cukinia,fasola czarna... 169

wynos do pracy męża) 20x10 cm, 29x16 cm wyłożone papierem do pieczenia (lub jedna duża forma 34X25 cm), do form przełożyć ciasto, następnie letnią cukinię, dynię z podanych składników zrobić w misce po cieście mikserem kruszonkę i rozsypać(...)wierzchu ciasta piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 60 minut, w piekarniku zostawić do wystudzenia, potem w chłodnym miejscu najlepiej całą noc, aby kisiele dobrze zastygły - jesienne warzywne ciasto jest tak smaczne, że w trakcie jedzenia chce się je jeść i jeść i jest jakoś przyjemniej w chłodne dni jesieni, kruszonka z płatkami owsianymi

W Mojej Kuchni Lubię
Domowe drożdżówki z jabłkami 371

Domowe drożdżówki z jabłkamiUwielbiam ciasto drożdżowe w każdej postaci: pączki, kluski na parze czy drożdżowe rogaliki to tylko niektóre z świetnych przekąsek, jakie można z niego zrobić. Jeśli jednak szukacie czegoś, co nie wymaga dużo czasu przy przygotowaniu (jak np. pączki) domowe drożdżówki z kruszonką i nadzieniem z ulubionego dżemu (lub czekolady) to idealny pomysł na podwieczorek/drugie śniadanie.Składniki(...)śnięte ciasto rozwałkowujemy na około 0,5 cm grubości. W równych odstępach nakładamy dżem i pocięte na kawałki jabłka. Przykrywamy je drugą warstwą ciasta i odciskamy kółka szklanką. Gotowe drożdżówki przekładamy na blaszkę i posypujemy kruszonką.Pieczemy około 15 min w piekarniku rozgrzanym na 200 stopni.Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania