ciasto z kruszonka - 4855 przepisów (strona:52/324)

Szybkie ciasto z jagodami i kruszonką 202

cukru waniliowego 200 ml mleka 100 ml oleju 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia jagody (u mnie ok. pół litra) Składniki na kruszonkę wyrobić ręką. Włożyć do lodówki na czas przygotowywania ciasta. Włączyć piekarnik na 190 stopni C. (pieczenie z dołu i z góry).  Przebrać i wypłukać jagody. Odsączyć na durszlaku. Formę wyłożyć papierem do pieczenia(...)jego opadnięcie po upieczeniu . Przelać masę do formy do pieczenia. Łopatką rozprowadzić po całej formie. Na wierzchu masy rozsypać jagody (robiłam to łyżką). Ciasto tuż po upieczeniu Wyjąć ciasto na kruszonkę i rozdzielając na małe kawałki, posypać wierzch ciasta. Włożyć ciasto do piekarnika i obniżyć temperaturę do 180 stopni C. Piec ciasto 50 minut. Po upieczeniu wyjąć na kratkę

Weekendy w domu i ogrodzie
Drożdżowe z malinami i kokosową kruszonką. 193

Smak drożdżowego ciasta zawsze przygna do domu całą moją rodzinkę .To dodatkowo wzbogacone o kwaskowate maliny i kokosową kruszonkę jest po prostu cudowne .Już nie ma połowy ,a jeszcze nie ostygło do końca.Miało jechać z nami jutro na piknik , ale chyba niewiele zostanie. Składniki na zaczyn: 100 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 4 łyżki mąki pszennej(...)jeszcze raz chwilkę wyrabiamy ,aby pozbyć się pęcherzyków powietrza .Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy malinami lekko je dociskając do ciasta .Na maliny sypiemy kruszonkę i pieczemy ciasto w 180 stopniach przez około 30 minut . Kruszonka kokosowa: 2 łyżki mąki 70 g wiórek kokosowych 60 g ciemnego cukru 70 g masła Wszystkie składniki zagnieść

Ladylaura.
Śliwkowe ciasto 141

łyżeczka proszku do pieczenia 1 mały cukier waniliowy Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Kruszonka: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 150 g margaryny Jeśli zostanie nam kruszonki to można ją zamrozić i wykorzystać po rozmrożeniu do ciasta. Dodatkowo: Śliwki : u mnie 15 sztuk. Przygotowanie : Margarynę zmiksować na puch z cukrem pudrem i waniliowym(...)sobą. Masło kroimy na mniejsze kawałki i zagniatamy ręcznie z margaryną i cukrem. Ma powstać sypka konsystencja z grudkami. Śliwki myjemy, przepoławiamy na pół, wyjmujemy pestki. Układamy na cieście. Posypujemy kruszonką. Pieczemy w 170*C przez 50-55 min. przepis stąd Piekłam w foremce o średnicy 25 cm. z kominem. Z borówkami również się udaje. Ciasto jest bardzo smaczne

Proste Potrawy
CIASTA OD DAN CAKE- OFERTA ŚWIĄTECZNA- RECENZJA 154

wiele innych. Do testowania otrzymałam nowość: baranek wielkanocny idealny do koszyczka ze święconką, a także babkę marmurkową, mini muffiny czekoladowe i straciatella oraz 3 rodzaje ciast drożdżowych: z serem, z kakao i z kruszonką. Dan Cake w tym roku do swojej oferty wprowadził mini baranka wielkanocnego (waga 120 gram). Baranek ten idealnie nadaje się do koszyczka wielkanocnego. Stanowić może też(...)szkole.  Idealne również do koszyka wielkanocnego. Muffiny to coś dla małych i dużych łasuchów. Moja ocena 10/10 pkt. Ciasta drożdżowe z serem, z kakao i z kruszonką. Nie za słodkie ciasta, każde z nich obsypane kruszonką. I tu plus za przeźroczyste opakowanie, również etykieta ciasta jest czytelna. A w smaku... prawie jak domowe. Moja ocena 9/10 pkt. Uważam

Zrób to smacznie
Ciasto z profesorskimi śliwkami 182

cukrem i cukrem wanilinowym. Pod koniec ucierania dodajemy żółtka. Kiedy masa jest jednolita dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wyjdzie nam z tego kruszonka. Dużą garść kruszonki zostawiamy do dekoracji ciasta, resztę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem blaszce i lekko dociskamy dłonią. Na cieście rozkładamy połówki śliwek- jedna warstwa skórką do dołu i możliwie jak najgęściej. Poukładane owoce posypujemy(...)kratkę. Oczywiście bezę można rozłożyć łyżką, ale wtedy nie będzie takich fajnych dziurek na kruszonkę- bo po nałożeniu bezy w kratkę, miejsca gdzie jej nie ma posypujemy kruszonką pozostałą z robienia ciasta. A! Jeśli używacie rękawa cukierniczego nie nawalcie do niego zbyt dużo bezy na raz, bo zamiast wychodzić dołem wylezie niekontrolowanie górą. Jeśli już musicie wiedzieć, to tak, przydarzyło

les mirabelles
Ciasto z truskawkami 166

dzięki temu możemy nadać ciastu trochę nowego smaku – świetnie nadaje się do tego mąka owsiana lub migdałowa (zmielone płatki owsiane, zmielone migdały), dziś do kruszonki dodałam kokos i też sprawdził się świetnie :) Moje ciasto piekłam w foremce o średnicy 20 cm. Składniki: 150 g masła 3 jajka 150 g cukru 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)jajku i miksujemy za każdym razem. Na koniec dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy krótko, tylko do połączenia składników. Zaganiatamy razem wszystkie składniki na kruszonkę (masło powinno być w temperaturze pokojowej). Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy na nim owoce i posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 50 min. lub do suchego patyczka w piekarniku rozgrzanym

Ciastkozercy
Śmietanowiec z rodzynkami 195

łyżeczka białka jaj - 6 szt  cukier - 3/4 szkl rodzynki - JUMBO  Przygotowanie:  Z podanych składników zrobić kruszonkę, podzielić na 2 części.  Formę do ciasta wysmarować tłuszczem, wysypać jedną częścią kruszonki.  Masa  Z białek i cukru ubić pianę na sztywno, dodać do piany budyń(...)proszkiem do pieczenia, wymieszać.  Ubitą pianę dodawać stopniowo do śmietany, cały czas ubijając robotem, dodać  rodzynki, wymieszać. Masę wylać na kruszonkę, posypać wierzch resztą kruszonki.  Włożyć ciasto do piekarnika i piec 35 minut w 175 stop. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
Domowy jabłecznik 200

Domowy jabłecznik to wspomnienie lat beztroskich. Szybkie, proste ciasto, które można przygotować na każde święto i wtedy gdy niezapowiedzianie zjada się goście. Smak, zapach zawsze przypomina

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drożdżówki z gruszkami i kremem 149

rabarbarem ) zrobiły taką furorę w domu , że postanowiłam upiec kolejną wersję.Tym razem postawiłam na nadzienie z dodatkiem soczystych gruszek.Krem waniliowy z kaszy manny , gruszki i chrupiąca kruszonka na mięciutkim drożdżowym cieście to fantastyczna przekąska w pracy , jak i słodkie śniadanie.Wielbiciele drożdżowych wypieków ( i nie tylko! ) będą zachwyceni!Gorąco polecam!SKŁADNIKI :( 10 szt )ROZCZYN:* drożdże – 30 g* cukier(...)mannę.Cały czas mieszając gotujemy na wolnym ogniu , aż zacznie się gotować.Dodajemy cukier wanilinowy , dokładnie mieszamy , przykrywamy i odstawiamy.KRUSZONKA :Mąkę , masło i cukier wyrabiamy w palcach tworząc kruszonkę.CAŁOŚĆ :Przygotowane ciasto drożdżowe dzielimy na ok. 10 kawałków.Każdy delikatnie wyrabiamy i tworzymy podstawę drożdżówek z delikatnym wgłębieniem na nadzienie.Wkładamy tam łyżkę kremu z kaszki manny i układamy plasterki

Ostra na Słodko
Drożdżówki z rabarbarem 306

najlepsze drożdżówki jakie do tej pory jadła! Czyż może być lepsza pochwała?!Lekko kwaskowe nadzienie świetnie komponuje się z chrupiącą , słodką kruszonką!A dla tych z Was co jeszcze chcą słodkości rabarbarowej mam też inne wypieki!Ciasto drożdżowe z rabarbarem … Ciasto budyniowe z rabarbarem …. Ciasto z rabarbarem i pianą … i Naleśniki rabarbarowe – wszystko polecam , bo wszystko(...)kosteczkę , wkładamy do garnka i podlewamy odrobiną wody.Zasypujemy cukrem ( jego ilość zależy od naszych upodobań ) i ok. 5 minut gotujemy.KRUSZONKA :Mąkę , masło i cukier wyrabiamy w palcach tworząc kruszonkę.CAŁOŚĆ :Przygotowane ciasto drożdżowe dzielimy na ok. 10 kawałków.Każdy delikatnie wyrabiamy i tworzymy podstawę drożdżówek z delikatnym wgłębieniem na rabarbar.Wkładamy tam rabarbar i obficie posypujemy kruszonką.Boki smarujemy odrobiną

Ostra na Słodko
Styropian 929

łyżeczkiśmietana 18 % 3 po 400 ml kubkibudyń śmietankowy 1 opakproszek do pieczenia 1 łyżeczkawiórki kokosowe 100 gbiałka jaj 6 sztcukier 3/4 szklPrzygotowanie:Z podanych składników zrobić kruszonkę, podzielić na 2 części.Formę do ciasta wysmarować tłuszczem, wysypać jedną częścią kruszonki.MasaZ białek i cukru ubić pianę(...)sztywno, dodać do piany budyń i wiórki kokosowe z proszkiem do pieczenia, wymieszać.Ubitą pianę dodawać stopniowo do śmietany, cały czas ubijając robotem.Masę wylać na kruszonkę, posypać wierzch resztą kruszonki.Włożyć ciasto do piekarnika i piec 35 minut w 175 stop

Kuchnia Danusi
Ciasto ze śliwkami i kruszonką wg Aleex 170

mama naszego kociaka – Xelka, no i porozmawiać z ciekawymi ludźmi. Wyszłam z wystawy z nowymi zakupami dla Hugo, a po powrocie do domu, popołudniu, upiekłam dla nas ciasto ze śliwkami i kruszonką. Wieczorem odwiedziła mnie moja przyjaciółka. Wyobraźcie sobie – po kilku tygodniach galopu – cisza, muzyka w tle, rozmowa o tym, co DLA NAS jest ważne, aromatyczna herbata i kawałek przepysznego(...)mąki i proszek do pieczenia. Dokładnie połączyć składniki. 5. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 6. Wyłożyć masę do formy, powtykać gęsto połówki śliwek . 7. Ciasto posypać kruszonką. 8. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez ok 45 minut, w opcji dół i termoobieg. 9. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. 10. Ostudzić, podawać z pyszną kawą

W mojej kuchni
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i migdałową kruszonką 129

kalendarz. Ja wiem swoje. Jesień u mnie zaczyna się kiedy z piekarnika czuć aromat ciasta ze śliwkami. Mam nadzieję, że jesień będzie złota jak ta kruszonka. Co do przepisu, to jest po prostu niezawodny. Ciasto nawet bez jajka (czasem zapominam dodać) wychodzi puszyste. Płatki migdałowe z kruszonką wyśmienicie komponują się ze śliwkami. Moi własni prywatni krytycy mają za to uwagi(...)Wyrośnięte ciasto odpowietrzyć uderzając i jeszcze raz szybko zagnieść. Ciasto rozciągnąć na blasze wyłożonej pergaminem. Na cieście poukładać połówki śliwek (skórką do dołu). Odstawić na 20 minut. Na ciasto rozkruszyć kruszonkę. Piec w 180C przez 50 minut. Smacznego

Pełny talerz
Ciasto drożdżowe z jeżynami 127

Szybki i smaczne ciasto drożdżowe z kruszonką i jeżynami, bardzo lubię ciasta drożdżowe z różnymi owocami. Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 50 gram świeżych drożdży 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 3 jajka Kruszonka: 1,5 szklanki mąki pszennej ¾ szklanki cukru 200 gram margaryny Dodatkowo: 500 gram jeżyn Tłuszcz do formy Bułka tarta(...)mikserem na gładką masę. Pozostawiamy pod przykryciem na godzinę, ciasto przekładamy do formy (25x40 cm.) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą, na wierzch układamy jeżyny. Składniki kruszonki łączymy ze sobą, posypujemy wierzch ciasta, odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Ciasto pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 stopni

Bajeczna Kuchnia
Śliwkowe z budyniem i kruszonką 1759

cukier puder do posypania ciasta Przygotowanie: Ciasto; Do miski wsypać mąkę, dodać pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto, włożyć na kilka minut do lodówki. Śliwki umyć, wypestkować, przepołowić na pół. Budyń: W rondlu zagotować połowę mleka z cukrem, pozostałe mleko rozmieszać z proszkiem budyniowym, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu. Kruszonka: Masło rozpuścić, ostudzić(...)wsypać oba cukry, dodać mąkę i roztopione masło, dobrze rozetrzeć palcami na kruszonkę. Blachę o wymiarach 40 × 26 wysmarować tłuszczem, wylepić dno i boki ciastem. Ułożyć na cieście połówki śliwek, zalać śliwki gorącym budyniem, posypać kruszonką. Włożyć blachę z ciastem do nagrzanego do 180 stop. Piekarnika, piec przez ok. 60 minut. Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem. (function

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania