ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:277/780)

Prosty Sernik 148

jest bardzo prosty i szybki do  zrobienia. A tu zapraszam na  Sernik królewski Składniki: ciasto 2,5 szklanki mąki 200 g masła 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1 kg twarogu 450 ml mleka 2 budynie 1 szklanka oleju 6 jajek 1,5 szklanki cukru dodatkowo cukier puder Wykonanie: Mąkę przesiać(...)podpiec przez 15 minut. Twaróg zmielić dwukrotnie. Twaróg utrzeć z cukrem i jajkami.  Wsypać budyń, wymieszać. Następnie stopniowo dodawać mleko, a na sam koniec wlać olej.  Na podpieczony spód wlać masę, wyrównać. Na wieżch wyłożyć resztę ciasta. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut. Po upieczeniu pozostawić na kilka

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto budyniowiec ze śmietankową pianką-rewelacyjne i szybkie 6274

waniliowego 200g masła lub margaryny 3/4 szkl cukru 0,5 szkl mąki pesznnej 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g PIANKA 500 ml śmietanki 30% 1,5 łyżki żelatyny  0,5 szkl gorącej wody 2 łyżki cukru pudru DODATKOWO  czekolada gorzka do posypania CIASTO  Jajka ucieramy z cukrem do białości, dodajemy przesianą  mąkę,proszek, kakao i miksujemy(...)szkl mleka i powstałą masę wylewamy na gotujące się mleko z masłem i cukrami. Mieszamy gotując do uzyskania gładkiego budyniu-,najlepiej robić to metalową trzepaczką. Masę ściągamy z ognia i od razu wykładamy na ciasto. Wyrównujemy i studzimy. PIANKA Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szkl gorącej wody i mieszamy.Studzimy i dodajemy do śmietany miksując chwilkę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
MAKOWO - CZEKOLADOWE CIASTO Z MASĄ SEROWĄ 135

minut w temperaturze 180 *C. Po ostudzeniu ciasto kroimy na dwie równe połówki.                                                                 MASA SEROWA:  2 budynie waniliowe  100 g masła lub margaryny 500 g twarogu(...)łyżek cukru Dwie szklanki mleka z cukrem i masłem zagotowujemy, na gorące mleko wlewamy budynie rozmieszane w szklance mleka i energicznie mieszamy aż masa zgęstnieje. Do gorącego budyniu dodajemy twaróg, dokładnie mieszamy i ponownie zagotowujemy. Masę trochę studzimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Słodkie środy - sernik gotowany z galaretką 320

sernik gotowany z galaretką na herbatnikowym spodzie. Tego ciasta nie trzeba długo reklamować, gdyż broni się samo -  jest pyszne i bardzo łatwe do wykonania. Sernik gotowany z galaretką SKŁADNIKI: 1 kg sera białego w wiaderku na serniki ok 40 herbatników (ilość zależna od wielkości blaszki i ciastek) 1 budyń waniliowy bez cukru 220 g masła 1 szklanka cukru(...)garnku roztopić masło. Dodać cukier i ser i rozmieszane całe jajka. Gotować ciągle mieszając, aż ser się rozpuści i powstanie gładka masa. Dolać mleko z budyniem, wymieszać i ponownie zagotować całość. Spód foremki na ciasto wyłożyć folią aluminiową i ułożyć na niej podwójną warstwę herbatników. Na herbatniki wylać gorąca masę serową i wyrównać z wierzchu, po czym ułożyć herbatniki - kwiatuszki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia 4300

chodzi o przygotowanie, ale dostarcza dużo przyjemności w czasie jedzenia. Czas przygotowania: 40 minut + studzenie Ilość porcji: 24 Składniki na ciasto z kremem budyniowym: (na formę o wymiarach 33 cm x 23 cm x 7 cm) Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru (w sumie 80 g) 700 ml mleka 3/4 szklanki cukru 200 g masła Marmolada owocowa(...)dekoracji Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia? Masa budyniowa: 500 ml mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszane w 200 ml mleka budynie i gotować na małej mocy palnika do czasu, aż powstanie gęsty budyń. Cały czas mieszać, aby nie powstały grudki. Ugotowany budyń

Kuchcik gotuje
Ciasto brzoskwiniowe 66

proponuję przepis na lekkie śmietankowo-brzoskwiniowe ciasto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto brzoskwiniowe Składniki Składniki na ciasto: 200 g mąki 40 g cukru pudru 80 g masła 1 jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g jogurtu naturalnego Składniki na masę: 300 ml mleka 50 g cukru 150 g jogurtu naturalnego 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1 cukier waniliowy(...)przesiewamy razem z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko, posiekane zimne masło i jogurt. Szybko zagniatamy gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. W garnku zagotowujemy 200 ml mleka i cukier, w pozostałym mleku mieszamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka. Chwilę gotujemy, przykrywamy folią i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Do zimnej masy

To co lubię - gotuję i polecam
Naleśniki budyniowe 76

osłodzenia polałam syropem z czarnej porzeczki też własnej roboty Składniki: * mleko 2 szklanki * 1 jajko * pół łyżeczki sody * mąki…tyle, żeby ciasto było lejące i kleiste * cukier wanilinowy pół opakowania * sól, cukier * 1 budyń waniliowy * masło do smażenia Wszystkie składniki połączyłam i roztrzepałam trzepaczką do jajek. W taki sposób pozbyłam się grudek. Ciasto w konsystencji ma być lejące

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto "Rafaello" - Najlepsze 1517

jest eleganckim, prostym w przygotowaniu ciastem o niebiańskim smaku. Polecam przepis.    Ciasto "Rafaello" - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Masa: 500 ml mleka budyń śmietankowy łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru 2 żółtka cukier waniliowy 50 g masła(...)cukru pudru ok. 75 g wiórków kokosowych ok. 50 g płatków migdałów ok. 75 g wiórków kokosowych (na wierzch) odrobina malibu/ wódki rozcieńczonej w mleku (opcjonalnie) Ciasto "Rafaello" - Sposób przygotowania: Biszkopt: Formę wykładamy pergaminem (średnica 20x28 cm). Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek.  Na wysokich obrotach miksera ubijamy białka na sztywną pianę

Słodka Strona
SERNIK KRÓLEWSKI 420

masła 1,5 szklanki cukru pudru ( 300 g ) lub drobnego cukru do wypieków opakowanie cukru wanilinowego pół opakowania 20 g  budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru bakalie wedle uznania ( ja nie dodałam ) Zacznijmy od ciasta. Do mąki dodałam pokrojone kawałki masła i smalec. Wsypałam cukier, kakao i proszek do pieczenia. Wbiłam jajko i dodałam śmietanę. Wszystkie składniki wymieszałam(...)miksując, dodawałam po jednym żółtku. Następnie stopniowo dodawałam twaróg. Po nim wsypałam połowę opakowania budyniu. Dokładnie wszystko zmiksowałam. Białka ubiłam na sztywną pianę. Dodawałam stopniowo   i delikatnie wymieszałam.    Blachę o wymiarach 23/34 cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Z zamrażalnika wyjęłam jedną połówkę ciasta. Starłam ją na tarce o grubych oczkach. Na wiórki wylałam masę serową

potrawyregionalne
CIASTO TORTOWE Z CHRUPIĄCĄ CZEKOLADOWĄ WARSTWĄ 221

gotujemy. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masła ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania.  ROBIMY MASĘ ŚMIETANOWĄ : Galaretką cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody.  Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Wlewamy zimną galaretkę. Dobrze miksujemy.  SKŁADANIE CIASTA : Z biszkoptów usuwamy papier lub jeśli upiekliśmy jeden kroimy na pół. Blachę wykładamy folią(...)wykorzystajmy biszkopty do uzupełnienia luk. Wystarczy odciąć je na prosto, nasączyć i poukładać. Potem zasmarujemy kremami i nie będą widoczne. Biszkopt jak i budyń możemy przygotować sobie dzień wcześniej. Masę śmietanową najlepiej przygotować, gdy na cieście są już nałożone okrągłe biszkopty, gdyż szybko tężeje

Pani na deser
Sernik z brzoskwiniami 130

dodać resztę składników ,wymieszać i ugnieść ciasto. Jedną trzecią część ciasta wkładamy do zamrażalnika. Pozostałym ciastem wykładamy formę do pieczenia 24cm/39 cm Masa serowa 1 kg sera twarogowego mielonego w wiaderku 1 jajko 150 gram margaryny lub masła 1 szklanka cukru pudru 1 budyń waniliowy w proszku  1 puszka brzoskwiń Dodatkowo 3/4 szklanki cukru zwykłego do ubicia(...)białkami Jajko ucieramy z cukrem i margaryną albo masłem na puszystą masę. Dodajemy kolejno po łyżce sera cały czas miksując. Na koniec dodajemy budyń i dokładnie mieszamy Masę serową wykładamy na blaszkę wyłożoną ciastem. Brzoskwinie kroimy na plasterki i wykładamy na masę serową. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę i wykładamy na masę serową z brzoskwiniami. Wyjmujemy ciasto

Andzia Pichci
Pani Walewska -Pychotka 245

ziemniaczaną, dodajemy do gotującego się mleka i gotujemy budyń cały czas mieszając. Studzimy.. Masło ucieramy mikserem do białości, na puszysty krem, dodać ostudzony budyń i całość miksujemy. . Przekładanie : Ostudzone placki przekładamy kremem budyniowym.  Ciasto schłodzić w lodówce SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto Fale Dunaju z jabłkami – sprawdzony przepis 113

Ciasto dzielimy na dwie części, mniej więcej 1/3 i 2/3. Do mniejszej porcji ciasta dodajemy kakao i mleko. Miksujemy do połączenia składników. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy najpierw ciasto białe, a na nie brązowe. Wygładzamy wierzch. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ósemki. Owoce układamy na wierzchu ciasta i lekko je dociskamy. Blaszkę z ciastem wkładamy(...)się mleka. Całość energicznie mieszamy do czasu, aż budyń się zagotuje i zgęstnieje. Gorący budyń przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia. Masło, które powinno być w temperaturze pokojowej, ucieramy mikserem, aż stanie się puszyste. Następnie dokładamy po kilka łyżek zimnego budyniu, cały czas ucierając. Gotową masę wylewamy na wystudzone ciasto. Całość wkładamy do lodówki na 20 minut

e-PrzepisyKulinarne
CIASTO PRINCESSA Z JAGODAMI 105

Czekoladowe blaty przełożone słodkim kremem z chrupiącym batonikiem kokosowym, a wszystko przełamuje lekko kwaśny smak jagód. Pychotka. SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki tortowej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 300 ml kremówki, 200 g mascarpone, 3 łyżki cukru pudru, 3 batony Princessa kokosowa

słodki bratek
Sernik Złota Rosa 129

serowa: 1 kg sera białego (dwu- trzykrotnie zmielonego) 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 2 cukry waniliowe Pianka: 4 białka 1/2 szklanki cukru Sposób wykonania: 1. Składniki na ciasto zagnieść, wyłożyć na blaszkę i nakłuć widelcem. 2. Ser ukręcić z cukrem, dodając stopniowo jajka, potem mleko, budyń olej i cukry

Kuchnia domowa Ani