ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:283/780)

Ciasto Waniliowo-chałwowa bajka 134

budyniowy, nie mal błagała mnie o pozostawienie miski i piór miksera do wylizania. Zapraszam wszystkich zainteresowanych  po przepis. Składniki :  1 opakowanie ciasta francuskiego 300 g   Na krem waniliowy :  40 g budyniu z prawdziwą wanilią  2 łyżki cukru waniliowego  250 ml mleka  100 g margaryny Plama  Na krem chałwowy :  3 łyżki(...)folia stykała się z masą. Zapobiegniemy tym samym tworzenie się kożucha. Całkowicie studzimy i schładzamy następnie w lodówce. Miękką margarynę ucieramy z cukrem a następnie łyżka po łyżce dodajemy budyń. Miksujemy bardzo krótko i chłodzimy masę.  2. Podobnie przygotowujemy masę chałwową. Margarynę ucieramy z cukrem dodajemy pastę tahini dokładnie mieszając. Schładzamy.  3. Krem mleczno cytrynowy przygotowujemy w analogiczny

vaniliowoczekoladowa
Ciasto Shrek 232

pudru - 2 łyżki ciepłej wody Składniki na masę budyniową: - 1/2 l zielonego Kubusia - 1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego Składniki na masę śmietanową: - 200 g śmietanki kremówki 36% - 40 g galaretki kiwi - 1/3 szklanki gorącej wody - 1 opakowanie delicji Składniki na wykończenie ciasta: - 1 i 1/2 opakowania galaretki kiwi - 500 ml gorącej wody Forma do ciasta(...)nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni i pieczemy 25 minut . Upieczony biszkopt pozostawiamy do wystygnięcia. Gdy ciasto ostygnie nasączamy go mieszanką soku z cytryny wymieszanego z cukrem pudrem i wodą. Teraz robimy masę budyniową. 1 szklankę Kubusia odlewamy i mieszamy z budyniem. Pozostałą część soku wlewamy do garnka i zagotowujemy a potem dodajemy sok wymieszany z budyniem i cały czas

Kuchenne Wariacje
Sernik jak malina. Przepis również na Thermomix! 143

może być z wiaderka) 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 budyń malinowy 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli 2 garści malin Mus malinowy: 1 kg malin 1 galaretka malinowa lub cytrynowa Zagniatamy szybko ciasto z podanych składników, wykładamy nim okrągłą formę o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy(...)wiaderka) 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 budyń malinowy 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli 2 garści malin Mus malinowy: 1 kg malin 1 galaretka malinowa lub cytrynowa Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki na ciasto, wyrabiamy 30 s/ / . Gotowym ciastem wykładamy okrągłą formę o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożoną papierem

MamaOskarka
Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką 275

Post Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Pączki budyniowe 144

Pączki budyniowe z dodatkiem mleka w proszku są bardzo delikatne i pyszne w smaku. Mój trzyletni syn jadł je bez żadnego nadzienia, tak mu smakowały. Z ciastem pracuje się łatwo i największą sztuką w przygotowaniu tych pączków jest prawidłowe ich upieczenie, tak aby ich nie spalić, a zarazem by temperatura oleju nie była za niska, bo wchłoną za dużo tłuszczu(...)budyniowy i dobrze wymieszać. Do dużej miski wsypać pozostałą mąkę, dodać pozostałe mleko, sól, cukier, mleko w proszku, alkohol, rozpuszczone masło i jajka z budyniem. Na koniec wlać zaczyn, wymieszać wszystkie składniki i zacząć wyrabiać ciasto. Do ciasta nie dodawać więcej mąki, jeżeli będzie się lepić do dłoni, to natłuścić je masłem. Wyrobione ciasto uformować w kulę, miskę przykryć ręcznikiem

Passions hobbies life
Babeczki z kremem mandarynkowym 141

postanowiłam przemycić je do świątecznych wypieków. Tak właśnie powstały kruche babeczki z kremem mandarynkowym. A do dekoracji oczywiście mandarynki:) i winogrona. Ciasto: 200g zimnego masła 400g mąki 2 jajka L 6 łyżek cukru szczypta soli Krem: 1 opakowanie budyniu waniliowego 300 ml mleka 70g masła 5 łyżek cukru  skórka obrarta z 3 mandarynek 100 ml śmietanki 30%  Dekoracja(...)gałązka winogron 1. Masło kroimy na kawałki i zagniatamy z pozostałymi składnikami na ciasto. Odrywamy po kawałku ciasta, wyklejamy nim małe foremki na tartaletki. Nakłuwamy widelcem, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut, do delikatnego zezłocenia. 2. Przygotowujemy krem: budyń gotujemy w 300 ml mleka. Studzimy, miksujemy z miękkim masłem, cukrem, skórką mandarynkową i śmietanką do powstania puszystego

Szefowa kuchni
Strudel drożdzowy z truskawkami 172

soli Masa serowa: 20 dag mielonego twarogu 1 jajko 2 łyżki cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego Delecta 1 łyżka kuleczek zbożowych w różowej skorupce Delecta 6-7 świeżych truskawek Kruszonka: 10 dag mąki pszennej 5 dag masła 2  łyżki cukru trzcinowego brązowego Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiać do miski, wsypać cukier oraz cukier z wanilią,  szczyptę soli(...)drożdże wymieszać, wbić jajka wlać ciepłe mleko i wyrobić ciasto, dodać ostudzone rozpuszczone masło, ponownie zagnieść , przykryć ciasto ściereczką, zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia-około 1 godziny. Masa serowa: Twaróg wymieszać łyżką z jajkiem i cukrem dodać różowe kuleczki zbożowe oraz budyń, ponownie wymieszać. Truskawki obrać z szypułek pokroić  w kostkę. Kruszonka: Mąkę wymieszać z brązowym cukrem, dodać

Wanilia i Kardamon
Ciasto kruche uniwersalne ( do babeczek , ciasteczek , ciast itp ) 348

minut w nagrzanym piekarniku 180 - 200 stopni  .Zdejmujemy obciążenie i pieczemy kolo 10 min , kontrolując co pewien czas .Ostudzone babeczki nadziewamy dowolnie np , budyniem , dżemem i bitą śmietaną itplub możemy upiec ciasto np .  szarlotkę

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Fale Dunaju z Wiśniami 517

pojedynczo wykładamy wiśnie (w ok. 1-2cm odstępach) lekko je dociskając do środka ciasta. Ciasto umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury ok. 180°C. Pieczemy ok. 35-45 minut do "suchego patyczka". Studzimy. Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku oraz mąkę - dokładnie mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy wraz z cukrem, a następnie dodajemy(...)całkowicie studzimy.   Masło miksujemy na jasną, puszystą masę (im dłużej tym lepiej) i ciągle miksując stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Jeżeli masa będzie zbyt rzadka możemy ją na chwilę umieścić w lodówce do lekkiego stężenia. Na ostudzone ciasto wykładamy przygotowaną masę, wyrównujemy wierzch i umieszczamy w lodówce na minimum 2 godziny. Polewa czekoladowa: Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia

Słodka Strona
Ciasto orzechowo - kokosowe z masą ananasową 272

puszka ananasów + zalewa 1 budyń waniliowy 20 dag masła 3/4 szklanki cukru pudru 4 żółtka Wierzch: dowolna polewa lub galaretka i wiórki kokosowe Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt orzechowy: ubić białka i stopniowo dodawać cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku. Na koniec wsypać mąkę, mielone orzechy i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(...)szklankę płynu. Na soku ugotować budyń waniliowy. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po 1 żółtku, następnie stopniowo dodawać budyń. Na koniec dodać ananasy pokrojone w drobną kostkę i delikatnie całość zamieszać. 4. Przełożyć ciasto (od dołu): 1/2 biszkoptu orzechowego 1/2 masy ciasto kokosowe 1/2 masy 1/2 biszkoptu orzechowego Całość zalać tężącą galaretką agrestową. Wierzch oprószyć wiórkami kokosowymi

Kuchnia domowa Ani
Brzoskwiniowe ciasto Agnieszki 163

właśnie na święta gościło na naszym stole. Ciasto jest lekkie a krem nie za słodki więc szybko znikało z blaszki. Polecam Wam to ciasto na każdą okazję. Składniki : * jasny biszkopt  * puszka brzoskwiń  * 2 budynie śmietankowe  * 2 galaretki brzoskwiniowe  * kostka masła Przygotowanie : Biszkopt przekroić na pół. Odsączyć brzoskwinie, dodać wody do 1 litra i ugotować 2 budynie(...)według przepisu na opakowaniu. Do ugotowanego budyniu wsypać 2 galaretki i mieszać aż się rozpuszczą. Dodać masło i wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Do zimnego kremu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Masę wylać na połowę biszkoptu, przykryć drugim i wstawić do lodówki. Ciasto można posypać cukrem pudrem bądź polać czekoladową polewą

Magiczne Życie Marty
Ciasto z ptasim mleczkiem wg s. Anastazji 746

kawę rozpuszczalną (suchą). Mleko zagotować, dodać do niego masę żółtkową i ugotować budyń. Gdy masa przestygnie utrzeć masło i dodawać do niego powoli budyń. Przełożenie: Galaretki rozpuścić w 500ml wody.  Na blaszce ułożyć ciasto kakaowe, na nim rozsmarować połowę masy kawowej. Na masie ułożyć Ptasie Mleczko (ja z jednej strony zrobiłam "barykadę", by galaretka nie wypłynęła). Pomiędzy Ptasie Mleczko

Mania Wypiekania
Sernik złota rosa... bez rosy. ;-) 413

misce i zagniatamy je na gładką masę. Wykładamy nią formę (według mnie ciasta było zdecydowanie za dużo, połowy nie użyłam). Nakłuwamy widelcem, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. 2. Ser miksujemy z cukrem i cukrem pudrem. Dodajemy kolejno: po jednym jajku, budyń, olej, mleko. Masa serowa będzie miała płynną konsystencję. 3. Masę wylewamy na upieczony spód

Szefowa kuchni
Murzynek z serem i truskawkami 180

dodajemy ubitą na sztywno pianę. Sernik: 450 g serka homogenizowanego 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy Serki miksujemy z jajkami, mąką i budyniem. Dodatkowo: pół kilograma truskawek 2 galaretki truskawkowe Połowę ciasta "murzynek" wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Na cieście rozsmarowujemy masę serową, którą pokrywamy pozostałą częścią "murzynka". Ciasto pieczemy ok. 45 minut

Pyszności Słodkości

Proponowane wyszukiwania