Składniki: CIASTO CIEMNE: margaryna 250 gram, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, woda 3 łyżki, kakao 4 łyżki, mąka tortowa 2 pełne szklanki, proszek do pieczenia 3 płaskie łyżeczki, jajka 6 sztuk "M" SERNIK: twaróg 1 kg/chudy, jajka 10 sztuk "M", cukier 3/4 szklanki, aromat pomarańczowy 1 łyżeczka, margaryna 100 gram, budyń waniliowy 1 opakowanie, proszek do pieczenia(...)wbić żółtka i mikserem utrzeć na jednolitą masę dodać ubitą pianę na sztywno do ciasta i na małych obrotach mikserem wmieszać w ciasto do zmielonego twarogu dodać miękką margarynę, żółtka, cukier, aromat pomarańczowy, proszek do pieczenia, budyń i mikserem wszystko utrzeć z 3 minuty wsypać opakowanie miechunki "złote owoce" Bakalland dodać ubitą na sztywno pianę z białek i na małych
W Mojej Kuchni LubięSpróbujcie koniecznie :) Składniki: 3/4 szklanki ciepłego mleka 3 łyżki cukru 25 g. drożdży 3 szklanki mąki 2 jajka 100 g. masła. Masa twarogowa: 250 g. twarogu 2 łyżki budyniu 2 łyżki cukru 1 żółtko Dodatkowo: 1 szklanka jagód Lukier: 2 łyżki suszonych liści mięty gorąca woda 5-6 łyżek cukru pudru Wykonanie: Masło roztopić. Zostawić do przestudzenia. Ciepłe mleko wlać(...)Miskę nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Przygotować masę twarogową. Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Dodać cukier, budyń w proszku i żółtko. Ponownie rozgnieść widelcem i wymieszać. Jagody oczyścić i umyć. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Delikatnie zagnieść i rozwałkować na prostokąt. Na ciasto wyłożyć masę twarogową i rozsmarować. Następnie wyłożyć jagody
Agusiowe smakołykimasła 1 żółtko Masa serowa: 1/2 kg sera potrójnie zmielonego bądź z wiaderka 70 g cukru pudru 2 jajka 1/2 opakowania budyniu waniliowego 150 g kremówki 30 % Wykonanie: Kruche ciasto: Wszystkie podane składniki na kruche ciasto zagniatamy , owijamy folią i na ok. 1 godzinę wkładamy do zamrażalnika. Spód: W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło, miód i czekoladę
W Moim Magicznym Domuzetrzeć na tarce o grubych oczkach, lekko przycisnąć i wyrównać, podpiec na złoty kolor w temp. 190*C przez około 20 min. Upieczone ciasto wystudzić Zrobić masę budyniową : 5 białek szklanka drobnego cukru 2 torebki budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru-2 x 40 g 1/2 szklanki oleju słonecznikowego, ja dałam rzepakowy Przygotowanie masy : Kiedy spód ciasta wystygnie zaczynamy ubijać
Proste Potrawypopołudniowej kawy, czy herbaty. Dzięki użyciu gotowego ciasta francuskiego samo przygotowanie jest bajecznie i dziecinnie proste. Składniki na 24 szt.: - 2 opakowania ciasta francuskiego (po 375g)- 450g twarogu półtłustego- ½ szklanki drobnego cukru- 1 łyżka budyniu śmietankowego bez cukru- ½ łyżki miękkiego masła- 2 jajka (z tego 1 do smarowania ciastek)- aromat według uznania (dałam esencję rumową) Blaszkę wykładamy papierem(...)dzielimy na 3 części i porcjami miksujemy, dodając do masy jajecznej. Razem z ostatnią porcją twarogu dodajemy 1 łyżkę budyniu, miękkie masło i esencję rumową (można inną, jaką kto lubi). Ponownie wyrabiamy. Masa serowa nie musi być utarta na puch. Ciasto rozwijamy i kroimy (każdy płat) na 12 prostokątów (ok. 10×8 cm). Wewnątrz każdego prostokąta, ostrym, cienkim nożykiem
mojewypiekiinietylkoPrzepis na to ciasto dostałam od kuzynki, za co jestem jej wdzięczna, bo jest rewelacyjne… Puszysty biszkopt, masa budyniowa, krakersy i masa krówkowa… Mniam… Połączenie smaków jest idealne i na pewno każdy łasuch będzie z niego zadowolony. Słodko polecam Składniki:masa krówkowa (najlepsza jest firmy Gostyń)1 opakowanie słonych krakersów3 opakowania herbatników (po 10 szt.)Biszkopt(...)Zagotować 1,5 szklanki mleka. Mąkę, cukier, żółtka, 1 szklankę mleka zmiksować i powoli dolewać do gorącego mleka, przez cały czas mieszając. Gotować na najmniejszym ogniu stale mieszając, aż budyń zgęstnieje. Schłodzić i zmiksować z masłem na gładki krem.Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem.Na biszkopcie rozsmarowujemy krem budyniowy, na nim układamy warstwę herbatników, potem
Oryginalny smakwiększą ilość ciasta, musicie podwoić porcję! Składniki: Ciasto: pół szklanki wody pół szklanki mąki pszennej 60-65g masła 2 jajka żółtko Masa: 200g miękkiego masła 1/2 litra mleka 2 żółtka 6 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy Dodatkowo: cukier puder Zaczynamy od ugotowania budyniu do masy. Z pół litra mleka odlewamy pół(...)wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 25-30 minut. W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika! Upieczone ciasto studzimy. Masło ucieramy mikserem na puch. Następnie dodajemy do niego po łyżce wystudzonego budyniu, stale miksując. Tak powstałym kremem przekładamy blaty karpatki. Posypujemy cukrem pudrem. Odstawiamy do schłodzenia. Skąd w ogóle pomysł na karpatkę?:) Najpierw napatrzyłam
Czerwona Porzeczkażółtka Masa serowa: 1 kg sera białego 22 dkg cukru pudru 15 dkg masła bez soli 4 jajka 2 łyżki budyniu waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy szczypta soli Jak przygotować sernik na kakaowym spodzie . Kruche ciasto kakaowe: na stolnicę przesiać mąkę, dodać cukier kryształ oraz pokrojoną w kostkę margarynę. Siekać składniki nożem, aż zaczną łączyć się(...)cały czas ucierając. Kiedy żółtka połączą sie z masłem zacząć dodawać małymi partiami ser biały oraz budyń. Do osobnej miski dodać białka jajek wraz ze szczyptą soli. Ubić na sztywno. Do masy serowej dodać ubite białka, bardzo delikatnie wymieszać. Z lodówki wyjąć kulki ciasta kakaowego. Część ciasta utrzeć na tarce o dużych oczkach i wyłożyć dno oraz boki formy
mecooksWitajcie :) dzisiaj Dzień Mamy , więc wszystkie Mamy zapraszam na przepyszne ciasto 3 Bit. Połączenie biszkoptu z masą budyniową karmelem i bitą śmietana a do tego jeszcze posypka z czekolady i przepysznych Ziarenek Migdałowy Przylądek z Ziarenkowa - dostępnych - http://sklep.ziarenkowo.com/index.php(...)masę , dodać olej i mąkę z proszkiem do pieczenia . Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , wylać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Masa budyniowa : Połowę mleka zagotować , w drugiej połowie rozpuścić , budynie , żółtka i mąkę , wlać do gotującego mleka , gotować aż zgęstnieje . Zimny budyń utrzeć z miękką margaryną. Masa śmietanowa : Śmietanę
Sama słodycz i szczypta chiliszklanki cukru 6 żółtek 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 2 cukry waniliowe skórka otarta z cytryny łyżka soku z cytryny łyżka kakao na piankę: 2 opakowania kisielu truskawkowego 6 białek 3/4 szklanki cukru szczypta soli Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, schłodzić. Wylepić nim blaszkę wyłożoną papierem. Podpiec w 200*C przez około 10 minut(...)cukrem i cukrem waniliowym na biało. Ucierając dodawać po łyżce sera. Dodać skórkę i sok z cytryny, olej i budynie rozrobione w mleku. Podzielić na połowę, co jednej części dodać kakao. Wylać naprzemiennie obie masy na ciasto i włożyć do piekarnika nagrzanego do 175*C na 30 minut. Białka ubić z cukrem i solą na sztywną pianę. Dodać kisiele
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajabłek, Krem :125 g masła 4 łyżki cukru pudru, 1 żółtko, 1 opakowanie budyniu śmietankowego 500 ml mleka, dodatkowo kakao do posypania PRZYGOTOWANIE: żółtka utrzeć z cukrem i margaryną ,następnie mieszając dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia, białka ubić i połączyć delikatnie łyżką z resztą ciasta. masę podzielić na dwie części, pierwszą wylać na blachę(ok 25x35,wysmarowaną margaryną(...)mieszamy i wykładamy ją na jabłka. pieczemy 40 min w 180 stopniach Zagotowujemy mleko (odlewamy pół szkl.w której mieszamy budyń,cukier puder i żółtko),wlewamy naszą mieszankę i mieszamy do zgęstnienia. Studzimy,i miksujemy z masłem,wylewamy na ostudzone ciasto ,posypujemy kakaem schładzamy w lodówce-kilka godzin Smacznego
Swojskie jedzonkoserowa: ser 1 kg, żółtka 8 szt, białka 10 szt, cukier 1,5 szklanki, olej 6 łyżek, budyń waniliowy 1 opakowanie, rodzynki 100 g, lukier: cukier puder 3/4 szklanki, sok z cytryny 2-3 łyżki, dodatkowo: żółtko 1 szt do posmarowania wierzchu ciasta, mleko 2 łyżki, kandyzowana skórka pomarańczy do dekoracji, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier, proszek(...)Jedną część ciasta rozwałkowujemy na wielkość blaszki. Najłatwiej to zrobić bezpośrednio na papierze do pieczenia. Ciasto nakłuwamy widelcem i podpiekamy w piekarniku w temp. 170 st, C przez 15 min. Masa serowa: Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy ser, olej oraz budyń i miksujemy wszystko razem do połączenia składników. Rodzynki zalewamy wrzątkiem na 5 min. odcedzamy i dodajemy do masy
kulinarne odsłony patiłyżeczka soli 1 / 2 l jagód 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 płaskie łyżki cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jagody przebrać, dodać budyń oraz cukier puder, starannie wymieszać. Na stolnicę przesiać mąkę pszenną, wbić jajko. Dodać łyżeczkę masła i łyżeczkę soli, zacząć zagniatać, wlewając stopniowo ciepłą wodę. Wyrabiać, aż ciasto zrobi się miękkie, gładkie, sprężyste. W razie potrzeby podsypać mąką
niecodziennikparyłyżki cukru 3 łyżki mąki tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) pół litra mleka pół szklanki cukru pudru 20 dag masła 82 % Dodatkowo: 1 brzoskwiniowa galaretka 250 ml gorącej wody Wypełnienie ciasta: 1 puszka ananasa w syropie 1 puszka brzoskwiń w syropie 2 brzoskwiniowe galaretki(...)wykonane ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Po tym czasie ciasto przekrawamy wzdłuż, a następnie kroimy w plastry. 7. Podajemy i życzę smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy. Zamiast masła można użyć 25 dag margaryny ,, Kasia
IzabelawkuchniWłaściwie nic nowego. Jeszcze jedna odsłona strzępca. Tym razem z serem, budyniem czekoladowym i chałwą. Kilka "podmienionych" składników i całkiem nowy smak. Składniki ciasta: 6żółtek 3 czubate szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 1 margaryna cukier waniliowy 3 łyżeczki proszku 4 łyżki śmietany kwaśnej na czubek łyżeczki amoniaku 2 łyżki kakao Masa serowa: 1/2 kg sera 12,5 dag margaryny(...)mąki ziemniaczanej Pianka czekoladowa: 6 białek 1 szklanka cukru 1 duży budyń czekoladowy (na 3/4 l mleka) Polewa: 10 dag masła 1/3 szklanka cukru 4 łyżki mleka 15 dag chałwy Margarynę z mąką,proszkiem i cukrem posiekać.Dodać żółtka rozmieszane ze śmietaną i amoniakiem. Zagnieść ciasto, następnie podzielić na 3 części, jedną większą i dwie mniejsze. Jedną
Praktyczna pl