ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:278/780)

Tarta z Borówkami Amerykańskimi z Aksamitną Masą Śmietanowo - Budyniową 195

śmietanki kremówki tworząc przepyszny, orzeźwiający wypiek.  Tarta z Borówkami Amerykańskimi z Aksamitną Masą Śmietanowo - Budyniową - Składniki: ciasto: 150 g mąki tortowej 100 g masła (zimnego) 1/3 szklanki cukru żółtko 1-2 łyżki śmietany cukier waniliowy szczypta soli masa: 500 ml mleka budyń waniliowy 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy 300 ml śmietanki kremówki 30% (mocno(...)minut. Po tym czasie ciastem wykładamy formę do tarty (ok. 23 cm). Nakłuwamy za pomocą widelca środek ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 15-20 minut do zrumienienia brzegów. Studzimy.  Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy

Słodka Strona
Rolada karpatkowa 176

szklanka margaryna, 1/2 kostki mąka pszenna, 1 szklanka jajka, 5 sztuk Składniki ciasto czekoladowe jajka, 4 sztuki cukier puder, 1/2 szklanki mąka pszenna, 1/2 szklanki mąka ziemniaczana, 1 łyżka kakao, 3 łyżki margaryna, 1/2 kostki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka Składniki masy   mleko, 3/4 litra budyń śmietankowy, na 3/4 litra galaretka pomarańczowa, 1 sztuka margaryna, 1 kostka Przygotowanie(...)blaszce co karpatkę Masa: gotujemy na mleku budyń z 2 łyżkami cukru do gorącego wsypujemy galaretkę i dobrze mieszamy, do wystudzonego budyniu dodajemy margarynę i ucieramy.  Robimy roladę: jedną karpatkę odwracamy by wierzch był na dole, smarujemy ciasto czekoladowe 1/4 kremu kładziemy kremem do karpatki i znowu smarujemy wierzch ciemnego ciasta 1/4 kremu (zrobiłam tak bo karpatka jest nierówna

Gotowanie moimi oczami
ciasto kokosowo - jogurtowe z kruszonką 188

święta . Jeśli, tak jak ja, lubicie kokos , koniecznie wypróbujcie przepis na to pyszne ciasto. składniki: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru cukier waniliowy 200 g masła 5 żółtek 200 g wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy na pół litra mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 białek + szczypta soli 500 ml gęstego jogurtu(...)proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym masłem i żółtkami umieszczam w misce i zagniatam na kruszonkę - ciasto musi mieć konsystencję mokrego piasku. 3/4 kruszonki wysypuję na blaszkę (24x32) wyłożoną papierem do pieczenia. W misce mieszam wiórki kokosowe z cukrem, suchym budyniem i proszkiem do pieczenia. Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do piany dodaję jogurt i suche składniki

babka w formie
ciasto z kokosem i owocami 159

piekłam      ciasto ciemne 2,5 szklanki m ąki pszennej 200 g mas ła 5 żółtek 3 łyżki jogurtu naturalnego 3/4 szklanki cukru drobnego 2-3 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki sody   warstwa kokosowa: szczypta soli 5 białek 1/2 szkl cukru 1 budyń waniliowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1½ szklanki wiórek kokosowych 200 g serka(...)soli na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier w trakcie ubijania. Mąkę wymieszać z wiórkami i budyniem. Dodać serek i wiórki z budyniem i mąką ziemniaczana .Miksować na wolniejszych obrotach do połączenia składników. Gotową masę wyłożyć na surowy spod ciasta ,na masę poukładać borówki,maliny. Na wierzch starkować pozostałą część ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180° około 45-50 minut

mojej kuchni
ciasto z kokosem i owocami 126

piekłam      ciasto ciemne 2,5 szklanki m ąki pszennej 200 g mas ła 5 żółtek 3 łyżki jogurtu naturalnego 3/4 szklanki cukru drobnego 2-3 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki sody   warstwa kokosowa: szczypta soli 5 białek 1/2 szkl cukru 1 budyń waniliowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1½ szklanki wiórek kokosowych 200 g serka(...)soli na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier w trakcie ubijania. Mąkę wymieszać z wiórkami i budyniem. Dodać serek i wiórki z budyniem i mąką ziemniaczana .Miksować na wolniejszych obrotach do połączenia składników. Gotową masę wyłożyć na surowy spod ciasta ,na masę poukładać borówki,maliny. Na wierzch starkować pozostałą część ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180° około 45-50 minut

w mojej kuchni
Tarta z kremem pomarańczowym 192

wanilią 0,5 szkl cukru pudru Krem pomarańczowy: 0,5 l soku pomarańczowego Smaki Victorii 1 budyń waniliowy b/c 1 galaretka pomarańczowa 125 g masła Bita śmietana: 250 ml zimnej kremówki 30% 125 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć na blat zagnieść i uformować kulę(...)Przykryć z wierzchu folią spożywczą by nie powstał kożuch i odłożyć do przestudzenia. Gdy budyń zacznie tężeć ale będzie jeszcze letni dodawać po kawałku miękkiego masła i miksować do momentu aż masło się rozpuści i zrobi się jednolity krem. Zimny krem wylać na kruche ciasto i odłożyć w zimne miejsce by krem stężał. Bita śmietana: Zimną kremówkę i mascarpone ubić

Ala piecze i gotuje
tarta orzechowa 170

pudru - 80 g masła - 1 żółtko Składniki na krem orzechowy: - 250 ml mleka - 1 laska wanilii - 30 g budyniu - 3 żółtka - 40 g cukru - 50 g mielonych orzechów włoskich Dekoracja: - 35 g orzechów pekan Forma do tarty 25 cm. Najpierw robimy ciasto na tartę. Do robota wrzucamy mąkę, orzechy i cukier i wszystkie składniki razem mieszamy, a następnie dodajemy żółtko(...)mieszamy. Na końcu dodajemy zimne masło i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Teraz robimy krem orzechowy. Do garnka wlewamy mleko i dodajemy laskę wanilii. W drugim garnku ubijamy żółtka z cukrem a następnie dodajemy budyń. Do ubitych jajek wyciskamy ziarenka z wanilii i stopniowo dodajemy mleko i ubijamy. Potem dodajemy orzechy

Kuchenne Wariacje
Oczy carycy 136

szklanki cukru 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju ciasto ciemne: 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju krem: 1 i 3/4 szklanki mleka budyń śmietankowy bez cukru 2 łyżki cukru opakowanie cukru waniliowego kostka miękkiego masła polewa: 125 g margaryny(...)proszkiem do pieczenia, kakao i olej, dokładnie mieszamy. Blaszkę (u mnie 36 x 25) wykładamy papierem do pieczenia, ciasto wykładamy na przemian, raz ciemne, raz jasne, a następnie widelcem robimy zygzaki. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. Krem Gotujemy budyń z 1 i 3/4 szklanki mleka z dodatkiem cukru i cukru waniliowego, gdy ostygnie, ucieramy go z miękkim masłem

na moim stole...
Ciasto z kukurydzianych chrupek z kremem, owocami i galaretką (bez pieczenia, wegańskie) 219

szybkie w przygotowaniu. Oczywiście mandarynki możesz zamienić na inne owoce //   Składniki (forma o śr. 24 cm): Ciasto: 300 ml mleka roślinnego 60 g chrupek kukurydzianych lub kukurydzianych pałek 70 g mąki kokosowej 2 łyżki cukru Krem: 500 ml mleka roślinnego 1 budyń (u mnie śmietankowy budyń bezglutenowy) 3 łyżki mąki jaglanej 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki kakao(...)krok to przygotowanie kremu. 400 ml mleka zagotuj, a pozostałe 100 ml wymieszaj z budyniem, kakao i cukrem. Powstałą mieszaninę dodaj do gotującego się mleka. Całość mieszaj do momentu ponownego zagotowania. Teraz krem zdejmij z ognia i wymieszaj z mąką kokosową, a następnie wyłóż na ciasto. Na kremie ułóż owoce. Jeśli użyjesz tak jak ja mandarynek lub pomarańczy, to polecam

Via Gusto
Ciasto balowe 2229

dodawać stopniowo żółtka. Na koniec delikatnie wmieszać zmieszane i przesiane wcześniej mąki z proszkiem do pieczenia. Piec w 180°C ok. 30 minut.  Ciasto studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Z podanych składników przygotować budyń. W połowie szklanki mleka wymieszać mąki i jajka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wanilią. Do delikatnie gotującego się mleka dodać wymieszane mąki z jajkami(...)białości i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Na upieczony biszkopt rozsmarować krem budyniowy. Na budyń wyłożyć herbatniki. Rozsmarować masę kajmakową. Ułożyć warstwę krakersów. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i dodać śmietan fix lub serek mascarpone.  Ubitą śmietanę wyłożyć na warstwę krakersów. Posypać startą białą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki. Najlepsze jest po kilku godzinach

Pysznie & Pięknie
CIASTO BALOWE 190

wprowadzeniem przepisu, tak więc go zamieszczam. Mimo niezbyt zdrowych składników, ciasto naprawdę godne polecenia, wszak nie zajadamy się nim codziennie. Przygotowywałam w dużej blaszce, o wym. 37,5x24,5cm. Składniki: - biszkopt (przepis poniżej) - ok.150g ciastek petit beurre - ok.120-150g krakersów - puszka masy krówkowej (kajmak)- u mnie Gostyń-500g - domowy budyń (przepis poniżej) - 150g sera mascarpone - 450g kremówki 30% - 2-3 łyżki(...)biszkopt równo opadał. Odstawiam do przestudzenia. Boki okrawam delikatnie nożem, wyjmuję biszkopt. Dokładnie wykładam blaszkę papierem do pieczenia tak, by gotowe ciasto nie stykało się z blachą, dopiero wtedy wkładam z powrotem biszkopt. Budyń: - 500g mleka - 100g masła - 3 jajka - 50g mąki orkiszowej typ750 - 20g mąki ziemniaczanej - 80-100g ksylitolu lub cukru - 1 łyżka ksylitolu z wanilią (lub cukier

Smaczne Zdrowe
Sernik królewski 349

serowa: 750 g tłustego twarogu 100 g rozpuszczonego masła 3 jajka 1 szklanka cukru 35 g budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka margaryny do posmarowania blaszki + 1 łyżka kaszki manny do obsypania blaszki Wykorzystałam jako miarkę szklankę o poj. 250 ml. Składniki na ciasto dokładnie zagniatamy ja to zrobiłam hakiem robota, następnie dzielimy ciasto na 2 części, formujemy kulki, które(...)szczyptą soli. Masło rozpuszczamy i studzimy. Twaróg mielimy (ja zrobiłam to tylko raz) i wraz z żółtkami, cukrem, budyniem dokładnie mieszamy trzepaczką, wlewamy masło i jeszcze chwilkę mieszamy, dodajemy ubite białka i ostrożnie mieszamy całość łyżką silikonową. Masę serową wylewamy na ciasto, wyrównujemy i ścieramy (lub skubiemy) drugą kulkę ciasta. Pieczemy sernik ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temp

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SERNIK 181

najlepiej  trzykrotnie zmielonego) 1,5 szklanki cukru cukier waniliowy laska wanilii 2 budynie waniliowe (jeżeli używamy budyniu z cukrem, wtedy należy użyć mniej zwykłego cukru) 2 jajka Opcjonalnie bakalie (zalać gorąca wodą i pozostawić na około godzinę następnie odsączyć ) PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, sól i masło. Posiekać aż masło będzie w drobnych kawałkach. Dodać żółtka(...)masy jajecznej wszystkie składniki dokładnie wymieszać.   Do sera dodać masę jajeczną, budyń i bakalie (budyniem można posypać bakalie zapobiegnie to ich opadaniu na dno) wymieszać, na końcu dodać sztywną pianę z białek i wszystkie składniki delikatnie w połączyć. Wykonanie: Na ciasto wylać masę serową na wierzchu ułożyć kratkę z pasków ciast. Sernik piec w nagrzanym piekarniku około godziny

RAROSSA
CIASTO MALAKOFF BEZ PIECZENIA 462

swoją wersję Malakoff-torte. Delikatne biszkopty przełożone waniliowym kremem i marmoladą truskawkową . Kropka nad I w postaci ukochanych orzechów nerkowca i chrupiących migdałowych płatków dodaje im iście królewskiego charakteru. Ciasto jest idealnym pomysłem na każdą rodzinną imprezę. Świetnie sprawdzi się też jako smakołyk na komunijnym czy też weselnym stole! Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) KREM : * mąka ziemniaczana – 2 łyżki(...)przesianymi mąkami. Mieszankę wlewamy na gotującego się napoju ( mleka ) i na wolnym ogniu doprowadzamy do zagotowania, odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucierany, stopniowo dodając łyżka po łyżce wystudzony budyń. Na koniec wlewamy sok cytrynowy i rum – mieszamy. CAŁOŚĆ: Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, na spodzie układamy biszkopty. Skrapiamy je rumem wymieszanym z wodą. „Szczeliny” wypełniamy kleksami

Ostra na Słodko
Kruche ciasto z rabarbarem i różową pianką 436

cukru pudru 5 żółtek Różowa pianka z rabarbarem: 5 białek szczypta soli 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 budynie malinowe (sam proszek) 3 łyżki oleju rzepakowego 4 duże łodygi rabarbaru 2 łyżki cukru z wanilią Wszystkie składniki na ciasto miksujemy w malakserze do połączenia lub zagniatamy na jednolite ciasto (pozostałe białka zostawiamy w temperaturze pokojowej). Ciasto dzielimy na dwie(...)obtaczamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Zaczynamy bardzo powoli dosypywać cukier, nie przestając ubijać. Na końcu wmiksowujemy wolno dosypywane budynie i olej. Piankę przekładamy na wystudzony spód. Na wierzch delikatnie wykładamy rabarbar. Ścieramy na tarce jarzynowej ciasto z zamrażarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C na ok. 40 minut. Wystudzone kruche ciasto z rabarbarem możemy posypać cukrem

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania