ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:279/780)

Poduszkowiec 268

proszku do pieczenia – 100 ml oleju (użyłam rzepakowego) – 100 ml wody – 4 czubate łyżki kakao Masa serowa : – 300 g sera z wiaderka – 1 opakowaniw budyniu waniliowego bez cukru (lub śmietankowego) – 80 g cukru PRZYGOTOWANIE:  CIASTO KAKAOWE: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą pianę. Dodajemy olej oraz wodę i nadal miksujemy. Na końcu dodajemy wymieszaną mąkę z kakao i proszkiem

Gotuj z Mąką
Prosty miodownik z masą budyniową 217

łyżka kakao ü   3 łyżki wody Przygotuj: garnuszek dużą blaszkę  papier do pieczenia Zaczynamy od przygotowania kremu. Gotujemy budyń , według instrukcji na opakowaniu, z tym, że dodajemy szklankę cukru . Odstawiamy do ostygnięcia. Przygotowanie ciasta zaczynamy od rozgrzania piekarnika na 180°C. Masło rozpuszczamy z miodem i studzimy. Mąkę mieszamy z cukrem , sodą , jajkiem i przestudzonym masłem z miodem(...)placki. Pieczemy na papierze do pieczenia na złoty kolor ok.10-12 minut. Najłatwiej ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia lub folii spożywczej (przezroczystej). Wracamy do kremu. Ubijaczką dobrze rozcieramy masło na krem (ja to robię w mikserze), a następnie dodajemy przestudzony budyń. Na jeden placek nakładamy połowę kremu i przykrywamy drugim plackiem. Powtarzamy, a na wierzch wylewamy i równomiernie

Bazując na smaku
Drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 167

Sezon na rabarbar jest więc trzeba z niego korzystać.Zrobiłam już pyszne Drożdżówki z budyniem i rabarbarem … kompot … więc przyszła pora na jedno z moich ulubionych ciast – drożdżowe z mnóstwem chrupiącej kruszonki!U mnie oczywiście kruszonka musiała być zrobiona w podwojonej ilości , bo wyjadałam ją przy każdym spojrzeniu na ciasto ;)Ciasto z tego przepisu wychodzi niesamowicie puszyste

Ostra na Słodko
Sernik 265

niedzielne popołudnie , na poprawienie sobie humoru przed poniedziałkiem :) proponuję sernik. Przepis pochodzi ze zbiorów p.Krystyny Magdziak. Ciasto 1/2 kg mąki3 łyżki śmietany3 żółtka1 szkl. cukru pudrukostka masła2 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniaMasa serowa:1 kg sera dwukrotnie zmielonego150 g masła250 g cukru pudru1 budyń waniliowy ( bez cukru )2 jajka2 żółtka1 szkl. mleka1.CiastoMasło posiekaj z mąką. Dodaj pozostałe skłądniki

Słodkości i nie tylko
CIASTO PINACOLADA – CIASTO Z KOKOSOWYM KREMEM BUDYNIOWYM, ANANASAMI I GALARETKĄ – bez pieczenia 697

Dawno nie było tu żadnego ciacha z ananasami, więc myślę, że pora nadrobić zaległości. Zwłaszcza, że ananasy to takie owoce, które chyba każdemu z nas przywodzą

Ostra na Słodko
Kruche ciasto z winogronem i kremem budyniowym 263

szczypta cynamonu około 1/2 a nawet 3/4 łyżeczki- do smaku  Krem: 1,5 opakowania budyniu waniliowego( budyń na pół litra mleka) 125 g masła pół litra mleka opcjonalnie barwnik spożywczy Opcjonalnie: czekolada deserowa rozpuszczona w kąpieli wodnej bądź posypka czekoladowa Przygotowanie: Ciasto: 1. Mąkę przesiać 2. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło, posiekać nożem 3. Dodać pozostałe składniki(...)stopni przez 30-45 min. Ostudzić Krem: 1. Budyń zrobić zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2.  Gotowy budyń delikatnie ostudzić 3. Dodać masło i opcjonalnie barwnik spożywczy zmiksować na małych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Ostudzony krem nakładać na ostudzone ciasto, można polać roztopioną czekolada deserową albo posypać posypką czekoladową. Smacznego

KreatywnePiny
Ciasto z truskawkami, kremem i galaretką 199

charakter temu wypiekowi. Duża blacha poszła niemal cała w jedno po południe. Coś więcej trzeba dodawać?;)   Ciasto na dużą blachę Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki 2 czubata łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 budynie waniliowe 500 ml mleka 6 kopiastych łyżek cukru kostka masła lub margaryny Dodatkowo: 1 kg truskawek(...)lśniąca. Następnie dodawać po jednym żółtku. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. Budynie ugotować z podanej ilości mleka i cukru. Ostudzić. Masło lub margarynę utrzeć na miękko i stopniowo dodawać zimny budyń. Gotowy

My simple kitchen
Rogaliki czekoladowe z budyniem 336

małe, kruche i czekoladowe rogaliki z dodatkiem budyniu to przerobiona wersja rogalików waniliowych . Są tak samo pyszne i tak samo szybko znikają. Składniki: Ciasto: 220 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 łyżka kakao 110 g miękkiego masła 95 g cukru 5 g cukru waniliowego Ale-raj 40 g budyniu czekoladowego bez cukru 2 żółtka 2 łyżki mleka Lukier

Ala piecze i gotuje
Smażony makowiec 473

upieczenia tego ciasta jest nie banalna, aczkolwiek bardzo prosta, wygodna i dlatego godna polecenia!, i znajduje się w naszej ofercie... Składniki: 6 jaj 1 szklanka cukru 0,5 szklanki maki ziemniaczanej 0,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki wody Masa makowa 400 g maku mielonego 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 3/4 kostki(...)wlewamy do masy makowej, smażymy na wolnym ogniu przez 20 minut, ciągle mieszając aby masa się nie przypaliła. Pod koniec smażenia wsypujemy budyń energicznie mieszając, dodajemy bakalie, smażymy parę minut. Gorącą masę makową wykładamy na spód ciasta przykrywając drugą częścią delikatnie przyciskamy. Składniki na polewę rozpuścić w rondelku. Gorącą polewą dekorujemy ciasto odstawiamy do wystudzenia.   Smacznego

kgwjanczewo
Sernik krakowski 197

Masa serowa: 1 kg sera półtłustego 150 g masła 1 szklanka cukru pudru 5 jajek 1 budyń waniliowy  50 ml mleka 1/2 szklanki rodzynek 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii skórka otarta z cytryny Lukier: 1 szklanka cukru pudru sok z cytryny Ciasto : Blachę o wymiarach wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Podzielić(...)puszystą masę. Stopniowo dodawać po jajku. Dokładnie wymieszać i partiami dodawać ser. Następnie wsypać budyń, wlać mleko, ekstrakt waniliowy i dodać skórkę z cytryny. Masę dokładnie ze sobą wymieszać. Na końcu dodać odsączone rodzynki. Masę wylać na wcześniej podpieczony spód. Drugą część ciasta rozwałkować i pokroić w równe paski, które należy ułożyć na cieście pod skosem tworząc kratkę. Tak przygotowany

My simple kitchen
Prosty sernik czekoladowy na kruchym spodzie 242

czekolady deserowej  1 budyń czekoladowy  2 łyżki kakao  1 szklanka cukru pudru  1 łyżeczka cukru waniliowego  1 łyżka mąki ziemniaczanej  Do dekoracji: 100 gram mlecznej czekolady  2 łyżki masła  1 łyżka śmietany 30%  płatki migdałów do dekoracji  Z podanych składników na spód zagniatam jednolite ciasto, które po wyrobieniu owijam folią(...)minut. W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę. Studzę. Twaróg, jajka i rozpuszczoną czekoladę miksuję na gładką masę. Dodaję budyń, mąkę, cukier, kakao i całość ponownie miksuję. Formę wykładam papierem do pieczenia i wylepiam spód ciastem kruchym. Wlewam masę serową i piekę sernik w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 75 minut. Po tym czasie studzę ciasto. Masło, śmietanę

Mango Papaja
SŁONECZNIKOWIEC 652

smaku krówki z chrupiącym słonecznikiem, przełamane kwaskowatym dżemem wiśniowym, polane czekoladą. Doskonałe na każdą okazję. Zainspirował mnie  TEN przepis, który trochę zmodyfikowałam.   SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 250 ml śmietanki kremówki, 200 g masy krówkowej(...)słonecznika, 2 łyżki masła, 2 łyżki cukru   Polewa: 100 g gorzkiej czekolady, 2 łyżki masła, 2 łyżki śmietanki 30% Dodatkowo: herbata do nasączenia, dżem wiśniowy WYKONANIE Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka oraz pozostałe składniki, mieszamy delikatnie, wylewamy na blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekrawamy

słodki bratek
Kremówka 179

Kremówka 1 opakowanie ciasta francuskiego 800 ml mleka 4 jajka 3 łyżki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka margaryny 1 cukier wanilinowy pół opakowania cukru 1 kieliszek spirytusu Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Położyć na blachę wyłożoną pergaminem i piec ok. 20 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć i włożyć drugą część. Odłożyć po upieczeniu i ostudzić(...)mniejszej rozpuścić wszystko prócz margaryny i spirytusu.Wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż się zagotuje. Odłożyć do ostudzenia. Margarynę utrzeć, dodawać po trochu budyniu. Na koniec dodać spirytus. Masę wyłożyć na jedno ciasto francuskie. Przykryć drugą częścią. Posypać cukrem pudrem. Odłożyć na 1 godzinkę

Gotuję Testuję
TORT CHAŁWOWY 413

szklanki zmielonych migdałów i orzechów Składniki na masę: -1 budyń waniliowy bez cukru -2 szklanki mleka -0,5 szklanki koniaku -4 łyżki rodzynek -240g masła -600g chałwy waniliowej -powidła śliwkowe(najlepiej bez cukru) Do dekoracji: -polewa czekoladowa -uprażone płatki migdałów -orzechy -rodzynki -chałwa -listki mięty(ja pominęłam) Wykonanie ciasta: Jajka miksujemy z ksylitolem, mlekiem i olejem, wsypujemy mąkę(...)masy: Budyn gotujemy na mleku i studzimy. W 2 łyżkach koniaku namaczamy na kilka godzin rodzynki. Do masła dodajemy po łyżce budyniu i ucieramy masę. Do gotowej masy, wlewamy resztę koniaku, wsypujemy pokruszoną chałwę i odsączone rodzynki. Placki ciasta układamy na talerzu, zakładamy na to obejmę tortownicy. Każdy(z wyjątkiem wierzchniego) smarujemy najpierw powidłami, a następnie masą chałwową. Wstawiamy tort

Smaczne Zdrowe
Ciasto kokosowo- kajmakowe 249

szybko ucierane z truskawkami, ale Wy jeszcze jutro możecie przygotować takie bez pieczenia, bez brudzenia wielu garnków, misek itp. Wystarczy paczka herbatników, odrobina budyniu, kokosu, kajmaku i nawet orzechów jeśli nie macie gotowych batonów.  Ciasto jest słodkie, ale nie zapychające. Na pewno nie pogardzi nim nikt z Waszej rodziny czy znajomych. U mnie zniknęło raz dwa, co mnie osobiście(...)bardzo cieszy. Nie ma przyjemniejszego widoku niż jedzenie, które znika z apetytem z talerza.  Składniki na formę 19x28cm:   120g podłużnych biszkoptów 200g ciemnych herbatników 2 budynie śmietankowe   750ml mleka 2%   3 łyżki cukru kryształu 200g masła 150g kokosu 250g kajmaku 2 batony np snikers Sposób przygotowania Krem kokosowy: Na suchej patelni prażymy kokos. Ok 650ml mleka

Kuchnia w czekoladzie
128. Kubusiowiec 214

Ciasto biszkoptowe: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju Masa kubusiowa: 750 ml. soku typu Kubuś  marchwiowy - pomarańczowy 3 łyżki cukru 3 budynie śmietankowe 2  łyżki mąki ziemniaczanej Masa kremowa: 0,5 litra kremówki 30% 3-4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Czekolada do posypania Upiec biszkopt(...)mieszając łopatką, na samym końcu olej. Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy w 170 stopniach przez 20 minut. Gdy ciasto przestygnie przecinamy na pół i zwilżamy przegotowaną wodą. Gotujemy 500 ml soku wraz z cukrem. W reszcie soku rozpuści budynie z mączką ziemniaczaną. Wlać do gotującego się soku i ugotować budyń. Gorącą masę wylać na jedną połówkę biszkoptu i przykryć

Jadło i czytadło
Sernik ze śliwkami 232

Składniki na keksówkę 28x10cm: ½ kg sera białego 250g serka mascarpone 3 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki słodkiej 30% śmietanki 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50g roztopionego, przestudzonego masła ¼ szklanki mleka Dodatkowo: Ok 12 śliwek węgierek Cukier puder Kruche ciasto: Ok 100g mąki 50g masła 2 łyżeczki śmietany 2 łyżeczki cukru pudru Sposób przygotowania: Składniki na kruche ciasto zagniatamy, przekładamy(...)Sernik- Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy ser oraz serek mascarpone, śmietankę i budyń rozmieszany wraz z mąką ziemniaczaną w mleku. Do masy serowej dodajemy masło, mieszamy i przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy wydrylowane połówki śliwek skórką do spodu, a na nich paski z kruchego ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160⁰C i pieczemy przez 50 minut

Kuchnia w czekoladzie