ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:285/780)

Ciasto Shrek 156

Zielone ciasteczko na cześć bajkowego, zielonego stworka o imieniu Shrek zasmakuje zarówno dużym i małym łakomczuchom! Składniki Biszkopt Jajko 5 jajek Cukier 5 łyżek Proszek do

Kulinarne Przeboje
7 słodkich pomysłów na Dzień Dziecka 204

słodkości na tę specjalną okazję. Na blogu znajdziecie dużo fajnych inspiracji ale poniżej krótka ściąga, żeby nie trzeba było szukać.  1.  Szybka kremówka- ciasto do zrobienia w 10 minut! Ciastka przełożone budyniem i polane lukrem z cukierkową posypką. Banalnie proste ale właśnie przez to przypadnie do gustu nawet wybrednym maluchom. Moje dzieciaki uwielbiają.  Przepis tutaj- kremówka (klik

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasteczka Donaty 186

czekoladowe itp. 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. 2. Masło wraz z cukrem ucieramy na puch. Dodajemy żółtko, ucieramy do wchłonięcia, a następnie dodajemy mąkę, budyń w proszku, śmietanę i całość zagniatamy. Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 4-5 mm i wycinamy ciastka o średnicy około 8 mm, a następnie korkiem/naparstkiem mniejszy okrąg. Wykładamy je na blaszkę wyłożona papierem

Gotowanie...to proste !
Podsumowanie 2018 roku 211

truskawkami 4. Kasza z sezonowymi warzywami 5. Jajka z farszem pieczarkowym 6. Kotlety mielone z cukinią i serem feta   7. Szarlotka z budyniem   8. Sernik na zimno z winogronami   9. Ciasto drożdżowe bez wyrabiania ze śliwkami i kruszonką   10. Brzoskwiniowiec   11. Kluski śląskie   12. Bogracz

My simple kitchen
3 przepisy na bajecznie smaczne ciasta 289

koniec kremem posmarować wystudzone ciasto, a wierzch dla ozdoby posypać cynamonem. Rafaello Kremowe, rozpływające się w ustach z cudownym posmakiem kokosa – takie jest kolejne ciasto, które znalazło się na słodkiej liście. Na budyń potrzebne będą: litr mleka, 3 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej, cukier waniliowy, szklanka cukru i 2 żółtka. Z kolei na całość należy przygotować: 200 g masła

Moja smaczna kuchnia
Pomidorówka naszej babci – zupa pomidorowa inaczej 178

Któż z nas nie zajada się przepyszną zupą pomidorową. Ta powszechnie znana zupa jest nie tylko przepyszna, lecz także bardzo zdrowa. Można ją przyrządzić na wiele

sierotka maRysia w kuchni
Ryżowe naleśniki z owocami 269

ryżowej – użyłam Incola ulubione owoce – u mnie banany, morele trzcinowy cukier puder do oprószenia naleśników odrobina oleju Przygotowanie: Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy wodę, budyń (proszek) i mąkę ryżową. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto będzie dość rzadkie. Wylewamy porcję ciasta na lekko natłuszczoną patelnię (ja przeważnie nalewam odrobinę oleju wyłącznie przed smażeniem pierwszego naleśnika). Naleśniki smażymy na małym ogniu

Słodkie okruszki
Brownie bananowe oraz kuchnia zero waste po polsku :) 233

czerstwego pieczywa (grzanki, bruschetty, kwas chlebowy), przejrzałych warzyw i owoców (chlebek bananowy, owoce pod kruszonką, krem śliwkowy z kakao, zupy, zapiekanki, pieczone warzywa, zdrowe chipsy, ciasta z dodatkiem warzyw). Mamy dział  dotyczący nabiału (budynie, jogurtowe desery, domowe masło czy gzik) oraz  mięsa (potrawki, wywary, pasztety czy pizze).  Wszystkie przepisy są naprawdę bardzo proste w przygotowaniu

Moje Kuchenne Rewelacje
BIAŁY LION – ciasto z karmelem i orzechami + O TYM JAK SZOPI.PL SPRAWIŁO, ŻE POCZUŁAM SIĘ JAK GWIAZDA ;) 319

Wy nawet nie wiecie jak to bardzo cieszy, kiedy każdego dnia dostaję od Was wiadomości o tym, że wypatrujecie nowego ciacha na blogu! Motywacja wzrasta niesamowicie

Ostra na Słodko
Placuszki serowe z truskawkami 2928

cukru) - olej Przygotowanie: Białko ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtko. Ser rozgniatamy widelcem i dodajemy do jajecznej masy cały czas miksując wsypujemy powoli budynie. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i ciasto wykładamy na patelnię formując placuszki. Smażymy na małym ogniu do zrumienienia z każdej strony. Podajemy z dżemem truskawkowym. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki

Kulinarne życie
Waniliowe oponki 154

łyżeczki proszku do pieczenia 2 kostki smalcu Sposób przygotowania Mąkę przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz budyniem. Dodać jajka, śmietanę i stopniowo wsypać mąkę. Ciasto zagniótł mi mikser ;) Rozwałkować placek grubości 0,5 cm, wykrawać szklanką oponkę a środek z kieliszka. Gdy smalec się rozgrzeje smażymy wszystkie oponki, ja także kółeczka wydrążone

Różne smaki w kuchni
Tarta jaglana z budyniem 213

pomyślał, że z kaszy jaglanej można zrobić ciasto, a mianowicie tartę? Otóż można! Z dodatkiem budyniu smakuje wyśmienicie! Składniki: Spód: 1 torebka (100g) kaszy jaglanej 2 łyżki oleju kokosowego 1 jajo 3 łyżki syropu daktylowego (lub innego słodzidła) Wierzch: 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją

Truskawkowa Fiesta
Waniliowe oponki 352

łyżeczki proszku do pieczenia 2 kostki smalcu Sposób przygotowania Mąkę przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz budyniem. Dodać jajka, śmietanę i stopniowo wsypać mąkę. Ciasto zagniotl mi mikser ;) Rozwałkować placek grubości 0,5 cm, wykrawać szklanką oponkę a środek z kieliszka. Gdy smalec się rozgrzeje smażymy wszystkie oponki, ja także kółeczka wydrążone

Słodkości i nie tylko
Kruche ciasteczka "Kotki" 175

mąki ziemniaczanej Masło o temperaturze pokojowej ucieramy  z cukrem pudrem na puszystą masę.  Stopniowo dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i budyń (proszek).  Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się. Ciasto schładzamy w lodówce (1 godzinę).  Zimne ciasto rozwałkowujemy,  foremk ami wycinamy ciastka . Ciastka układamy na blasze  wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy ok. 10 minut

Pyszności Słodkości
KREM BUDYNIOWY 207

Krem budyniowy nazywany jest też często kremem karpatkowym. Przygotowuje się go do przełożenia tortów, ciast między innymi karpatki czy eklerków.  Składniki: * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500ml mleka * 6 łyżek cukru * 250g masła w temperaturze pokojowej Wykonanie: W garnku zagotować 300ml mleka z cukrem. Pozostałe 200ml mleka wymieszać z proszkiem budyniu. Do gotującego się mleka wlać wymieszany budyń

Zrób to smacznie
Ciasteczka z zajączkiem 226

cukru pudru 250 g mąki tortowej 80 g budyniu waniliowego Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mąkę i budyń (proszek).  Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się. Ciasto schładzamy w lodówce (1 godzinę).  Zimne ciasto rozwałkowujemy, foremką wycinamy kółeczka  i odciskamy pieczątką wzorek z zajączkiem. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem

Pyszności Słodkości
Napoleonka na krakersach 236

Zagubiłam gdzieś przepis, z którego zawsze korzystałam przygotowując krem do tego bardzo szybkiego ciasta, więc posłużyłam się przepisem stąd , pominęłam tylko budyń waniliowy - bez niego też masa wyszła pyszna i gęsta, a zamiast wanilii dodałam cukier waniliowy. Składniki: 1250 ml mleka 4 jajka 6 łyżek mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 150 g cukru 130 g masła

Kulinarny Pamiętnik
Oszukane oponki. Oponki z jogurtem naturalnym 343

pieczenia Oraz: Olej do smażenia Cukier puder do posypania  Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Wciąż ucierając ( lub miksujac) dodawać stopniowo jajka, jogurt, budyń i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto pod koniec dodawania mąki zrobi się gęste i wówczas trzeba je przełożyć na blat i zagnieść rękoma. Rozwałkować na grubość 1 cm. Szklanką wykrawać koła

Maślane ciasteczko
Nadesłane przepisy konkursowe- GŁOSOWANIE 143

Blok ryżowo-czekoladowy 3.      Brownie z kremem porzeczkowym 4.      Budyń z kremem kakaoawokado  5.      Ciasteczka zbożowe 6.      Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 7.      Czekoladowy suflet 8.       Deser malinowy z nutką cytryny

Tradycyjna Kuchnia
Ciasteczka budyniowe 269

cukru pudru 250 g mąki tortowej 80 g budyniu waniliowego Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mąkę i budyń (proszek). Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się. Ciasto schładzamy w lodówce (1 godzinę). Zimne ciasto rozwałkowujemy i foremkami wycinamy różne wzory. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10 minut

Salonik smaków
CUSTARD CZYLI GALARETKI Z ANGIELSKIM SOSEM WANILIOWYM 242

miałam pod ręką żadnych owoców do wzbogacenia deseru, zrobiłam szybki i banalnie prosty angielski sos waniliowy czyli tzw. custard. Znacznie rzadszy od naszego budyniu podawany w Anglii jako dodatek do lodów, ciast i deserów.Bardzo popularny, bardzo smaczny i niestety ... bardzo kaloryczny :-( Składniki: 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka poziomkowa Na sos: 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. śmietany

Walijskie Pichcenie
Ciasto bawarskie 334

dodatkiem owoców piekły: Joanna - Kruche ze śliwkami i nadzieniem żurawinowymAgnieszka -Tartaletki truskawkoweDorota -Galette ze śliwkami,czerwoną porzeczkąIwona -Kruche ciasto z jagodami Lidia - Kruche ciasto z malinami i borówkami Bożena-Tarta z budyniem i owocami

Moje domowe kucharzenie
Ciasto bez pieczenia z karmelem miodowym i orzechami 405

Bardzo smaczne, słodkie i aromatyczne ciasto. Dla wszystkich zapracowanych. Zapraszam ;-) Składniki potrzebne do przygotowania ciasta: - 4 paczki herbatników - 2 andruty - paczka biszkoptów - budyń czekoladowy z cukrem - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 1 puszka kajmaku - 3 garście orzechów - 1,3 szkl mleka Krem budyniowy: Mleko (1szkl) i masło zagotowujemy w rondelku. W naczyniu mieszamy proszek budyniowy z resztą mleka, dodajemy

SMYKWKUCHNI
EKLERKI Z KREMEM MAŚLANYM I TRUSKAWKAMI 220

Eklerki to kolejna odsłona możliwości użycia ciasta ptysiowego. Można podawać je z bitą śmietaną, budyniem lub kremem.CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
XI AKCJA piekarnie w twoim mieście 221

prawda dokonany przeze mnie, ale zakupy sponsorował narzeczony. Choroba niestety dalej trzyma, kończę brać leki. Piekarnie odwiedził więc Sławek i kupił trzy słodkie bułki na cieście francuskim. Jedna z samym serem, druga z budyniem a trzecia z serem i dżemem. Każda polana lukrem. Koszt takiej bułki słodkiej to 1,70. I była to ta sama piekarnia a  właściwie sklep

Magiczne Życie Marty
NAJLEPSZY sernik kakaowy pod pierzynką 165

niego żółtka, budyń, kakao, ziarenka z laski wanilii, aromat i ostudzone masło, miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą twarogową. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Masę twarogową wylewamy do tortownicy. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach, studzimy. Mascarpone ubijamy wraz ze śmietanką na sztywną masę i rozkładamy na ostudzone ciasto. Na wierzch układamy plastry

Be Fit Be Strong
Tort Chałwowy 172

Tort Chałwowy Składniki: masa (według przepisu z kotlet.tv ): - 200g masła lub margaryny roślinnej - 1 1/2 przygotowanego budyniu śmietankowego z torebki (najlepiej bez cukru) - 400g chałwy (u mnie Odra) - cukier waniliowy - 1 łyżka żelatyny rozpuszczonej we wrzątku ciasto: - biszkopt do tortów (1 grubszy lub 2 cienkie) posypka: - wiórki kokosowe - orzechy włoskie dodatki: - konfitura malinowa Przygotowanie: Masło musi być miękkie. Ucieram

Kuchnia co dnia
Orzechowy jabłecznik z budyniem 151

Warstwa budyniowa: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 750 ml mleka 4 łyżki cukru (jeśli budyń jest bez cukru) Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i kakao. Wymieszać z mielonymi orzechami włoskimi i przesiekać wszystko nożem, aż powstanie kruszonka. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto, jeśli będzie zbyt suche można dodać łyżkę śmietany. Podzielić na dwie części, jedną większą(...)wymieszać z cukrem, cynamonem, orzechami i proszkiem budyniowym. Na podpieczony spód wyłożyć warstwę jabłkową i wyrównać. Z podanych składników ugotować budyń i gorący wyłożyć na warstwę jabłkową, wyrównać i na to zetrzeć na tarce o dużych oczkach mniejszą część ciasta. Piec około 35-40 minut w temp. 175 stopni Celcjusza. Smacznego! Przepis bierze udział w akcji #Ambition " z dbałością

talerz przyjemności
Racuszki bananowe z sosem karmelowym 210

szklanka mąki tortowej 1  budyń bananowy Dr.Oetker 2 łyżki cukru 1 łyżeczka  cukru z wanilią Dr.Oetker 1 duże jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka soku z limonki Olej do smażenia Karmelowy sos: ½ szklanki cukru ½ szklanki słodkiej 30% śmietanki Dodatkowo: 1 banan do dekoracji Świeża mięta Sposób przygotowania: Ciasto: Miękkiego banana połamać(...)kawałki, włożyć do miski , skropić sokiem z limonki i rozdrobnić widelcem, dodać jogurt, wbić jajka, wsypać cukier, dodać mąkę wymieszaną budyniem oraz  proszkiem do pieczenia, wsypać cukier z wanilią, całość wymieszać łyżką aż powstanie gęste jednolite ciasto bez grudek. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju, rozgrzać, nałożyć ciasto, forując okrągłe placuszki, smażyć na złocisto z każdej strony

Wanilia i Kardamon
Ciastka francuskie z czereśniami i Liebster Awards 249

Ciastka francuskie z budyniem i owocami - dość szybki i na pewno łatwy deser. Oczywiście jeśli użyjemy gotowego ciasta francuskiego. Nie dojrzałam jeszcze do robienia własnego - za leniwa jestem, wolę kupić chociaż jak widać niżej to nie zawsze jest dobry pomysł. Jeśli ktoś chciałby jeszcze bardziej ułatwić sobie pracę to niech użyje budyniu z torebki gotując go w połowie podanej ilości

Smaczna Pyza
Rolada filo z serem i rodzynkami 253

łyżka cukru migdałowego 1/2 szkl rodzynków 2 łyżki budyniu śmietankowego 100 g rozpuszczonego masła cukier puder do posypania Ser zmielić dwukrotnie, dodać jajka, budyń, cukier puder i cukier migdałowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać rodzynki. Pojedynczy płat ciasta posmarować masłem za pomocą pędzelka. Położyć na nim kolejny płat ciasta. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Na cieście wzdłuż dłuższego boku rozłożyć

Smakołyki Asi
Fale Dunaju 174

jasne ciasto. Na wierzchu dość gęsto układamy owoce. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Masa: Z mleka, cukru i mąki gotujemy budyń. Ostudzony stopniowo (po łyżce) dodajemy do utartej na puch margaryny. Gdy upieczone ciasto ostygnie nakładamy na nie krem. Polewa: W rondelku rozpuszczamy składniki (nie gotujemy!). Gdy przestygnie wylewamy ją na ciasto

Kolorowy Przepisownik
Leniwe Drożdżowe Z Rabarbarem - Krok Po Kroku 253

Ciasto jest proste, mięciutkie i bardzo smaczne, a możemy je przygotować z różnymi owocami, nie tylko z rabarbarem ;) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm: 250 g przesianej, mąki pszennej, tortowej 25 g drożdży świeżych lub 10 g drożdży suchych 1/2 szkl cukru (użyłam pół na pół z trzcinowym) 125 ml ciepłego mleka 2 jajka kl M szczypta soli kilkanaście(...)ciasto odstawiamy pod przykryciem (pod ściereczką) do wyrośnięcia na około 1 - 1,5 h 4. Po wyrośnięciu znów krótko miksujemy ciasto, a następnie wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Następnie wykładamy rabarbar wymieszany z 1 łyżką budyniu lub mąką ziemniaczaną i posypujemy kruszonką, odstawiamy na 20-30 minut na ostatnie podrośnięcie (pod ściereczką) 6. Po lekkim  podrośnięciu

Gotowanie...to proste !
POEMAT JOGURTOWY 235

pudru 100 g masła Beza: 3 - 4  białka 1 litr jogurtu naturalnego 1/2 szklanki cukru kryształ 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego 200 g wiórków kokosowych 1 - 2 brzoskwinie Przygotowanie: Ciasto -   mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem przesiać. Schłodzone masło dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk

Ciastka - domowe słodkości
Tarta wieloowocowa 195

mnie. Zdecydowanie lepiej jest zrobić spód z ciasta kruchego. Nie wyobrażam sobie po za tym, żeby taki spód z herbatników był pod sernik, według mnie załamałoby się to bardzo szybko. Może jeszcze kiedyś się skuszę na taką tartę ale zobaczymy:) Składniki: 300 g herbatników 1 1/2 kostki margaryny budyń waniliowy galaretka owocowa pomarańcza mandarynka ananas z puszki Wykonanie: Herbatniki łamiemy(...)spód i brzegi tortownicy. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Gotujemy budyń z godnie z instrukcją na opakowaniu a potem studzimy go. Gotowy budyń miksujemy z kostką margaryny. Masę wykładamy na wierzch upieczonego ciasta. Na masę układamy owoce. Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcja na opakowaniu i  gdy lekko stężeje to wykładamy na ciasto. Całe wkładamy do lodówki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik Rosa 294

łyżki stołowej) WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki zagnieść energicznie aż do uzyskania jednolitego ciasta 2. Rozwałkować na stolnicy lekko podsypanej mąką 3. Delikatnie przełożyć do natłuszczonej blaszki SKŁADNIKI- MASA SEROWA + PIANKA: - 1kg twarogu półtłustego (na wagę- nie z wiaderka!) - 250g cukru - 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego - ok. 650ml mleka (3 pełne szklanki) - 1/2 szklanki oleju - 5 jajek (białka oddzielone(...)pudru - szczypta soli WYKONANIE: 1. Ser zmielić dwukrotnie na gładką masę, przełożyć do miski 2. Dodać żółtka, cukier, zmiksować 3. Cały czas miksując, dodać budyń, wlać powoli mleko i olej 4. Płynną masę wylać na ciasto 5. Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni 6. Pod koniec pieczenia ubić białka na sztywno wraz ze szczyptą soli, w trakcie ubijania

Aromatyczne Podróże
Sernik 186

waniliowego  0,5 l mleka 1 laska wanilii 5 żółtek 1,5 szkl. cukru zwykłego 2 budynie waniliowe 0,3 szkl.oleju POLEWA: 0,5 kostki margaryny 3 łyżki kakao 1 łyżka wody 5 łyżek cukru pudru rodzynki Wszystkie składniki na ciasto  wymieszać za pomocą miksera, aż powstaną grudki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać ciasto i dokładnie(...)mleko i zagotować. Chłodne mleko przecedzić. Do dużej miski wyłożyć ser, żółtka, cukier, budyń, olej i 0,25 litra mleka i dokładnie zmiksować. Następnie do masy serowej wlać resztę mleka i wymieszać trzepaczką (mikser rozbryzga nam masę po ścianach). Masa ma konsystencję mleka . Na przygotowany spód ciasta wylać masę . Piec  w nagrzanym piekarniku 180 stopni C przez około

Moje domowe kucharzenie
Ciasto drożdżowe z serem i owocami 207

Użyłam blaszki o wymiarach 31×31 centymetrów     Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej 0,5 szklanki cukru szczypta soli 1 szklanka mleka 3 jajka 50g świeżych drożdży 50g masła 16g cukru waniliowego Masa serowa: 0,5kg mielonego sera twarogowego 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1 budyń waniliowy Kruszonka: 50g masła 4 łyżki mąki 3 łyżki cukru Dodatkowo(...)wyrośnięcia – na pół godziny w ciepłe miejsce *** *** W międzyczasie przygotowujemy masę serową: Do sera dodajemy żółtka, cukier oraz budyń (proszek) i całość dokładnie mieszamy *** *** Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki łączymy razem i rozcieramy palcami tworząc kruszonkę. Wkładamy do lodówki *** *** Ciasto przekładamy na blaszkę (moja foremka ma wymiary 31x31cm) i odstawiamy na 10 minut *** *** Następnie na ciasto keksami wykładamy

Blog z Apetytem