malin) 4 białka 200g kokosu 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego Białka jajek przeznaczonych na biszkopt ubić z cukrem na sztywno. Nie przerywając ubijania dodać ocet, a następnie żółtka, olej, proszek do pieczenia. Ubijać jeszcze chwilę. Wsypać mąkę i kakao, delikatnie wymieszać. Ciasto upiec w blaszce (23x32) wyłożonej papierem do pieczenia. Przestudzić(...)wrzątek, wymieszać. Gdy budyń zgęstnieje, gorącym zalać owoce. Z białek i cukru ubić sztywną pianę, połączyć z kokosem, po czym wyłożyć na budyń, wyrównać powierzchnię. Zapiekać 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni. Przestudzone ciasto można udekorować strużkami polewy czekoladowej. Polewa: 1/8 kostki margaryny 2 łyżki cukru 1 łyżka wody 1 kopiasta łyżeczka kakao Wszystkie składniki
Praktyczna plkruche rogaliki z 3 składników. Składniki 3 szklanki mąki 1 szklanka śmietany 18% 1 kostka masła lub margaryny (u mnie pół na pół) ulubiony dżem, budyń lub czekolada (u mnie powidła śliwkowe) Ja do ciasta dodatkowo dodałam 6 łyżek cukru. Sposób przyrządzenia 1 Miękkie masło lub margarynę przełożyć […] Artykuł Rogaliki kruche (3 składnikowe) pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl
PysiaGotuje.plciasto 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 200g margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy(...)lodówki . Odsączone z syropu brzoskwinie kroimy w kostkę. Schłodzonym ciastem wylepiamy posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą tortownicę. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Do miski przekładamy zmielony ser, dodajemy żółtka, cukier i budyń, wlewamy sok z cytry i wsypujemy proszek do pieczenia. Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji . Połowę masy
Smakowite Daniakakao, delikatnie łączymy składniki. Dużą blaszkę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i równio je rozsmarowujemy na kształt dużego prostokąta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 15 minut. Biszkopt wyciągamy i jeszcze ciepły zawijamy z papierem w rulon. Budynie mieszamy z mąką, cukrem i mlekiem. Gotujemy budyń, ciągle go mieszając aż powstanie bardzo gęsta(...)dobrze studzimy, musi byc bardzo zimny. Margarynę ucieramy mikserem z cukrem pudrem i dalej ucierając, stopniowo dodajemy zimny budyń aż cały wyrobimy. Wlewamy olejek, mieszamy. Biszkopt odwijamy, rozsmarowujemy masę na całej jego długości i delikatnie zwijamy roladę. Zwijamy ciasto w folię aluminiowa i odkładamy na kilka godzin do lodówki aż masa całkowicie stężeje. Z ciasta odkrawamy brzegi, czekoladę
Kulinarne Fantazje Marioliciasta użyłam foremki o wymiarach 24x30cm. Składniki na ciasto: 100g margaryny 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1/4 szklanki wody 1 szklanka mąki 2 jajka 1 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę truskawkową : 0,5 kg mrożonych truskawek 1 szklanka wody 1 galaretka truskawkowa 2 budynie śmietankowe (+szklanka wody) 0,5 szklanki cukru Składniki na warstwę śmietanową(...)Następnie robimy masę truskawkową : mrożone truskawki + szklanka wody + pół szklanki cukru – zagotowujemy. Dodajemy galaretkę w proszku oraz dwa budynie rozpuszczone w szklance wody- mieszamy i ponownie zagotowujemy *** *** Masę truskawkową przestudzamy, odlewamy pół szklanki (aby później ozdobić nią wierzch ciasta), a resztę wylewamy na ostudzone ciasto *** *** Kremówkę ubijamy ze śmietan fiksem oraz łyżką cukru pudru i wykładamy na masę truskawkową
Blog z Apetytemnią na przemian jasne i ciemne ciasto. Na koniec delikatnie mieszamy ciasto widelcem. Ciasto piec w piekarniku nagrzanych do 180 stopni przez około 30-35 minut. Studzimy. Krem: 1 i 1/3 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. W połowie szklanki rozpuszczamy budyń. Dodajemy do gotującego(...)się mleka. Studzimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch. Do masła dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu ciągle miksując. Kawę parzymy w 3/4 szklanki wrzątku, Dodajemy cukier, mieszamy i studzimy. Galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wrzątku. Zostawiamy do wystudzenia i stężenia. Wystudzone ciasto kroimy na dwa placki. Na jedną część wykładamy połowę kremu. Na kremie układamy biszkopty delikatnie nasączone
RAROSSAwilgotne i bardzo smaczne,polecam gorąco :) SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO ORZECHOWE 5 jajek 3/4 szkl cukru 200 g zmielonych drobno orzechów włoskich łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki kakao 8 łyżek oleju 8 łyżek wody 1 szklanka mąki pszennej tortowej KREM 3 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g 1 łyżka mąki 3/4 szkl cukru(...)gotujące się mleko-mieszamy do zgęstnienia i studzimy. W misce ucieramy masło lub margarynę na puch i dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu,na koniec dodajemy kawę cappuccino. (przed dołożeniem kawy można odłożyć sobie trochę kremu do dekoracji) Spód ciasta ponczujemy (składniki ponczu mieszamy ze sobą) wykładamy krem i przykrywamy drugim spodem Ponczujemy. Polewa składniki na polewę dajemy do miski -najlepiej
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuszklanki cukru pudru • 100 ml oleju (2/5 szklanki) • 5 jajek • 2 budynie śmietankowe • 400 g malin • szczypta soli PRZYGOTOWANIE: Żółtka oddzielić od białek, do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtka i szczyptę soli, dodać margarynę, wszystko razem posiekać nożem i zagnieść gładkie ciasto, podzielić na dwie części 1/3 i 2/3, zawinąć w folię i schować(...)minut, odstawić do ostygnięcia. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo resztę cukru pudru i dalej miksować, dodać budyń, a na koniec wlać olej, wymieszać mikserem. Pianę wykładamy na podpieczony spód, wysypujemy maliny, na wierzch ścieramy pozostałe, zmrożone ciasto, pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut, aż się zarumieni
KUCHNIA POLSKAwody, 1 łyżka cukru brązowego, szczypta soli, 2 jajka, 250 g serka mascarpone, ok. 4 łyżki cukru brązowego, 1 budyń z cukrem waniliowy smak Winiary, 100 ml słodkiej śmietanki 30%, ponadto: cukier brązowy, cukier puder. Przygotowanie: Ciasto: Mąkę łączymy z pokrojoną margaryną, dodajemy sól, jajko i bardzo szybko zagniatamy na ciasto. W razie potrzeby dodajemy łyżke zimnej wody lub mąki(...)puree. Jajka miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach na tzw. kogel –mogel. Dodajemy śmietankę, budyń, krótko mieszamy. Następnie całość łączymy z puree warzywnym, na koniec dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy, tylko do uzyskania masy o konsystencji kremu. Masę przekładamy na kruche ciasto i wyrównujemy wierzch. Tarte pieczemy w temperaturze 170°C, ok. 1 godz. Po przestudzeniu wierzch posypujemy cukrem
Moniki SmakołykiCiasto powstało spontanicznie z tego co akurat było w domu. Jest puszyste, nie za słodkie i bardzo smaczne. Składniki: Tortownica 24-26cm 200g margaryny 200g cukru pudru 4 jajka 200g mąki tortowej 2x budyń waniliowy 5 łyżek mleka 1 płaska łyżka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu + 2 łyżeczki mąki 1 płaska łyżka kakao 100g rodzynek 1 jabłko kilka(...)Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Przelewamy do miksera, dodajemy mleko oraz cukier puder. Mieszamy na niskich obrotach. Dodajemy po jednym jajku. 2. Składniki suche: mąkę, budynie, proszek do pieczenia przesiewamy, mieszamy. Dodajemy stopniowo do ucieranego ciasta. Na końcu wlewamy kilka kropel olejku waniliowego. 3. Z przygotowanego ciasta odlewamy ok 1/3, dodajemy do niej kakao, mieszamy. Do pozostałych 2/3 dodajemy rodzynki
Kuchnia w czekoladziełyżki mąki pszennej 25 dag masła 2 małe jogurty owocowe lub 1 duży Z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotować budyń. Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń, na końcu jogurty. Masę podzielić na 2 części. źródło,, ciasta Anastazji
Apetyczna babeczkadynie w swoje ręce i pomyślałam o stworzeniu bardziej twórczego ciasta. Ale podobno te najprostsze pomysły są najlepsze. Dowodem na to jest moje dyniowe ciasto, które w dużej mierze tworzy się samo . W konsystencji przypomina budyń/pudding, takie lubię. Nie wymaga pracy, ale dużo cierpliwości. Kiedy się upiecze, będziesz chciał je zjeść od razu, zbyt pięknie pachnie
Słodkie GotowanieIlość porcji : 12 – 16 kawałków (forma 22 x 27 cm) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki ¾ kostki margaryny (około 180 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka lub 3-krotnie zmielonego 2 cukry waniliowe 3 budynie waniliowe lub śmietankowe ¾ szklanki oliwy 1 ½ szklanki mleka 1 ¾ szklanki cukru 9 jajek Dodatkowo: cukier puder(...)sera, 6 żółtek, resztę cukru (1 ½ szklanki), cukier waniliowy, budynie w proszku, oliwę i mleko. W drugim wysokim naczyniu ubić białka z szczyptą soli. Przełożyć sztywną pianę z białek do masy serowej i delikatnie wymieszać. Gotową masę serową wylać na ciasto i piec 1 godzinę w 185 stopniach. Po upływie
KuchniaWeDwoje.plłyżki kakao, Poncz: ½ szklanki mocnej kawy parzonej, Masa: 3 szklanki mleka, 3 opakowania budyniu czekoladowego, 3 łyżki cukru, 200g masła, ½ kostki gorzkiej czekolady, Dodatkowo: ½ puszki masy kajmakowej, 50g płatków migdałowych. PRZYGOTOWANIE : 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Do ciasta cienkim strumykiem wlewam olej. Następnie dodaję ocet oraz mąkę wymieszaną z kakao(...)gotującego się mleka. Mieszam i gotuję przez 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Ucieram. Na końcu do masy dodaję drobno pokrojoną gorzką czekoladę. Mieszam. Masą przekładam biszkopty. 4. Wierzch ciasta smaruję masą kajmakową oraz posypuję uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi. Gotowe ciasto wstawiam na godzinę do lodówki
Tradycyjna kuchnia Kasi