ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:289/780)

SŁONECZNIKOWIEC 599

smaku krówki z chrupiącym słonecznikiem, przełamane kwaskowatym dżemem wiśniowym, polane czekoladą. Doskonałe na każdą okazję. Zainspirował mnie  TEN przepis, który trochę zmodyfikowałam.   SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 250 ml śmietanki kremówki, 200 g masy krówkowej(...)słonecznika, 2 łyżki masła, 2 łyżki cukru   Polewa: 100 g gorzkiej czekolady, 2 łyżki masła, 2 łyżki śmietanki 30% Dodatkowo: herbata do nasączenia, dżem wiśniowy WYKONANIE Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka oraz pozostałe składniki, mieszamy delikatnie, wylewamy na blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekrawamy

słodki bratek
Kremówka 139

Kremówka 1 opakowanie ciasta francuskiego 800 ml mleka 4 jajka 3 łyżki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka margaryny 1 cukier wanilinowy pół opakowania cukru 1 kieliszek spirytusu Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Położyć na blachę wyłożoną pergaminem i piec ok. 20 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć i włożyć drugą część. Odłożyć po upieczeniu i ostudzić(...)mniejszej rozpuścić wszystko prócz margaryny i spirytusu.Wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż się zagotuje. Odłożyć do ostudzenia. Margarynę utrzeć, dodawać po trochu budyniu. Na koniec dodać spirytus. Masę wyłożyć na jedno ciasto francuskie. Przykryć drugą częścią. Posypać cukrem pudrem. Odłożyć na 1 godzinkę

Gotuję Testuję
TORT CHAŁWOWY 372

szklanki zmielonych migdałów i orzechów Składniki na masę: -1 budyń waniliowy bez cukru -2 szklanki mleka -0,5 szklanki koniaku -4 łyżki rodzynek -240g masła -600g chałwy waniliowej -powidła śliwkowe(najlepiej bez cukru) Do dekoracji: -polewa czekoladowa -uprażone płatki migdałów -orzechy -rodzynki -chałwa -listki mięty(ja pominęłam) Wykonanie ciasta: Jajka miksujemy z ksylitolem, mlekiem i olejem, wsypujemy mąkę(...)masy: Budyn gotujemy na mleku i studzimy. W 2 łyżkach koniaku namaczamy na kilka godzin rodzynki. Do masła dodajemy po łyżce budyniu i ucieramy masę. Do gotowej masy, wlewamy resztę koniaku, wsypujemy pokruszoną chałwę i odsączone rodzynki. Placki ciasta układamy na talerzu, zakładamy na to obejmę tortownicy. Każdy(z wyjątkiem wierzchniego) smarujemy najpierw powidłami, a następnie masą chałwową. Wstawiamy tort

Smaczne Zdrowe
Ciasto kokosowo- kajmakowe 212

szybko ucierane z truskawkami, ale Wy jeszcze jutro możecie przygotować takie bez pieczenia, bez brudzenia wielu garnków, misek itp. Wystarczy paczka herbatników, odrobina budyniu, kokosu, kajmaku i nawet orzechów jeśli nie macie gotowych batonów.  Ciasto jest słodkie, ale nie zapychające. Na pewno nie pogardzi nim nikt z Waszej rodziny czy znajomych. U mnie zniknęło raz dwa, co mnie osobiście(...)bardzo cieszy. Nie ma przyjemniejszego widoku niż jedzenie, które znika z apetytem z talerza.  Składniki na formę 19x28cm:   120g podłużnych biszkoptów 200g ciemnych herbatników 2 budynie śmietankowe   750ml mleka 2%   3 łyżki cukru kryształu 200g masła 150g kokosu 250g kajmaku 2 batony np snikers Sposób przygotowania Krem kokosowy: Na suchej patelni prażymy kokos. Ok 650ml mleka

Kuchnia w czekoladzie
128. Kubusiowiec 168

Ciasto biszkoptowe: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju Masa kubusiowa: 750 ml. soku typu Kubuś  marchwiowy - pomarańczowy 3 łyżki cukru 3 budynie śmietankowe 2  łyżki mąki ziemniaczanej Masa kremowa: 0,5 litra kremówki 30% 3-4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Czekolada do posypania Upiec biszkopt(...)mieszając łopatką, na samym końcu olej. Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy w 170 stopniach przez 20 minut. Gdy ciasto przestygnie przecinamy na pół i zwilżamy przegotowaną wodą. Gotujemy 500 ml soku wraz z cukrem. W reszcie soku rozpuści budynie z mączką ziemniaczaną. Wlać do gotującego się soku i ugotować budyń. Gorącą masę wylać na jedną połówkę biszkoptu i przykryć

Jadło i czytadło
Sernik ze śliwkami 189

Składniki na keksówkę 28x10cm: ½ kg sera białego 250g serka mascarpone 3 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki słodkiej 30% śmietanki 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50g roztopionego, przestudzonego masła ¼ szklanki mleka Dodatkowo: Ok 12 śliwek węgierek Cukier puder Kruche ciasto: Ok 100g mąki 50g masła 2 łyżeczki śmietany 2 łyżeczki cukru pudru Sposób przygotowania: Składniki na kruche ciasto zagniatamy, przekładamy(...)Sernik- Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy ser oraz serek mascarpone, śmietankę i budyń rozmieszany wraz z mąką ziemniaczaną w mleku. Do masy serowej dodajemy masło, mieszamy i przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy wydrylowane połówki śliwek skórką do spodu, a na nich paski z kruchego ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160⁰C i pieczemy przez 50 minut

Kuchnia w czekoladzie
SERNIK Z SERKIEM MASCARPONE NA KRUCHYM CIEŚCIE Z KONFITURĄ PORZECZKOWĄ I KRUSZONKĄ 144

sernikami zjadł go z apetytem ;) Składniki na okrągłą blachę o średnicy 24 cm: Kruche ciasto: * 2,5 szklanki mąki pszennej * 1 jajko * 150 g masła * pół łyżeczki proszku do pieczenia * 1/4 szklanki cukru Masa serowa: * 500 g twarogu sernikowego * 250 g serka mascarpone * 1 budyń śmietankowy bez cukru * 1/2 szklanki cukru * 2 łyżeczki cukru waniliowego * 1 jajko Dodatkowo: *  konfitura(...)między czasie przygotować masę serową. W misce umieścić twaróg sernikowy, serek mascarpone, wsypać budyń w proszku i cukier, wymieszać masę mikserem na najniższych obrotach. Na końcu dodać jajko i wymieszać ponownie tylko tyle, by wszystko się połączyło. Okrągłą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Większą częścią ciasta wylepić spód blachy i boki na około 1-2 cm wysokości. Na ciasto wylać

Zrób to smacznie
powidlak na kruszonce 152

jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dodatkowo 300 g powideł śliwkowych 2 łyżki kakao 400 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 100 g migdałów w płatkach 4 łyżki rodzynek Składniki na ciasto umieścić w misce i zagniatać palcami nie jak na kruche ciasto ale "szczypiąc"tak aby powstała kruszonka. Połowę wyłożyć na dno blaszki wyścielonej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Kryształek z jogurtem greckim 240

pieczenia, octem i 1 łyżką oleju - pozostawić do wyrośnięcia. Do ubitych białek dodawać powoli i delikatnie mieszając, łącząć wyrośnięte żółtka, mąkę, budyń (proszek) i na koniec olej. Wlać do blaszki, takiej samej rozmiarem jak było pieczone ciasto miodowe. Piec w rozgrzanym piekarniku w 180stopniach C przez ok. 20minut. Po upieczeniu pozostawić biszkopt do całkowitego ostygnięcia. Warstwa biała z galaretkami: Każdą

W kuchni u Moniki
ZIELONE CIASTO Z RUKOLĄ I KREMEM FIOŁKOWO-JAGODOWYM 150

pieczenia 3 jajka CUKIER FIOŁKOWY: 3/4 szkl cukru 3/4 szklanki fiołków MASA: 250 g Palma firmy Bielmar 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 płaskie łyżki mąki 3/4 szkl. cukru fiołkowego 3 żółtka borówki Przygotowujemy ciasto: Białko ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Dodajemy w małych ilościach cukier miksując. Następnie dodajemy po 1 żółtku cały czas miksując. Mąkę(...)masę: 3 szklanki mleka gotujemy. W oddzielnej misce mieszamy żółtka, mąkę, cukier fiołkowy, budynie i szklankę mleka. Po wymieszaniu przelewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż zgęstnieje. Palmę firmy Bielmar ucieramy na puch. Dodajemy do masła stopniowo wystudzoną masę oraz borówki i mieszamy. Ostudzone ciasto kroimy na 2 blaty (1 grubszy, 1 cieńszy). 1 grubszy blat układamy na płaskiej

Kuchnia w oparach
Jabłkowo-orzechowe s.Anastazji 505

odcisnąć z nadmiaru soku). Posypujemy je cynamonem oraz bułką tartą. Przykrywamy drugą częścią ciasta (ja rozwałkowałam je na wielkość blachy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia, a następnie ostrożnie przełożyłam na jabłka). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35-40 minut (do zarumienienia). Budynie rozprowadzamy w 3/4 szkl. mleka. Pozostałe mleko razem z cukrem doprowadzamy(...)wrzenia. Wlewamy mieszankę budyniową i gotujemy, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy przestudzony budyń. Przekładamy w następujący sposób: 1 blat biszkoptu orzechowego – połowa masy budyniowej – krucho-drożdżowe ciasto z jabłkami – reszta masy – 2 blat biszkoptu orzechowego – polewa (u mnie roztopione 150 g czekolady z 2-3 łyżkami słodkiej

Smaki Na Talerzu
Kuchnia Lidla: Puszysty placek borówkowy 1044

owocami i w dodatku nie jest bardzo słodkie. Składniki Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 250 g masła  4 łyżki cukry pudru 6 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2,5 łyżki kakao szczypta soli   Pianka: 6 białek 180 g cukru 100 g rozpuszczonego i schłodzonego masła 2 opakowania budyniu waniliowego 1,5 łyżki cukru waniliowego(...)ubijamy na sztywno białka dosypując do nich w trakcie ubijania po trochu cukru. Dalej miksując dodajemy 2 opakowania budyniu waniliowego, cukier waniliowy i sok z limonki.Przestajemy miksować i dodajemy masło, mieszając je delikatnie z masą za pomocą trzepaczki. Masę wylewamy na ciasto, dodajemy borówki i na wierzch ścieramy pozostałą 1/4 część zamrożonego ciasta. Pieczemy ok 50-60 minut w temperaturze

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciasto z budyniem i czereśniami 106

margaryny pół szkl cukru pół szkl wiórek kokosowych 2 łyżki śmietany 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe 3 szkl mleka cukier 500 g czereśni czereśnie do dekoracji Czereśnie umyć i wydrylować. Z podanych składników zagnieść ciasto , tortownicę o śr 22 cm wylepić i podciągnąć brzegi wysoko. Podpiec w temp 180 st przez

Gotowanie jest łatwe
Mazurek makowo-kokosowy 216

zagotować i wlać mleko z mąką i wiórkami. Ogrzewać, aż zgęstnieje, cały czas mieszając, następnie ostudzić. Masło utrzeć z cukrem i żółtkiem. Porcjami dodawać budyń, ucierając do chwili, aż masa uzyska jednolitą konsystencję. Wystudzone ciasto przekroić na równe części i przełożyć masą, trochę masy zostawiając na wierzch ciasta. Całość posypać wiórkami kokosowymi

Cukiernia Pychotki
SERNIK ŁACIATEK 180

murzynkowe wypłynęło nad masę serową i tak oto powstało to ciasto.    SKŁADNIKI Murzynek: forma o wymiarach 21x26 cm ½ kostki masła, ½ szkl. cukru, 6 łyżek mleka, 2 łyżki kakao, ¾ szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka Masa serowa: 500 g twarogu, 3 jajka, ½ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, ¼ szkl. oleju, 150 g serka waniliowego, olejek waniliowy Dodatkowo(...)pianę ubitą z białek. Tak przygotowaną masę wykładamy na brytfankę wyłożoną pergaminem.    Masa serowa: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy zmielony twaróg, serek, budyń, olej i aromat. Tak przygotowaną masę delikatnie wykładamy na ciasto murzynkowe. Pieczemy 50 min.w 180 stopniach.  Nad kąpielą wodną rozpuszczamy czekoladę wraz ze śmietanką. Po wystudzeniu polewamy ciasto, posypujemy perełkami. Masa serowa poszła

słodki bratek
Kruche babeczki z kremem i truskawkami 134

pyszne i proste kruche babeczki z kremem i truskawkami :) SKŁADNIKI *z proporcji wyszło mi 26 babeczek KREM -1 litr mleka -3 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -3 żółtka -3/4 szkl cukru -250g masła lub margaryny CIASTO -2 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 jajko -200g miękkiego  masła lub margaryny(...)Wkładamy je do woreczka i odkładamy na około 30 minut do lodówki. Foremki do babeczek smarujemy lekko olejem. Ciasto wałkujemy cienko, wycinamy koła, i wylepiamy foremkę. Babeczki pieczemy na złoty kolor w temp 200 stopni. Studzimy. KREM Do garnka dajemy mleko, budynie, cukier,żółtka i mieszamy trzepaczką, nastepnie stawiamy na gazie i mieszamy do zagotowania i zgęstnienia. Powstały budyń studzimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania