sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 1 puszka mleczka kokosowego Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki do schłodzenia na czas przygotowania masy(...)margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser, oraz mleczko kokosowe, ale tylko białą część i dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Połowę ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach
Izabelawkuchnipapierem do pieczenia, 3/4 ciasta rozwałkować, włożyć do formy, ponakłuwać widelcem, ułożyć plastry pokrojonego marcepanu zamiast kisielu można dodać mąkę ziemniaczaną lub budyń - truskawki świeże lub odmrożone w misce wymieszać z cukrem i kisielem truskawki wyłożyć na ciasto, resztę ciasta rozwałkować i położyć na truskawkach, ponacinać ostrym nożem piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około
W Mojej Kuchni Lubięopakowania jajka, olej, cukier, cukier wanilinowy, skórka starta z cytryny utrzeć wszystko mikserem z 4 minuty na dużych obrotach do spienienia do masy wsypać budyń, mąkę z proszkiem i połączyć mikserem składniki na jednolite ciasto forma 25x24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia - do blaszki dać ciasto, na wierzchu gęsto poukładać połówki truskawek lekko je wciskając w ciasto, piec w nagrzanym
W Mojej Kuchni Lubięzmielonego trzykrotnie tłustego twarogu 200 g masła (miękkiego) 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 jajka 1 opakowanie budyniu śmietankowego Przygotowanie: Jedną kostkę masła wyjąć z lodówki, żeby rozmiękła. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem. Ciasto: Na stolnicę wysypać mąkę, dodać sól, proszek do pieczenia, kakao i cukier oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło. Rozdrabniać składniki(...)jednym żółtku cały czas ubijając. Wciąż ubijając dodawać po łyżce twaróg. Na koniec zmiksować z budyniem. Białka ubić w oddzielnej misce na sztywną pianę, dodać do masy serowej i wymieszać lub zmiksować na małych obrotach miksera na jednolitą masę. Wyłożyć masę na spód z ciasta w formie. Drugą część wyjąć z zamrażarki i zetrzeć na wierzch (na tarce o dużych
W kuchni bez szafekszklanki oleju * pół szklanki zimnej wody * 3 łyżki kakao Masa serowa : * pół kg serka twarogowego * pół szklanki cukru pudru * budyń czekoladowy * pół tabliczki mlecznej czekolady *opcjonalnie biała czekolada do polania ciasta Przygotowanie : Białka ubić z połową szklanki cukru. Żółtka ubić z drugą połową cukru. Dodać olej i całość przelać do białek. Przesiać mąkę
Magiczne Życie Martypieczenia 2 łyżki śmietany krem waniliowy: 3/4 szkl mleka 3/4 szkl śmietany 30% 2 jajka 2 budynie waniliowe 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy dodatkowo: 200 g płatków migdałowych 1/2 szkl bułki tartej 2 duże gruszki 1 duże jabłko 1 cytryna Przygotowanie: ciasto: Z mąki,zimnego masła,cukru,żółtek, śmietany i proszku do pieczenia zagniatamy kruche ciasto. Ciasto odstawiamy(...)roztrzepanymi jajkami, cukrem i cukrem waniliowym, a następnie łączymy z budyniem (mieszanki nie gotujemy!!!) Do mieszanki dosypujemy 100 g płatków migdałowych. Przygotowujemy gruszki i jabłka (można użyć samych gruszek albo jabłek) Gruszki i jabłko obieramy, kroimy w dużą kostkę i skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Wykonanie: Kruche ciasto posypujemy bułką tartą. Na bułce rozkładamy równomiernie owoce i całość
Bon appetit mon amieśmietany 1,5 łyżki cukru pudru masa budyniowa: 1 duży budyń bez cukru 600-650 ml mleka 180-200 g masła 2 jajka 2 - 3 łyżki cukru pudru szczypta soli Przygotowanie: Pojemnik bądź formę w której będziemy przygotowywać ciasto wykładamy herbatnikami, na wierzch nakładamy masę kajmakową (podgrzaną) Na wierzchu masy układamy ponownie warstwę herbatników(...)mieszamy do połączenia. Odstawiamy budyń pod przykryciem (folią spożywczą) do ostygnięcia. Masło ucieramy dodając budyń. Uzyskaną masę budyniową wykładamy na herbatniki. Masę przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy fix wymieszany z cukrem pudrem. Gotową śmietanę wykładamy na wierzch ciasta. Oprószamy gorzką stratą czekoladą. Wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny (ja zostawiam
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPianka 6 białek, 180 g cukru, 100 g rozpuszczonego masła, 120 g budyniu waniliowego w proszku, 1 opakowanie cukru wanilinowego, sok z 1/2 limonki Przygotowanie Do miski przesiewamy mąke i dodajemy cukier, proszek do pieczenia i masło pokrojone w kostke. Ciasto zagniatamy i dodajemy szczyptę soli. Ciasto dzielimy na dwie części(...)folie i wkładamy do lodówki na 1 godzinę . formę wykładamy papierem do pieczenia ciastem kakowym wykładamy dno blaszki i pieczemy w piekarniku rozgrzanym 180'C przez 18 minut. Białke ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier, pod koniec dodajemy sok z 1/2 limonki. i budyń a gdy wszystkie składniki się połączą dodajemy roztopione masło i mieszamy za pomocą trzepaczki
cookplmasę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki ziemniaczanej 5 żółtek 300 ml śmietanki kremówki 120 ml oleju 1 szklanka cukru pudru skórka otarta z pomarańczy 1/2 szklanki rodzynek na piankę: 5 białek 1/2 szklanki cukru Składniki ciasta zagnieść. Ciasto podzielić na dwie nierówne części, każdą zawinąć w folię i wstawić(...)masę serową. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na białą puszystą masę. Następnie dodać ser, mąkę ziemniaczaną,budyń, olej i skórkę z pomarańczy. Krótko ale dokładnie zmiksować (długie ubijanie spowoduje, że sernik opadnie). Na końcu delikatnie wmieszać bitą śmietanę i rodzynki . Większą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno foremki wyścielonej wysoko papierem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniagrubsze, przełożone malinową frużeliną i kremem z dodatkiem kajmaku są pyszne! Wierzch posypałam kawą inką składniki: ciasto : 500 g mąki pszennej 200 g cukru 200 g margaryny 2 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżki mleka 2 łyżeczki sody krem: 500 ml mleka budyń waniliowy łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżeczka mąki pszennej puszka masy kajmakowej (najlepsza z Gostynia) frużelina malinowa(...)zagotować, na wrzące wlać mleko z mąkami, ugotować gęsty budyń, wystudzić. Masło trzeć na puch dodając po łyżce zimnego budyniu a następnie również po łyżce kajmak. Z kremu odłożyć 2 łyżki pozostały podzielić na dwie równe części. Pierwszy blat ciasta posmarować połową malinowej frużeliny, wyłożyć pierwszą część kremu, przykryć kolejnym blatem, rozsmarować resztę frużeliny, drugą część kremu i rzykryć ostatnim
6niebokrakersy, całość mieszamy łyżką. Jedną połowę ciasta wkładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na blat ciasta przekładamy masę orzechową i dokładnie ją rozprowadzamy. Na masie orzechowej układamy herbatniki w czekoladzie. masa budyniowa Do miseczki wlewamy1/2 szklanki mleka i rozpuszczamy w nim budynie dokładnie mieszając, pozostałą część mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i wszystko zagotowujemy. Do gotującego się mleka(...)budyń i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy. Gotowy budyń zdejmujemy z ognia i dokładnie studzimy. Zimny budyń chwilę miksujemy, dodajemy do niego serek mascarpone i wszystko miksujemy do połączenia się składników. Masę budyniową przekładamy na herbatniki, starannie ją rozsmarowujemy i przykrywamy górną częścią ciasta. polewa czekoladowa Do garnka wlewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę i wszystko rozpuszczamy na bardzo małym płomieniu
Smakowite Daniahansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kruche babeczki z owocami Ciasto kruche 20 dag mąki krupczatki 15 dag zimnego masła 2 żółtka 10 dag cukru pudru Krem waniliowy 1 mały budyń waniliowy z cukrem 30 ml mleka ½ kostki masła 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka owocowa Dowolne owoce sezonowe(...)kruche ciasto i schłodzić je w lodówce (ok 20 min.). Zimnym ciastem wyłożyć foremki do babeczek. Ciasto nakłuć widelcem. Piec 15-20 minut na złoty kolor w temp. 200 C. Gotowe ciastka wystudzić i wyciągnąć z formy. Przygotować krem waniliowy. Ugotować gęsty budyń waniliowy i dobrze wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i połączyć z budyniem. Następnie przygotować
Gotujemy i jemykratce. Przekroić na dwa blaty. Przygotować krem: mąki wymieszać z cukrem i odrobiną mleka. Resztę mleka zagotować i wlać rozrobione mąki. Ugotować budyń i wystudzić. Utrzeć z miękkim masłem. Gotowym kremem przełożyć ciasto. Składniki polewy zagotować mieszając, przestudzić i polać ciasto. Wierzch można posypać wiórkami czekolady
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajedną część wyłożyć na blaszkę (na papier do pieczenia), drugą natomiast włożyć do zamrażalnika. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki, drobno pokroić, ułożyć na cieście. Masa jogurtowa: 5 białek 1 szklanka cukru pudru duży budyń śmietankowy - na 1 litr mleka (wykorzystujemy proszek) 1 litr dobrego gęstego jogurtu brzoskwiniowego (można zamienić na śmietanę 18%) 200 g wiórek kokosowych Białka ubić
Poezja Smaków - blog kulinarnymleka skondensowanego słodzonego - 4 jajka - 75 ml śmietany kremówki 30% - 200g białej czekolady - 3 łyżki budyniu śmietankowego - 2 szklanki jagód - 1 laska wanilii * sos jagodowy: - 1 szklanka jagód - 1-2 łyżki wody - 1 łyżka cukru (lub więcej - w zależności od smaku) Przygotowanie spodu ciasta: Jajka ubić z cukrem na białą i puszystą masę. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej(...)przelać na schłodzony spód. Jagody dokładnie umyć i zmiksować blenderem. Przetrzeć przez sitko. Dodać do 2 części masy serowej i zmiksować. Dodać budyń i dokładnie wymieszać. Delikatnie przełożyć masę jagodową na masę serowo-waniliową. Wyrównać wierzch ciasta. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec 20 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 150C i piec 40-50 minut, aż ciasto dobrze
CookYourself