ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:301/780)

Cynamonowo-jabłkowy torcik 171

wody 2 łyżeczki budyniu waniliowego Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix Dodatkowo: cynamon Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Nadal ubijając dodajemy cukier a następnie żółtka. Na końcu wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao oraz cynamonem. Ciasto przelewamy do tortownicy(...)minut. Budyń wymieszać w 1/4 szklanki wody. Gdy jabłka zaczną się rozpadać, ale wciąż będą w kawałkach, wlać budyń i dokładnie zamieszać. Chwilę jeszcze potrzymać na ogniu po czym ostudzić. Lekko ciepłą masę wyłożyć na biszkopt. Ciasto wstawić na godzinę do lodówki. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno ze śmietan-fixem i dodać do niej cukier puder, cukier waniliowy

My simple kitchen
Ciasto Styropian 155

osobą , które  mogą robić ciasto w tz. miedzy czasie :)  SKŁADNIKI: Ciasto:   - 3 szklanki mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 25 dag margaryny - 5 żółtek - 0,5 szklanki cukru Masa: - 5 białek (pozostałych z oddzielenia żółtek od białek) - 2 jogurty brzoskwiniowe (100 dag) - 1 budyń śmietankowy w proszku - 20 dag wiórków kokosowych - 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)około dwie godziny)(jest możliwość zrobienia ciasta dzień wcześniej i pozostawienia go w lodówce). Teraz kiedy ciasto się mrozi i niedługo będzie gotowe do wyciągnięcia zajmiemy się się jogurtami, które przekładamy do wysokiej miski. Następnie dodajemy wiórki kokosowe, budyń śmietankowy, proszek do pieczenia. Ubijamy białka z szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy cukier i nadal ubijamy do chwili kiedy cukier

W Moim Magicznym Domu
ANANASOWIEC 389

żółtka i cukier,dalej ubijając. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia,delikatnie wmieszać do piany. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, o wymiarach blaszki 24x42 cm. Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika,piec 25 minut w 175 stop.  BEZA WIÓRKOWA:  Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Do ubitej piany wsypać wiórki kokosowe,wymieszać. Wylać pianę(...)waniliowy,ostudzić. Margarynę rozetrzeć,dodając stopniowo żółtka i cukier puder,utrzeć na gładki krem. Do utartej margaryny dodawać po łyżce zimnego budyniu,cały czas ucierając na puszysty krem. Do kremu włożyć połowę pokrojonych ananasów,dokładnie wymieszać.  WIERZCH CIASTA  Na suchą patelnię wsypać cukier kryształ i wiórki kokosowe,mieszając doprowadzić do zrumienienia wiórków,ostudzić.  SKŁADANIE CIASTA:  1.biszkopt

Kuchnia Danusi
Ciasto z patelni - Orzechowa kunafa z masą budyniową. 467

podoba mi się proces przygotowania tego ciasta. Wystarczy tylko płyta grzewcza i patelnia, nie potrzeba piekarnika, a efekt zaskakujący. Składniki:  200g ciasta kadayif 2 łyżki masła 2 łyżki cukru ½ szklanki orzechów włoskich połamanych Masa budyniowa. 2 budynie waniliowe ¾ l mleka 5 łyżek cukru Laska wanilii 1 śmietana w proszku-Śnieżka Wykonanie. Kunafę pociąć nożyczkami na małe kawałeczki, pobawić się(...)masło się wchłonęło, dosypać cukier, wymieszać i smażyć, mieszając , aż ciasto się zarumieni około 10-15 min. Dodać pokruszone orzechy włoskie i dalej smażyć jeszcze 5 min. Ten etap jest ważny, bo orzechy nabierają właściwego smaku, który  nadaje kunafie tego interesującego orzechowego smaku. Zostawiamy, aby przestygło. Gotujemy budyń z podanych wyżej składników i  odstawiamy ,aby ostygł

Kulinarny karnet Christophera
Malinowa rozpusta 110

żółtek 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Malinowy mus: 8 białek 1 szkl. cukru 3 budynie o smaku malinowym Dodatkowo: 1 koszyczek świeżych malin - opłukanych i osuszonych Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, żółtka i masło. Zagniatamy ciasto i dzielimy je na dwie części (40% i 605). Mniejszą wkładamy do zamrażarki, a większą do lodówki(...)pianę z białek, dodajemy cukier i miksujemy do rozpuszczenia - około 3-4 minuty. Następnie wsypujemy budynie i miksujemy jeszcze 4-5 minut na wolnych obrotach. Powstałą piankę wykładamy na przestudzony spód i wciskamy maliny, dość ciasno obok siebie. Z zamrażarki wyciągamy pozostały kawałek ciasta i ścieramy na tarce o dużych oczkach na kruszonkę, rozsypujemy na cieście. Gotowe ciasto pieczemy

Kolorowy Przepisownik
Najlepsze ciasta i desery z rabarbarem 179

rabarbarem Kruche z rabarbarem i malinami Drożdżowe z rabarbarem i kruszonką Kruche z rabarbarem i kaszą manną Kruche z rabarbarem i budyniem Rabarbarowy pocałunek Racuszki z rabarbarem  Razowe drożdżówki z rabarbarem Kasza jaglana z rabarbarem Ciasto z rabarbarem i bezową pianką var widgetParams = "{ 'Id':'41ec0d91-bb81-4b5b-921b-f8519fa5b600','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link

Cynamonowe szczęście
Mini drożdżówki z serem 220

swoja objętość. Nadzienie : Pół kg białego sera ,  ok 4 łyżek cukru ( w zależności jak kwaśny jest ser ) 1 jajko 3 łyżki budyniu śmietankowego (proszku ) Wszystkie składniki dokładnie utrzeć ze sobą aby nie było grudek Wyrośnięte ciasto podzielić na 2-3 części , rozwałkować każdą z nich kolejno na cienki placek (ok pół cm ) Formować drożdżówki wg schematu zamieszczonego poniżej

Malinowa Kawiarenka
Ciasto śmietankowo - truskawkowe 177

postaci frużeliny. Całość zwieńcza spora warstwa bitej śmietany, którą to posypałam również sporą ilością wiórków kokosowych. Wszystkie smaki wspaniale się tu ze sobą łączą, a całe ciasto jest lekkie i nie za słodkie. Bardzo polecam w sezonie truskawkowym :) Frużelinę najkorzystniej przygotować wieczór wcześniej . Biszkopt: 110 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 duże jajka 150 g cukru 1 łyżka(...)kilka minut ). Następnie stopniowo dodawać chłodny budyń, ucierając/miksując po każdym dodaniu, do połączenia. Powinien powstać puszysty i gładki krem. UWAGA: Podczas dodawania budyniu nie miksować zbyt energicznie, gdyż krem może się zwarzyć. Złożenie ciasta:   Z wystudzonego biszkoptu zdjąć skórkę ( można w tym momencie lekko go nasączyć, np. 3 łyżkami soku z cytryny wymieszanymi z 3 łyżkami

Opowieści z piekarnika
Sernik chałwowy z masą makową z „pijanymi rodzynkami” 141

kaszy manny, 100 g rodzynek   jumbo (sułtańskie), alkohol np. rum, śliwowica, ciasto kruche: 150 g mąki, 3 żółtka, 50 g cukru pudru, ½ łyżeczki do pieczenia, 50 g zimnego masła, 2 łyżki maku mielonego Back Mit, masa serowa, 600 g twarogu mielonego, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1 budyń waniliowy, 90 g cukru pudru, 2 jajka, otarta skórka z całej cytryny(...)jest zbyt kruche wystarczy dodać jedną łyżkę wody. Ciastem wylepiamy tortownicę, dno i boki . (patrz rada 2) Formę z ciastem wstawiamy do lodówki na czas przygotowania pozostałych składników. Masa serowa: Jajka rozbijamy, oddzielamy żółtka od jajek. Ser ucieramy z żółtkami, budyniem, proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym. Pod koniec dodajemy rozkruszoną chałwę, skórkę z cytryny i ucieramy do momentu

Moniki Smakołyki
Ananasowiec 172

zasmakuje każdemu :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 4 białka 1 szklanka cukru 100 g wiórek kokosowych Krem: 1 puszka ananasów 1 szklanka wody 6 łyżek cukru 4 żółtka 2 budynie śmietankowe 200 g masła Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Dodajemy(...)Całość zagotowujemy dokładnie mieszając i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce budyniu cały czas ucierając. Na koniec dodajemy ananasy pokrojone z małą kostkę i mieszamy. Na biszkopt wykładamy połowę kremu ananasowego. Na krem ostrożnie kładziemy ciasto kokosowe i wykładamy pozostały krem. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Sernik kajmakowy z rodzynkami na krupczatkowym spodzie. 196

gotowy w wiadereczku ) 5 dużych jajek 1 niepełna szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 20 dag masy krówkowej kajmakowej 1 szklanka rodzynek Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki do schłodzenia(...)margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy masę krówkową i ser, całość dokładnie ucieramy. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy razem z rodzynkami do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką pszenną stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia

Izabelawkuchni
Pszczółka Maja – ciasto z brzoskwiniami i pysznym miodowym kremem 984

mąki przesiane wraz z proszkiem do pieczenia, mieszamy i przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia *** *** Ciasto pieczemy około 30 minut ( do suchego patyczka) w temperaturze 180’C *** *** Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy pół szklanki. Resztę mleka zagotowujemy. W odlanym mleku mieszamy budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka (mleko musi zacząć wrzeć), dodajemy miód i cały czas mieszamy, gotujemy(...)minuty). Budyń studzimy (musi być zupełnie zimny). Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość dokładnie ucieramy, aż powstanie gładki krem. Gotowy krem przekładamy na wystudzony biszkopt. Jedną łyżkę kremu odkładamy do dekoracji, zrobimy nim później oczka pszczółek. Ciasto wkładamy do lodówki *** *** Brzoskwinie z jednej puszki odsączamy z zalewy i miksujemy na gładką masę *** *** Galaretki rozpuszczamy

Blog z Apetytem
Jabłecznik na biszkopcie z kremem budyniowym i czekoladową polewą 225

waniliowego 200 gram masła Niecała szklanka cukru Polewa : ½ kostki margaryny 4 łyżki cukru 1 łyżka wody 2 łyżki kakao Wykonanie: Gotujemy budyń waniliowy w ½ l mleka ( zgodnie z przepisem na opakowaniu ). Odstawiamy do ostygnięcia. Z podanych składników na ciasto pieczemy biszkopt. Dokładny sposób wykonania biszkoptu w przepisie na cytrynkę ( prezentowane na blogu ). Obrane jabłka kroimy w kostkę przesmażamy z dodatkiem(...)Masło ucieramy z niecałą szklanką cukru na jednolitą masę i dodajemy stopniowo zimny budyń ( nadal ucieramy ). Gotowy krem wykładamy na wystudzone jabłka. W garnku umieszczamy ½ kostki margaryny, 4 łyżki cukru, łyżkę wody i 2 łyżki kakao. Podgrzewamy ciągle mieszając lecz nie gotujemy. Studzimy. Chłodną polewą polewamy ciasto. I teraz wystarczy trochę zaczekać aż ciasto będzie zupełnie zimne. SMACZNEGO.  (function

Smaki Ewy
Ciasto czekoladowo wiśniowe 193

szklanki gorącej wody, gdy ostygnie to dodajemy wiśnie i mieszamy. Tężejącą galaretkę z wiśniami wylewamy na spód biszkopta i wstawiamy ciasto do lodówki. 1,5 szklanki mleka stawiamy na palnik, w pozostałym mleku rozpuszczamy budyń, gdy mleko zacznie wrzeć to dodajemy cukier kryształ i delikatnie wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy i intensywnie mieszamy. Gotujemy na małym ogniu przez 3 min. Gorący(...)puszystą masę, następnie stopniowo dodajemy ostygnięty budyń oraz cukier puder. Gotową masą smarujemy zastygniętą galaretkę. Warstwę kremu przykrywamy drugim biszkoptem. Masło podgrzewamy na małym ogniu wraz z cukrem, następnie dodajemy mleko i mieszamy. Rondelek ściągamy z ognia i dodajemy przesiane kakao i intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Polewą dekorujemy wierzch ciasta. Dodatkowo ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi

kulinarne odsłony pati
LETNIE CIASTO Z OWOCAMI + FILMIK 237

Ciasto na śmietanie jest wyjątkowe, pachnące i wilgotne w środku. Bardzo szybko się je przygotowuje. Upieczone z owocami sezonowymi smakuje rewelacyjnie. Polecam bo jest pyszne.  SKŁADNIKI :  100 g masła  2 jajka 1 cukier waniliowy 1/2 szklanka cukru 1/2 szklanka gęstej śmietany 1 budyń waniliowy 40 g  200 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)PRZYGOTOWANIE : Masło o temperaturze pokojowej ucieramy mikserem z cukrami i jajkami aż składniki się połączą. Następnie dodajemy śmietanę, chwilkę ucieramy. Wsypujemy budyń, mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy aż składniki się połączą.  Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 25/30 cm. Równo je rozprowadzamy. Na wierzchu ciasta rozsypujemy owoce i lekko je dociskamy.  Pieczemy

Kulinarne Fantazje Marioli