ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:310/780)

Sernik bez sera na kruchym cieście 94

Można powiedzieć: co to za sernik bez sera? Jednak ciasto smakuje dokładnie jak domowy sernik, choć jest zrobione na jogurcie naturalnym.   Składniki na sernik bez sera na kruchym cieście (blacha o wym: 28x23 cm): 1200 g jogurtu naturalnego pół szklanki oleju (110 ml) 3 średnie jajka 3 białka 3 budynie waniliowe bez cukru (opakowanie na pół litra mleka) szklanka(...)żółtka łyżeczka proszku do pieczenia   Przygotowanie Rozpoczynamy od przygotowania spodu. Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka i masło prosto z lodówki. Ciasto szybko zagniatamy ręką albo robotem kuchennym. Zawijamy je w folię i odkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy je i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego

e-PrzepisyKulinarne
GÓRKA WIŚNIOWO - CZEKOLADOWA 125

cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę - lekko wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z budyniem wiśniowym i proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Do tortownicy o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tarta wlać ciasto.  Piec 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Nasączenie wiśniowe - 3 torebki herbaty wiśniowej i 1 torebkę herbaty(...)margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać 1 łyżkę kakao i olejek spirytusowy rumowy. Dobrze wymieszać. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 3 części. Dolny spód ciasta nasączyć według uznania esencją herbacianą i wyłożyć cały słoik dżemu wiśniowego. Następnie przykryć

Ciastka - domowe słodkości
Ciastka/babeczki "grzybki" 196

pokojowej) ucieramy mikserem aż zrobi się puszysta, stopniowo dodajemy po łyżce budyniu, cały czas ucierając na gładką masę. WYKONANIE: Do środka każdego kapelusza nakładamy krem, przyklejamy spód, a w dziurkę w nim wciskamy ogonek. Z podanych proporcji wychodzi średnio 20 grzybków (+/- w zależności od wielkości foremek i grubości ciasta po rozwałkowaniu). Kiedy Mama piekła jakieś ciasteczka czy babeczki z kremem(...)coś mamy robić to mi odpowiednie do tego narzędzie wyciąga (wie już co gdzie jest, bo pomaga je myć, a potem chować;)). Ciasto zaplanowałam jak do szarlotki, ale bez cukru. Krem tradycyjny i prosty, żeby było szybko - budyń z margaryną. Polewa gotowa, więc całe przygotowanie nie było aż tak pracochłonne (choć przerywane, bo przecież drugi mały człowiek w domu też

Kolorowy Przepisownik
Ciasto Snikers bez pieczenia 892

będzie wyraźniejszy smak kakaowy. U mnie, jak widać, ciasto jest z herbatnikami maślanymi i czekoladowymi. Składniki: (na formę o wymiarach 21 cm x 24 cm, u mnie 4 warstwy herbatników po 12 szt. każda) 500 g herbatników (u mnie 250 g maślanych i 250 g czekoladowych) 150 g masła 2 budynie śmietankowe bez cukru (80 g) 750 ml mleka(...)Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady (60% kakao) 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki mleka 3 łyżki masła Jak przygotować ciasto Snikers bez pieczenia? Foremkę wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia i na dnie położyć warstwę herbatników.  Budynie rozmieszać w 200 ml zimnego mleka, a pozostałe mleko zagotować z cukrem. Po zagotowaniu się płynu wlać do niego rozmieszany

Kuchcik gotuje
Kremówka rudnicka – kuchnia podkarpacka 274

dodaje się ani cukru, ani soli. Jest ono neutralne w smaku, co doskonale uzupełnia intensywny krem, który przygotowuje się od podstaw – bez budyniu w proszku i innych półproduktów. Tak, jak dawniej :) Składniki na foremkę 25x35 cm: Ciasto: 300 g mąki pszennej 1 szklanka gęstej słodkiej śmietany (najlepiej 36% z Piątnicy, ale może być też 18%, byle byłą gęsta

Trzeci talerz
Sernik z jogurtów greckich (dietetyczny) 1424

chcemy ograniczyć kalorie :)) 3 jajka 1 budyń śmietankowy w proszku 1 łyżka mąki pszennej zapach waniliowy 1/3 szkl. oleju (może być z pestek winogron, ale nie polecam oliwy z oliwek, niektóre bywają zbyt dominujące w smaku i mogą popsuć smak, ja dałam olej ryżowy) Dodatkowo 2 galaretki morelowe truskawki Przygotowanie Ciasto kruche. Zagnieść ciasto kruche z podanych składników, zwinąć ciasto(...)ostudzić. Masa jogurtowo-serowa. Białka ubić, pod koniec ubijania wsypywać po trochu cukier. Żółtka połączyć z budyniem śmietankowym, z mąką i trochę utrzeć. Dodawać po 1 łyżce  jogurty i ser. Wlać olej, wymieszać i wszystko połączyć delikatnie z białkami. Na ostudzone ciasto wylewamy masę serową i pieczemy 1,20 min w temp. 170ºC. Po upieczeniu zostawiamy kilka minut

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tort Książęcy 197

Biszkopt jasny: 2 jajka, 1/3 szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. ½ łyżki octu, Ciasto kokosowe: 4 białka, 150g wiórków kokosowych, ½ szklanki cukru, ½ łyżki mąki ziemniaczanej, Masa z michałków: 500ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietanowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki cukru, 200g masła, 150g pomadek Michałków, Masa kakaowa: 3 jajka, ½ szklanki cukru, 200g(...)biszkopty nasączam wodą wymieszaną ze spirytusem. 3. Ciasto kokosowe: Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Ubijam. Następnie dodaję wiórki kokosowe. Mieszam. Masę przekładam na tortownicę, wyrównuje. Piekę około 30 minut w temp. 170 stopni. 4. Masa z Michałków: Z mleka odlewam ½ szklanki i mieszam budynie. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik z pianką 369

łyżki kwaśnej śmietany2 łyżeczki czubate proszku do pieczenia Masa serowa:1 kg mielonego białego sera2 paczki cukru wanilinowego2 budynie śmietankowe2 szklanki mleka1/2 szklanki oleju2 całe jajka4 żółtka i 4 białka3/4 szklanki cukru1/2 paczki rodzynek (opcjonalnie)Zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Wszystkie składniki wyrobić i oblepić nim całą formę do pieczenia (25 x 40 cm), łącznie z bokami! (fot.1(...)dodawać stopniowo po 1 łyżce sera i dalej ubijać. Następnie wlać mleko i wsypać budynie. Ciągle miksować. Masa będzie bardzo rzadka, ale taka właśnie ma być :). Dodać olej. Wymieszać. Opcjonalnie w tym momencie można dodać namoczone wcześniej rodzynki.Wszystko wymieszać.Ser delikatnie wylać na oblepioną ciastem formę (fot.2) i piec około 1 godziny w temperaturze 200°C (bez teroobiegu).Następnie ubić

Świat Ciasta
Rurki z kremem w cukrze 152

mąki dodajemy śmietanę i ciepłe masło pokrojone w kostkę aby łatwiej nam się wyrabiało oraz szczyptę soli. Ciasto szybko wyrabiamy i wkładamy do lodówki na czas schodzenia Z 800 ml mleka gotujemy budyń z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Kiedy budyń będzie już gotowy, odstawiamy go aż całkowicie ochłodnie po czym następnie dodajemy do niego masło i miksujemy na puszysty

W Moim Magicznym Domu
kostka kawowa z bezą 612

łyżki kawy rozpuszczalnej + odrobina wrzątku  krem budyniowy:   750 ml mleka 2 budynie waniliowe 200 g masła 1 szklanka cukru pudru kieliszek wódki (opcjonalnie) beza:   4 białka (1 miarka) szczypta soli 2 miarki cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej przetartej przez sitko wykonanie:   Przygotowanie ciasta rozpoczynam od upieczenia bezy. Moja beza idealna jest sucha i chrupka zarówno(...)ostygnięcia. Śmietanę ubijam na sztywno, stopniowo dodając cukier puder. Na koniec wlewam ostudzoną kawę i rozpuszczoną żelatynę. Wykładam na pierwszy blat ciasta, wyrównuję i przykrywam drugim blatem. W garnku gotuję 500 ml mleka. Gdy zacznie wrzeć dodaję budyń rozmieszany z resztą mleka. Intensywnie mieszam, by nie powstały grudki. Gotuję na małym ogniu przez 2 minuty. Odstawiam, aż całkowicie wystygnie. Masło

babka w formie
Ciasto kokosowe z kremem budyniowym (bez glutenu, mleka i jajek) 198

kokosem i wanilią ciasto upiekłam z okazji Dnia Mamy. Słodycz kremu zaskakująco przełamuje soczysty granat. Oczywiście wierzch można posypać innymi owocami - borówkami, porzeczkami czy poziomkami. Też będzie pyszne :) Składniki ciasta: mleko sojowe lub ryżowe 1 szklanka ocet jabłkowy 2 łyżeczki olej  1/2 szklanki mąka bezglutenowa (mix uniwersalny) 1 i 1/2 szklanki mąka kokosowa  1/2 szklanki proszek do pieczeniasoda(...)instrukcji - musi być gęsty. Jeśli mamy budyń bez cukru, to oczywiście dosłodzić wg uznania. Ostudzić. Margarynę utrzeć mikserem, następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i ucierać do otrzymania gładkiej masy. Wyłożyć krem na ciasto, udekorować owocami i wstawić do lodówki aby krem zgęstniał

głodny alergik
Sernik gotowany z jabłkami 166

razu i szarlotkę :-) :-) :-) SKŁADNIKI Na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru 250 g margaryny 2 jajka 2 żółtka 1 cukier wanilinowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę serową: 1 kg sera białego (polecam z wiaderka) 1 1/2 szklanki cukru 200 g miękkiego masła 2 jajka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (bez cukru(...)papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut; wyjmujemy i to samo robimy z drugą częścią ciasta. Ser, cukier, masło i jajka umieszczamy w garnku z grubym dnem i dokładnie mieszamy. Budyń rozrabiamy w mleku, dolewamy do masy serowej i całość gotujemy do chwili aż na powierzchni zaczną się pojawiać pęcherze powietrza (UWAGA: masa

Czary - gary w kuchni
Bezglutenowe ciasto ze śliwkami FIT 203

niskokaloryczne ciasto z nimi w roli głównej! Jeżeli jedliście już bezglutenowe ciasto kokosowe z borówkami FIT, ta wersja również Was zachwyci! Lekkie, wilgotne i niesamowicie smaczne! Zapraszam do wypróbowania! Ciasto dzielimy na 12 porcji, jedna to ok. 109kcal! Składniki: – 6 jajek – 50g mąki kokosowej – 40ml oleju rzepakowego – 2 łyżki ciekłego miodu – 2 łyżki wiórków kokosowych (opcjonalnie) – 2 płaskie łyżeczki proszku(...)masę, w trakcie ubijania powoli dolewamy olej. Mąkę, wiórki i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą i dosypujemy do jajecznej masy – powinniśmy osiągnąć konsystencję budyniu. Formę 20×25 cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, układamy owoce i pieczemy 30 minut w 160 stopniach. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe ciasto ze śliwkami FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Niebo w gębie - sernik z brzoskwiniami :) 184

masa serowa 1 kg sera białego w wiaderku u mnie President 2 całe jajka 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru pudru 1 kostka masła 1 lub 2 puszki brzoskwiń (ja daje 1 i jest ok) Składniki masa bezowa 5 białek z jajek do ciasta 1 szklanka cukru lub cukru pudru szczypta soli Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia(...)stopniowo żółtka (białka wkładamy do lodówki). Zagniatamy do jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto dzielimy na 3 części. Dwoma wykładamy formę wyłożoną papierem do pieczenia a 1/3 zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalki. Brzoskwinie odsączamy na sitku i kroimy w kostkę. Przygotowujemy masę serową. Ser wrzucam do robota dodaje budynie i cukier puder. Wszystko mieszam i stopniowo dodaje pokrojone w kostkę

Piekielna Kuchnia Pati
Sernik z galaretką 180

proszku do pieczenia Ser: 1 kg białego sera 1/2 kostki masła 3 jajka 1,5 szklanki cukru 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki budyniu (śmietankowy lub cytrynowy) Dodatkowo: 2 galaretki (smak dowolny) Wszystkie składniki ciasta połączyć i krótko wygnieść (do całkowitego połączenia się składników). Podzielić ciasto na dwie części. Jedną włożyć do zamrażarki na około 2 godziny, a drugą

kuchnia doski

Proponowane wyszukiwania