ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:314/780)

Tort z kokosową wkładką i masą budyniową 144

jajka 4 łyżki cukru opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia (można pominąć) Ciasto kokosowe: 5 białek 200 g cukru 200 g wiórek kokosowych (u mnie Helio ) Masa budyniowa: 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 5 żółtek 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 400 g masła (w temperaturze pokojowej(...)dodajemy kokos i dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do tortownicy (spód wyłóżcie papierem do pieczenia), a następnie pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 150°C z termoobiegiem (170°C bez termoobiegu) około 30 minut. Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Póżniej przygotowujemy masy. Połowę mleka z cukrem zagotowujemy, aż cukier się rozpuści. Do drugiej połowy mleka dodajemy budynie, żółtka i obie mąki, całość

PatiGotuje
Sernik z ajerkoniakiem i białą czekoladą. 181

jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy i bez cukru ) 15 dag masła lub margaryny 125 ml ajerkoniaku Dodatkowo: 10 dag białej czekolady ajerkoniak według uznania mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki bułki tartej Wykonanie sernika z ajerkoniakiem i białą czekoladą: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę(...)serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i dokładnie ucieramy. Dodajemy ajerkoniak i ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Pieczenie: Ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około

Izabelawkuchni
Jogurtowiec z brzoskwiniami na kruchym spodzie, który udaje sernik 201

cukru (ok. 1 szklanka) 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 opakowania budyniu śmietankowego (proszek po 40 g) 3 opakowania jogurtu typu greckiego   po 400 g 8 sztuk dużych dojrzałych brzoskwiń Wykonanie: Suche składniki na kruche ciasto (mąka, proszek do pieczenia i cukier) przesiałam do misy miksera i wymieszałam. Margarynę i masło pokroiłam w kostkę(...)objętość wielokrotnie i stała się puszysta.     Teraz czas na dodanie pozostałych składników: mąką ziemniaczana,   budyń w proszku i cukier waniliowy. Znów wszystko wymieszałam. Na koniec dodałam partiami jogurt. Całość delikatnie wymieszałam łopatką, tylko do połączenia składników. Na wystudzony spód ciasta wyłożyłam kilka łyżek masy jogurtowej, rozłożyłam na niej cząstki brzoskwiń i lekko je wmieszałam w masę. Następnie

Kuchnia u Krysi
Sernik bez sera na kruchym cieście 86

Można powiedzieć: co to za sernik bez sera? Jednak ciasto smakuje dokładnie jak domowy sernik, choć jest zrobione na jogurcie naturalnym.   Składniki na sernik bez sera na kruchym cieście (blacha o wym: 28x23 cm): 1200 g jogurtu naturalnego pół szklanki oleju (110 ml) 3 średnie jajka 3 białka 3 budynie waniliowe bez cukru (opakowanie na pół litra mleka) szklanka(...)żółtka łyżeczka proszku do pieczenia   Przygotowanie Rozpoczynamy od przygotowania spodu. Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka i masło prosto z lodówki. Ciasto szybko zagniatamy ręką albo robotem kuchennym. Zawijamy je w folię i odkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy je i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego

e-PrzepisyKulinarne
GÓRKA WIŚNIOWO - CZEKOLADOWA 118

cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę - lekko wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z budyniem wiśniowym i proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Do tortownicy o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tarta wlać ciasto.  Piec 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Nasączenie wiśniowe - 3 torebki herbaty wiśniowej i 1 torebkę herbaty(...)margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać 1 łyżkę kakao i olejek spirytusowy rumowy. Dobrze wymieszać. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 3 części. Dolny spód ciasta nasączyć według uznania esencją herbacianą i wyłożyć cały słoik dżemu wiśniowego. Następnie przykryć

Ciastka - domowe słodkości
Ciastka/babeczki "grzybki" 189

pokojowej) ucieramy mikserem aż zrobi się puszysta, stopniowo dodajemy po łyżce budyniu, cały czas ucierając na gładką masę. WYKONANIE: Do środka każdego kapelusza nakładamy krem, przyklejamy spód, a w dziurkę w nim wciskamy ogonek. Z podanych proporcji wychodzi średnio 20 grzybków (+/- w zależności od wielkości foremek i grubości ciasta po rozwałkowaniu). Kiedy Mama piekła jakieś ciasteczka czy babeczki z kremem(...)coś mamy robić to mi odpowiednie do tego narzędzie wyciąga (wie już co gdzie jest, bo pomaga je myć, a potem chować;)). Ciasto zaplanowałam jak do szarlotki, ale bez cukru. Krem tradycyjny i prosty, żeby było szybko - budyń z margaryną. Polewa gotowa, więc całe przygotowanie nie było aż tak pracochłonne (choć przerywane, bo przecież drugi mały człowiek w domu też

Kolorowy Przepisownik
Ciasto Snikers bez pieczenia 888

będzie wyraźniejszy smak kakaowy. U mnie, jak widać, ciasto jest z herbatnikami maślanymi i czekoladowymi. Składniki: (na formę o wymiarach 21 cm x 24 cm, u mnie 4 warstwy herbatników po 12 szt. każda) 500 g herbatników (u mnie 250 g maślanych i 250 g czekoladowych) 150 g masła 2 budynie śmietankowe bez cukru (80 g) 750 ml mleka(...)Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady (60% kakao) 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki mleka 3 łyżki masła Jak przygotować ciasto Snikers bez pieczenia? Foremkę wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia i na dnie położyć warstwę herbatników.  Budynie rozmieszać w 200 ml zimnego mleka, a pozostałe mleko zagotować z cukrem. Po zagotowaniu się płynu wlać do niego rozmieszany

Kuchcik gotuje
Kremówka rudnicka – kuchnia podkarpacka 267

dodaje się ani cukru, ani soli. Jest ono neutralne w smaku, co doskonale uzupełnia intensywny krem, który przygotowuje się od podstaw – bez budyniu w proszku i innych półproduktów. Tak, jak dawniej :) Składniki na foremkę 25x35 cm: Ciasto: 300 g mąki pszennej 1 szklanka gęstej słodkiej śmietany (najlepiej 36% z Piątnicy, ale może być też 18%, byle byłą gęsta

Trzeci talerz
Sernik z jogurtów greckich (dietetyczny) 1422

chcemy ograniczyć kalorie :)) 3 jajka 1 budyń śmietankowy w proszku 1 łyżka mąki pszennej zapach waniliowy 1/3 szkl. oleju (może być z pestek winogron, ale nie polecam oliwy z oliwek, niektóre bywają zbyt dominujące w smaku i mogą popsuć smak, ja dałam olej ryżowy) Dodatkowo 2 galaretki morelowe truskawki Przygotowanie Ciasto kruche. Zagnieść ciasto kruche z podanych składników, zwinąć ciasto(...)ostudzić. Masa jogurtowo-serowa. Białka ubić, pod koniec ubijania wsypywać po trochu cukier. Żółtka połączyć z budyniem śmietankowym, z mąką i trochę utrzeć. Dodawać po 1 łyżce  jogurty i ser. Wlać olej, wymieszać i wszystko połączyć delikatnie z białkami. Na ostudzone ciasto wylewamy masę serową i pieczemy 1,20 min w temp. 170ºC. Po upieczeniu zostawiamy kilka minut

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tort Książęcy 189

Biszkopt jasny: 2 jajka, 1/3 szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. ½ łyżki octu, Ciasto kokosowe: 4 białka, 150g wiórków kokosowych, ½ szklanki cukru, ½ łyżki mąki ziemniaczanej, Masa z michałków: 500ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietanowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki cukru, 200g masła, 150g pomadek Michałków, Masa kakaowa: 3 jajka, ½ szklanki cukru, 200g(...)biszkopty nasączam wodą wymieszaną ze spirytusem. 3. Ciasto kokosowe: Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Ubijam. Następnie dodaję wiórki kokosowe. Mieszam. Masę przekładam na tortownicę, wyrównuje. Piekę około 30 minut w temp. 170 stopni. 4. Masa z Michałków: Z mleka odlewam ½ szklanki i mieszam budynie. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik z pianką 363

łyżki kwaśnej śmietany2 łyżeczki czubate proszku do pieczenia Masa serowa:1 kg mielonego białego sera2 paczki cukru wanilinowego2 budynie śmietankowe2 szklanki mleka1/2 szklanki oleju2 całe jajka4 żółtka i 4 białka3/4 szklanki cukru1/2 paczki rodzynek (opcjonalnie)Zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Wszystkie składniki wyrobić i oblepić nim całą formę do pieczenia (25 x 40 cm), łącznie z bokami! (fot.1(...)dodawać stopniowo po 1 łyżce sera i dalej ubijać. Następnie wlać mleko i wsypać budynie. Ciągle miksować. Masa będzie bardzo rzadka, ale taka właśnie ma być :). Dodać olej. Wymieszać. Opcjonalnie w tym momencie można dodać namoczone wcześniej rodzynki.Wszystko wymieszać.Ser delikatnie wylać na oblepioną ciastem formę (fot.2) i piec około 1 godziny w temperaturze 200°C (bez teroobiegu).Następnie ubić

Świat Ciasta
Karpatka 148

wystudzenia. Następnie wbić jajka, miksować około 10 minut do uzyskania jednolitej, gęstej masy (na początku może się wydawać, że masa jest zważona, ale tak powinno być) 2.   Gotowe ciasto podzielić na 2 równe części i rozprowadzić cienką warstwą na wyłożonych papierem do pieczenia blaszkach o wymiarach 23x39 cm. Piec około 30 minut w 220 st.C do ze złocenia. Następnie(...)cały czas mieszając gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia i wystudzić. Masło utrzeć do puszystości z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkiem. Stopniowo dodawać budyń, cały czas miksując do uzyskania jednolitego kremu. 4. Wystudzone ciasto przełożyć kremem budyniowym i oprószyć cukrem pudrem (opcjonalnie). Schłodzić kilka godzin w lodówce. Smacznego! Inspiracja/ źródło: Domowa cookierenka

Nastoletnie Wypiekanie
Rurki z kremem w cukrze 141

mąki dodajemy śmietanę i ciepłe masło pokrojone w kostkę aby łatwiej nam się wyrabiało oraz szczyptę soli. Ciasto szybko wyrabiamy i wkładamy do lodówki na czas schodzenia Z 800 ml mleka gotujemy budyń z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Kiedy budyń będzie już gotowy, odstawiamy go aż całkowicie ochłodnie po czym następnie dodajemy do niego masło i miksujemy na puszysty

W Moim Magicznym Domu
kostka kawowa z bezą 605

łyżki kawy rozpuszczalnej + odrobina wrzątku  krem budyniowy:   750 ml mleka 2 budynie waniliowe 200 g masła 1 szklanka cukru pudru kieliszek wódki (opcjonalnie) beza:   4 białka (1 miarka) szczypta soli 2 miarki cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej przetartej przez sitko wykonanie:   Przygotowanie ciasta rozpoczynam od upieczenia bezy. Moja beza idealna jest sucha i chrupka zarówno(...)ostygnięcia. Śmietanę ubijam na sztywno, stopniowo dodając cukier puder. Na koniec wlewam ostudzoną kawę i rozpuszczoną żelatynę. Wykładam na pierwszy blat ciasta, wyrównuję i przykrywam drugim blatem. W garnku gotuję 500 ml mleka. Gdy zacznie wrzeć dodaję budyń rozmieszany z resztą mleka. Intensywnie mieszam, by nie powstały grudki. Gotuję na małym ogniu przez 2 minuty. Odstawiam, aż całkowicie wystygnie. Masło

babka w formie
Ciasto kokosowe z kremem budyniowym (bez glutenu, mleka i jajek) 190

kokosem i wanilią ciasto upiekłam z okazji Dnia Mamy. Słodycz kremu zaskakująco przełamuje soczysty granat. Oczywiście wierzch można posypać innymi owocami - borówkami, porzeczkami czy poziomkami. Też będzie pyszne :) Składniki ciasta: mleko sojowe lub ryżowe 1 szklanka ocet jabłkowy 2 łyżeczki olej  1/2 szklanki mąka bezglutenowa (mix uniwersalny) 1 i 1/2 szklanki mąka kokosowa  1/2 szklanki proszek do pieczeniasoda(...)instrukcji - musi być gęsty. Jeśli mamy budyń bez cukru, to oczywiście dosłodzić wg uznania. Ostudzić. Margarynę utrzeć mikserem, następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i ucierać do otrzymania gładkiej masy. Wyłożyć krem na ciasto, udekorować owocami i wstawić do lodówki aby krem zgęstniał

głodny alergik