ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:321/780)

Ciasto " Czerwone oczka " 402

Białka ubijac , stopniowo dodając cukier i żółtka. Wsypac mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kako. Delikatnie wymieszac. Ciasto wyłożyc na natłuszczoną blachę. Piec ok. 35 minut w temp. 180 C Masa budyniowa: Częśc mleka odlac, rozmieszac w nim mąki i budyń. Resztę mleka zagotowac z cukrem. Na gotujące się mleko wlac mleko rozmieszane z budyniem, zagotowac. Margarynę utrzec , dodając(...)stopniowo przestudzony budyń. Polewa: Wlac wodę , wsypac cukier i kakao, zamieszac , poczekac aż do momentu rozpuszczenia się składników i na sam koniec dodac margarynę. Mieszac do momentu rozpuszczenia margaryny. Ciasto "Czerwone oczka " Galaretkę przygotowac wcześniej według przepisu na opakowaniu ( ja zrobiłam z 3,5 szkl. ) Jasny biszkopt posmarowac masą budyniową. W ciemnym biszkopcie wykroic kieliszkiem otworki i przykryc masę

Słodkości i nie tylko
Ananasowo- kokosowe ciasto 177

mąka ziemniaczana - 4 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Krem : ananasy w puszcze - 1 puszka budyń śmietankowy duży - 1 opak masło - 1 kost cukier - 2 łyżki Beza : białka jaj - 4 szt wiórki kokosowe - 200 g cukier - 1 szkl dodatkowo : gorzka czekolada do polania ciasta Nasączenie biszkoptu : woda gotowana , ostudzona - 1/2 szkl cukier - 1 łyżeczka sok z cytryny - 1 łyżka Sposób(...)ciasto do wyłożonej papierem formy o wymiarach (33x23 cm). Piec w 180 stop. przez ok.35 minut, ostudzić. Krem : Ananasy odlać z syropu, osączyć na sicie , pokroić w kostkę. Odlać trochę syropu z ananasów, wsypać proszek budyniowy, rozmieszać. Pozostały syrop przelać do rondla, dodać cukier zagotować. Na gotujący się syrop, wlać mieszankę budyniową, mieszając zagotować, ostudzić. Masło utrzeć z budyniem ananasowym

Kuchnia Danusi
Budyniowiec owocowy- w sam raz na upały mało pracy i piec nie trzeba 220

ciastka w blaszce i na to położyć ciastka i znów 2 część budyniu i ciastka kładziemy oraz wylewamy ostatnią część budyniu na to kładziemy owoce i zalewamy galaretką .Galaretkę rozpuszczamy wedle przepisu na opakowaniu,galaretkę musi być stężała.Ciasto przez noc musi poleżeć w lodówce i można kroić na 2 dzień

Moje Wyroby
TARTA POMARAŃCZOWA Z PIANKAMI. 188

cukru1 jajko1 żółtko łyżeczka proszku do pieczeniakrem:1,5 szklanki soku pomarańczowego (z 8-10 pomarańczy) 2 opakowania budyniu waniliowego (w proszku)*200 ml kremówki3 jajka1 żółtko szklanka cukruZ przesianej mąki, masła, cukru, proszku do pieczenia,żółtkai jednego jajka szybkozagniatam ciasto. Pozostałym masłem smaruję formę na tartę o średnicy 28 cm,wylepiam ją rozwałkowanym ciastem, delikatnie dociskając brzegi.Przykrywam kawałkiem papieru(...)barwę.Najlepiej smakuje na ciepło.Aby ułatwić sobie życie i nie męczyć się z krojeniem całego ciasta(pianki się strasznie ciągną i kleją do noża), lepiej pokroić tartę przedułożeniem pianek i zapiekać w pojedynczych kawałkach.* Jeśli chcemy sztywniejsza masę pomarańczową, dodajemy 3 paczki budyniu,dla mnie jednak wtedy jest nieco zbyt twarda.SMACZNEGO! Pozdrawiam,Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Sernik Cappuccino 151

włoskiej podróży. Składniki :  spód (ciasto kruche): 1,5 szklanki mąki pszennej 75 g masła 1 jajko 6 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego  Masa serowa z cappuccino: 750 g sera przynajmniej dwukrotnie zmielonego  4 żółtka 1 szklanka cukru pudru 2 opakowania budyniu śmietankowego ok, 10-12 łyżek cappuccino w proszku 2 łyżki(...)utrzeć na jasną masę z cukrem pudrem i likierem. Delikatnie połączyć z masą serową. Dodać łyżka po łyżce budyń na przemian z cappuccino. Całość miksować do połączenia się wszystkich składników. Pod koniec do masy delikatnie wmieszać garść czekoladowych łezek.  3. Ciasto wyjąć z lodówki, następnie wylać masę serową. Piec w 180 st C przez 50 minut,  Na pięć

vaniliowoczekoladowa
Sernik Cappuccino 256

włoskiej podróży. Składniki :  spód (ciasto kruche): 1,5 szklanki mąki pszennej 75 g masła 1 jajko 6 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego  Masa serowa z cappuccino: 750 g sera przynajmniej dwukrotnie zmielonego  4 żółtka 1 szklanka cukru pudru 2 opakowania budyniu śmietankowego ok, 10-12 łyżek cappuccino w proszku 2 łyżki(...)utrzeć na jasną masę z cukrem pudrem i likierem. Delikatnie połączyć z masą serową. Dodać łyżka po łyżce budyń na przemian z cappuccino. Całość miksować do połączenia się wszystkich składników. Pod koniec do masy delikatnie wmieszać garść czekoladowych łezek.  3. Ciasto wyjąć z lodówki, następnie wylać masę serową. Piec w 180 st C przez 50 minut,  Na pięć

vaniliowoczekoladowa
Stefanka czekoladowa bez pieczenia 1022

Ciasto stefanka czekoladowa bez pieczenia to przekładaniec z herbatników i kaszy manny, ugotowanej na mleku tak jak budyń. Smak obu mas, zarówno jasnej, jak i ciemnej, wzbogaca dodatek czekolady, odpowiednio białej i gorzkiej. Całość zwieńcza polewa powstała z połączenia obu czekolad. Stefankę przygotowuje się szybko, bez użycia piekarnika, ciasto zaskakuje smakiem i pięknie się prezentuje. Przepis można wykorzystać w formie(...)wymiarach 23x23cm . Stefanka czekoladowa bez pieczenia Składniki: CIASTO 2x250g herbatników typu petitki (zwykłe i kakaowe) lub nieco więcej (może zabraknąć kilku herbatników) 2x900ml mleka 2x120g czekolady (gorzkiej i białej) 2x60g masła 2x140g kaszy manny 2x40g cukru POLEWA 80g gorzkiej czekolady 20g białej czekolady 1 i 1/4 łyżeczki oleju kokosowego (lub innego) Wykonanie: - formę wyłożyć papierem do pieczenia - na dnie ułożyć

Smakołyki Bereniki
Tarta ze śliwkami z pianką 181

masła 3 łyżki cukru szczypta soli 3 jajka tłuszcz do formy Składniki na nadzienie: ½ kg śliwek węgierek 10 dag cukru 1 budyń o smaku krówki 1/3 szklanki oleju 2 łyżki masy o smaku krówki Wykonanie ciasta: Masło posiekać z mąką, żółtkami, cukrem i solą. Następnie zagnieść ciasto i odstawić w chłodne miejsce. Wykonanie placka: Śliwki umyć, pokroić na połówki(...)usunąć pestki. Ciasto rozwałkować na wielkość formy, wyłożyć formę posmarowaną wcześniej tłuszczem, wyciągnąć brzegi, nakłuć widelcem i zapiec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Następnie posmarować masą krówkową, ułożyć śliwki- skórką do dołu. Wstawić ponownie do nagrzanego piekarnika na 15 minut. W między czasie białka ubić na sztywno, dodawać porcjami cukier, a na koniec wsypać budyń. Następnie wlać olej

Tradycyjna Kuchnia
Sernik podwójnie wiśniowy 137

wiśnie z cukrem gotowane na sos spód: 160 g ciastek czekoladowych 60 g masła ciasto: 750 g sera półtłustego 4 jajka 2/3 szklanki cukru drobnego 1 budyń śmietankowy 1 i 1/2 szklanki śmietany 30 % 1 łyżeczka skórki pomarańczowej kandyzowanej 1/2 cytryny 30 dkg wiśni sos wiśniowy: 2 szklanki wydrylowanych wiśni 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka soku z cytryny(...)jajka, sok z cytryny, śmietanę kremówkę, cukier, budyń, skórkę z pomarańczy i miksuję ale nie za długo,  do połączenia składników i uzyskania gładkiej masy. Zbyt długie miksowanie napowietrza sernik. Masę wylewam na spód z ciastek, i układam na wierzchu wiśnie wydrylowane odsączone z soku.  Następnie wciskam je w w środek ciasta.  Na blachę od piekarnika wlewam gorącą

wesoła kuchnia
Sernik gotowany 267

Sernik, który nie wymaga pieczenia. Gotujemy jak budyń, ale tu moja uwaga. Ser należy gotować na bardzo małym ogniu i stale mieszając, bo bardzo łatwo można przypalić. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy ciastka staną się wilgotne, a całość można ładnie kroić nożem. Na blogu znajdziecie również przepisy na inne ciasta, które bardzo polecam. Ser 1 kg sera twarogu

O kuchni z uczuciem
Sernik pina colada z ananasem i kokosem 442

pieczenia Sernik: 125g masła 3 jajka 1 szkl cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 kg sera 2x zmielonego 2 budynie waniliowe Pianka: 5 białek 1 szkl cukru 100g wiórków kokosowych  puszka ananasa Spód: składniki posiekać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. 2/3 ciasta schłodzić w lodówce, resztę włożyć do zamrażalnika na godzinę. Schłodzonym ciastem wylepić spód blaszki wyłożonej papierem(...)dodawać po jednym jajku a następnie ser i budyń oraz ekstrakt waniliowy. Pianka: Białka ubić ze szczyptą soli. Pod koniec dodajemy cukier i kiedy piana będzie szklista i lśniąca, wsypujemy wiórki kokosowe. Na podpieczony spód wylewamy masę serową, układamy pokrojonego w kostkę ananasa, wykładamy piankę kokosową. Na piankę ścieramy zmrożone ciasto. Sernik pieczemy ok 60 minut w 180 stopniach. Gdyby

Smakołyki Asi
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe Moni. 186

marchewkowy : 1/2 l soku marchewkowego 1 budyń waniliowy 1 galaretka pomarańczowa Przygotowanie : Mąkę mieszamy z sodą, cynamonem, wbijamy do niej jajka, dodajemy cukier i miksujemy razem Potem dodajemy stopniowo olej i startą marchew i dokładnie miksujemy razem Na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia foremkę o wymiarach (23 x 32 cm) wylewamy ciasto, pieczemy przez 40 min. w temp(...)serka i cukier puder do smaku - miksujemy razem Na garnuszka wlewamy połowę soku marchewkowego, w reszcie mieszamy budyń i wlewamy na wrzący sok - gotujemy mieszając Na koniec wsypujemy galaretkę pomarańczową, wyłączamy gaz i mieszamy do zupełnego rozpuszczenia galaretki Na jedną część przekrojonego ciasta wykładamy masę śmietankowo-serową i rozsmarowujemy, przykrywamy drugą częścią Na wierzch ciasta wylewamy tężejącą masę budyniowo-galaretkową

Proste Potrawy
Naleśniki z białym serem i cynamonem. 217

Zjecie dwa i będziecie najedzeni na cały dzień. Zróbcie koniecznie. Smacznych inspiracji Wam życzę i miłego dnia :) Potrzebujemy: Na ciasto: półtorej szklanki mleka półtorej szklanki mąki tortowej 2 jajka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy ( najlepiej z prawdziwą wanilią ) 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka ) Nadzienie: 25 dag sera białego półtłustego 1 żółtko 1 cukier waniliowy(...)najlepiej z prawdziwą wanilią ) 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka ) 2 łyżki cukru Dodatkowo: margaryna bielmar u mnie o smaku wiejskiego masła do smażenia cynamon mielony według uznania 4 łyżki cukru Wykonanie pysznych naleśników: 1. Ciasto: Z podanych składników miksujemy gładkie bez grudek ciasto. Odstawiamy na pół godziny żeby odpoczęło.  2. Smażenie: Po tym czasie

Izabelawkuchni
CIASTO Z RUKOLĄ I KREMEM FIOŁKOWO-JAGODOWYM 112

jajka CUKIER FIOŁKOWY: 3/4 szkl cukru 3/4 szklanki fiołków MASA: 250 g masła 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 płaskie łyżki mąki 3/4 szkl. cukru (w tym 3 lyzeczki cukru fi ołkowego) 3 żółtka borówki lub jagody Przygotowujemy ciasto: Białko ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Dodajemy w małych ilościach cukier miksując. Następnie dodajemy po 1 żółtku(...)Przygotowujemy masę: 3 szklanki mleka gotujemy. W oddzielnej misce mieszamy żółtka, mąkę, cukier, budynie i szklankę mleka. Po wymieszaniu przelewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż zgęstnieje. M asło ucieramy na puch. Dodajemy do masła stopniowo wystudzoną masę oraz borówki lub jagody i mieszamy. Ostudzone ciasto kroimy na 2 blaty (1 grubszy, 1 cieńszy). 1 grubszy blat układamy

Kuchnia w oparach
CIASTO ANANASOWO-KOKOSOWE 168

papierem do pieczenia wykładamy masę bezowo-kokosową, wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C. Pieczemy ok.30 minut na termoobiegu.  Upieczone ciasto kokosowe odstawiamy do wystudzenia. Masa ananasowo-budyniowa: - 4 żółtka - puszka ananasów - budyń śmietankowy, bez cukru - 250g masła - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka mąki (u mnie orkiszowa typ450) Ananasy odsączamy z zalewy. Na soku z odsączonych ananasów(...)masłem (ja następnym razem dodam kostkę masła od razu do gorącego budyniu). Odsączone ananasy kroimy w małą kostkę i dodajemy do masy budyniowej z masłem. Dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na biszkopt (ja wcześniej okroiłam boki biszkoptu i podłożyłam papier do pieczenia), wyrównujemy. Masę budyniową przykrywamy ciastem kokosowym, tzn. zsuwamy delikatnie ciasto kokosowe (ja tak kombinowałam, że swoje złamałam, na szczęście

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania