ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:322/780)

Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia  417

Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Orzechy drobno posiekać lub przełożyć do worka strunowego i rozdrobnić wałkiem do ciasta. Warstwę herbatników posmarować połową masy kajmakowej, posypać orzechami, przykryć drugą warstwa. Ugotować budyń. W garnuszku zagotować 2 szklanki mleka, dodać masło, cukry, ewentualnie ekstrakt. Pozostałe mleko blenderem zmielić z mąkami i jajkami. Na gotujące się mleko(...)mieszankę z mąkami, mieszać drewnianą łyżką, zagotować, pogotować jeszcze 2 minuty. Gorący budyń wylać na herbatniki, ułożyć kolejną warstwę herbatników, wyłożyć pozostałą masę kajmakową. Wyrównać. Pestki dyni zezłocić na suchej teflonowej patelni. Posypać pestkami. Można podawać od razu lub wstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego! Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia listonic_type

moj przepis na
Tort Dusty "Samoloty" z maślanym kremem waniliowym 182

jednym żółtku na przemiana z przesianymi mąkami z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24cm. Piec około 35-40minut w temp. 175st. Ostudzić i przekroić na 3 części.Krem waniliowy: 3/4 l mleka, 300g masła,  1 budyń waniliowy,  laska wanilii,  1/2 szklanki cukru,  łyżka ekstraktu z wanilii(...)jednolitą masę. Wlać na gotujące się mleko, mieszać aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Stale ucierając dodawać po łyżce budyniu. Na koniec dodać nasiona wanilii oraz ekstrakt waniliowy. Krótko zmiksować. Pierwszy blat ciasta nasączyć herbatą, posmarować cienką warstwą dżemu. Wyłożyć część kremu. Przykryć drugim blatem ciasta. Również nasączyć do herbatą, posmarować dżemem i kremem. Przykryć ostatnim

Z miłości do słodkości
Ciasto słonecznikowe 306

wyszło pyszne. Polecam :) PS. Ciasto słonecznikowe można zrobić w wersji bezalkoholowej lub alkoholowej, wystarczy do nasączenia użyć wódki zamiast wody. Ciasto biszkoptowe: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1 cukier waniliowy 2/3 szklanki cukru 750ml mleka 3,2% 200g miękkiego masła 82% Dodatkowo: 1 ½ szklanki łuskanego(...)około 225g) Ok. 200g prostokątnych herbatników (około 20 sztuk) Ok. ½ szklanki przegotowanej zimnej wody lub wódki Polewa: 100g czekolady np. deserowej 100ml śmietany kremówki Dekoracja: Kokos Kolorowe posypki do ciasta Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do nich cukier, jeszcze chwilę miksujemy, po czym dodajemy kolejno żółtka. Po dodaniu wszystkich żółtek miksujemy jeszcze około 5 minut, po czym dodajemy mąkę

Smakowy Raj
Tartaletki z malinami 159

wanilią  ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko KREM: 350 ml mleka 1 budyń śmietankowy 50 g masła 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią DODATKOWO: 1 galaretka malinowa 10 dag malin Maczek smak truskawkowy  do posypania Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto włóż(...)miski, zagnieć ręką ciasto, owiń w folię i włóż na 15 minut do lodówki, następnie schłodzone ciasto rozwałkuj, wylep nim foremki do tartaletek, ponakłuwaj widelcem, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut, wystudź. Przygotuj masę budyniową: Ugotuj gęsty budyń na mleku, wystudź. Miękkie masło utrzyj na puch dodawaj stopniowo zimny budyń, miksuj aż powstanie krem. Masę wyłóż

Wanilia i Kardamon
BANANOWY SONG 154

Troszkę pracochłonne, ale smak wynagrodzi trudy związane z jego przygotowaniem   SKŁADNIKI Ciasto: 2 jajka, 4 łyżki mąki, 2 łyżki bułki tartej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki oleju, 3 łyżki cukru, 1 łyżka kakao Zielona masa: 1,5 szkl. soku zielonego np Pysio, 1 budyń waniliowy Biała masa: 200 ml śmietany 30%, ½ tabliczki białej czekolady, 200 g serka(...)masa: 1 szkl. soku zagotowujemy, resztę mieszamy z budyniem. Do gotującego się soku dodajemy budyń i zagotowujemy. Biała masa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy czekoladę i ser, a na końcu wystudzoną żelatynę. Przełożenie ciasta: Biszkopt nasączamy sokiem pomarańczowym, wylewamy na niego ciepłą zieloną masę. Banany kroimy wzdłuż

słodki bratek
Maślane ciasto z borówkami idealne na niedzielny deser 162

rozpuszczonego ostudzonego masła (50 g) 1,5 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (60 g) 1/2 opakowania cukru waniliowego (4 g) sok z ¼ limonki 250 g borówek Wykonanie: Na stolnicę lub do miski przesiewamy mąkę, wsypujemy cukier, sól oraz proszek do pieczenia, mieszamy, następnie dodajemy pokrojone zimne masło i zaczynamy zagniatać ciasto, dodając stopniowo po jednym żółtku (staramy się zagnieść ciasto(...)dłonią. Podpiekamy nasz spód przez około 15 minut, wyciągamy z piekarnika i studzimy. W czasie gdy ciasto się studzi, przygotowujemy piankę, białka ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo połowę cukru, drugą część cukru umieszczamy w miseczce, dodajemy budyń oraz cukier waniliowy, mieszamy. Zmniejszamy obroty miksera do minimum, stopniowo wsypujemy mieszankę cukru z budyniem, ubijamy

KulinarneImpresje.pl
Sernik czekoladowa pokusa 155

Zapraszam na pyszny sernik o wspaniałym smaku czekolady Składniki Ciasto - 2 szklanki mąki - 1 szklanka cukru - 170 g margaryny - 3 żółtka - 100 g mlecznej czekolady potartą na grubej tarce - 1 łyżeczka proszku do pieczenia ser - 1,5 kg sera półtłustego - 5 jajek - 3 białka - 3 budynie - 1,5 szklanki cukru - 2/3 szklanki oleju - 1 szklanka mleka - starta skórka(...)Sposób przygotowania 1. - Wszystkie składniki ciasta razem w misce zgnieść i wyrobić ciasto zawinąć w folię włożyć na  godzinę do lodówki 2. Ser  - Ser przepuścić przez praskę do ziemniaków lub przemielić w maszynce do mięsa  - Do zmielonego sera dodać żółtka cukier, budyń,olej mleko,startą skórkę i sok z cytryny razem  wszystko zmiksować dodać ubite białka

W królestwie smaków Beaty
Profiterole z kremem pâtissière, bitą śmietaną i sosem czekoladowym 160

Profiterole to malutkie ptysie wypełnione dowolnym kremem. Nadzienie może być słodkie lub wytrawne. Moje są z kremem pâtissière wymieszanym z bita śmietaną i polane sosem czekoladowym

Oryginalny smak
Sernik Capri- przepis Pani Danuty Sługocka z przyślij przepis 177

Następnie dodać miękkie masło 1 kostka, serek Capri oraz jogurt grecki .Biały ser wcześniej trzeba zmielić. Sparzone rodzynki osączyć na sicie i wymieszać z budyniem, proszkiem do pieczenia oraz kaszą manną po czym dodać do ciasta, krótko miksować. Tortownicę posmarować masłem i posypać bułką tartą. Do formy wlać ciasto ciasto i piec przez 45-50 min w temp

Moje Wyroby
Domowy krem budyniowy 159

mleka rozpuszczamy obie mąki oraz żółtka. Do gotującego się mleka wlewamy masę mąki i żółtek. Mieszamy do momentu, aż masa będzie gęsta (powinna przypominać budyń). Studzimy. Miękkie masło miksujemy z wystudzoną masą budyniową. Przed posmarowaniem ciasta możemy masę włożyć na 10 minut do lodówki(chłodną masą lepiej smarować ciasto lub torty).Gotową masa możemy przekładać torty, ciasta biszkoptowe. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Idealnie kruche ciasto z budyniową pianką i owocami 163

można lekko docisnąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C na 15 - 20 min. Proponuje ta dolną granice czasu. Jak ciasto się już upiecze wyjmujemy je i studzimy. Pianka 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliwoego 1/2 szklanki oleju 1 opakowanie cukru waniliowego Dodatkowo Owoce mrożone lub świeże (w moim przypadku mieszanka owoców mrożonych z Tesco) Białka(...)dużym naczyniu ubijamy na sztywno stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy, następnie budyń w proszku oraz olej. Wszystko dokładnie miksujemy. Gotową piankę przekładamy na wystudzony spód na wierzch równomiernie wysypujemy mrożone owoce. Pozostałą 1/4 zamrożonego ciasta ścieramy na grubych oczkach na wierzch. Pieczemy w 190*C przez okolo

Piekielna Kuchnia Pati
Sernik z brzoskwiniami w czekoladowym cieście 238

cukru 500 g białego sera* 1/2 kostki miękkiej margaryny (125 g) 3 łyżki budyniu śmietankowego (proszek) – u mnie Emix mała szczypta soli *u mnie z wiaderka, ser nie może być wodnisty! Dodatki: 1 brzoskwinia cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Ciasto czekoladowe: Margarynę rozpuszczamy w garnuszku z grubszym dnem wraz z cukrem, cukrem wanilinowym, wodą i kakao. Mieszamy(...)pianę z białek i mieszamy ją łyżką z ciastem lub króciutko miksujemy. Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manną blaszkę. Część serowa: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno z małą szczyptą soli. Miękką margarynę miksujemy z cukrem i żółtkami. Następnie dodajemy ser i budyń (proszek), miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy pianę z białek

Słodkie okruszki
Ciasto jogurtowe z budyniem i czereśniami 117

Uwielbiam czereśnie, więc nie mogło zdarzyć się inaczej- trafiły do ciasta.  Składniki: 4 jajka   450 g mąki   300 g cukru   2 łyżki cukru waniliowego ( przepis )   300 ml jogurtu naturalnego   3/4 szklanki oleju rzepakowego   2 łyżeczki proszku do pieczenia   1 budyń waniliowy (na 1/2 l mleka) z cukrem   1/2 l mleka(...)mieszając na niższych obrotach, dodajemy stopniowo jogurt, a następnie olej. Odkładamy mikser, do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i mieszamy łyżką. Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy i nakładamy równomiernie na całą powierzchnię ciasta. Następnie umyte i wydrylowane czereśnie przekrawamy na pół  i układamy na cieście. Ciasto pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Wielki apetyt
Rolada korzenno - pomarańczowa 187

ściereczce w taki sposób, aby papier do pieczenia był na górze. Delikatnie ściągnąć go z ciasta. Pracując szybko zwinąć jeszcze gorące ciasto w roladę razem ze ściereczką, wzdłuż dłuższego boku. Odłożyć do całkowitego wystudzenia. Krem pomarańczowy: Z mleka, budyniu i cukru ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Przykryć folią spożywczą w taki sposób, aby dotykała jego powierzchni i odstawić(...)zagotowania ), przestudzić i dodać do budyniu, wymieszać.  Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno i połączyć z budyniem, delikatnie mieszając ( w tym momencie masa zacznie już lekko żelować ).  Wystudzoną roladę delikatnie rozwinąć, usunąć ściereczkę. Odkroić nożem około 1 - 1,5 cm ciasta z każdej strony - dzięki temu wyrównamy roladę i pozbędziemy się suchych brzegów. Równomiernie rozsmarować tężejący krem. Zwinąć

Opowieści z piekarnika

Proponowane wyszukiwania