ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:324/780)

Ciasto budyniowo śliwkowe 64

Ciasto budyniowo śliwkowe Puszyste, delikatne ciasto z owocami, bez masy. Bardzo szybko, prosto się robi. Składniki: ·        200 g margaryny ·        1 szklanka cukru ·        5 całych jajek ·        2 opakowania budyniu śmietankowego(...)Sposób przygotowania: 1.    Margarynę ucieramy mikser razem z cukrem. 2.    Następnie wbijamy pojedynczo jajka, wsypujemy suche budynie i wlewamy mleko. 3.    Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do ciasta cały czas miksując. 4.    Ciasto wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm. 5.    Śliwki myjemy, wyjmujemy

Kulinarna Chwila
Ciasto adwokat- ciasto bez pieczenia 3060

Pyszne ciasto adwokat, szybkie do zrobienia, a co najważniejsze nie wymaga pieczenia :) Składniki: 700 ml mleka, 2 budynie waniliowe bez cukru, 6 łyżek cukru trzcinowego Symbio , 200 g masła, 100-150 ml likieru Adwokat, ok. 45 herbatników kakaowych. Przygotowanie: Mleko (650 ml) gotujemy. W pozostałym mleku (150 ml) rozpuszczamy budynie i 2 łyżki cukru- jeśli mamy budynie z cukrem(...)mieszamy do zgęstnienia. Następnie budyń przekładamy do miseczki i odstawiamy do ostudzenia, co jakiś czas mieszamy. Gdy budyń będzie zimny to dodajemy 200 g miękkiego masła i miksujemy. Dodajemy adwokat ( ilość w zależności od tego jak mocno lubimy alkoholowe ciasta) i miksujemy do połączenia się składników. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej herbatniki- u mnie jedna warstwa wyszła

Aga w kuchni
Szyfonowa figa. 166

stracić z puszystości.  Przelewamy do formy i pieczemy 35 minut w 165 stopniach C, do suchego patyczka. Ciasto najlepiej studzić odwrócone do góry nogami, wtedy nie opada tak bardzo. KREM: 200 g konfitury z figi 350 g mleka 2 budynie śmietankowe 100 g masła w temperaturze pokojowej Mleko, konfiturę i proszek budyniowy łączymy(...)było grudek, następnie zagotowujemy ciągle mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ubijamy, aby nadać mu puszystości. Ciągle mieszając dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu figowego, aż do uzyskania jednolitej konsystencji, nie przejmujcie się kawałkami fig, tak ma być ;) Z ciasta wykrajamy dwa spody, wierzch odcinamy i zjadamy :) Przekładamy kremem figowo budyniowym i posypujemy kakao. Najlepiej smakuje po nocnym "leżakowaniu" w lodówce. Smacznego

MamaOskarka
Ciasto jabłkowo-serowe 186

twarożku mielonego 400 ml mleka 1 budyń śmietankowy 1 łyżeczka cynamonu skórka starta z połówki cytryny 4 łyżki cukru 16 g cukru waniliowego 1 galaretka cytrynowa Masa jabłkowa: 65 dag winnych jabłek 4-5 łyżek cukru 2 galaretki cytrynowe 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki soku z cytryny Sposób przygotowania 1. Ciasto: Białka jaj ubić na puszystą lśniącą pianę pod koniec(...)Poncz: Składniki ponczu połączyć ze sobą, wymieszać. 3. Masa serowa: Na mleku z cukrem ugotować budyń,do gorącego wsypać cytrynową galaretkę wymieszać-gotować chwilę na wolnym ogniu,zestawić z palnika.Masę serową utrzeć z cynamonem i cukrem waniliowym,połączyć z ciepłą masą budyniową ,ciasto nasączyć ponczem i wylać masę serową, wygładzić łyżką, zostawić do całkowitego wystygnięcia. 4. Masa jabłkowa: Jabłka

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowe z bananami 220

tradycyjnych świątecznych wypieków, może skusi się na to ciasto :) Składniki na dużą blachę: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek ciepłej wody 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 250 g masła 3 budynie czekoladowe 800 ml mleka 6 łyżek cukru 2 łyżki(...)tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 25-30 minut. Gdy ciasto będzie jeszcze ciepłe zdjąć z niego papier. Krem: Z mleka, 6 łyżek cukru i proszków budyniowych ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystudzenia (ja dałam na balkon aby przyspieszyć ten proces). Masło utrzeć z cukrem pudrem na miękki puch. Dodawać

My simple kitchen
ciasto orzechowiec 940

Pyszne, warstwowe ciasto na każdą okazję. Orzechowe blaty przełożone kremem budyniowym zwieńczone chrupiącymi orzechami w karmelu. Ciasto pozornie pracochłonne ale tak naprawdę przygotowanie orzechowca nie sprawi Wam kłopotu. Ciasto warto przygotować dzień lub nawet dwa przed planowanym podaniem, aby dobrze zmiękło. I choć trudno wytrzymać, to jednak warto poczekać, aż nabierze pełni smaku. składniki: 500  g mąki pszennej(...)ciasta wylepiłam blaszkę (24 x 32) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiłam do gorącego piekarnika i piekłam 12 minut w temperaturze 180 stopni. W tej samej formie i w taki sam sposób upiekłam drugą część ciasta ale na wierzch surowego ciasta wyłożyłam orzechy w karmelu.    W garnku zagotowałam 2 szklanki mleka z cukrem. Gdy zaczęło wrzeć dodałam budynie rozmieszane

babka w formie
Czekoladowy sernik z bananami i gruszką 159

bananami, dodaję jajka, cukier trzcinowy, śmietanę kremówkę i mieszam mikserem. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej, i lekko przestudzoną dodaję do sera cały czas miksując. Na końcu dodaję budyń. Masy nie wyrabiam za długo żeby sernik się nie napowietrzył. Chodzi tylko o połączenie składników. Do sera wlałam też cały sok z cytryny jaki uzyskałam. Gruszki: Gruszki obieram ze skóry, zostawiam ogonki(...)Wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i zostawiam do ostygnięcia w nim. Zimny wstawiam do lodówki na noc. Przed podaniem dekoruję rurkami, czekolada roztopioną, daktylami, miętą. Ciasto na bazie czekolady gorzkiej, z bananami, gruszkami, z cukrem trzcinowym, budyniem o smaku czekoladowym. Do gotowania gruszek wykorzystałam goździki, cynamon Dary Natury. A przysłowiową kropkę nad i postawiły daktyle suszone

wesoła kuchnia
rurki z kremem 121

przepisów Madzi :) Składniki: ciasto: 0,5 kg mąki 1 kostka masła 1 śmietana 18 % 250 ml cukier waniliowy nadzienie: 1 kostka masła na budyń:  0,5 l mleka 1,5 łyżki mąki 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru  cukier waniliowy   Sposób wykonania: Ciasto: Składniki szybko zagnieść i dobrze schłodzić w lodówce, owinięte w folię. Wyjąć(...)szklanki w której należy rozprowadzić mąkę. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać rozczyn i ciągle mieszając zagotować. Wystudzić. Do tak przygotowanego letniego  ( prawie zimnego ) budyniu dodać masło , zmiksować. napełnić rurki, schłodzić

Darcia w kuchni
Tort weselny kokosowy 156

szkl mąka ziemniaczana - 0,5 szkl cukier - 1 szkl proszek do pieczenia -2 łyżeczki woda gorąca - 1/4 szkl sól - 1 szczypta tłuszcz do formy KREM: mleko - 1,5 L budyń śmietankowy - 3 op masło - 600 g alkohol wiórki kokosowe cukier - 3/4 szkl DODATKOWO: dżem wiśniowy Rafaello ozdoby z masy plastycznej KLIK alkohol cytryna rodzynki w alkoholu  BISZKOPT: Żółtka oddzielić(...)cukrem az powiększą swoją objętość, następnie dodać, połączyć z białkami. wyłączyć mikser i delikatnie łyżką wymieszać z przesianymi mąkami i proszkiem, Ciasto wyłożyć na dużej formy natłuszczonej i wyłożonej papierem, piec ok 30 minut KREM: Ugotować budyń i wystudzić. Masło zmiksować i dodawać po łyżce budyniu i cukru, by składniki dobrze sie połączyły,m wiec dajemy w małych porcjach, następnie

Camilla w kuchni
Dwa w jednym- sernik i szarlotka 108

wiórki do formy Składniki na masę serową: 25 dag tłustego sera 5 dag masła 8 dag cukru pudru 1 jajko ½ torebki budyniu 6 dag gęstej śmietany 1 cukier waniliowy 1 aromat arakowy Wykonanie: Z podanych składników przyrządzić kruche ciasto- usiekać nożem składniki, zagnieść i odstawić na ½ godziny do lodówki.  Następnie ciasto rozwałkować, przenieść ma wałku do przygotowanej małej tortownicy

Tradycyjna Kuchnia
Sernik z truskawkami i kruszonką. 153

wymiarach 26 cm (ja użyłam o śr. 28 i też było ok) CIASTO: 200 g mąki pszennej 100 g cukru 100 g masła rozpuszczone, ciepłe 1 cukier waniliowy 0,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko NADZIENIE: 500 g truskawek 2 łyżki budyniu waniliowego (suchego) 2 łyżki cukru pudru 250 g sera białego, mielonego 180 g śmietany(...)Truskawki obieramy, myjemy, kroimy na pół, posypujemy 2 łyżkami cukru pudru i budyniem, mieszamy i odstawiamy. W misce mieszamy ser, śmietanę, 3 łyżki cukru pudru, cukier waniliowy, jajka i chwilę ubijamy mikserem.      Upieczony, wystudzony spód stawiamy na blacie. Z lodówki wyjmujemy pozostały kawałek ciasta i wykładamy nim boki tortownicy. Na podpieczony spód (i surowe boki) wykładamy masę

Rozpustne gotowanie
makowo brzoskwiniowa panienka 119

Pieczemy ok. 30- 35 min. w ok. 170 st. C. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia a następnie przekrawamy na dwa blaty. Ja podzieliłam składniki na dwie równe części i upiekłam osobno dwa ciasta (piekłam po ok. 25 min.) składniki na krem: 700 ml mleka 2 budynie waniliowe (po 40g) 80 g cukru 200 g masła w temperaturze pokojowej wykonanie(...)budyń, wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładki krem. dodatkowo: 1 galaretka brzoskwiniowa 3-4 połówki brzoskwiń z zalewy 400 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy. Brzoskwinie odsączamy, kroimy w kostkę. wykonanie ciasta: Jeden

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto " Czerwone oczka " 179

Białka ubijać , stopniowo dodając cukier i żółtka. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę. Piec ok. 35 minut w temp. 180 C Masa budyniowa: Część mleka odlać, rozmieszać w nim mąki i budyń. Resztę mleka zagotować z cukrem. Na gotujące się mleko wlać mleko rozmieszane z budyniem, zagotować. Margarynę utrzeć , dodając(...)stopniowo przestudzony budyń. Polewa : Wlać wodę , wsypać cukier i kakao, zamieszać , poczekać aż do momentu rozpuszczenia się składników i na sam koniec dodać margarynę. Mieszać do momentu rozpuszczenia margaryny. Ciasto "Czerwone oczka " Galaretkę przygotować wcześniej według przepisu na opakowaniu ( ja zrobiłam z 3,5 szkl. ) Jasny biszkopt posmarować masą budyniową. W ciemnym biszkopcie wykroić kieliszkiem otworki i przykryć masę

Różne smaki w kuchni
Kruche z musem jabłkowym i pianką. 137

pasuje idealnie. Pianka, miała być budyniowa, ale w domu nie było budyniu. Tak to jest, kiedy zawsze są zapasy. Byłam pewna, że budyń jest, ale akurat się skończył :) Na szczęście, był zapas mąki ziemniaczanej :) Po upieczeniu ciasta stwierdziłam, że to nawet lepiej. Pianka, dzięki mące ziemniaczanej, była idealnie biała. Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao

Agusiowe smakołyki
Babka z Michałkami 171

jest wielbicielem babek, nawinęło mi się na myśl ciasto z owymi cukierkami. Oczywiście, jeśli akurat w domu takowych nie posiadacie możecie je zastąpić dowolną tabliczką czekolady. Składniki: 250 g masła 200 g cukru 4 jajka 350 g mąki 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 200 g cukierków Michałki * cukier puder lub polewa(...)waniliowym i miksujemy tak długo, aż kryształki cukru będą słabo wyczuwalne. Następnie dodajemy po jednym jajku. Nie przerywając mieszania wsypujemy partiami mąkę z budyniem oraz proszkiem do pieczenia i dolewamy po trochu mleka. Mieszamy aż ciasto będzie jednolite. Michałki kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do ciasta. Mieszamy za pomocą łyżki. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką

My simple kitchen