łyżki cukru pudru. na krem 1 budyń truskawkowy 1 szklanka mleka 1/2 kostki masła (miękkiego) 2 łyżki cukru pudru (jeśli budyń był bez cukru) 1/2 opakowania galaretki truskawkowej dodatkowo owoce groszki czekoladowe A jak to zrobić: Zagnieść ciasto z wszystkich podanych wyżej składników i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na płat o grubości
Kuchnia w opałachnazwa.. Powala na kolana. Dzięki temu jest tak bardzo popularne na wszystkich uroczystych obiadach rodzinnych :) Ciasto: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka 6 żółtek 1 budyń waniliowy bez cukru 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 250 g. masła czekolada mleczna paczka(...)pieczenia i wymieszać delikatnie szpatułką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (u mnie 26x21 cm), wylać ciasto makowo-kokosowe i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 30 minut. Przygotować masę - 1 szklankę mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko, żółtka, budyń i mąkę rozmieszać dokładnie, wlać do gotującego się mleka z cukrem i ciągle mieszając gotować na wolnym ogniu
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanietworzy genialne połączenie! Niesamowitego uroku dodają mu male morele ozdobą przypominające pszczółki w ulu – taki mały szczegół, a sprawia, ze proste ciasto staje się tym wyjątkowym! Spróbujcie! Ps. Ciasto jest przepyszne i jest świetnym pomysłem nie tylko na Święta, ale i na każdą okazje! UWAGA PRZYPOMINAM! TRWA AKCJA PAJACYK! Nie wiem czy wiecie, ale KUPUJĄC KASIĘ DOŁĄCZACIE DO SZLACHETNEJ(...)BISZKOPT: *jajko – 4 szt *cukier – 4 czubate łyżki *mąka pszenna – 5 łyżek ( 1 szkl = 250 ml ) *sok z cytryny + woda – do nasączenia KREM BUDYNIOWY: *budyń śmietankowy bez cukru ( po 40 g ) – 2 szt = 80 g *mleko – 500 ml *miód wielokwiatowy – 2 łyżki *kostka Kasia – 200 g *cukier puder – 2 łyżki MASA
Ostra na Słodkosmaku truskawkowym 1200 ml gorącej wody na każdy smak galaretki (czyli po 300 ml na każdy smak) Krem waniliowy: 2 opakowania budyniu o smaku waniliowego 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego Przygotowanie: Ciasto kakaowe - mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać. Ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Następnie dodać olej, lekko wymieszać, potem(...)proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej. Ciasto przełożyć do tortownicy wymiarach 24 x 24 cm. Na spód tortownicy wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Piec 35 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Krem waniliowy - ugotować budyń w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać
Ciastka - domowe słodkościserka waniliowego 1 laska wanilii 1 budyń waniliowy w proszku 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko Rabarbar: 3 łodygi rabarbaru 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 7 - 8 łyżek wiórek kokosowych Sposób przygotowania : Wszystkie składniki suche na ciasto wymieszać ze sobą(...)stolnicy lub w dużej misce) , dodać zimne masło i siekać. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Moje wyszło cudnie miękkie - sama byłam zdziwiona :-) następnie formować z niego kulkę i włożyć do lodówki. Ser zmiksować za pomocą blendera, dodać serek waniliowy. Miksować na jednolitą masę, dodać budyń, ziarenka z 1 wanilii, cukier puder, jajko i ponownie miksować do uzyskania jednolitej masy
pieprzny smaczekśmietany 18% 4-5 łyżek cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżeczka budyniu śmietankowego 1 jajko do posmarowania Cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Mąkę pszenną wymieszać z cukrem, drożdżami , solą , dodać cukier z wanilią, wbić jajka, wlać ciepłe mleko i wyrobić jednolite ciasto. Pod koniec wlać rozpuszczone masło i ponownie wyrobić aż ciasto wchłonie tłuszcz i będzie(...)zostawić na około 1,5 godziny do wyrośnięcia. W tym czasie przygotować nadzienie: Twaróg rozetrzeć łyżką ze śmietaną , żółtkami , budyniem i cukrami , Az masa będzie jednolita, ser może mieć grudki-to nie przeszkadza (gęsty twaróg mielony też się nadaje) Wyrośnięte ciasto ponownie krótko zagnieść, podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować na cienki prostokąt, kółkiem do krojenia pizzy lub radełkiem
Wanilia i KardamonŻółtka oddzielić od białek. Ubij białka z odrobiną cukru i szczyptą soli. Twaróg zmiksuj z cukrem, żółtkami i resztą śmietany, oraz jogurtem.Dodaj budyń i kaszę manną. Do masy twarogowej dodaj ubitą pianę i delikatnie wymieszaj. Podziel ciasto na dwie części. Do jednej wlej lekko ciepłą czekoladę, wymieszaj. Ciasto partiami wylej do formy wyściełanej papierem do pieczenia. Piecz 1 godzinę
Pasje Jolkiłyżki budyniu waniliowego, 1/2 laski wanilii, 600g jagód. Twaróg zmielić, zmiksować z serkiem mascarpone i żółtkami. Dodać cukier puder, sproszkowany budyń oraz nasiona wanilii. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wym. 30x40cm i wyłożyć na przygotowaną blaszkę. Na cieście rozsmarować masę serową, posypać jagodami (mrożone rozmrozić i odsączyć). piec
Z miłości do słodkościciasto nie rośnie..co za pieron -myślę sobie, ano taki , że zapomniałam o proszku do pieczenia..No i co teraz robić? a no nic, czekać aż się upiecze...upiekło się, ale to już nie to..Oryginał możecie zobaczyć tutaj i zrobić takie ciacho, oczywiście z proszkiem do pieczenia. 4 jajka 1 i 1/4 szkl. mąki pszennej 1 budyń(...)dodatkiem soli i połowy ilości cukru. Margarynę utrzeć z resztą cukru oraz cukrem waniliowym, dodawać po 1 żółtku, następnie: mąkę, proszek do pieczenia, budyń, mleko. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części, do 1 dodać kakao. Blaszkę wyłożyć papierem i wykładać na przemian jasne i ciemne ciasto. Każdą warstwę jasnego ciasta posypywać jagodami
Moje domowe kucharzenieszukałam ciasto z ciastem orzechowym. Składniki: (blacha 20x25) Biszkopt: 100 g zmielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 6 jajek 100 g masła szczypta soli Masa serowa: 1 kg białego sera (trzykrotnie zmielonego) lub dobrego wiaderkowego 1 szklanka cukru 5 jajek 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)ciastem. Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia przelać ciasto i piec w temp. 170 stopni C, około 35 minut. Wystudzone ciasto przeciąć na dwa placki. Masa serowa: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać ser, budyń w proszku i mąkę. Zmiksować i wylać masę do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w temp. 160 stopni
talerz przyjemnościbiałek 1 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 x 40 g budyniu waniliowego, proszek 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: 500 g brzoskwiń świeżych lub z puszki, lub dowolnych owoców Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na dwie części i wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godzinę. Połowę ciasta rozwałkowujemy(...)cukier i cukier waniliowy, ubijamy, aż piana będzie błyszcząca. Następnie przesiewamy budynie z mąką ziemniaczaną, miksujemy 2-3 minuty. Na koniec dodajemy olej, cienkim strumieniem, miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Pianę wykładamy na podpieczony blat. Układamy pokrojone w kostkę owoce. Na wierzch ścieramy zamrożoną drugą połowę ciasta na tarce o grubych oczkach. Pieczemy w 180 stopniach
Czerwona Porzeczkaowocowym, na słoneczną majową niedzielę idealne!!! SKŁADNIKI: Ciasto: forma 28x20 cm 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki cukru, 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki oleju Mus owocowy: 1 1/2 szkl. soku o smaku mango-pomarańcza, 2 łyżki cukru, 1 budyń waniliowy Masa śmietanowo-kokosowa: 250 ml śmietanki(...)mieszamy. Przekładamy do formy wyłożonej pergaminem. Pieczemy 18-20 min. Po wystudzeniu nasączamy sokiem. 2.Masa owocowa: 1 szkl. soku zagotowujemy, w pozostałym rozrabiamy budyń wraz z cukrem, dodajemy do gotującego soku. Ciepłą masę wylewamy na ciasto, pozostawiamy do ostudzenia. 3.W niewielkiej ilości ciepłej wody rozrabiamy żelatynę. Wafelki rozdrabniamy na pył blenderem. Śmietankę ubijamy z cukrem, dodajemy wafelki oraz żelatynę
słodki bratekspód i ścieramy je na tarce jarzynowej. Podpiekamy je ok. 10 minut. Ciasto lekko studzimy. Gdy ciasto się piecze przygotowujemy śmietankową piankę. A umyte i osuszone truskawki odszypułkujemy. Składniki na piankę: 3 białka 1/2 szklanki cukru szczypta soli 1 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (35 g) 1/4 szklanki oleju rzepakowego 250 g truskawek cukier puder do posypania Białka ubijamy(...)szczyptą soli. Gdy już będą sztywne, dodajemy stopniowo po łyżce cukru, za każdym razem ubijając na najwyższych obrotach. Następnie dodajemy powoli suchy budyń śmietankowy cały czas miksując. Na samym końcu wlewamy cienkim strumieniem olej rzepakowy. Na podpieczone ciasto wysypujemy 2 łyżki crunchy i przekładamy śmietankową piankę, na niej układamy truskawki, częścią odszypułkowaną do góry. Na truskawki wysypujemy resztę crunchy, ścieramy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCiasto niezbyt wymyślne, ale wyrafinowane w swojej prostocie. Do po południowej kawki czy herbatki. Koniecznie w towarzystwie wiosennego słońca :) Składniki: Ciasto: 200 g masła 200 g cukru 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 300 g rabarbaru garść płatków migdałowych Kruszonka: 25 g masła 25 g cukru 50 g mąki Składniki na kruszonkę(...)Masło utrzeć, dodać cukier i utrzeć na puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku a na końcu mąkę wymieszaną z budyniem oraz proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Blaszkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Rozsmarować na nią gotowe ciasto. Rabarbar umyć, obrać i pokroić w niewielkie kawałki. Poukładać na cieście lekko wpychając do do środka. Wierzch ciasta posypać wcześniej przygotowaną
My simple kitchenłyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Budyniowa pianka: 5 białek 200 g cukru kryształu cukier wanilinowy 2 opakowania budyniu waniliowego ( bez cukru, 2x 40g) 125 ml oleju Male pudełeczko malin Zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części w proporcji 60% do 40%. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Około 15 min chłodzimy
Rusty Fork