ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:330/780)

Miętowy torcik 169

ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.  W 0,5 szklanki mleka rozrabiamy budyń z 2 łyżkami cukru. Resztę mleka gotujemy. Na gotujące mleko wlewamy rozrobiony budyń i gotujemy do zgęstnienia. Budyń przykrywamy(...)rondelka. Lekko przestudzony syrop miętowy wlewamy do budyniu. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody i studzimy. Gdy galaretka zacznie tężeć, zaczynamy ubijać śmietanę dodając śmietan-fix. Dodajemy galaretkę i delikatnie mieszamy. Na naponczowany biszkopt nakładamy masę miętową. Na niej układamy herbatniki. Na herbatniki wylewamy śmietanę.  Całość posypujemy startą czekoladą. Ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego

Salonik smaków
SNICKERS 165

Snickers jedno z moich ulubionych ciast. SKŁADNIKI: Ciasto: 60dag maki 3/4 szkl cukru 20 dag margaryny 2 żółtka 2 jajka 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu 2 łyżeczki sody cukier waniliowy Polewa orzechowa: 12 dag margaryny 20 bag posiekanych orzechów 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu Krem I: 1 budyń ś m ietankowy 350 ml mleka Krem(...)Masa kajmakowa ( krówka w puszc e ) WYKONANIE: Mąkę wymieszać z sodą, posiekaną margaryną, dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Każdą z mich wyłożyć na blasze. na 3 cześć wylać gorącą polewę orzechową i upiec. ( temperatura 180 stopni ). Ugotować budyń w 350 ml mleka. Na jeden upieczony i ostudzony placek ułożyć budyń. Przykryć drugim plackiem. Wyłożyć masę kajmakową

Darcia w kuchni
Ciasto Shrek z delicjami i sokiem owocowym 460

kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Shrek z delicjami i sokiem owocowym Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 130g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 140g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 900ml zielonego soku owocowego (typu Kubuś) 2 budynie waniliowe lub śmietanowe bez cukru 1 galaretka agrestowa około 370g(...)ogniu, mieszając, przez około 1 minutę. Zdjąć z ognia i wsypać jedną agrestową galaretkę, mieszać, aż galaretka się rozpuści. 8. Gorący budyń owocowy wylać na biszkopt w blaszce, wyrównać ( patrz FILM ). Na wierzchu poukładać delicje czekoladą do góry. Ciasto odstawić do przestygnięcia. Wierzch: 9. Galaretkę cytrynową zalać 200ml gorącej wody i mieszać, aż się rozpuści, odstawić do całkowitego ostygnięcia

Mała Cukierenka
Sernik na spodzie kruchym 157

półtłustego ( ser w kostce ) żółtka 6 szt białka 7 szt ksylitol 1 szklanka budyń śmietankowy 80 g masło miękkie kostka Krok 1 Do misy wsypujemy przesianą mąkę,proszek do pieczenia,błonnik kakaowy,ksylitol, żółtko i masło rozpuszczone ciepłe lecz nie gorące.Mikserem przez chwile mieszam składniki. Ciasto ma konsystencję sypką, takie ma być. Przesypujemy na stolnicę ciasto i zagniatamy,dzielimy(...)sera,najpierw połowę i miksujemy 2-3 minuty i teraz druga połowę i tez 2-3 minuty miksujemy. Na końcu dodajemy budyń, dosłownie chwila i mamy gotową masę. Przekładamy masę serową do formy , lejemy na nasz spód z ciasta kruchego.Teraz ścieramy drugą połowę ciasta i mamy gotowe. Wkładamy do pieca nagrzanego do 200 stopni i pieczemy godzinę. W razie

Różowa kuchnia
Ciasto z kremem kokosowym, nasionami chia i śliwkami + KONKURS! 160

Czas przygotowania: 35 minut Czas pieczenia/gotowania: 30 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki Ciasto: 150 g mąki orkiszowej 1 banan 100 ml mleka roślinnego 40 ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka nasion chia 2 łyżki budyniu (waniliowy) + 50 ml wody Krem: 400 ml mleczka kokosowego (70 – 80%) 50 g płatków migdałowych 40 g chipsów(...)dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Powstałe ciasto wyłóż na formę (o śr. 24 cm) i piecz 30 minut w 180 stopniach Celsjusza. Do garnka daj mleczko kokosowe (przechowywane wcześniej w temp. pokojowej), posiekane płatki migdałowe, chipsy kokosowe lub wiórki oraz zblendowane i namoczone wcześniej daktyle. Całość podgrzewaj na małym ogniu. Budyń wymieszaj z wodą. Kiedy masa zacznie się gotować

Via Gusto
Miodownik z orzechami 783

orzechów włoskich 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny Palma Bielmar 3 łyżki miodu prawdziwego Krem śmietankowy: 1/2 litra mleka 1 budyń śmietankowy 2 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 3/4 kostki margaryny Palma Bielmar 1 żółtko Sposób przygotowania Ciasto: Mąkę wymieszać na stolnicy z proszkiem do pieczenia, sodą oraz cukrem dodać posiekaną margarynę schłodzoną prosto z lodówki wbić jajka, dodać(...)wylać na jedną wylepioną część ciasta i piec również 15 minut tak jak ciasto pierwsze. Tak przygotowane placki wystudzić. Przygotować krem: Z mleka odlać 3/4 szklanki i rozpuścić proszek budyniowy z mąką pszenną, resztę mleka zagotować z cukrem i do gotującego wlać roztwór i ugotować budyń.Wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch dodając po łyżce zimnego budyniu oraz pod koniec

Wanilia i Kardamon
Babka (wieniec) drożdżowa nadziewana 139

cytryny odrobina soli Nadzienie: 1 mała puszka masy makowej 20 dag białego sera 1 łyżka gęstej śmietany 2 łyżki cukru 1 łyżka budyniu śmietankowego 1 mały słoik powideł śliwkowych Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta           Mąkę wsypać do naczynia. Masło rozpuścić, mleko lekko podgrzać. W mące zrobić wgłębienie, wkruszyć do niego drożdże, posypać 1 łyżką

Praktyczna pl
Karpatka 237

mleko, które podałam w składnikach. Rozrabiając "Karpatkę" w mleku, dodałam cukier waniliowy. Ugotowany budyń (Karpatkę) wystudzić. Masło utrzeć na krem, dodawać powoli wystudzony budyń, dobrze przy tym ucierając. Gotowym kremem przełożyć upieczone i wystudzone placki. Ciasto można posypać cukrem pudrem, albo polewą czekoladową porobić tzw. esy-floresy

In my kitchen
Ciasto z bananami i galaretką bez pieczenia 1472

słodkiego. Wtedy zawsze sprawdzają się ciasta na zimno. Dziś mam dla Was przepis na bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasto z masą budyniową i bananami pokryte galaretką. Składniki:  350g herbatników,  4 szklanki mleka,  120g budyniu śmietankowego (użyłam Master Cook) ,  200g masła,  szklanka cukru,  4 banany,  150g galaretki pomarańczowej (użyłam master Cook) . Wykonanie(...)szklankach wrzątku i ostudzić.  Miękkie masło utrzeć, w trakcie ucierania dodawać po łyżce zimnego budyniu.  1/3 kremu wylać na ciastka, rozłożyć plasterki banana i przykryć kolejną warstwą ciastek. Ponownie wylać 1/3 masy, rozłożyć plastry banana i przykryć warstwą herbatników. Wylać resztę ciasta i ułożyć pozostałe plastry banana. Zalać tężejącą galaretką.  Wstawić na całą noc do lodówki. Źródło

Z miłości do słodkości
Sernikowy puch 331

20kg półtłustego sera 180g masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 budyń waniliowy 4 żółtka 2 całe jajka 2,5 szklanki mleka Beza: 6 białek 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka octu jabłkowego Polewa: 100g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka Wykonanie: 1.  Ciasto: Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, cukry, masło, żółtka oraz całe jajko(...)zetrzeć na tarce). Po tym czasie obydwie części ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach bezpośrednio na blachę o wymiarach 25 cm x 39 cm wyłożoną papierem do pieczenia i wysmarowaną masłem. 2.  Masa serowa: Całe jajka i żółtka utrzeć z cukrami, dodać masło i dalej ucierać. Następnie dodać mleko, budyń oraz ser partiami, cały czas ucierając, aby masa

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik przekładany z polewą i kokosem 193

jajami, proszek do pieczenia, sól, wyrobić ciasto, wstawić do lodówki na 1/2 godz. Ciasto podzielić na 3 części i upiec oddzielnie na złoty kolor w tem 180C przez 15-20 minut. Masa serowa - składniki: 1 kg zmielonego sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1/2 szk mleka 3 jaja 1 szk cukru kryształu 15 dag masła(...)dodać masło, jaja, cukier, cukier waniliowy, dobrze wymieszać, podgrzewać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać roztrzepaną w mleku mąkę lub budyń, wymieszać i zagotować. Masą przekładać placki, a wierzch ozdobić polewą i kokosem. źródło ,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Poduszkowiec. 139

pełne łyżeczki cukru waniliowego 1 budyń waniliowy 2 jajka 2 łyżki oleju Wykonanie: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia. Jajka ubić z cukrem na puszysta masę. Miksując po woli wlewać olej, mleko i roztopiona czekoladę. Zmiksować i wsypać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Zmiksować krótko na najniższych obrotach miksera. Gotowe ciasto wylać na prostokątną blaszkę, wysmarowaną margaryną(...)chciałam brudzić maszynki więc z lenistwa zblendowałam blenderem ręcznym. Do miski z serem dodać żółtka, cukier, budyń i olej. Zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać pianę ubitą z białek. Wymieszać łyżką. Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego. Na ciemnym cieście zrobić kratkę z sera. Trochę mi nie wyszło :) Piec w temperaturze 180 stopni, 45 minut. Wyłączyłam piekarnik i zostawiłam

Agusiowe smakołyki
CIASTO MICHASZEK 192

wiśnie, masa czekoladowa, cukierki Michaszki, czegóż chcieć więcej? smakuje obłędnie, musicie spróbować!!! SKŁADNIKI Ciasto orzechowe: 4 jajka, 1/2 szkl. mąki, ½ szkl. cukru ½ szkl. zmielonych orzechów włoskich, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu Masa czekoladowa: 1 szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 2 łyżki kakao, 30 ml likieru czekoladowego, 5 herbatników maślanych, 1 kostka masła Pianka śmietankowa(...)żółtkami. Powoli dodajemy mąkę i orzechy, delikatnie mieszamy. Formę o wym. 24X38 cm wykładamy pergaminem, wylewamy ciasto, pieczemy 25 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy. Krem czekoladowy: 1/3 szkl. mleka odlewamy, resztę zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń, wlewamy do gotującego mleka. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy, dodajemy budyń, następnie likier i kakao. Herbatniki drobno mielimy, dodajemy

słodki bratek
Ciasto Cappuccino 130

osób lubiących ciasta w typie tiramisu. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Świetnie sprawdza się również jako deser w pucharkach (zamiast biszkoptu można użyć np. nasączonych biszkoptów). Składniki -4 jajka -1/2 szkl. mąki ziemniaczanej -1/2 szkl. mąki pszennej -3/4 szkl. cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki kakao -cukier waniliowy -budyń śmietankowy -kostka masła(...)Śmietan-fix) Przygotowanie Białka ubić dodając cukier. Mieszać, dodając żółtka, przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy i kakao. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec ok. 40 minut w temp. 160st. Przygotować budyń według przepisu na opakowaniu (w 1/2 l mleka). Ostudzić. Zmiksować z masłem. Powstałą masą karpatkową posmarować ciepły biszkopt. Schłodzić. 1/3 szkl. mleka odlać

Zielona Kuchnia
Sklep internetowy Bee.pl- szeroki asortyment i najlepsza jakość produktów 165

prowadzących aktywny tryb życia . Orzechy zawarte w kremie bardzo dobrze wpływają też na pracę naszego mózgu. Krem orzechowy możemy wykorzystać do: smarowania pieczywa i tostów dodatek do zapiekanek i ciast składnik smacznych lodów i deserów Krem orzechowy w znakomity sposób podkreśli smak wielu potraw, doskonale komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i ostrymi smakami. Jeżeli zależy nam na urozmaiceniu swojej(...)owocami - na przykład gruszką lub jabłkiem, przyprawionymi szczyptą cynamonu. To posiłek idealny zarówno na obiad jak i pożywne śniadanie . Całość zagęścić można także budyniem, nadając konsystencję kleiku. Kasza znajdzie swoje zastosowanie przy pieczeniu ciast, takich jak szarlotka. Wykorzystywana jest również jako do dodatek do mięs, burgerów, pulpecików, zup oraz jako farsz do pierogów i gołąbków. Polecane, jednak wciąż mało popularne

Sama słodycz i szczypta chili