ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:328/780)

Kremowy sernik z truskawkową pianką na kolorowym cieście-sernik wiosenny 222

szkl cukru -200ml mleka -2 budynie śmietankowe po 40g  -200g masła MASA SEROWA TRUSKAWKOWA -500ml śmietanki 30%  -3/4 szkl cukru pudru -400g truskawek (u mnie mrożone) -1 galaretka truskawkowa  -200ml wrzątku -1 łyżka żelatyny Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia CIASTO Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier(...)zmniejszamy ogień i dodajemy jajka-mieszamy dokładnie. Dodajemy ser z wiaderka-mieszamy. W osobnej misce mieszamy mleko z budyniami,wlewamy je do masy serowej i zwiększamy ogień. Mieszamy do zgęstnienia najlepiej trzepaczką. Masę odkładamy na 10 minut, następnie wylewamy ją na ciasto. Odkładamy do ostudzenia i lekkiego stężenia. PIANKA TRUSKAWKOWA Galaretkę zalewamy 200ml wrzątku, dodajemy żelatynę mieszamy i studzimy. Truskawki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
łatwa, smaczna puszysta drożdżówka z jabłkiem szara reneta i posypką migdałową... 143

opakowanie, jajka 4 sztuki, mąka tortowa 550 dag, jabłko kwaśne 10 sztuk, cukier 2 łyżki, sok z cytryny 1 łyżka, aromat pomarańczowy 1 łyżeczka, gałka muszkatołowa mielona 1 łyżeczka, budyń waniliowy 1 opakowanie, migdały tarte BeachFlower BackMit 2 szklanki do misy robota wkruszyć drożdże, wsypać łyżeczkę cukru, mąki, 1/4 szklanki mleka ciepłego i wymieszać, odstawić na 30 minut aby zaczyn(...)obrać ze skórki, pokroić na dość cienkie pół talarki, wymieszać z cukrem, gałką muszkatołową, sokiem z cytryny, aromatem pomarańczowym, budyniem blacha 34x24 cm z odejmowanym rantem lub zwykła - blachę posmarować cienko olejem, wyłożyć papierem do pieczenia, w blasze rozsmarować wyrosnięte ciasto, na ciasto wysypać jabłka na jabłkach rozsypać migdały tarte Beach Flower-BACKMIT , pełną ofertę pyszności = "zobacz TUTAJ" , piec

W Mojej Kuchni Lubię
Miodownik z budyniowo - orzechowym kremem. 151

stół. Polecam i smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 i pół szklanki mąki tortowej 1 jajko 10 dag masła lub margaryny 1 łyżka oleju 4 łyżki mleka 4 łyżki miodu prawdziwego 1 łyżeczka sody oczyszczonej pół szklanki cukru Na krem budyniowo - orzechowy: 25 dag masła lub margaryny 500 ml mleka 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka(...)margarynę ucieramy na puszystą masę, dodajemy cukier puder i chwilę ucieramy, następnie stopniowo dodajemy zimny budyń i ucieramy aż krem będzie puszysty. Wsypujemy zmielone orzechy i dokładnie ucieramy.  4. Przekładanie: Gotowym kremem smarujemy miodowe krążki, smarujemy również boki wierzch. Na koniec całe ciasto obtaczamy w mielonych orzechach. Ciasto odstawiamy do stężenia. 5. Krojenie: Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Najlepiej

Izabelawkuchni
Fale Dunaju 119

części nic nie dodawać. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć jasne ciasto, na górę wyłożyć ciasto z kakao, a na wierzch pokrojone w kosteczkę jabłka. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić. Składniki na krem: 400ml mleka 2 łyżki cukru budyń waniliowy w proszku (40g) 1 opakowanie cukru wanilinowego (16g) 2 łyżki soku z cytryny 250g masła (miękkiego(...)przetrzeć przez sito wybierając z garnka tylko nieprzypaloną część. Masło zmiksować lub utrzeć na jasną, puszystą masę. Powoli, po łyżce dodawać schłodzony budyń i cały czas miksować. W międzyczasie dolewać stopniowo sok z cytryny, miksując. Na ostudzone ciasto wyłożyć masę. Ciasto z masą wstawić do lodówki do wychłodzenia i stężenia. Składniki na polewę: 200g gorzkiej czekolady (lub 100g gorzkiej + 100g

Mania Wypiekania
Finezyjne ciasto makowe 390

swoim wyglądem, a cóż dopiero smakiem..... Ciasto: 6 jaj, 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia puszka brzoskwiń w puszce banany - 2 szt. sok z połowy cytryny 2 galaretki wiśniowe paczka biszkoptów okrągłych Krem: 2 żółtka 1 szklanka cukru syrop brzoskwiniowy z puszki duży budyń śmietankowy (na 3/4 litra) pół szklanki wody(...)połowie porcji wody.  Przygotować krem: Syrop, cukier zagotować. W wodzie rozprowadzić budyń i żółtka, i wlać do gotującego się soku, ugotować gładki budyń. Wystudzić, zmiksować z masłem. Nałożyć połowę 3/4 kremu na pierwszy blat ciasta, układać pionowo biszkopty, przekrojone na pół i prostą stroną ustawiać na kremie, nieregularnie, między biszkopty układać kawałki brzoskwiń, pokrojonych bananów, skropionych sokiem z połowy

kgwjanczewo
Sernik z rosą 286

sera białego (najlepiej z wiaderka, Piątnica lub President) 4 jajka 4 żółtka 1 szklanka cukru ¾ szklanki oleju 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe Piana na wierzch 4 białka ½ szklanki cukru Wszystkie składniki na ciasto starannie zagniatamy podsypując mąką i wkładamy do lodówki na około pół godziny. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wykładamy nim dużą blachę nasmarowaną margaryną. Pieczemy

dom-agi.pl
Sernik z kulkami czekoladowymi siostry Anieli. 246

masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 6 jajek 2 budynie waniliowe Winiary 10 dag rodzynek 1 lukier czekoladowy Dr. Oetkera blaszka o wymiarach 32/25 Wykonanie : W misce ucieramy 2 żółtka z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i masłem na krem, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao, zagniatamy ciasto i odkładamy na około 10 minut do lodówki. Ser mielimy dwukrotnie(...)sztywną pianę. Utarte żółtka z masłem dodajemy do sera i mieszamy mikserem , następnie wsypujemy budynie i mieszamy. Porcjami dodajemy do masy serowej ubite białka i delikatnie mieszamy łyżką na końcu dodajemy rodzynki i jeszcze raz mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, z czekoladowego ciasta odcinamy około 1/5 z reszty robimy kulki i wykładamy dno blaszki, następnie zalewamy masą serową

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 267

drobnego cukru do wypieków, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru, 1/2 szklanki oleju słonecznikowego,   Ponadto: 500 g malin (mogą być mrożone, nie rozmrażamy ich wcześniej), cukier puder do oprószenia   Wykonanie: Masło/margarynę kroimy w kostkę i zagniatamy ze wszystkimi składnikami ciasta na jednolitą masę. Dzielimy na dwie części- jedna(...)sztywno łyżką dodajemy cukier i cukier waniliowy cały czas ubijając. Następnie powoli wsypujemy budynie i   wlewamy olej. Miksujemy do połączenia składników. Na spód przelewamy ubitą pianę. Układamy maliny otworkami do góry. Maliny lekko wciskamy w masę. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta (40%). Pieczemy w 190C przez 30-40 minut. Po całkowitym wystudzeniu posypać cukrem pudrem.   Smacznego

Passion of Cooking
Bardzo kruchy placek czekoladowo-waniliowy z owocami leśnymi 165

łyżek cukru 1 op. budyniu waniliowego lub śmietankowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej kilka kropel aromatu waniliowego lub 1 op. cukru waniliowego 1-2 łyżki soku z cytryny 50 g roztopionego masła lub margaryny  Przygotowanie: Masło/margarynę do pianki rozpuść w garnuszku na małym ogniu i pozostaw do ostudzenia. Składniki na ciasto kruche zagniatamy szybko ręcznie lub w malakserze(...)ubijania wlej sok z cytryny. Zmniejsz obroty miksera o połowę. Wymieszaj ze sobą resztę cukru, mąkę i budyń. Stopniowo dodawaj do białek. Miksuj kilka chwil do całkowitego połączenia składników. Do masy dodaj przestudzone masło. Wymieszaj ręcznie trzepaczką. Piana zmniejszy swą objętość. Wyciągnij ciasto z lodówki. Posmaruj spód powidłami śliwkowymi. Ja wykorzystałam takie, w których jest tylko cukier, bez dodatkowej chemii

Anioszek w kuchni
Ciasto z pianką budyniową i wiśniami 132

Kruche ciasto ze śmietankową pianką budyniową i świeżymi wiśniami oraz tartym ciastem na wierzchu. Spód ciasta oraz wierzch wykonane są z tego samego kruchego ciasta przygotowanego na maśle. Do tego budyniowa pianka o smaku śmietankowym na bazie piany z białek i oleju oraz kwaśne połówki wiśni. Ciasto jest idealnie zrównoważone w smaku, gdyż słodka pianka budyniowa przełamana jest kwaśnymi(...)pokrojone w kostkę zimne masło. Zagniatamy szybko ciasto i dzielimy na dwie części w proporcji 2:3.  Zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na co najmniej 30 min. Po tym czasie wyciągamy większą część ciasta, wałkujemy i wylepiamy nim, wyłożoną papierem do pieczenia formę (20 x 30 cm). Ciasto nakłuwamy widelcem.  Wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO IZA 179

mnie formy jaką użyłam nie pasuje do stefanki stąd mój pomysł na takie ciasto. Polecam spróbować robiłam go na Święta Bożego Narodzenia i wszystkim bardzo smakował. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształ 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia Masa czekoladowa: 2 budynie czekoladowe 3/4 szklanki cukru kryształ 250 g margaryny (1 kostka) 1/2 litra mleka(...)proszkiem do pieczenia  i za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartej tortownicy o wymiarach 12 x 30 cm lub keksówki. Piec 30 - 40 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa- ugotować budyń w 1/2 litra mleka - przestudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać

Ciastka - domowe słodkości
Mazurek czekoladowy 195

sobie na czystych kawałkach papieru do pieczenia, wtedy można przesuwać je swobodnie po blacie i mniej się kruszą, a kiedy ciasto będzie gotowe po prostu odklejamy papier i przekładamy na talerz. Masło na krem powinno być bardzo miękkie. Budyń rozpuszczamy w niewielkiej ilości mleka. Resztę mleka gotujemy w garnku z cukrem ciągle mieszając. Kiedy mleko zacznie się gotować dodajemy rozpuszczony(...)Miękkie masło miksujemy na puszystą masę. Dodajemy po łyżce zupełnie zimny budyń i kakao i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Krem dzielimy na dwie części: do jednej dodajemy pokrojone orzechy i czekoladę. Mieszamy i nakładamy na pierwszy spód. Pierwszy spód przykrywamy drugim i nakrapiamy ponczem. Brzegi i wierzch ciasta smarujemy kremem. Brzegi ciasta obsypujemy wiórkami czekoladowymi. Z obranych migdałów układamy

Ciastkozercy