ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:333/780)

Pączki kokosowo jagodowe 166

porcji wychodzi 18 sztuk i zapewniam was że nie poleżą za długo.  składniki ciasto: 35 dag mąki tortowej 2 dag drożdży szczypta soli 2 łyżki cukru trzcinowego 4 żółtka 40 g masła 170 ml mleczka kokosowego 2 łyżki spirytusu smalec do smażenia pączków budyń jagodowy: 375 ml mleczka kokosowego/1 i 1/2 szklanki/ 1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego(...)drugą stronę patyczkiem. Już nie przykrywam ich pokrywką. Pączki będą miały ładną obwódkę jak ciasto będzie dobrze wyrobione i wyrośnięte. Pamiętajcie o temp tłuszczu około 170 stopni. Wykładam je za pomocą łyżki cedzakowej na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Jeszcze ciepłe nadziewam ciepłym budyniem za pomocą szprycy. Budyń musi być ciepły bo za bardzo zgęstnieje jak będzie zimny. Jeszce ciepłe też

wesoła kuchnia
Ptysie gniazdka z masą budyniową 166

parzone, nie jest zbyt wymagajace w obróbce. Polecam, a już wkrótce zaproszę Was na pyszną tartę śliwkową. Składniki na ciasto: 100 g masła 1 szklanka maki 1 szklanka wody 4 jajka szczypta soli Krem: 0,7 l mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 150 g masła 2 żółtka 4 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Wodę z masłem zagotować w rondelku, dodać(...)mąkę i sól. Mieszać drewnianą łyżką, aż ciasto będzie błyszczące i zacznie odchodzić od ścianek. Zdjać z ognia i ostudzić dodać jajka i połączyć w całość za pomocą miksera. Przełożyć do rękawa cukierniczego. Blachę do piczenia wyłożyć papierem i wycisnąć na nią szprycą okrągłe kułka. Piec  w  temperaturze 200 st. C przez około 25 minut, aż będą złociste

Gosia gotuje
Ciasto „Styropian” 236

duży budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 65g (jeśli mamy dwa mniejsze opakowania budyniu w proszku, proszę odmierzyć na wadze 65g) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g wiórków kokosowych 5 białek Dodatkowo: cukier puder do posypania wymieszany z odrobiną cukru wanilinowego     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem i cukrem. Dodać posiekane masło (lub starte na tarce z grubymi(...)jogurtowa: 3. Wymieszać krótko mikserem jogurt, cukier, budyń, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. 4. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać łyżką lub szpatułką z masą jogurtową. 5. Piekarnik nastawać na 180oC na funkcji góra-dół. 6. Masę jogurtową przełożyć na spód w blaszce, wyrównać i wierzch posypać pozostałą kruszonką. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około

Mała Cukierenka
Prosty i lekki sernik z borówkami – bez cukru, bez glutenu 155

prosty i lekki sernik z borówkami Ta wersja sernika bez cukru jest zrobiona z twarogu i serka wiejskiego lekkiego, a spód zdecydowałam się zrobić z mąki amarantusowej, więc ciasto jest dodatkowo bezglutenowe Mąka z amarantusa to miła odmiana od bardziej popularnych wersji, jest raczej łagodna w smaku. Jeśli chcecie upiec ten sernik, a nie macie jej w domu – możecie(...)masła 2 łyżki ksylitolu Warstwa serowa: 400 g serka wiejskiego lekkiego 500 g twarogu półtłustego 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego (najlepiej bezglutenowego) 1/2 szklanki ksylitolu 250 g borówki amerykańskiej Ze składników na spód zagnieść gładkie ciasto i wylepić równomiernie tortownicę (wyłożyć ją papierem do pieczenia – spód i boki). Serek wiejski i twaróg umieścić w misce, dodać

Fitkot
Sernikobrownie z owocami 167

wypróbować. Do przygotowania ciasta użyłam foremki o wymiarach 26×21 centymetrów.     Składniki: Masa brownie: 2 tabliczki gorzkiej czekolady – 200gram 1 kostka masła – 200g 200g cukru 3 jajka 140g mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 0,5 kg mielonego twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 110g cukru 1 budyń waniliowy bez cukru(...)jednolita konsystencja *** *** Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i mieszamy ponownie, ale tylko do połączenia się składników *** *** Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (moja blaszka ma wymiary 26×21 centymetry ) *** *** Przygotowujemy masę serową: do miski przekładamy ser, dodajemy budyń (proszek) i jajka. Całość miksujemy do połączenia się składników. Następnie wlewamy śmietankę i miksujemy jeszcze przez około

Blog z Apetytem
Seromakowiec na Kruchym Cieście 163

aromat migdałowy 2 białka Ser: 350 g tłustego twarogu 100 g cukr u 3 jajka 70 g masła budyń waniliowy cukier puder do posypania wierzchu (opcjonalnie ) Lukier: szklanka cukru pudru  4 łyżki ciepłej wody  skórka pomarańczowa Seromakowiec na Kruchym Cieście - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy elastyczne ciasto. Gdyby ciasto(...)żółtkami u cieramy na puszy stą masę . Następnie stopniowo dodajemy ser i budyń w proszku cały czas ucierają c. Białka ubijamy na sztywn o, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy . Formę (ok. 21x28 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy tłuszczem. Dno wyścielamy większą ilością ciasta, a następnie wykładamy masę makową - wyrównujemy. Na mak wylewamy masę serową

Słodka Strona
Ciasto bardzo kruche z waniliową pianką i śliwkami 42863

cukru, każdą kolejną łyżkę cukru dodając dopiero po całkowitym wmieszaniu i rozpuszczeniu poprzedniej. Do gotowej masy bezowej wsypujemy porcjami budyń w proszku i miksujemy razem z bezą do całkowitego, dokładnego połączenia. Pianę wykładamy łopatką na podpieczony wcześniej spód kruchego ciasta, wyrównujemy jej wierzch. Na pianie rozkładamy pokrojone śliwki skórką do góry, delikatnie je w pianę wciskając. Posypujemy śliwki przyprawą(...)rozmiaru M 3-4 łyżki jogurtu lub kwaśnej śmietany 18% kilka kropli aromatu waniliowego lub migdałowego jeśli ciasto jest za suche- 2 łyżki zimnej wody POZOSTAŁE SKŁADNIKI 5 białek jajek rozmiaru M szczypta soli 1 szklanka + 2 łyżki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 400g śliwek węgierek 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżki masła do wysmarowania formy cukier

Karo in the Kitchen
Kretowisko 118

Dzień dobry:)    Mam dzisiaj dla Was pyszne ciasto kretowisko. Znacie kopiec kreta o kształcie kopuły? to ciasto upiekłam w dużej blaszce więc musi nazywać się kretowisko:) Pyszne i proste w wykonaniu. Jeśli raz spróbujecie takiego swojskiego nigdy więcej nie kupicie tego z pudełka. Idealne do kawki i szybko znika z talerzyków. Zapraszam:) Składniki na biszkopt kakaowy: 5 jajek(...)dużych bananów blaszka o wym: 35/35 cm Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na gęsty biały krem. Następnie przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, budyń i kakao, delikatnie mieszamy łopatką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyciągamy na kratkę i pozostawiamy do przestygnięcia. Z zimnego biszkoptu ściągamy delikatnie

Sama słodycz i szczypta chili
Prosty krem budyniowy do tortów i nie tylko 195

Prosty, uniwersalny, pyszny krem budyniowy, niezastąpiony do domowych wypieków. Krem budyniowy jest bardzo puszysty, aksamitny, nie za słodki i bardzo łatwy do przygotowania. Ma wiele zastosowań

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PRZEKŁADANIEC Z KREMEM WANILIOWYM I CZEREŚNIAMI 146

mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Dobrze wymieszać. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta wyłożyć czereśnie. Następnie na czereśnie wyłożyć 3/4 kremu waniliowego. Na koniec przykryć drugim blatem ciasta i rozsmarować

Ciastka - domowe słodkości
Krucha tarta z rabarbarem 166

zimnej margaryny lub masła 1 szkl cukru 2 jajka 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 600 g rabarbaru op. budyniu malinowego 6 łyżek cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki mielonych herbatników lub bułki tartej Ciasto: składniki na ciasto posiekać, zagnieść i zwinąć w folię. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Pamiętajcie, że ciasto im lepiej schłodzone

Smakołyki Asi
SERNIK REWELACJA, SUPER PUSZYSTY, NA KRUCHYM SPODZIE, W NOWEJ ODSŁONIE 252

zagniotłam kruche ciasto. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Gotowym ciastem wykleiłam dokładnie spód tortownicy (wcześniej wyłożonej papierem). Tortownicę z ciastem umieściłam w lodówce na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: - 700g gęstego sera (używam Juliko) - 84g miękkiego masła - 1 budyń śmietankowy bez cukru (lub 40g mąki ziemniaczanej) - 5 jajek ( osobno białka i żółtka ) - 2 białka (które pozostały od kruchego ciasta

Smaczne Zdrowe
Bardzo zwykłe babeczki 162

żółtek i ubić je na sztywną pianę Dodać kilka kropel esencji waniliowej i żółtka - nieustannie miksując Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i opakowanie budyniu waniliowego. Całość wymieszać Piecyk nagrzać na 180 st. C Ciasto przełożyć do foremek na babeczki Piec ok. 30 minut Smacznego

Szczęśliwa kuchnia