ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:333/780)

sernik snickers 152

batoników Snickers. Dla fanów masła orzechowego chyba nie ma lepszego ciasta. Fakt, jest dość kaloryczne ale gwarantuję, że mimo to nie poprzestaniecie na jednym kawałku.  *blaszka 25*34 cm Składniki: na masę serową: 1 kg sera na sernik (z wiaderka) 7 jajek 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego (40 g) 3 łyżki kaszy manny  125 ml oleju(...)łyżki mleka lub śmietanki  dodatkowo: 2 batoniki Snickers 150 g biszkoptów okrągłych  Blaszkę do ciasta wyścielić papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na białą masę, następnie dodać ser, olej, budyń i kasze mannę. Zmiksować na gładko, ale nie za długo. Masę serową podzielić na połowę, do jednej części dodać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Prince polo 227

pozostałe sypkie składniki i delikatnie mieszamy najlepiej łyżką lub szpatułką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (23,5x35 cm) przelewamy ciasto i pieczemy ok 30 minut w 180 st. C Ciasto z wafelkami: 1 szklanka białek (ok. 5 białek) 1 1/2 szklanki cukru 250 g wafelków Prince polo 200 g orzechów (różnych) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)mąki. wlewamy do gotującego się mleka i mieszając doprowadzamy do wrzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Na koniec dodajemy  2-3 łyżki kawy oraz alkohol (jeśli ciasto będą jadły dzieci można go pominąć). Krem wykładamy na warstwę z wafelkami, pozostawiając 3-4 łyżki. Przykrywamy biszkoptem, który nasączamy kawą. Rozsmarowujemy resztę kremu, polewamy

Cynamonowe szczęście
Karpatka czekoladowa 607

zacznie odchodzić od ścianek naczynia zestawić garnek z ognia. Po dokładnym wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno 5 jaj i miksować ok. 10 minut, do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanych tłuszczem i wyłożonych papierem do pieczenia blachach o wymiarach 23x39 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec kolejno ok. 30 minut(...)trzepaczką, aby nie powstały grudki. Budyń odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć z cukrem waniliowym. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do masła dodawać stopniowo wystudzony budyń, całość dokładnie utrzeć. Na koniec dodać wystudzoną czekoladę. Wymieszać. Wystudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem i schłodzić, aby dobrze się kroiło. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Przechowywać w lodówce

Domowa Cookierenka Agi
Rurki z kremem z soku owocowego. 123

szklanki śmietany 12 % Krem z soku: 2 i pół szklanki soku owocowego Witaminka od HORTEX 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki oleju cukier puder do oprószenia rurek Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie formujemy kulę i wkładamy na 1 godzinę do lodówki do schłodzenia(...)posypanej mąką stolnicy na prostokąt, następnie kroimy paseczki o 2-3 cm szerokości. Paseczkami ciasta owijamy foremki. Układamy na blasze ( bez papieru ) i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone zdejmujemy z foremek i studzimy. 3. Krem: W szklance soku rozpuszczamy budynie, pozostały sok zagotowujemy, wlewamy rozpuszczone budynie i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Następnie

Izabelawkuchni
SERNIK ZE SŁONECZNIKIEM 174

cukru 250 ml kwaśnej śmietany 125 ml oleju 2 jaja 4 żółtka (białka odkładamy) szklanka mleka 2 budynie śmietankowe łyżka mąki ziemniaczanej skórka z cytryny sok z 0,5 cytryny ORZECHOWA BEZA: 6 białek (2 z ciasta, 4 z sera) 6 czubatych łyżek cukru 8 dag zmielonych orzechów włoskich 12 dag posiekanych orzechów łyżka kaszy manny łyżka mąki(...)ROBIMY CIASTO: Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy tłuszcz, siekamy. Dodajemy żółtka i śmietanę. Zagniatamy ciasto, owijamy folią i schładzamy minimum 0,5 godziny. Ciasto wałkujemy i przekładamy na blachę (wykładamy papierem do pieczenia) o wymiarach 25/40 cm. Podpiekamy w 180 stopniach C ok. 20 minut do lekkiego zrumienienia. Piekarnik ustawiony na grzanie góra-dół

Pani na deser
NIEBO W GĘBIE /tradycyjne i bezglutenowe. 226

znudzi. Ciasto, które każdemu smakuje. Ciasto, którym pachnie w domu gdy szykuje się jakaś ważna chwila. Ciasto lekko miodowe przełożone kawową masą i kwaśnym dżemem domowej roboty. Nie ciasto... a mistrzostwo.SKŁADNIKI:/CIASTO TRADYCYJNE:- 1/2 kg mąki tortowej lub krupczatki- 2 łyżeczki sody- 1/2 kostki masła- 6 łyżek mleka- 3 łyżki miodu- 1 jajko- 10 dkg cukru pudru/cukru trzcinowego)/CIASTO(...)litra mleka- cukier waniliowy- 2 łyżki mąki bezglutenowej i 2 łyżki mąki ziemniaczanej/z tych składników gotujemy budyń/- kostka masła- 30 dkg cukru pudru- kawa rozpuszczalna Marcepanowa- Dodatkowo:- dżem kwaśny - rabarbar lub agrest- Marcepanowa kawa do posypania i do nasączenia placka.WYKONANIE:/CIASTO:Ciasto wyrobić w misie, wyłożyć na blachę i upiec 45 minut/180 st /góra-dół z termoobiegiemGdy ciasto się

Wypisz Wymaluj
Biszkopt z masą budyniowo-galaretkową z brzoskwiniami 150

pieczeniaszczypta soliMasa:2 budynie waniliowe2 galaretki (u mnie agrestowa i brzoskwiniowa)4 łyżki cukru100 g masłaszklanka pokrojonych brzoskwiń (świeżych obranych lub z puszki)Sposób wykonania:1. Zrobić biszkopt: białka ubić z solą na sztywno, następnie dodać cukry i ubić. Do ubitych białek dodać żółtka, wymieszać. Następnie dodawać partiami przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę (24x36cm) wyłożoną(...)litra wody rozpuścić proszki budyniowe. 3/4 litra wody zagotować z cukrem, po zagotowaniu zrobić budyń, a gdy masa zgęstnieje wsypać galaretki w proszku. Na koniec dodać masło. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia.3. Pokrojone owoce wrzucić do masy i wymieszać.4. Gorącą masą przełożyć biszkopt. Ciasto schłodzić w lodówce. Gotowe posypać cukrem pudrem.Smacznego!!!Źródło: W mojej kuchni

Kuchnia domowa Ani
Sernik bez sera + film 130

kakaowych herbatników 4 duże śmietany 18% ( po 330 g każda ) 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 3 łyżki cukru waniliowego 4 opakowania budyniu waniliowego bez cukru ( po 40 g każdy ) szczypta soli cukier puder do posypania ciasta przepis W formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, jeden obok drugiego. Do miski przekładamy oddzielone od białek żółtka, wsypujemy cukier kryształ oraz

Smakowite Dania
Sernik z kajmakiem 266

wszystkich składników zagniatamy ciasto. Przygotowane ciasto schładzamy w lodówce. Ciastem wykładamy dużą blaszkę  wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor. Masa serowa: 1,5 kg zmielonego sera (może być z wiaderka) 30 dag cukru 250 ml śmietany 125 ml oleju 2 jajka 4 żółtka 250 ml mleka 2 budynie waniliowe(...)łyżka mąki ziemniaczanej Jajka i żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ser, olej, śmietanę  oraz wymieszane z mlekiem budynie i mąkę. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.  Masę serową wylewamy na podpieczone ciasto. Pieczemy przez ok. 40-50 minut  w temperaturze 180 stopni.  Przed końcem pieczenia robimy bezę orzechową. Beza orzechowa: 6 białek 5 łyżek

Pyszności Słodkości
Kruche ciasto, beza i curd z rabarbaru 174

150g zimnego masła 82% tłuszczu 90g drobnego cukru białego do wypieków 3 żółtka jajek M ½ łyżeczki soli SKŁADNIKI - CURD Z RABARBARU do 1 ciasta 350g rabarbaru (waga po obraniu)+ 2 łyżki wody 3 pełne łyżki stołowe budyniu waniliowego + 50ml zimnej wody 2 mocno czubate łyżki cukru, białego lub trzcinowego (Muscovado odpada!) ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 3 goździki, zmielone

Karo in the Kitchen
Oproszone kruszonka drozdzowe buleczki z truskawkami i budyniem. 148

mieszamy do rozpuszczenia składników. Po rozpuszczeniu wlewamy składniki do misy z mąką, dodajemy jajka - miksujemy, wyrabiamy i odstawiamy na godzinę. W międzyczasie przygotowujemy budyń oraz kruszonkę. Co potrzebujemy do kruszonki? 30g masła 60g mąki 30g cukru Ciasto kruszonkowe zagniatamy na jednolitą masę i zamrażamy - po to aby móc je później zetrzeć na tarce. Ciasto drożdzowe po godzinie, ponownie wyrabiamy

dlaSmaQ
Drożdżówki z truskawkami i bułeczki z nutellą i kruszonką 165

Składniki: * na ciasto: 500 g mąki pszennej 100 g roztopionego masła saszetka (7 g) suszonych drożdży 250 ml ciepłego mleka pół łyżeczki soli 6 łyżek cukru *na farsz: 300 g truskawek (umytych, odszypułkowanych i pokrojonych w kawałki) 3 łyżki cukru 2 łyżki budyniu waniliowego (w proszku) pół słoiczka nutelli *na kruszonkę: 50 g zimnego masła 50 g cukru(...)solą, dodałam mleko z drożdżami i roztopione masło. Całość dokładnie wyrobiłam i odstawiłam pod przykryciem do wyrośnięcia. Truskawki wymieszałam z cukrem i budyniem waniliowym. Wszystkie składniki kruszonki dokładnie ucierałam, aż uzyskałam konsystencję mokrego piasku. Wyrośnięte ciasto podzieliłam na dwie części - połowę nadziałam kremem, a połowę truskawkami (z ciasta urywałam nieduże kawałki, rozwałkowywałam na okrągłe placki i nakładałam na środek

Kulinarny Pamiętnik
Cynamonowiec 335

temp. pokojowej) 1 opakowanie cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g mąki Ciasto kokosowe: 8 białek 3/4 szkl. cukru 1/3 szklanki pokruszonych biszkoptów 3/4 szklanki maku 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mąki Masa: 500 ml mleka 100 g cukru 8 żółtek 1 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki mąki pszennej 200 g masła 1 łyżka spirytusu 1 saszetka(...)mieszamy aż budyń zgęstnieje. Odstawiamy do schłodzenia. Miękkie masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodajemy proszek cappuccino oraz spirytus i dokładnie mieszamy. Jeden ze spodów cynamonowych smarujemy połową powideł. Wykładamy połowę masy, wyrównujemy. Przykrywamy ciastem makowym, które również smarujemy powidłami. Następnie wykładamy resztę kremu i na górę dajemy ciasto cynamonowe. Czekoladę z dodatkiem śmietanki

Smaki Na Talerzu
Ciasto czeskie 137

blaty, przełożone kremem budyniowym z aromatem migdałowym. Ciasto najlepsze jest następnego dnia. Składniki: ciasto: mąka pszenna 500 g, cukier puder 150 g, soda 1 łyżka, ocet 1 łyżka jajka 1 szt, śmietana 18% 5-6 łyżek, margaryna 50 g, miód 100 g, krem: mleko 1 litr, budyń śmietankowy 2 szt,  mąka pszenna 1 łyżka kopiata, cukier ok. 1 szklanka(...)proszkiem budyniowym i cały czas mieszamy, aby nie powstały grudki, budyń gotujemy na małym ogniu przez ok. 3 min, dodajemy masło, odstawiamy garnek z palnika i mieszamy aż masło całkowicie się rozpuści, a krem połączy. Na koniec dodajemy olejek migdałowy i mieszamy. Gorącym kremem przekładamy miodowe placki. Ciasto posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do zmięknięcia

kulinarne odsłony pati