ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:341/780)

Orzechowa Pani Walewska 309

proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać pokrojone w kostkę masło i posiekać je razem z mąką. W cieście zrobić wgłębienie i dodać żółtka jaj. Wyrobić ciasto i podzielić na dwie części. Rozwałkować na jednakowej wielkości prostokąty, posmarować równomiernie powidłami. Przełożyć do blaszek i piec  ok. 15 min. w temp. 150 st. Wyjąć i przestudzić. Beza: Białka(...)waniliowym . Do gotującego się mleka dolać mleko ze składnikami masy budyniowej. Wymieszać, gotować aż zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia.  Zmiksować masło, stopniowo dodawać budyń,pod koniec miksowania dodać ekstrakt z wanilii. Upieczone placki przełożyć kremem. Ciasto odstawić na kilka godzin,a najlepiej kroić następnego dnia kiedy dobrze zmiękną jego warstwy

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik z rosą 188

pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego  1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 jajka 4 żółtka 2 szklanki mleka budyń śmietankowy bez cukru (35 g) Rosa z białek : 6 białek 1 szklanka cukru WYKONANIE: Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Chłodzimy w  lodówce ok pół godziny. Dużą blachę (25x36 cm) wykładamy papierem do pieczenia . Do przygotowanej formy

W kuchennym oknie Ewy
Rafaello z adwokatem na biszkopcie 269

Pyszne ciasto na biszkopcie z kuleczkami kokosowymi. Na pewno wymaga trochę czasu i poświęcenia, ale efekt murowany. SKŁADNIKI Na biszkopt: 9 jajek 1,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1 budyń śmietankowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Na krem 2 ½ szklanki mleka 1 szklanka cukru 3 żółtka 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki(...)mąki ziemniaczanej 300g masła 300g wiórków kokosowych + do posypania na górę ciasta  1 szklanka adwokata Składniki na kulki kokosowe 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki przegotowanej wody 2 suche wafle 1/2 szklanki mleka w proszku Dodatkowo:  Spirytus i woda do nasączenia biszkoptów tabliczka ciemnej czekolady do polania po wierzchu WYKONANIE Białka ubijamy na sztywno

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto Meduza 352

pieczemy w 170 stopniach. masa: Na soku z ananasów gotujemy budyń z cukrem. Studzimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z ostudzonym budyniem i sokiem z cyrtyny. wierzch: Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Wykonanie: Upieczone ciasto smarujemy warstwą masy, na której układamy plastry ananasa oraz żurawinę (opcjonalnie) zalewamy tężejąca galaretką i odstawiamy do lodówki

Bon appetit mon amie
Murzynek z masą śmietanową z polewą z białej czekolady 274

Murzynek z masą śmietanową z polewą z białej czekolady Może to zabrzmi dziwnie, ale jeszcze nigdy nie piekłam murzynka, to jest mój pierwszy :). Ciasto jest puszyste i dość wilgotne. Masa śmietankowa delikatna jak najdelikatniejszy pieczony budyń, całość zwieńczona pyszną polewą z białej czekolady. Dodałam jeszcze wiórki z gorzkiej czekolady i truskawki. Składniki na blaszkę kwadratową o boku 25 cm: Warstwa(...)momentu aż cukier się rozpuści. Zagotować, zdjąć z palnika. Ostudzić, dodać żółtka, wymieszać. Dodać mąkę z kakao, wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pianę dodać do ciasta w trzech turach, bardzo delikatnie mieszając za każdym razem. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać. Warstwa jasna: 600 g śmietany 30% 1/8 lub 1/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka

moj przepis na
SERNIK BEZ PIECZENIA 224

robiłam od dawna. Mając spory zapas herbatników postanowiłam je wykorzystać w tym oto cieście. Jest pyszne, kremowe a do tego łatwe i bez pieczenia. Polecam :) SKŁADNIKI: ok. 500 g herbatników 1 kg zmielonego twarogu 4 jajka 200 g masła 200 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe po 40 g skórka z cytryny i sok POLEWA: 2 łyżki masła(...)zacznie się gotować wyłączamy i łączymy z żelatyną. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia i polewamy po herbatnikach. Posypujemy płatkami migdałowymi. Ciasto odstawiamy do chłodnego miejsca, najlepiej na całą noc. Smacznego :) MAŁA RADA: Jeśli używacie sera w wiaderku, trzeba dołożyć jeszcze jeden budyń

Pani na deser
wyjątkowy i pyszny sernik pomarańczowo-kakaowy na kruszonkowym orzechowym spodzie... 192

jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, skórka pomarańczowa 3 łyżki, olej rzepakowy 3 łyżki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, twaróg 1 kg/wiaderko, kakao 2 łyżki, cukier puder - ile potrzeba z podanych składników w tym zimna margaryna i orzechy zmielone mikserem utrzeć ciasto o konsystencji drobnej kruszonki, schować do lodówki na godzinę forma 25x24 cm wyłożona papierem(...)dnie rozłożyć ciasto, można denkiem szklanki przyklepać, w 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec 15 minut żółtka, cukier, skórkę pomarańczową utrzeć mikserem na puch z 5 minut, im lepiej ubite żółtka tym sernik jest delikatniejszy i puszysty dodać ser z wiaderka, budyń, kaszkę manną, olej i mikserem tylko połączyć składniki bez długiego miksowania 3/4 białej masy odłożyć

W Mojej Kuchni Lubię
TARTA MAKOWA Z WIŚNIAMI 214

maku 1 litr wody 200 g zmielonego twarogu 4 łyżki miodu 1 budyń śmietankowy 1 cukier wanilinowy 2 jajka 100 g masła 200 g cukru parę kropli aromatu migdałowego dowolne bakalie ) rodzynki, orzechy, migdały skórka pomarańczowa dekoracja: lukier, wiśnie w syropie, orzechy, płatki migdałowe Zaczęłam od kruchego ciasta. Przesiałam mąkę, Dodałam cukier, proszek do pieczenia i pokrojone zimne masło. Wbiłam(...)miski. Wlałam  do maku rozpuszczone masło. i miód. Wsypałam cukier, cukier wanilinowy i budyń śmietankowy. Następnie d o miski powędrował   serek i dwa jajka. Składniki wymieszałam łyżką. Pozostało jeszcze tylko dodać zapach migdałowy, skórkę z pomarańczy i ulubione bakalie. Wszystko dokładnie wymieszałam. Ciasto wyjęłam z lodówki. Formę na tartę ( 24 cm)  wysmarowałam masłem i wylepiłam

potrawyregionalne
Ciasto z jabłkami 165

pewno każdy ma w domu do tego kilka jabłek i mamy smaczne ciasto do kawki. 1 szklanka mąki (szklanka 250 ml.) 4 jajka M 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 gram masła lub margaryny 1 mały budyń waniliowy 40 gram 3 średnie jabłka Sok z cytryny Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym(...)były wyczuwalne. Masło roztopić i dodać (zimne) do masy jajecznej ,jeszcze chwilkę miksować do połączenia składników. Następnie dodajemy mąkę, budyń i proszek do pieczenia przesiane przez sito,  mieszamy. Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto.  Jabłka kroimy w półplasterki,skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na wierzch ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni (góra

Andzia Pichci
Ciasto kukułka 166

kukułek trochę znika w masie budyniowej, dlatego dodałam nieco więcej wiśniówki. Niestety przez ten dodatek to ciasto tylko dla dorosłych ;) CIASTO KUKUŁKA Składniki:  (na formę 20x25cm) 400 g cukierków kukułek 4 opakowania herbatników typu Petit 4 opakowania budyniu czekoladowego 1 litr mleka  250 g masła 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 1/3 szklanki nalewki wiśniowej   Przygotowanie(...)wystygnięcia. Masło ubijamy na puszystą masę dodając kakao, a następnie po 1 łyżce budyniu i miksujemy do chwili połączenia się składników.  Do miksowanej masy kukułkowej wlewamy stopniowo wiśniówkę. Formę wykładamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia. W formie układamy warstwami herbatniki i masę. Ciasto wstawiamy do lodówki co najmniej na 10-12 godzin. Normal 0 21 false false false

Bon appetit mon amie
Cynamonowiec 248

Następnie dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 o C w tej samej formie, co ciasto cynamonowe. Składniki na masę: 8 żółtek; 1 op. cukru waniliowego; 3 łyżki mąki pszennej; 1 op. budyniu śmietankowego; 500 ml mleka; 150 g cukru kryształu; 200 - 250 g masła; 4 łyżki waniliowej kawy cappucino; Wykonanie: Szklankę mleka zagotować(...)wystudzić. Masło utrzeć na krem i cały czas ucierając dodawać stopniowo po trochę przestudzonego budyniu. Na końcu dodać kawę cappucino i utrzeć. Można dodać troszkę spirytusu dla zostrzenia smaku kremu.  Dodatkowo: 1 słoik powideł śliwkowych; 3 płaty andruta (wafla); Andruty przycinamy odpowiednio na wielkość ciasta, smarujemy je powidłami. Na powidło należy położyć ciasto cynamonowe i połowę kremu. Na krem

In my kitchen
CIASTO CYTRYNOWE Z PIANKĄ I BORÓWKAMI – BEZ PIECZENIA 267

Dziś zapraszam Was na jedno z najlepszych ciast bez pieczenia, jakie ostatnio robiłam! Serio! Z ręką na sercu! Biszkoptowy spód pokryty delikatnym, orzeźwiającym cytrynowym kremem, puszystą pianką i owocami jest idealnym pomysłem na lato! Jeśli chcecie zamienić borówki na inne owoce – możecie śmiało! Pasują truskawki, brzoskwinie, maliny, ananas, kiwi, a nawet winogrona! Gwarantuję, że każde będą tu świetnym dodatkiem(...)Polecam! SKŁADNIKI: SPÓD: * okrągłe biszkopty – 1 op KREM CYTRYNOWY: * sok z cytryny – 150 ml + skórka * cukier – 180 g * budyń śmietankowy bez cukru – 2 op * woda – 500 ml * żółtko – 3 szt * masło – 200 g PIANKA: * śmietana 36% – 400 ml * galaretka cytrynowa * cukier puder – 1 łyżka * wanilia – 1 laska DODATKOWO: * galaretka krystaliczna

Ostra na Słodko
Sernik gotowany na herbatnikach, bez pieczenia 185

gościł już na blogu. Używamy tutaj gotowego sera, a w poprzednim przepisie, robiliśmy go ze śmietany, a dopiero dalej powstawał sernik. Tutaj składniki sernika miksujemy, zagotowujemy, a następnie dodajemy budyń i ponownie zagotowujemy. To co ważne, sernik koniecznie trzeba trzymać w lodówce, gdyż nie zgęstnieje i nie będzie można go kroić. Sernik jest delikatny w smaku i co ważne(...)słodkiego i domowego. Drukuj Sernik gotowany, bez pieczenia Prosty do zrobienia, sernik o delikatnym smaku Składniki Ciasto 5 jajek 1 szkl. cukru 200 g masła dałam 125g 1 kg mielonego sera białego dałam wiaderkowy z mascarpone 0,5 szkl. mleka 1 op. budyniu waniliowego kilka kropel aromatu waniliowego bakalie do ozdobienia 250 g herbatników Polewa 3 łyżki mleka 3 łyżki

Mieszam w Garnku
Puszysty sernik śmietankowy 301

120g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg sera twarogowego mielonego z wiaderka 500ml śmietanki 30% 8 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru – 40g Dodatkowo: lukier lub polewa czekoladowa do polania ciasta     *** Przygotowujemy spód ciasta: miękkie masło lub margarynę ucieramy wraz z cukrem. Dodajemy jajka i miksujemy. Wsypujemy przesiane mąki z proszkiem

Blog z Apetytem
Sernik piernikowy 261

jajka Masa serowa: 1/2 kg twarogu zmielonego trzykrotnie 75 gram cukru pudru 25 gram rozpuszczonego masła 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 opakowania budyniu waniliowego 100 gram śmietanki kremówki 2 jajka Dodatkowo: cukier puder do dekoracji Kruche ciasto Wszystkie składniki na kruche ciasto czekoladowe zagniatam szybko, owijam folią spożywczą i umieszczam w zamrażalniku na 40-50 minut. Piernikowy spód W garnku

Mango Papaja