ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:348/780)

Cytrynowa chmurka 4259

cukrumasa budyniowa2 budynie śmietankowe0,5 szkl soku z cytryny1,5 szkl wody3/4 szkl cukru100g masłamasa śmietanowa1 galaretka cytrynowa1 szkl wody500ml śmietany 36%2 łyżki cukru Sposób przygotowania Krok 1Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka i dalej ubijamy na wolnych obrotach, aby masa jajeczna nie opadłą. Dodajemy mąki i proszek do pieczenia. Dodajemy wodę. Formę (zwykłą, dużą do ciasta(...)wykładamy pergaminem i wylewamy ciacho. Pieczemy 20 minut w 180*C. Krok 2Upieczone ciasto nasączamy sokiem z cytryny z wodą i cukrem. Krok 31 szkl wody gotujemy razem z 0,5 szkl soku z cytryny i cukrem. W pozostałej 0,5 szkl wody rozprowadzamy 2 budynie. Kiedy płyn się zagotuje, wlewamy rozrobione budynie i mieszamy, aż zgęstnieje. Mamy budyń cytrynowy

CoolinarniePL
PÓŁKRUCHE CIASTO KAKAOWE Z OWOCAMI 161

łyżki kakao 100 ml oleju 5 jajek 2 budynie śmietankowe z białą czekoladą (lub zwykłe śmietankowe) 300 g owoców szczypta soli Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtka oraz szczyptę soli. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji(...)sztywną pianę razem z szczyptą soli i 1/2 - 1 szklanką cukru pudru. Ciągle mieszając dodajemy sypkie budynie, a następnie wlewamy cienką strużką olej. Masę wykładamy na podpieczony spód i układamy na niej owoce. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach pozostałą część ciasta. Pieczemy w temp. 180 stopni przez

Kuchnia MagdaLeny
PÓŁKRUCHE CIASTO KAKAOWE Z OWOCAMI 182

łyżki kakao 100 ml oleju 5 jajek 2 budynie śmietankowe z białą czekoladą (lub zwykłe śmietankowe) 300 g owoców szczypta soli Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtka oraz szczyptę soli. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji(...)sztywną pianę razem z szczyptą soli i 1/2 - 1 szklanką cukru pudru. Ciągle mieszając dodajemy sypkie budynie, a następnie wlewamy cienką strużką olej. Masę wykładamy na podpieczony spód i układamy na niej owoce. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach pozostałą część ciasta. Pieczemy w temp. 180 stopni przez

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI (beza i kruszonka) - ciasto tradycyjne i bezglutenowe. 136

szklanki cukru,- 1 i 1/2 budyniu śmietankowego (bezglutenowcy - czytajcie skład budyniu),- 1 kostka masła,- cukier waniliowy/wanilinowy (a najlepiej laska wanilii),SKŁADNIKI DODATKOWE:- 1-2 puszki brzoskwiń,- 4-5 białek,- 1 szklanka cukru pudru,- 2 łyżki mąki ziemniaczanej/budyniu śmietankowego lub waniliowego ,SKŁADNIKI NA CIASTO BEZGLUTENOWE:- 30 dkg mąki bezglutenowej (2 szklanki)(najlepsza kombinacja to 1 szklanka MIX C SCHAR - mąka(...)odniesieniu do naszego wypieku. Na pewno jest wilgotny i puszysty, ale nie piankowy-budyniowy. Budyniu się w nim nie wyczuwa. Przypomina odrobinę sernik parzony, a to w połączeniu z delikatnymi owocami, bezą, która "napiła się" soku z brzoskwiń i kruchutkim ciastem, posypanym cukrem pudrem, tworzy bajkową poezję.W naszym domu smakuje wszystkim. Uwielbia go nawet nie-sernikowy przyszły mąż

Wypisz Wymaluj
Pyszne ciasto ambasador-z masą orzechowo-czekoladową i cytrynową. 1002

około 10-15 minut w temp 180 stopni do suchego patyczka.  Studzimy. ***by ciasto było łatwiej wyciągnąć z blaszki polecam wyłożyć ja folią spożywczą i dopiero wtedy dać biszkopt i kremy. KREM 700ml mleka wlewamy do garnka i właczamy gaz. W 200ml mieszamy budynie, mąkę oraz cukier. Całość wylewamy na gotujące się mleko i mieszamy do uzyskania gładkiego budyniu(...)Studzimy. Masło lub margarynę w temp pokojowej ucieramy na puch. Dodajemy stopniowo budyń. Powstały krem dzielimy w proporcji 2:1 KREM Z ORZECHAMI Do większej części dodajemy posiekane migdały, posiekane orzechy oraz posiekaną czekoladę (z czekolady odkładamy 2 kostki do starcia na ciasto) i kakao. Całość miksujemy. Dodajemy olejek rumowy-tak by był wyczuwalny, ok 1 łyżeczkę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik 187

proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie połączyć.Ciasto wylać do blaszki  wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w 180 st. CWykonanie:Margarynę, ser, cukier przepuścić przez maszynkę. Następnie ucierać przepuszczone przez maszynkę składniki dodawać po jednym żółtku.Białka ubić na sztywną pianę, do utartego sera dosypać budyń, olejek, rodzynki a na koniec wmieszać pianę z białek

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
makowiec japoński z kremem 364

kawy.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 500 g masy makowej 4-5  łyżek kaszy manny 5 jajek 200 g masła 1 i 1/2 szklanki cukru 600 g jabłek 2 łyżeczki proszku do pieczenia rodzynki  na masę: 3 szklanki mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 200 g masła  na polewę: 125 g masła(...)Wystudzić.  Budynie i cukier rozmieszać w połowie mleka i wlać na gotujące się pozostałe mleko. Wystudzić. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem.  Na jeden placek makowy wyłożyć krem i przykryć  drugim blatem ciasta (najlepiej odwrócić do go góry nogami i delikatnie zdjąć papier). Masło wrzucić do rondelka i rozpuścić. Wsypać cukier puder i kakao, wymieszać. Na końcu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciacho a'la raffaello 153

Składniki na biszkopt:4 jajka1 szklanka mąki pszennej1/4 szklanki mąki ziemniaczanej2 łyżki wody1 łyżeczka proszku do pieczenia1 szklanka cukru pudruSkładniki na nadzienie:2op. budyniu waniliowego (500ml mleka + 2 łyżki cukru)1 kostka masła (250g)Składniki na posypkę:1 szklanka wiórek kokosowych5 łyżek cukru2 łyżki oliwyPrzepis na biszkopt:Oddzielamy żółtka od białek. Warto pamiętać, aby jajka były w temperaturze pokojowej. Żółtka(...)minut). Następnie dodajemy białka do reszty ciasta i mieszamy (na  najwolniejszych obrotach miksera lub łyżką). Ciasto wylewamy do formy prostokątnej o wymiarach 36x24 cm (wyłożonej papierem do pieczenia) i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170C i pieczemy 45minut.Przepis na nadzienie:Budyń przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu (z mniejszą ilością mleka). Po ugotowaniu budyniu dodajemy do niego masło

Emcia Pichci
Kakaowy biszkopt z kokosową wkładką i masą cappuccino 929

najniższych obrotach miksera. Ciasto przelewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Po przestudzeniu ciasto kroimy na dwa blaty. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, łączymy z wiórkami kokosowymi. Dodajemy do masy białkowej, delikatnie mieszając szpatułką. Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem(...)doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy przygotowaną mieszankę budyniową. Gotujemy, stale mieszając, aż do zgęstnienia. Gotowy budyń odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy budyń. Na końcu do masy dodajemy proszek cappuccino oraz rum. Na jeden blat biszkoptowy wykładamy połowę masy, wyrównujemy, Dajemy ciasto kokosowe. Wykładamy resztę masy budyniowej. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Wierzch dekorujemy roztopioną z kremówką

Smaki Na Talerzu
Karpatka z żurawiną 141

jednym jajku, ciągle miksując. 3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, blaszki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do obu blaszek. Pieczemy 20 - 25 minut funkcja góra - dół, najpierw jedno, potem drugie. Studzimy. Krem: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe  bez cukru (po 40 g każdy) 3 szklanki mleka 2% 2 całe jajka(...)robienie kremu.  W misie miksera ubijamy masło z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo budyń. Miksujemy do połączenia się składników. Na końcu dodajemy posiekaną żurawinę, mieszamy.  4. Masę przekładamy na jeden blat naszego ciasta, nakrywamy drugim blatem i wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem :-) Smacznego :-) Do pokrojenia

kruche babeczki
Śmietankowy sernik z gruszką 208

tortownice 24 cm) 1/2 kg sera z wiaderka 125 g miękkiego masła 4/5 szklanka cukru 4 jajka L 1 1/2 łyżki budyniu o smaku śmietankowym (u mnie bezglutenowy z eSłoneczko ) 2 małe słodkie gruszki cukier puder do oprószenia ciasta szczypta soli Przygotowanie: Tortownice smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy wraz

Słodkie okruszki
Śmietankowy sernik z gruszką 198

tortownice 24 cm) 1/2 kg sera z wiaderka 125 g miękkiego masła 4/5 szklanka cukru 4 jajka L 1 1/2 łyżki budyniu o smaku śmietankowym (u mnie bezglutenowy z eSłoneczko ) 2 małe słodkie gruszki cukier puder do oprószenia ciasta szczypta soli Przygotowanie: Tortownice smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy wraz

Słodkie okruszki
Pieczony sernik - najprostszy do przygotowania (bez spodu) 126

Pomysł na sernik, który przygotujecie z dzieckiem na ręku :) Poniższe ciasto jest łatwe i szybkie do przyrządzenia. Sernik ma miękkie, delikatne, lekko piankowe wnętrze. Jedynym jego minusem jest czas potrzebny do wystudzenia ciasta w piekarniku i schłodzenia sernika w lodówce.  Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm: 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego 1 kostka masła (200 g) 4 jajka(...)wlać aromat oraz rozpuszczone masło. Wszystko wymieszać ze sobą. Miksować krótko, tylko do połączenia się składników. Gotowa masa na sernik będzie miała konsystencję budyniu. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej masę sernikową. Ciasto piec w 195 °C  przez 15 minut. Po upływie czasu, zmniejszyć temperaturę na 180 °C  i piec ponownie przez 15 minut

Ugotować
Karpatka z kremem budyniowym 72

połowę ptysiowego ciasta, rozprowadzić je po całej blasze – ciasto będzie cienkie, a jego powierzchnia nie musi być równa. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 o C ( z termoobiegiem ), piec 20 minut – do zezłocenia się ciasta. W trakcie pieczenia nie można otwierać drzwiczek piekarnika. Upieczony blat wyłożyć na kratkę. W taki sam sposób upiec drugą porcję ciasta – jeżeli(...)konsystencji gęstego budyniu. Ugotowany domowy budyń przykryć szczelnie folią spożywczą, aby na jego wierzchu nie powstał kożuch, wystudzić w temperaturze pokojowej. Masło (w temperaturze pokojowej) utrzeć na puszystą białą masę, trwa to ok. 15 minut. Następnie, miksując na średnich obrotach, dodawać po łyżce budyniu, każdą z nich przed dodaniem następnej dobrze wmieszać. Wykonanie Na jeden z blatów ciasta parzonego wyłożyć

niecodziennikpary
TARTA Z TRUSKAWKAMI 164

pysznie Składniki:1,5 szklanki mąki 1 jajko 3/4 kostki margaryny 2 łyżki cukru masa: 3 budynie waniliowe 3 szklanki mleka pól kostki margaryny dodatkowo: pół kg truskawek 2 galaretki truskawkoweWykonanie:Do mąki dodajemy margarynę pokrojoną, jajko, i cukier. zagniatamy> ciasto. Wkładamy na pól godziny do lodówki. Po tym czasie> rozwałkowujemy, wylepiamy formę do tarty, nakłuwamy całe(...)ciasto> widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia, wysypujemy do obciązenia> groch, zapiekamy 15 minut w 170 st. Po tym czasie zabieramy papier z> grochem i zapiekamy jeszcze 15 minut.Studzimy. Gotujemy budynie z mlekiem. Studzimy, miksujemy na gładko z margaryną.> Wykładamy na spód od tarty. Truskawki kroimy wplastry, wykładamy na> masę budyniową, na wierzch wylewamy przygotowaną

Z Majeczką w kuchni