jajka Masa serowa: 1/2 kg twarogu zmielonego trzykrotnie 75 gram cukru pudru 25 gram rozpuszczonego masła 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 opakowania budyniu waniliowego 100 gram śmietanki kremówki 2 jajka Dodatkowo: cukier puder do dekoracji Kruche ciasto Wszystkie składniki na kruche ciasto czekoladowe zagniatam szybko, owijam folią spożywczą i umieszczam w zamrażalniku na 40-50 minut. Piernikowy spód W garnku
Mango PapajaFacebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do zrobienia ciasta orzechowego ze śliwkami i słonecznikiem. Ciasto orzechowe: 10 jajek 15 dkg siekanych orzechów włoskich 25 dkg cukru pudru 15 dkg mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu szczypta soli Masa: 500 ml mleka 40 gr budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 żółtko 10 dkg cukru kryształu(...)stopni Celsjusza przez 40 minut lub suchego patyczka. Upieczone ciasto wystudzić po czym przekroić wzdłuż na trzy części. Masa : do garnka wlać 2/3 mleka, dodać cukier i zagotować. W kubku wymieszać pozostałe mleko z proszkiem budyniowym, mąką ziemniaczaną i żółtkiem. Do gotującego się mleka wlać budyń, mieszając cały czas doprowadzić do wrzenia (średni ogień). Kiedy budyń zaczyna się gotować trzymać
mecooksłyżeczki proszku dopieczenia masło do wysmarowania foremek bułka tarta do posypania foremek Masa budyniowo-cytrynowa: 1 budyń śmietankowy 250 mleka 50ml soku z cytryny 3 łyżki cukru 100g masła extra 400g świeżych borówek cukier puder do posypania Wykonanie: 1. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukry, kawałki pokrojonego masła i wszystko posiekać siekaczką. Dodać żółtko, jajko(...)minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką, wyciąć formą krążki i przełożyć do foremek o średnicy 9 cm wysmarowanych olejem i posypanych bułką tartą. Tartaletki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut. 2. Masa budyniowo - cytrynowa: Połowę mleka zagotować z cukrem, drugą połowę wymieszać z budyniem. Po zagotowaniu mleka z cukrami
Szalona Kuchnia Ewelinyłyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 750 g serka ricotta 500 g serka mascarpone 100 g cukru 4 jajka M 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40) Dodatkowo: borówka amerykańska maliny 4 łyżki dżemu z owoców leśnych Ciasto: 1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy na 1 godzinę do lodówki
kruche babeczkisoli budyń o smaku toffi 400 ml mleka 2 czekolady mleczne płatki czekoladowe do posypania olej do głębokiego smażenia Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Suche składniki wymieszać. Dodać ciepłe (nie gorące!) mleko, jajka, wódkę i wyrobić gładkie ciasto. Pod koniec wlać rozpuszczone i ostudzone masło. Wyrabiać kilka minut. Ciasto włożyć do miski podsypanej mąką i przykryć ściereczką. Odstawić(...)Pączki smażyć na rozgrzanym oleju (temp. 175 stopni). Jeśli nie macie termometru warto wrzucić na olej kawałek ciasta i jeśli zacznie skwierczeć to można smażyć pączki. Pączki smażyć do zarumienienia z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Nadziewać budyniem. Po ostudzeniu polać rozpuszczoną czekoladą i posypać płatkami czekoladowymi
Smakołyki Asikakao - 4 łyżeczki soda- 3/4 łyżeczki Masa serowa : jajka - 3 szt cukier - 200g masło lub margaryna - 150 g ser biały - 730 g budyń waniliowy - 64 g ( jedno opakowanie ) mleko - 75 ml Dodatkowo : Polewa czekoladowa -1 opak Przygotowanie: Ciasto: Roztopić masło w rondelku, lekko ostudzić, dodać jogurt wymieszać. Następnie wsypać kakao i cukier. Ocet połączyć z sodą, wlać do ciasta, dokładnie
Kuchnia Danusirodzynki, skórka pomarańczowa) Kutię przekładamy do miski, dodajemy jajka, proszek do pieczenia, kaszkę, olejek, bakalie. Wszystko miksujemy. Przygotowaną masę wykładamy na kruche ciasto. Masa serowa: 700g białego sera 150g masła 1 szklanka cukru pudru 6 jajek 1 budyń śmietankowy ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ok. 50g skórki pomarańczowej mąka do oprószenia skórki Ser, masło, cukier puder i żółtka(...)miksujemy. Dodajemy budyń w proszku oraz proszek do pieczenia. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Pianę dodajemy do masy serowej i wszystko delikatnie mieszamy. Skórkę pomarańczową obtaczamy w mące. Na masę z kutii wykładamy masę serową i skórkę pomarańczową. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni
Pyszności Słodkościprzy tym niesamowicie dobre, aż sama się nie spodziewałam, że aż tak dobre Czarno biały placek kokosowy łatwe duża blacha 23/33 pieczenie 1 h, reszta ok 15 minut Składniki: ciasto: * 3 szklanki mąki * 1 szklanka oleju * 1 szklanka mleka * 1,5 szklanki cukru * 2 łyżeczki sody oczyszczonej (nie więcej!!!) * 1 łyżeczka cynamonu * szczypta imbiru - dałam taką duużą szczyptę - pół łyżeczki(...)gotującego mleka wlewamy masę mączno wiórkową i gotujemy gęsty budyń - jeśli pokażą się grudki to gorącą masę trzeba chwilę po miksować. Gdy budyń wystygnie ucieramy go z masłem/margaryną, pod koniec dodajemy alkohol. Ciasto przecinamy na pół, smarujemy dżemem, masę i wierzchni placek. całość polewamy gorzka czekoladą. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniSkładniki: ciasto: 3 łodygi rabarbaru 2 szklanki cukru trzcinowego 1 kostka masła 2 kubki mąki 5 jajek szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy 1 laska wanilii kruszonka(...)kubka mąki 0,5 kubka cukru 0,5 kostki masła Przygotowanie: mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i budyniem masło ucieramy z cukrem trzcinowym na puch, wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli, nasionka wanilii, ucieramy dosypujemy po łyżce mąki ciasto przekałdamy do wyłożonej papierem formy składaniki na kruszonkę energicznie mieszamy rabarbar kroimy w kosteczki, układamy na cieście posypujemy kruszonką pieczemy
Luźna Kuchniamniejszą, tak 2/ 3 i 1/3). Mniejszą część ciasta owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki. Większą część ciasta rozwałkować na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa: 1 kg sera białego zmielonego; 4 jajka; 80 g budyniu śmietankowego lub waniliowego; 1 szklanka cukru pudru; 1 cukier waniliowy; 250 g masła; 1 puszka brzoskwiń w syropie; Masło utrzeć(...)cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka i nadal ucierać. Następnie dodać ser i budyń, wszystko wymieszać na jednolitą masę. Na koniec dodać pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać. Masę wylać do formy na przygotowany wcześniej spód z ciasta. Na wierzch masy serowej wyłożyć brzoskwinie pokrojone w talarki średniej grubości. Beza: 5 białek; 1 szklanka cukru kryształu; Białka ubić
In my kitchenmąki tortowej 100g margaryny 1 żółtko 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki wody 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy kilka truskawek Z mąki, cukru, 100 g masła, żółtka, Cukru wanilinowego, 2 łyżek zimnej wody i soli zagnieć ciast. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na pół godziny do lodówki. Nagrzać piekarnik do 180º. Po tym czasie formę do tarty(...)wyłożyć do niej rozwałkowane ciasto i nakłuć w kilku miejscach widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piecz 25 minut, a następnie odstawić do ostudzenia. W tym czasie robimy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu (zmniejszyć ilość mleka o ok 100ml). Budyń ułożyć warstwami na tarcie a na to pokrojone w paski truskawki. Pozostawić w lodówce na minimum
MarciochaKucharzyNie ma nic lepszego niż weekendowy wypiek, którego smakiem możemy się spokojnie delektować przez całe popołudnie. Dziś mam coś dla sernikożerców - tych, którzy lubią ciężkie serniki
Słodkie Przyjemnościmasła ½ łyżeczki soli 1 łyżka cukru pudru 150 g mąki 4 jajka 1 żółtko roztrzepane z łyżka mleka Czekolada: tabliczka czekolady 2 łyżki masła Krem 2 opakowania budyniu (ja użyłam waniliowego) 0,75ml mleka 100g masła (w temperaturze pokojowej) Wykonanie: Ptysie: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. W rondelku wymieszać masło, mleko, wodę sól(...)gładkie i błyszczące. Gotowe ciasto umieścić w rękawie do dekorowania i na papier wyciskać około 3 centymetrowe beziki. Gdy już wyciśniemy całe ciasto należy ptysie posmarować mlekiem z żółtkiem. Piec około 25 minut. Krem: ugotować budyń gdy będzie zimny wmiksować masło, krem nałożyć do rękawa cukierniczego i napełniać środek ptysi przebijając je od dołu końcówką rękawa. Całość polać czekoladą roztopioną
Pychotkaaamasła 82% 30 dag cukru 16 g cukru z prawdziwą wanilią 6 dużych jaj od „szczęśliwych kurek” 2 budynie śmietankowe ½ łyżeczki ekstraktu z cytryny Dr.Oetker Dodatkowo: 40-50 dag rabarbaru Cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Ciasto kakaowe: Mąkę przesiewamy, dodajemy kakao oraz proszek do pieczenia, w środku robimy wgłębienie, wbijamy jajka, dodajemy pokrojone zimne masło i całość szybko(...)zagniatamy aż ciasto będzie jednolite. Gotowym ciastem wylepiamy dno wyłożonej pergaminem blaszki o wym 25/30, nakłuwamy widelcem, wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika na grzaniu góra dół i podpiekamy 15 minut. Masa serowa: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Miękkie masło przekładamy do makutry, wsypujemy cukier oraz cukier z wanilią, ucieramy lub ubijamy mikserem na puszystą jasną masę
Wanilia i Kardamondać 125g masła i -125g margaryny) -1 łyżka cukru waniliowego KREM -750ml mleka -2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -0,5 szkl cukru -200g masła DODATKOWO -200g czekolady mlecznej lub deserowej -75g masła -czarna posypka do ciast Do miski dajemy składniki na ciasto. (masło ma być takie na wpół rozpuszczone) Z podanych składników zagniatamy(...)stopniowo przestudzony budyń. I krem gotowy. Do kapelusza dajemy krem, następnie dociskamy spodem z dziurką. Usuwamy nadmiar kremu. Tak postępujemy ze wszystkimi elementami. Układamy ja na tacach i wstawiamy na około 20 minut do lodówki by krem trochę stężał. W misce rozpuszczamy trochę czekolady, maczamy w niej końcówki nóżek i zanurzamy je w czarnej posypce do ciast-to imitacja ziemi
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku