ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:353/780)

Rafaello z kremem budyniowym na herbatnikach 275

nazwie. Poza nazwą, smak kremu jest bardzo podobny do tego we wnętrzu pralinek. Ciasto polecam zwłaszcza tym, którzy lubią ciasta bez pieczenia, no i oczywiście wszystkim fanom Rafaello. By ciasto było bardziej autentyczne, udekorowałam je migdałami bez skórki i płatkami migdałowymi :) Składniki: 400g herbatników (np. 8 opakowań po 50g, w każdym 10 herbatników, czyli 80 sztuk herbatników) 200g kokosu 300g(...)najlepiej przelać go do innego naczynia, by szybciej przestygł. Miękkie masło miksujemy z cukrem waniliowym na puszystą masę, stale miksując dodajemy stopniowo zimny budyń. Gdy masa będzie jednolita i bez grudek, dodajemy kokos i dobrze mieszamy. Ciasto można zrobić w blaszce lub na dużej desce. Plusem dla blaszki jest to, że nie trzeba się bawić w wyrównanie brzegów. Średnią blaszkę

Smakowy Raj
,, PĄCZKI Z KREMEM BUDYNIOWYM’’ 274

jogurtu greckiego 100 g masła opakowanie cukru wanilinowego 40 ml spirytusu skórka otarta z 1 cytryny pół łyżeczki soli Krem budyniowy: 1 laska wanilii 1 szklanka mleka 1/2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 125g serka mascarpone Dodatkowo: 2 łyżeczki dżemu ananas z marakują Stovit polewa mleczna Helio Wykonanie: Najpierw robimy rozczyn: Do miseczki wlewamy 3 łyżki mleka, 1 łyżeczkę(...)zagotowujemy. W 1/4 mleka rozpuszczamy proszek budyniowy z cukrem i dodajemy do gotującego się mleka z wanilią. Gotujemy budyń mieszając od czasu do czasu. Po ostudzeniu się kremu miksujemy go z serkiem mascarpone i dżemem. Po tym czasie z wyrośniętego ciasta odrywamy około 50g kawałki i formujemy kulki. Następnie pączusia odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut do podwojenia swojej objętość

Podróż w kulinaria
Seromakowiec 221

kostki masła (150 g) 1,5 szklanki cukru pudru 4 jajka  1 budyń o smaku śmietankowym do dekoracji cukrowe gwiazdki Na samym początku przygotować spód : mąkę posiekać z masłem. Następnie wbić jajko, dodać żółtko, śmietanę, wsypać proszek do pieczenia i cukier. Szybko wyrobić ciasto. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Następnie przełożyć rozwałkowane ciasto. Całość nakłuć widelcem i piec(...)niego żółtka i masę twarogową.   Gdy składniki połączą się ze sobą to wsypać budyń. Ponownie całość zmiksować. Na sam koniec dodać ubite białka. Całość delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na mak. Całość piec około 1 godzinę w 160ºC. (aż do zarumienienia wierzchu ciasta). Studzić w otwartym piekarniku. Przepis STĄD

Ugotować
Tarta z jagodami i figami 217

duże łyżki cukru pudru - 80ml śmietanki 30% - 1 całe jajko - kilka kropel olejku waniliowego - 2 duże łyżki budyniu waniliowego Dodatkowo: - 300g mrożonych lub świeżych jagód - 1 duża świeża figa Sposób wykonania:  Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wałujemy, najlepiej miedzy foliami  wykładamy do formy

Wypieki Rene
Pierwszy w mym życiu tort na zamówienie ;) 202

Składniki na biszkopt:6 jajek1 szklanka mąki pszennej1/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 szklanka cukru pudruSkładniki na krem budyniowy:2op. budyniu śmietankowego0,5litra mleka0,5 szklanki cukru pudru250g masłaSkładniki na krem śmietankowy:200g śmietanki kremówki 30%2 śmietan fixy0,5 szklanki cukru pudru0,5 łyżeczki barwnika w żelu czerwonego (do wykończenia)Dodatki:200g dżemu truskawkowegoBanan100g borówek2 rurki(...)wycięłam "na wymiar") i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy 30minut. Po wyciągnięciu z piekarnika ciasto w formie upuszczamy na blat, tak aby ew. powstały "brzuszek" wyrównał się. Biszkopt odstawiamy do wystygnięcia w formie. Przepis na krem budyniowy: Budyń przygotowujemy z mniejszą o połowę ilością mleka. Po przygotowaniu budyniu odstawiamy do schłodzenia. W tym czasie ucieramy na gładką

Emcia Pichci
Babka miodowo - cytrynowa 164

mąki oraz wlać sok cytrynowy. Szybko i dokładnie zmiksować.Wlać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Do drugiej miski dodać przesiany budyń z resztą proszku i mąki oraz miód i cynamon. Krótko zmiksować. Wylać na ciasto cytrynowe. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec do zrumienienia i  "suchego patyczka

Przepisy Mikołaja
Tort ananasowo- kokosowy 178

mąka pszenna 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, ciasto kokosowe: białka 5 szt, kokos 1 szklanka, biszkopty podłużne 5 szt, cukier puder 1 szklanka, masa: mleko 1 szklanka, sok z ananasów + woda, razem powinno być 2 szklanki, cukier kryształ 3/4 szklanki, żółtka 5 szt, budyń waniliowy 2 opakowania, ananas w puszce 1 opakowanie, masło 2 kostki(...)pieczenia i pieczemy w 170 stopniach przez 15 min. aż ciasto będzie rumiane.  W tym czasie przygotowujemy masę. Ananasy odcedzamy. Sok łączymy z wodą, razem musi być 2 szklanki. Płyn wlewamy do garnka, dodajemy cukier, mieszamy aby się rozpuścił. Do miski wlewamy mleko i żółtka, dodajemy do tego budynie i dokładnie mieszamy, aby proszek się rozpuścił

kulinarne odsłony pati
Oszukaniec, czekoladowe ciasto z masą budyniową 412

opcjonalnie). Wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok 45-50 minut. Do tzw. "suchego patyczka". (ciasto będzie mokre - a'la brownie). Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić na kratce. Krem: Z mleka, mąki (ziemniaczanej i pszennej) i wanilii ugotować budyń (z mleka odlać ok 3/4 szklanki, w której wymieszać mąkę i wlać ją do gotującego(...)się mleka z wanilią, zagotować jak budyń). Przestudzić. Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem. Dodawać stopniowo wystudzony budyń. Utrzeć na jednolitą masę.  Masę podzielić na pół. Do jednej dodać rodzynki (ilość dowolna) a do drugiej kakao. Porządnie wymieszać. Wystudzone ciasto przeciąć na 3 cienkie blaty i przełożyć je kremem. Wierzch polać polewą. Polewa: Mleko zagrzać, dodać cukier

CookYourself
Oszukaniec, czekoladowe ciasto z masą budyniową 276

opcjonalnie). Wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok 45-50 minut. Do tzw. "suchego patyczka". (ciasto będzie mokre - a'la brownie). Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić na kratce. Krem: Z mleka, mąki (ziemniaczanej i pszennej) i wanilii ugotować budyń (z mleka odlać ok 3/4 szklanki, w której wymieszać mąkę i wlać ją do gotującego(...)się mleka z wanilią, zagotować jak budyń). Przestudzić. Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem. Dodawać stopniowo wystudzony budyń. Utrzeć na jednolitą masę.  Masę podzielić na pół. Do jednej dodać rodzynki (ilość dowolna) a do drugiej kakao. Porządnie wymieszać. Wystudzone ciasto przeciąć na 3 cienkie blaty i przełożyć je kremem. Wierzch polać polewą. Polewa: Mleko zagrzać, dodać cukier

CookYourself
Biszkopt z Kremem, Owocami i Galaretką 617

cieście użyłam właśnie przezroczystej o smaku truskawkowo – waniliowym. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt z Kremem, Owocami i Galaretką Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 80g mąki pszennej (użyłam tortowej) 50g zmielonych migdałów 130g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 budyń(...)włożyć go do blaszki. Ja jeszcze tortownicę wyłożyłam folią rantową, dzięki temu brzeg ciasta będzie bardziej równy i krem nie dotyka blaszki. Składniki do nasączenia wymieszać i nasączyć biszkopt w blaszce. 8. Masło przełożyć do miski i ucierać przez około 2 minuty. Dodać ekstrakt waniliowy i budyń w trzech partiach. Po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. 9. Gotowy

Mała Cukierenka
Sernik z delicjami + film 1409

święta.     składniki na tortownicę 26 cm ciasto makowo-kokosowe 5 białek 1/2 szklanki cukru pudru 150 g wiórków kokosowych 150 g suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka 4 jajka 200 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru kryształu opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 4-5 połówek brzoskwiń z puszki dodatkowo(...)pieczemy około 25 minut. Upieczone ciasto studzimy. Zmielony twaróg umieszczamy w garnku, dodajemy cukier, miękkie pokrojone masło i jajka. Wszystko miksujemy do połączenia się składników a następnie garnek stawiamy na małym ogniu i całość podgrzewamy stale mieszając. Gdy masa zrzednie ( ale nie będzie jeszcze ciepła ) wsypujemy budyń, ciągle mieszamy i gotujemy do chwili aż będą powstawać pękające pęcherzyki powietrza. Masę

Smakowite Dania
Warkocz z rabarbarem 164

rabarbaru 2 łyżki cukru 1 łyżka budyniu waniliowego 1/5 szklanki wody Do miski przekładam drożdże, dodaję cztery łyżki mleka letniego, i mąki tyle żeby zaczyn miał konsystencję kwaśnej śmietany, oraz szczyptę cukru. Zaczyn odstawiam przykryty ściereczką na 30 minut.Do zaczynu przesiewam resztę mąki, dodaję resztę mleka letniego, sól, cukier, i jajka. Ciasto wyrabiam hakiem od miksera. Na końcu dodaję roztopione(...)przesmażam na wolnym ogniu. Rabarbar puści sok i zmięknie. W kubku rozpuszczam budyń w 1/5 szklanki wody i wlewam do gotującego się rabarbaru. Zagotowuję i odstawiam do przestudzenia. Kruszonka: W misce zagniatam palcami mąkę z masłem, i na końcu dodaję cukier. Dosłownie chwilę zagniatam. Ciasto wyrośnięte, przekładam na deskę podsypaną mąką i zagniatam. Dzielę na trzy części. Rozciągam ciasto

wesoła kuchnia
Ciasto Oczy Carycy 360

wyrównać i poprzecinać nożem ( patrz FILM ). Ciasto znów wyrównać i blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 35-40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 4. Do rondelka wlać 200ml mleka, dodać cukier, cukier wanilinowy i zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać budyń i mąkę pszenną. Rozmieszany budyń wlać(...)przez około 2-3 minuty. Następnie w 3 partiach dodać ostygnięty budyń, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 8. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt w blaszce i wyrównać. Biszkopty maczać w kawie i ułożyć je na kremie. Wierzch polać lekko tężejącą galaretką i ciasto wstawić do lodówki na około 10-15 minut. Ciasto wyjąć

Mała Cukierenka
Ciasto śmietanowo-czekoladowe 215

formy KREM CZEKOLADOWY śmietana kremówka czekoladowa- 750 ml śmietana - 18% - 400 ml proszek do pieczenia 1 łyżeczka budyń śmietankowy 1 opak białka jaj - 6 szt wiórki kokosowe zalane 2 tygodnie wcześniej spirytusem - 3 łyżki cukier kryształ - 0,5 szkl PRZYGOTOWANIE: CIASTO  Do miski wsypać mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Margarynę pokroić na kawałki, dodać razem z żółtkami

Kuchnia Danusi
SERNIK MARMURKOWY 307

cukru, 10 żółtek, 5 białek, 1 budyń śmietankowy, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki kaszy manny, olejek cytrynowy, 1 łyżka kakao w proszku Polewa czekoladowa: ¼ kostki margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao Posypka kokosowa: 4 łyżki wiórek kokosowych 1 łyżka margaryny 1 łyżka cukru Dodatkowo: kakao do posypania ciasta WYKONANIE 1. Ciasto: Mąkę siekamy nożem(...)Masa serowa: Żółtka ucieramy z cukrem do białości, dodajemy miękką margarynę, następnie ser oraz mąkę, budyń, kaszę mannę i olejek. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek - delikatnie mieszamy łyżką. Masę dzielimy na 2 części. Do 1 dodajemy 1 łyżkę kakao. Mieszamy. 3. Ciasto rozwałkowujemy, nakłuwamy widelcem, posypujemy kakao. Wylewamy trochę jasnej masy na środek ciasta, następnie kakaowej

słodki bratek