ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:353/780)

Czereśniowa tarta z bezą 91

czereśni 2 łyżeczki kisielu żurawinowego 2 łyżki cukru 50 ml wody 1 cytryna   masa serowo jogurtowa: 1 jajko 1 łyżka budyniu śmietankowego 200 g serka śmietankowego 200 g jogurtu greckiego 3 łyżki cukru pudru Ciasto kruche: Do miski przekładam zimne masło pokrojone w kostkę, dodaję cukier, mąkę, żółtka, sól, śmietanę, proszek. Całość kroję jeszcze nożem. Ciasto zagniatam rękoma bardzo

wesoła kuchnia
Babka kajmakowa 148

garnuszka i rozpuszczam. Przestudzone masło miksuję z masą kajmakową na jednolitą masę. Nie przerywając miksowania dodaję żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz budyń.  2. Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję cukier. Ubijam. Ubitą pianę dodaję do ciasta. Delikatnie mieszam.  3. Ciasto przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia foremki o wymiarach 11cmx25cm. Piekę około 55 minut w temperaturze

Tradycyjna kuchnia Kasi
CIASTO "PALCE LIZAĆ" 41713

masła * 1 szklanka cukru * 100 g wiórek kokosowych Wykonanie: Biszkopt: Jajka utrzeć z cukrem, dodać przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. wymieszać mikserem na niskich obrotach. Ciasto wylać do foremki (użyłam prostokątnej 24 na 26 cm). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wystudzić. Piana: w 1/2 szklanki przegotowanej, ciepłej(...)wymieszać z mąką. Wlewać je powoli do gorącego mleka. Trzeba ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem do białości. Połączyć z przestudzonym budyniem. Na końcu dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Masę wyłożyć na pianę z białek.  Ciasto można polać rozpuszczoną czekoladą, posypać startą na tarce czekoladą albo polewą według przepisu poniżej. 1/4 kostki masła roztopić w garnku. Dodać 2 łyżki

Zrób to smacznie
Placek Rzeszowiak – kuchnia podkarpacka 242

łyżka masła §         100 ml mleka §         2 białka (od ciasta kruchego) Orzechy zalewamy wrzącym mlekiem, dodajemy cukier, masło i mieszamy. Po przestudzeniu dodajemy ubitą pianę z białek. Mieszamy delikatnie. Masa serowa: §         700 g białego sera (twarogu) mielonego(...)łyżka mąki pszennej Miękką margarynę lub masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Dodajemy biały ser, mąkę, cukier waniliowy, budyń , rodzynki i dalej ucieramy. Dodajemy ubitą pianę z 6 białek i delikatnie mieszamy. Kruche ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy pasami na przemian masę makową i orzechową (u mnie wyszło 6 pasów wzdłuż dłuższego boku

Trzeci talerz
Shrek ;) 187

ubijania dodając cukier. Do ubitej śmietany dodajemy zimną galaretkę i miksujemy do chwili połączenia się składników.Na zimnym, zastygniętym budyniu układamy delicje, a na nie przekładamy masę śmietanową. Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki na około godzinę.W czasie kiedy ciasto tężeje, rozpuszczamy kolejną galaretkę w 350 ml wrzątku. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a następnie wylewamy ją na wierzch ciasta.Przepis

Czerwona Porzeczka
Ciasto Biszkoptowe Z Owocami Pod Pierzynką 172

Dzisiaj mam propozycję dla Was na pyszne i proste ciasto :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm biszkopt: 4 jajka kl L 1 bardzo czubata szklanka mąki 1/2 szkl cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka, łodyga rabarbaru, 1/2 brzoskwini (lub dowolny miks owoców) masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g 2 i 1/2 łyżki cukru(...)połączenia składników. Na sam koniec dodajemy owoce pokrojone na mniejsze kawałki. 3. Gotowe ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Pieczemy w 180 stop. przez około 35 minut. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia ! Masa budyniowa 4. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu ale w mniejszej ilości mleka (w 2 szklankach

Gotowanie...to proste !
4. Bananowe zawijańce 144

Ciasto biszkoptowe 2 jajka ½ szklanki miałkiego cukru ½ szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka dobrego kakao 1 łyżka oleju 4 banany 1 opakowanie serka Danio waniliowego ½ opakowanie budyniu waniliowego Cukier puder do posypania Białka ubić na sztywno, następnie powoli dodawać cukier a na samym końcu żółtka. Mąkę przesiać razem z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać(...)delikatnie wymieszać, na samym końcu dodać olej. Na blachę wyłożoną pergaminem wylać 4 koła ciasta i cienko rozprowadzić na ok. 0,5 cm grubości. Piec ok. 10 – 15 minut w 170 stopni  Biszkopty nie mogą być przesuszone, gdyż trudno je będzie zawinąć. Budyń ugotować zgodnie z przepisem, schłodzić. Roztrzepać mikserem powoli dodając serek Danio. Biszkopty obficie skropić przegotowaną wodą

Jadło i czytadło
Proste ciasto z truskawkami, budyniem i kruszonką 328

smakuje na ciepło i na zimno, długo zachowuje świeżość. (przepis na blaszkę 30x12cm, w przypadku użycia standardowej podwajamy składniki) Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125g margaryny 1 jajko 1/4 szklanki cukru + 3 łyżki do budyniu 2 i 1/4 szklanki mleka 1 duży budyń (u mnie śmietankowy) 1/2 kg świeżych truskawek Kruszonka: 60g zimnej margaryny(...)ciasto. Wykładamy nim blaszkę. 2. Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki umieszczamy razem w misce, ugniatamy i rozcieramy rękoma by powstały grudki. 3. Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy w ćwiartki. Rozrzucamy na całości blaszki. 4. 1 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy wraz z cukrem, w pozostałym mleku rozrabiamy proszek budyniowy, wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy około 1 minuty. 5. Gorącym budyniem

Szefowa kuchni
Kruche babeczki ze śliwkami i budyniem 163

komentarzem "Pycha!", więc trzeba było zrobić coś następnego, a śliwki w kuchni kusiły :) Przejrzałam sporo przepisów, znalazłam jedynie ciasta ucierane, ale to mnie nie interesowało... W końcu wpadłam na pomysł zrobienia kruchych babeczek, wypełnionych budyniem i śliwką. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Chwilo trwaj, czyli sezon na jagody w pełni! :) 158

niepowtarzalne w smaku. Dzisiaj proponuję Wam przepis na tartę na kruchym spodzie z budyniem kokosowym i dużą ilością jagód. Spód: - 300 g mąki pszennej - 150 g masła - 2 jajka - 1 cukier wanilinowy - 2 łyżki cukru - 1 łyżka wody Do miski przesiewam mąkę oraz dodaję resztę składników. Ciasto energicznie zagniatam(...)wykładam nim posmarowaną masłem formę do tarty. Na ciasto wykładam papier do pieczenia i wsypuję obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekę 20 minut w temperaturze 180 st. C. Masa budyniowa: - puszka mleczka kokosowego (400 ml) - 1 budyń waniliowy - 3 łyżki cukru Do szklanki odlewam rzadką część mleczka kokosowego i dodaję trochę wody, tak aby było pół szklanki płynu. Rozpuszczam

Receptura smaku
Drożdżówki z truskawkami, serkiem i kruszonką 301

jajko 90 g masła 200 ml mleka Serek: 150 g serka homogenizowanego waniliowego łyżka domowego cukru waniliowego żółtko 2 łyżki budyniu waniliowego Kruszonka: 70 g mąki pszennej 50 g masła 50 g cukru ok 300 g truskawek Ciasto: do większej miski przesiać mąkę, dodać cukier, drożdże i wymieszać. W garnuszku podgrzać mleko z masłem, do rozpuszczenia masła. Ciepłe (nie gorące

Smakołyki Asi
Domowy budyń waniliowo-cynamonowy 225

Domowy budyń to prosty pomysł na szybki deser, kiedy w domu nie mamy zbyt wielu składników aby upiec ciasto albo gdy nie mamy na to czasu. Jego smak zależy od dodatków jakie do niego dodamy, możemy wybrać cukier waniliowy, kakao, miód, owoce lub, poza sezonem, gęste i pyszne syropy owocowe . Domowy budyń będzie też pysznym smakołykiem dla dzieci

Pyza i Surówka
Eklerki 163

jajek 1,5 szkl mąki pszennej Krem budyniowy: 800 ml mleka 2 opakowania cukru wanilinowego/ esencja waniliowa 2 budynie waniliowe z cukrem 400 g masła Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła 2 łyżki kakao Przygotowanie: Ciasto parzone:  Wodę zagotować z cukrem i masłem. Dodać przesianą mąkę i energicznie wymieszać do powstania gęstej masy(...)powinna odchodzić od ścianek naczynia). Zdjąć z ognia i ostudzić. Do masy wbić jajka, miksować do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną grubą (!!!) końcówką i wyciskać podłużne kształty o długości ok. 8 cm na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ważne, by pozostawić pomiędzy nimi spore odstępy (podczas pieczenia sporo urosną). Następnie wyjąć, ściągnąć z blaszki

Malinowo w kuchni
Sernik odwrócony 205

ogóle... ;-) SKŁADNIKI Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 500 g mascarpone 1,5 szklanki cukru pudru 6 jajek 2 żółtka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru aromat cytrynowy i pomarańczowy (po kilka kropli) Ciasto: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na najwyższych obrotach miksera

Czary - gary w kuchni
Sernik królewski 188

jaja kurzego 3/4 szklanki cukru 150 g masła 1 (40 g) budyń śmietankowy w proszku bez cukru  garść rodzynek (namoczyć) 1 łyżka mąki pszennej Dodatkowo:  cukier puder do posypania Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić sernik królewski? Ciasto: Mąkę wymieszać z cukrem, kakao i proszkiem do pieczenia, następnie dodać zimne(...)składników. Po wmieszaniu jajek stopniowo po łyżce dodać ser i budyń, zbyt długo nie miksować, aby masy nie napowietrzać. Namoczone rodzynki odcedzić, lekko osuszyć ręcznikiem papierowym i wymieszać z mąką, a następnie delikatnie wmieszać do masy serowej. Jeśli nie lubimy rodzynek, można ich nie dodawać. Masę serową wyłożyć na ciasto. Zobacz również: sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania