łyżeczki, skórka cytryny 1/4 łyżeczki, masa serowa: ser biały 120 dag, jajka 5 szt, cukier 1 szklanka, budyń waniliowy 1 opakowanie, olejek waniliowy 1 łyżka, mleko pół szklanki, olej 0,5 szklanki, kajmak 6 łyżek, dodatkowo: kajmak do posmarowania ciasta ok. 1 puszka, orzechy włoskie do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Składniki na ciasto siekamy nożem, następnie zagniatamy za pomocą rąk(...)sobie ułatwić i ciasto rozwałkować bezpośrednio na papierze do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy i podpiekamy spód do sernika w temperaturze 170 stopni przez ok. 15 min. Ser biały mielimy 2 razy. W przepisie użyłam swojskiego serka, ale można również użyć sera z wiaderka. Jajka rozdzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy ser, olej, mleko, budyń, olejek waniliowy, oraz
kulinarne odsłony paticukru 5 - łyżek mąki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka kakao - 2 łyżki Ciasto makowo - kokosowe: mak suchy- 3/4 szkl cukier - 3/4 szkl 6- białek 100 g wiórków kokosowych 1 - łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa mąka pszenna - 3 łyżki mleko - 0,5 l żółtka - 4 szt budyń śmietankowy - 1 op cukier - 5 łyżek masło -250 g Polewa jajko(...)cukrem na sztywną pianę, następnie dodawać mak i wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Przelać ciasto na blachę o wymiarach 20x40, piec w 170 stop. przez ok.40 minut. Masa budyniowa : Wlać szklankę mleka do garnka, dodać cukier, zagotować. Do pozostałego mleka, dodać żółtka, mąkę i budyń śmietankowy, dokładnie zmiksować. Wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania masy budyniowej
Kuchnia Danusisosie malinowym Składniki: Kluski 1) 250 g ugotowanych ziemniaków 2) 200 g twarogu 3) budyń śmietankowy 4) 1 jajko 5) 180 g mąki tortowej orkiszowej + trochę do podsypania 6) łyżeczka(...)łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1) 2 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki i twaróg mielimy. Dodajemy jajko, budyń śmietankowy, łyżeczkę cukru i mąkę i wszystko szybko zagniatamy gładkie ciasto. 2. Na stolnicy oprószonej mąką formujemy z ciasta długie wałeczki i kroimy je w poprzek na kawałki
Na kulinarnym poligonieMinęło już trochę czasu od ostatniego wpisu z przepisami z naszego IG. Dlatego dziś dzielimy się z Wami dwoma wersjami ciasta, który nie wymaga pieczenia i jest idealne dla każdego fana budyniu. Którą wersję wybieracie? Jaką wersję takiego ciacha byście zrobili albo chcieli żeby ktoś Wam zrobił? 😃 Budyniowiec truskawkowy Składniki (śr. ok. 21 cm) : - 800 ml napoju roślinnego
Candy PandasLatem mój zapał do pieczenia ciast zanika, ale apetyt na słodkości pozostaje taki sam! Dlatego częściej decyduję się na przygotowywanie ciast, które wcale nie wymagają pieczenia. Masa jaglana smakowo bliska jest budyniowi, lekkiemu serkowi. Tzw. wegański "sernik". Czytaj więcej
Kasia Sarnagdzie dostarczymy sobie nieco szybkiej energii i budulca naszym mięśniom. Jednak to tylko najprostsze zastosowanie a inne ciekawsze pomysły zaoferujemy Wam niebawem. Gryczane ciasto czekoladowe z tego przepisu, śmietanka kokosowa, mieszanka musli, kiwi. Kakaowy budyń owsiany, musli Cookiem&Cream i smoczy owoc. Musli Fit (z owocami) Ocena: 6 pand Musli Cookiem&Cream (smak wymiata ale odrobinę obniżamy
Candy Pandasłyżek, truskawki 1/2 kg, jogurt naturalny 500 ml, cukier puder 1,5 łyżki, serek homogenizowany 400 gram, dżem 500 ml/czekośliwka mąkę, budyń, jajka, mleko, olej, cukier puder sól mikserem ubijać na gładkie ciasto, wody gazowanej wlać tyle, aby ciasto było dość "lejące", odstawić na 40 minut umyte truskawki, zimny jogurt, cukier puder zmiksować blenderem na mus, schowac
W Mojej Kuchni Lubięelement dekoracyjny naszych potraw: przy pomocy obieraczki do warzyw zrobimy z niego apetyczne wstążki. Na blogu znajdziecie też parę kokosowych inspiracji: Domowy budyń kokosowy Domowy likier kokosowy Kokosowy deser z kaszy manny Kokosowe ciasto z jabłkami Kokosowe ciasto z truskawkami Pieczone jabłka Kokosowa owsianka z mango Bananowy jogurt z domowym musli Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Kulinarne przygody Gatityłyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu śmietankowego (ok. 40 g) 1 łyżka miodu Płatki połączyć z mąką, wiórkami, przyprawą, proszkiem, ksylitolem i budyniem. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wszystko wymieszać i zagnieść. Odrywać kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, uformować kulę i spłaszczyć. Układać ciasteczka na forie wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 15 minut w 180 stopniach. inspiracja
FitKotwyciągniętego 15-20 minut wcześniej z lodówki) siekamy wstępnie nożem, dodajemy jajka i cukier. Miksujemy (ucieramy) do połączenia składników. Następnie dodajemy stopniowo wymieszaną z budyniem mąkę i jeszcze chwilę ucieramy mikserem. Odkładamy mikser i ugniatamy ciasto przez chwilę ręką, tworząc kulę. Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy kulki (wielkości orzecha włoskiego), lekko spłaszczamy i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia
Słodkie okruszkiPyszne ciasto biszkoptowe z Nutellą, z masą oraz wspaniałymi owocami zatopionymi w galaretce.Cudo nie ciasto. Gorąco polecam. Jest wspaniałe!!! Jak wszystkie ciasta Siostry Anastazji Składniki : 1 kostka margaryny 1/2 l. mleka 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka Masa z galaretką : 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki pomarańczowe, 3/4 szkl wody Masa z nutellą 40 gad kremu
Ciasteczkowy Potwórpomysłu na wypiek, czasu ani wielkiej ochoty na przesiadywanie w kuchni, posiłkuję się ciastem francuskim. Wycinam z niego kwadraciki i na wierzch nakładam łyżeczkę budyniu i łyżeczkę dżemu lub konfitury, piekę 15 minut a potem cieszę się ich smakiem
Jadło i czytadłomleko z zaparzoną kawę,wymieszać z utartymi jajkami , partiami dosypywać suche składniki i mieszać mikserem na niskich obrotach. Do malutkich papilotek nakładać po łyżce ciast . Piec w temp. 180 st. do suchego patyczka . Ugotować czekoladowy budyń i udekorować babeczki . SMACZNEGO
Sama słodycz i szczypta chilisparzonej dużej cytryny, wiórki kokosowe i miszać z 1/2 minuty twaróg półtłusty, jogurt bałkański zmiksować w rozdrabniaczu i dodać do misy robota, wsypać budyń waniliowy i mieszać z 1 minutę SPÓD KRUSZONKOWY:miękkie masło - ciasto na spód kruszonkowy mikserem utrzeć na drobną kruszonkę, tortownica 24cm wysmarowana masłem, posypana tartą bułką wsypać kruszonkę i denkiem szklanki przyklepać w blaszce na ciasto
W Mojej Kuchni Lubię