ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:351/780)

Snickers z masą budyniową 171

szklanki, miód 2 łyżki, śmietana 2-3 łyżki, soda oczyszczona 1,5 łyżeczki, masa: mleko 1 litr, budyń waniliowy 2 opakowania, cukier 6 łyżek, masło 250 g, orzechowy krokant: orzechy włoskie 250 g, cukier 0,5 szklanki, miód 2 łyżki, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy i siekamy nożem razem z margaryną, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Dzielimy(...)smarujemy jedną część ciasta. Placki pieczemy w 180 st. C przez 15-20 min. do zezłocenia.  Upieczone placki odstawiamy do ostygnięcia. 3 szklanki mleka wlewamy do rondelka, dodajemy cukier i stawiamy na palnik, W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy i intensywnie mieszamy, aby nie powstały w budyniu grudki. Budyń gotujemy przez

kulinarne odsłony pati
Sernik "leśne runo" 224

sera twarogowego chudego 4 jajka ½ szklanki mleka w proszku ¾ szklanki słodkiej śmietanki 30% 1  budyń czekoladowy 1 tabliczka gorzkiej czekolady 10 dag cukru Dodatkowo: 20 dag jeżyn 20 dag malin Polewa z gorzkiej czekolady Twister czekoladowy mięta do dekoracji Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Mąkę wymieszać z cukrem i kakao, dodać zimne pokrojone masło, oraz żołtka, szybko zagnieść ciasto, wylepić

Wanilia i Kardamon
Śląskie ciasto drożdżowe z serem 185

żółtka 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 czubata łyżka budyniu waniliowego lub śmietankowego (proszku) Skórka otarta z dużej cytryny 100g rodzynek ( + 1 łyżka mąki) Kruszonka: 200g masła ¾ szklanki cukru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka kakao Dodatkowo: Cukier puder do posypania ciasta Drożdże rozpuszczamy z ½ łyżeczki cukru w połowie szklanki letniego mleka i pozostawiamy(...)Twaróg miksujemy z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym. Gdy cukier się rozpuści dodajemy budyń i jeszcze raz całość miksujemy, na wolnych obrotach. Na koniec dodajemy startą skórkę z cytryny, całość mieszamy łyżką. Rodzynki przepłukujemy gorącą wodą, po czym przesypujemy mąką i dodajemy do masy. Wyrośnięte ciasto drożdżowe przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem lub wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Następnie

Smakowy Raj
Metrowiec 172

blaszki typu keksówka- najlepsze z zaokrąglonym dnem. Blaszkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Ciasto piec przez 30 minut bądź do tzw. suchego patyczka w temperaturze 180 stopni. Ciasto wystudzić. Następnie pokroić je w kromki średnicy minimum 1,5 cm. Masa:  0,5 szklanki mleka zostawić a resztę przelać do garnuszka, dodać cukier i całość podgrzewać do czasu(...)mąką ziemniaczaną i żółtkami. Następnie rozmieszane mąki dodać do gotującego się mleka i cały czas mieszając gotować do czasu, aż masa będzie gęsta. Budyń wystudzić. Gdy będzie chłodny utrzeć go z kostką miękkiego masła. Następnie kromki ciasta smarować kremem i układać je jedna obok drugiej na zmianę tzn jasna ciemna, jasna i tak do skończenia się ciasta. Metrowiec schłodzić

Krakowskie smaki Ani
Aksamitny sernik z ajerkoniakiem i pianką. 231

polecam. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 1 jajko pół szklanki cukru pudru 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki mąki krupczatki 15 dag masła lub margaryny 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 15 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru(...)łyżki odkładamy do pianki ) i dokładnie ucieramy, następnie dodajemy budynie w proszku i ser ( ja użyłam gotowy w wiadereczku, inny trzeba zmielić co najmniej trzy razy ), całość dokładnie ucieramy. Na koniec białka ubijamy na sztywną i pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około

Izabelawkuchni
Piernik z kremem pomarańczowym 444

więc miałam prawo zapomnieć ;) Zapisujcie przepis, bo święta co raz bliżej ;) Składniki na blaszkę 28x19cm   Ciasto: 240g miodu 240g cukru 2 jajka 2 żółtka ½kg mąki tortowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej Krem pomarańczowy: 5 dużych pomarańczy 1 tabliczka czekolady białej 2 budynie śmietankowe 2 galaretki pomarańczowe 150g masła Dodatkowo: 1 mały słoiczek powideł śliwkowych 1 pomarańcza do dekoracji Polewa(...)czekoladowa: 100g masła 100g cukru pudru 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao Sposób przygotowania Ciasto: Wszystkie składniki wyrabiamy na stolnicy, owijamy w folię spożywczą i pozostawiamy w lodówce na min. 24 godziny. Następnie dzielimy na 3 równe części, każdą wałkujemy (przez folię spożywczą, jak najmniej podsypując mąką) wykładamy spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy na 15 minut

Kuchnia w czekoladzie
sernik tradycyjny 186

podanych składników wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy, przekładamy do foremki (ok. 21×32 cm, wymiary dna foremki), wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem i pieczemy w 180 st. C na rumiano. składniki na masę serową: *1500 g sera białego, zmielonego **8 jajek 280 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią 250 g masła, dobrej jakości 1 budyń waniliowy 1 łyżka(...)wanilią oraz opcjonalnie z otartą skórką z cytryny lub ekstraktem. Następnie dodajemy stopniowo jajka, za każdym razem miksując. Następnie stopniowo dodajemy ser, budyń oraz kasze mannę. Miksujemy do połączenia się składników. Gotową masę wykładamy na podpieczone ciasto kruche. Pieczemy w ok. 180 st. C przez ok. 15 -20 min. a następnie zmniejszamy temperaturę do ok. 160 st. C i pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
Karpatka 369

powstały grudki. Gotujemy około minuty. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie ucieramy masło na puszystą masę. Dodajemy do niego po łyżce wystudzonego budyniu i miksujemy dalej. Krem wykładamy na jeden z blatów i przykrywamy drugim blatem. Ciasto należy schłodzić w lodówce co najmniej przez 2 godziny. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Miksturownik
Norweskie bułeczki budyniowo-kokosowe 148

mleko wymieszane z resztą składników. Wyrobić ciasto, aż do momentu, kiedy będzie miękkie i elastyczne. W razie konieczności dosypać 3 łyżki mąki (nie więcej). Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, odstawić w ciepłe miejsce, na około 1,5 godziny, przykryte ściereczką, do podwojenia objętości. W między czasie przygotować budyń. W rondelku zagotować(...)Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 równych części. Uformować bułeczki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w dużych odległościach od siebie. Przykryć, pozostawić w cieple do podwojenia objętości.Gdy bułeczki się wystarczająco napuszą, dnem szklanki zrobić w każdej z nich wgłębienie (fot.1), przyciskając szklankę mocno, praktycznie do samej blaszki, a następnie wypełnić budyniem (fot.2).Piec w temperaturze

Świat Ciasta
Ciasto z rabarbarem i kruszonką 80

właśnie takie ciasto, które jest bardzo puszyste, lekko słodkie, przełamane kwaśnym rabarbarem. Ci którzy chcą uniknąć dodatkowych kalorii mogą zrezygnować z dodania kruszonki. Zapraszam po drugi przepis na ciasto z rabarbarem . :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z rabarbarem i kruszonką Składniki Składniki na ciasto: 250 g masła 5 żółtek 2 łyżki oleju 100 g cukru 2 budynie śmietankowe(...)piasku. Wkładamy do lodówki. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Masło ucieramy ze śmietaną i olejem, dodajemy żółtka i cukier. Miksujemy do czasu, aż składniki dokładnie się połączą. Budyń, mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i dodajemy do utartej masy, miksujemy i wykładamy do formy o wymiarach 30X26, wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej

To co lubię - gotuję i polecam
Jabłkowa Fantazja 1773

mamy ochotę na "coś słodkiego". Dziś polecam przepis na pyszne ciasto z musem jabłkowym. Ciasto jest lekkie i orzeźwiające. Każdemu przypadnie do gustu. SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, ½ szklanki cukru, ½ szklanki mąki, 2 łyżeczki kakao, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietanowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200g masła, 3 łyżki cukru pudru, Masa jabłkowa(...)mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładam na blaszkę o wymiarach 24 cm x 32 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. 2. Masa budyniowa: Z mleka odlewam ½ szklanki. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam budynie. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Flamengo 569

mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładam na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Masa budyniowa: Z mleka odlewam 200ml. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam proszek budyniowy. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń(...)odstawiam do przestudzenia. Maso razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Dodaję zimny budyń. Ucieram. Na końcu dodaję spirytus. Wszystko razem ucieram. 4. Na biszkopt ciemny wykładam masę budyniową. Wyrównuję. Na masie układam biszkopt jasny. Biszkopt smakuję masą kajmakową. Na masie układam herbatniki. Wierzch ciasta oprószam kakao. Gotowe ciasto wstawiam na godzinę do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik kajmakowo-orzechowy 177

włoskich  Masa serowa: 1/2 kg sera 2 jajka 1 budyń waniliowy 1/4 szklanki oleju 1/3 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mleka 200 g masy kajmakowej 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich  Dodatkowo: posiekane orzechy włoskie 1 łyżka masy kajmakowej 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka mleka starta gorzka czekolada Ciasto:  Z podanych składników zagnieść ciasto. Wyłożyć nim tortownicę(...)temperaturze 190 stopni. Masa serowa: Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wlać olej i dodawać po łyżce sera. Nadal mieszając wlać mleko i wsypać budyń. Na końcu dodać kajmak i zmielone orzechy. Masę dokładnie wymieszać, aby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły a masa stała się gładka i lejąca. Na podpieczony spód wylać masę serową

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania