ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:355/780)

Kruche ciasto z truskawkami 624

kawałki  4 żółtka  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na piankę: 4 białka  2 budynie waniliowe bez cukru  3/4 szklanki cukru  1/4 szklanki oleju  20 dkg truskawek przekrojonych na pół  Przygotowanie : Wszystkie składniki na ciasto kruche, daję do miski i szybko łączę mokrą ręką  Ciasto krótko wyrabiam i dzielę na 2 części

Proste Potrawy
Sernik jagodowy z nutką cynamonu 292

wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego trzykrotnie 440 g serka typu włoskiego (np. Capri, Capresi, Pilos) zmielonego trzykrotnie 400 g śmietany 18% 200 g drobnego cukru 50 g budyniu waniliowego lub śmietankowego 5 jajek 400 g jagód(...)Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Jajka lekko roztrzepać z cukrem, dodać śmietanę, wymieszać trzepaczką. Następnie po trochu dodawać zmielony ser. Wsypać budyń, wymieszać łyżką. Na końcu delikatnie wmieszać do masy jagody. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Sernik wstawić do piekarnika. Piec 1,5 godziny

maniapieczenia
FANTAZJA MAKOWA 189

jabłek 1 łyżeczka cynamonu 1-2 łyżki cukru Masa budyniowa: 5 białek 1/2 szklanki cukru pudru 2 budynie śmietankowe 100 ml oleju 1/2 szklanki wiórek kokosowych szczypta soli Dodatkowo: 2 jabłka 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka masła Wykonanie: Ciasto: Przesianą przez sito mąkę mieszamy w misce z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka(...)cukrem pudrem. Ciągle mieszając dodajemy sypkie budynie, a następnie wlewamy cienką strużką olej. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Masę budyniowa wykładamy na masę jabłkową. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i wydrążamy gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę kroimy na 4 części. Kawałki jabłek układamy -jeden koło drugiego- na masie budyniowej. Ciasto wkładamy do piekarnika na 20 min. Studzimy. Posypujemy

Kuchnia MagdaLeny
Pulchny placek z rabarbarem i czekoladową pianką 220

Wielkość formy :  Składniki na ciasto 4 żółtka3/4 szklanki cukru3 szklanki mąki 250 gr margaryny3/4 - 1 szklanka mleka  1,5 łyżeczki sody1 cukier waniliowy szczypta soliSkładniki na czekoladową piankę  4 białkaszczypta soli1/3 szklanki cukru pudru1 budyń śmietankowy lub 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1,5-2 łyżeczki kakao Nadzienie około 1 kg rabarbaru(...)sól) i resztę mleka. Miksujemy do połączenia. Ciasto będzie dość gęste. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wykładamy ciasto, posypujemy je delikatnie mąką, wykładamy rabarbar i rozprowadzamy po wierzch piankę ( Ubite na sztywno białka z cukrem , połączone z budyniem i kakao)Pieczemy w 180 stopniach ok 50- 60 minut

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik Gotowany Na Miodowych Blatach Z Dżemem Truskawkowym 369

sera (używam "Mój Ulubiony") 150 g masła 1 jajko 1/2 szkl cukru 3/4 opakowania budyniu bez cukru 3/4 łyżki mąki ziemniaczanej Polewa czekoladowa: 6 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 25 g masła/margaryny Dodatki: dżem truskawkowy lub konfitura truskawkowa np. Łowicz garść siekanych orzechów Ciasto 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na cztery równe części. Każda wałkujemy(...)Kiedy się zagotuje, dodajemy budyń i mąkę ziemniaczaną. Całość gotujemy chwilę (może się tak zdarzyć że masa będzie wyglądać na zważoną - mi tak się stało, na szczęście okazało się że wystarczy wszystko zblędować i jeszcze raz zagotować i już :) 3. Gotową masę serową odstawiamy na chwilę do lekkiego przestygnięcia. 4. Układamy pierwszy blat ciasta w blaszce razem z papierem

Gotowanie...to proste !
Tradycyjny sernik z brzoskwiniami 200

żółtka 3 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 1 kg twarogu dwukrotnie mielonego (użyłam gotowego mielonego Pilos) opakowanie budyniu waniliowego 3 jajka szklanka cukru pół kostki masła Dodatkowo: 4 białka pół szklanki cukru puszka brzoskwiń Do dzieła!!! Ciasto: Składniki na ciasto zagniatamy na gładkie ciasto dzielimy na 2 części. Jedną część owijamy folią i wkładamy do zamrażarki

sierotka maRysia w kuchni
Chałwowiec na herbatnikach 215

biszkopt, więc powstała wersja bez pieczenia, na herbatnikach kakaowych. Tym razem masę zrobiłam sama bez gotowego budyniu w proszku. Dodałam mniej cukru bo zarówno chałwa jak i herbatniki są słodkie. Dorzuciłam też warstwę konfitury z czarnej porzeczki aby przełamała słodycz. Ciasto wyszło pyszne i smakowało nam bardziej niż wersja na biszkopcie. składniki: ok 600 g herbatników kakaowych 1 słoiczek konfitury(...)Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do odlanego mleka dodać żółtka oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Gdy mleko się zagotuje wlać masę i ugotować budyń. Gotowy budyń wystudzić. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Następnie porcjami dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać drobno pokruszoną chałwę. Blaszkę 30x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć

Monia miesza i gotuje
Bułeczki drożdżowe z twarogiem 139

robione dawno temu i zapomniałam całkiem o nich. Ciasto: 550 g mąki pszennej 300 ml mleka 80 g masła lub margaryny 2 jajka  szczypta soli 70 g cukru 25 g drożdży świeżych Nadzienie: 400 g twarogu  4 łyżki cukru do smaku 1 cukier waniliowy 1 jajko  1 budyń Mąkę wsypać do miski,wkruszyć na środek drożdże, zasypać

Moje domowe kucharzenie
Tartaletki z kurkami 174

cukru nadzienie 500 ml mleka 2 łyżki mąki 1 jajko imbir gałka muszkatołowa 1 łyżka masła 200 g kurek pół małej cebuli 2 ząbki czosnku (duży jeden) sól pieprz Ciasto zagniatamy i wyklejamy 4 foremki do tartaletek ok 12 cm śr Kurki myjemy szybko pod bieżącą wodą, osączamy na durszaku. Na patelni rozgrzewamy masło, wkładamy cebulę i czosnek, podsmażamy chwilę(...)płyn. Mleko i mąkę mieszamy i nastawiamy na ogniu, mieszamy aż do zgęstnienia, w razie potrzeby dodajemy mleka by sos miał konsystencję budyniu, doprawiamy solą, pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st , podpiekamy ciasto w foremkach ok 12 min. Następnie nakładamy po równo sos  a'la beszamelowy i układamy smażone kurki. Zapiekamy tarteletki

Gotowanie jest łatwe
Sernik czekoladowy 201

kremowego twarogu  Wieluń 4 jajka 200 ml śmietany kremówki 50 g masła 1 budyń czekoladowy o smaku trufli 100 g gorzkiej czekolady 3/4 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 2 łyżki rumu Dekoracja: polewa czekoladowa posiekane orzechy włoskie Sposób przygotowania Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, masło posiekać na kawałki wrzucić do mąki dodać łyżeczkę śmietany, żółtka(...)siekaczem do ciasta kruchego lub ręką połączyć składniki.Na koniec zagnieść ciasto i wylepić dno wyłożonej pergaminem tortownicy. Masa serowa: Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę dodać kremowy twarożek, zmiksować . Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodać do masy serowej wlać śmietankę dodać miękkie masło oraz wsypać budyń, wlać rum i krótko zmiksować aby nie napowietrzać zbytnio masy.Wyla

Wanilia i Kardamon
CIASTO SHREK Z ANANASEM 206

Pyszne, lekkie i orzeźwiające ciasto.      SKŁADNIKI CIASTO: 5 jajek, 3/4 szkl. cukru, 1 szkl. mąki pszennej, 0,5 szkl. mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu, 1 łyżka kakao Zielona masa: 3 szkl. zielonego soku Kubuś 2 budynie waniliowe, 1/2 galaretki o smaku kiwi,   Masa biała: 300 ml śmietany 30%, 2 serki waniliowe(...)smaku kiwi   WYKONANIE CIASTO: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie żółtka. Dodajemy mąki wymieszane z proszkiem i kakao. Na końcu dodajemy ocet. Wylewamy na blaszkę o wym. 24x38 cm. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach. Masa zielona: 2 szkl. soku zagotowujemy. W pozostałym soku rozrabiamy budyń, wlewamy do gotującego soku, zagotowujemy

słodki bratek
Delikatny sernik z owocami i bezą 202

Zatem jak sami rozumiecie, zwyczajnie nie mogłam przejść obojętnie obok tego przepisu. Sernik z wiśniami i bezą to ciasto,plasujące się w czołówce moich najulubieńszych! Przekonajcie się sami dlaczego :) Składniki: 2 jajka pół szklanki cukru 1 kg twarogu w wiaderku budyń śmietankowy łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki masła opakowanie mrożonych owoców, np. wiśni, malin - możecie zamiennie wykorzystać owoce świeże(...)papierem do pieczenia. Spód ciasta przygotowujemy ze zmielonych herbatników, podobnie jak przy  niebiańsko delikatnym serniku  (przepis znajdziecie  TU ). Gdy blaszka jest już przygotowana, w dużej misce ubijamy jajka z cukrem do uzyskania jasnej, puszystej konsystencji. Wówczas stopniowo dodajemy twaróg (wielokrotnie zmielony, ja kupiłam twaróg President). Pod koniec dodajemy proszek do pieczenia, budyń oraz stopione i przestudzone masło

Taste Of My Day
Ciasto puszysta krówka 195

Osobiście uwielbiam krówkę, a w tej wersji ciasto jest pyszne i nie jest za słodkie. Wymyśliłam je już w zeszłym roku, ale wtedy nie prowadziłam bloga, więc nie posiadam z tego okresu żadnych zdjęć. SKŁADNIKI   Na biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki mąki tortowej(...)masła 1 puszka masy kajmakowej (510 g) 1 kieliszek wódki 2 opakowania śmietan-fix Na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru Dodatkowo: 3-4 łyżeczki cappuccino do ozdobienia ciasta słodkie kakao, kawałki czekolady WYKONANIE Wszystkie wymienione składniki muszą być w temperaturze pokojowej.    Biszkopt: Piekarnik nagrzać do temperatury

Passions hobbies life
Serowy Makowiec z Brzoskwiniami 4628

sernik (użyłam sera z wiaderka) 190g cukru 4 jajka 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią Masa makowa: 5 białek 90g suchego, zmielonego maku (kupiłam zmielony, suchy mak, nie z puszki) 100g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń w syropie (puszka 820g) Ciasto: 1. Do miski wyspać mąkę, przesiać kakao, dodać cukier(...)blaszki 25x30cm, blaszka wyłożona papierem do pieczenia, patrz FILM . Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 20 minut. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Masa serowa: 3. Do miski przełożyć ser, dodać cukier, cukier z prawdziwą wanilią, budyń i wymieszać mikserem. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania