ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:363/780)

Sernik z mlekiem w proszku 135

miałam spore obawy, że sernik się nie zetnie. Na dno dałam lekkie biszkopty i tu znów obawa czy one nie wypłyną na wierzch. Na dodatek już w piekarniku ciasto zaczęło spektakularnie rosnąć. Jak się domyślacie w trakcie studzenia spektakularnie opadło. Pełna obaw kroiłam dopiero na drugi dzień. Jak widzicie na zdjęciach wyszło I to wyszło naprawdę przepysznie. Jest to sernik(...)ściśle układamy biszkopty. Pod półkę na której będzie stał sernik wstawiamy naczynie z wodą. Ciasto będzie się piekła w tzw. oszukanej kąpieli wodnej W jednaj misce ucieramy żółtka z cukrami na jasną puszystą masę. W drugiej ubijamy białka na pianę. Do żółtek dodajemy twaróg, budyń, olej i mleko. Miksujemy krótko do połączenia składników. Następnie mleko w proszku

Relaxtime
Krucha pianka z jeżynami 226

łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. 1/3 wkładamy do zamrażalnika, resztę rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 budynie śmietankowe szczypta soli(...)jeżyn lub malin Białka ubijamy z solą, gdy piana będzie gęsta wsypujemy partiami cukier. Następnie delikatnie wmieszujemy budynie i olej. Piankę wykładamy na podpieczony spód. Rabarbar obieramy i kroimy w plastry, a następnie wykładamy je na piankę, a na wierzch ścieramy ciasto z zamrażalnika. Całość pieczemy przez ok 40 minut

Cynamonowe szczęście
Torcik śliwkowy z masą mleczno-budyniową 273

Składniki:CIASTO:25 dag mąki1/3 szkl. cukru1 jajko1/2 kostki masłaMASA:25 dag mleka kondensowanego słodzonego10 dag kwaśnej śmietany1 torebka budyniu waniliowego 4 jajkaokoło 0,5 kg śliwekWykonanie:Zimne masło  pokroić na małe kawałki.Z mąki, masła, cukru i 1 jaja - zagnieść szybko ciasto. Ulepić kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki.Śliwki wypestkować.Mleko

kolorowotorcikowo
Kremowy sernik nowojorski na owsiano-orzechowym spodzie 373

leniwych Amerykanów nie pozostaje kwestią zupełnie bez znaczenia ). Zapisz UWAGA! Wszystkie składniki masy, spodu i wierzchu sernika powinny być wyjęte z lodówki odpowiednio wcześniej (najlepiej 2 godziny przed szykowaniem ciasta) i mieć taką samą temperaturę – otoczenia. Tak potraktowane sprawią, że nasz sernik zostaje płaski – w piekarniku nie urośnie, nie siądzie po pieczeniu i nie popęka.   Formę do pieczenia(...)wiaderka, serka typu Philadelphia albo Bieluch 120g drobnego białego cukru 100ml śmietany 30-36% tłuszczu 1 budyń waniliowy bez cukru (opakowanie 36-40g) 2 jajka M lub 3 jajka S 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka aromatu waniliowego SKŁADNIKI - SPÓD CIASTA 120g ciastek owsianych 35g orzechów włoskich lub laskowych 60g masła 82% tłuszczu lub oleju kokosowego, rozpuszczonego SKŁADNIKI - WIERZCH

Karo in the Kitchen
Tarta na gryczanym spodzie z karmelizowaną gruszką 175

lodówki na jakieś 2 godziny. W tym czasie przygotowujemy masę. A po 2 godzinach silikonową formę do pieczenia tarty wykładamy zimnym ciastem, lekko uklepujemy. Pieczemy 10 - 12 minut w 180 stopniach. Studzimy. Składniki: Masa: 1 opakowaniu budyniu waniliowego 400 ml mleka 3 łyżki cukru 100 gram masła Przygotowanie: W rondelku gotujemy około 300 ml mleka, dodajemy cukier. Budyń z torebki(...)rozprowadzamy w miseczce z pozostałym mlekiem. Wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy krótką chwilę i pozostawiamy do wystudzenia. Zimny budyń ucieramy mikserem z masłem do uzyskania jednolitej masy. Składniki: Karmelizowana gruszka: 4 gruszki 3 łyżki masła ¼ szklanki brązowego cukru 1 opakowanie cukru waniliowego Przygotowanie: Gruszki obieramy, kroimy na 8 i usuwamy z nich gniazda nasienne. Na dużej patelni rozpuszczamy masło

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik mleczno czekoladowy 237

cukru 1 torebka cukru ze skórką pomarańczową Dr.Oetker 1/2 szklanki mleka 3,2% 2 łyżki miękkiego masła 1 budyń śmietankowy Czekoladowy mus: 400 ml śmietany kremówki 30% 1 ½ tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka cukru pudru Ciemne kakao do oprószenia Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki suche mieszamy w misce do jednolitego połączenia, dodajemy miękkie masło zagniatamy mieszadłem do ciasta kruchego

Wanilia i Kardamon
Figa z makiem 169

połączenie. W mojej rodzinie to ciasto zrobiło furorę. Mama, nie mogąc sobie przypomnieć nazwy, mówi o nim "byle co" :) Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 5 żółtek 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki syropu po brzoskwiniach z puszki 2 budynie waniliowe w proszku 1 szklanka(...)Piec w blaszce 22x37 cm wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach przez 45 min. Po upieczeniu ciasto przekroić na pół. 2. Galaretki rozpuścić w litrze wody i odstawić do lekkiego stężenia. Syrop, cukier i cukier waniliowy zagotować. Wodę, budyń i żółtka roztrzepać. Wlać do gotującego się soku i zagotować. Po wystudzeniu zmiksować z masłem. 3. Na jednej części biszkopta

Na Ciasteczkowych Papierach
budyniowe placuszki waniliowe z jabłkiem... 579

cukier wanilinowy, cukier, mąkę, wlać mleko i mikserem połączyć składniki białka ubić mikserem ze szczyptą soli na bardzo sztywno, wsypać budyń, cukier wanilinowy, cukier, mąkę, wlać mleko i mikserem połączyć składniki obrane jabłka pokroić w cieniutkie plasterki, wsypać do ciasta i łyżką wymieszać na bardzo gorącym oleju smażyć nie duże porcje placuszków na złocisto z każdej strony, odkładać na ręcznik

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO "CZTERY SMAKI Z MASĄ SEROWĄ" 252

25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i układać kupkami naprzemiennie wszystkie rodzaje ciasta. Piec w temp. ok. 180 stopni C przez ok. 40-45 min. Po upieczeniu przekroić na 2 części. Masa Serowa: 750g zmielonego sera białego półtłustego 1/2 szklanki cukru kryształu 200g masła 4 zółtka 2 budynie(...)śmietankowe  1/2 szklanki mleka Masło roztopić, dodać ser wymieszany z cukrem i żółtkami. Zagotować, stale mieszając. W mleku roztrzepać budynie i wlać do gorącej masy serowej, cały czas mieszając. Lekko zagotować. Ciepłą masę rozłożyć na jednej części upieczonego ciasta i przykryć drugą częścią ciasta. Wierzch posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
torcik z pijanymi suszonymi śliwkami 363

masy jajecznej i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Ciasto przelewamy do foremki (ok. 21x32cm) wyłożonej samo dno papierem do pieczenia. pieczemy przez ok. 30 – 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem z śliwkami: 500 ml mleka 300 g śliwek suszonych 2 żółtka 2 budynie waniliowe 250 g masła w temperaturze pokojowej(...)gotujemy, aż budyń zgęstnieje. Następnie zestawiamy z ognia i odstawimy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładką masę. na koniec dodajemy śliwki i mieszamy z kremem. dodatkowo składniki na nasączenie ciast: 70 ml alkoholu 150 ml zimnej wody wykonanie: Alkohol mieszamy z wodą. wykonanie ciasta: W blaszce umieszczamy jeden biszkopt ciemny, nasączamy

Domowy Smak Jedzenia
Buchty z powidłami śliwkowymi i jagodami. Pieczone pączki 192

zagotować( trochę odlać do rozmieszania budyniu), proszek budyniowy rozmieszać z odrobiną mleka. Do gotującego się mleka wlać rozmieszany budyń i zagotować. Konsystencja sosu powinna być lekko lejąca. Odstawić do ostudzenia, ale można też podawać sos na ciepło. Formowanie pączków – wyrośnięte ciasto wyjąć z miski i wyłożyć na lekko posypaną mąką. Uformować wałek i pokroić na 8 plasterków i nałożyć

Kuchnia Pokoleń
Super sernik Sądeckiego PTT Beskid 239

kwaśnej gęstej śmietany1/2 kostki margarynyCiasto zagnieść. Foremkę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie spód oraz boki wypełnić cienką warstwą ciasta. Składniki na masę serową:1,4 kg  dobrego wiejskiego twarogu 1/2 litra mleka1 budyń waniliowy lub śmietankowy3 żółtka1 jajo1 szklanka cukru1 cukier waniliowy żurawina, wiśnia lub inne bakalie1. Wszystkie składniki oprócz bakali umieszczamy(...)łączymy z masą serową. Jeśli nie macie blendera to wystarczy zwykły mikser z ostrą nakładka do rozdrabniania, aby dobrze rozdrobnić ser. 2. Gotową masę serową przelewamy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez 40 minut, następnie na wierzch wylewamy bezowo - kokosowa polewę i pieczemy jeszcze ok 10-15 minut. Po upieczeniu sernik odstawić do wystudzenia.Sk

Apetyczna babeczka
Ciasto ze śliwkami i polewą cynamonowo–śmietanową 213

szklanka cukru 1 kostka margarynyewentualnie 1 łyżka śmietnyPolewa śmietanowo – cynamonowa:2 jajka1,5 szkl śmietany1/2 szkl cukru1/2 łyżeczka cynamonu 1 czubata łyżka budyniu śmietankowegoDodatkowo:śliwkiWszystkie składniki polewy wymieszać łyżką lub mikserem Z wymienionych składników ( oprócz białek) zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części ( mniejszą i większą). Większą wykładamy na blaszkę i podpiekamy ok 15 min, mniejszą wkładamy do zamrażalnika. Na podpieczone

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Szarlotka z pianką 205

szklanka cukru 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki soku z cytryny Pianka: 6 białek 1/2 szklanki cukru 1 budyń bez cukru (proszek budyniowy) Dodatkowo: 3 łyżki bułki tartej ewentualnie cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto:  Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiać. Masło pokroić na małe kawałki i dodać do mąki, mieszać do momentu

talerz przyjemności