Ciasto pieczone w blaszce 24 x 24 wtedy ciasto jest wysokie ale można upiec w większej blaszce ale ciasto będzie niższe , przygotowanie ciasta kruchego 3 szklanki mąki 5 jajek -tutaj dajemy tylko żółtka 2 łyżki cukru kryształu 1 margaryna 2 łyżeczk proszku do pieczenia przygotowanie wszystkie składniki wyrobić na jednolitą masę .Czasem mąka jak jest za sucha ciasto może się(...)kleić wszystko zależny od mąki . masa jogurtowa 3 budynie waniliowe 3 jogurty greckie 350 g 4 białka cukier kryształ 3/4 szklanki owoce 1 puszka brzoskwiń ,troszkę borówek wykonanie masy Do garnka wsypujemy budynie dodajemy jogurty i połączyć’.Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier kryształ.Jak białka są sztywne wymieszać z masą jogurtową /Dodać pokrojone brzoskwinie i borówki .wymieszać
Moje WyrobySernik gotowany – pyszny i łatwy w przygotowaniu sernik, który nie wymaga pieczenia w piekarniku. Idealny dla tych, którzy piekarnika nie mają lub po prostu mają
Kulinarne Przebojemiesięcy. Wybrałam TOP 5 najchętniej odwiedzaych przez Was przepisów oraz wybrałam mój ulubiony ;) 1. MALINOWA GÓRA LODOWA 2. WIELKANOCNA SAŁATKA WARSTWOWA 3. NAJLEPSZE CIASTO CZEKOLADOWE Z JABŁAKMI I GRUSZKAMI 4. LIKIER KUKUŁKOWY 5. GRUSZKOWIEC Z BUDYNIEM Moim ulubionym przepisem (zaraz po malinowej górze lodowej) jest DESER MASCARPONE Z RUMEM I CZEKOLADĄ. A w Nowym Roku życzę Wam tradycyjnie samych
Lena GotujeKlasyczny sernik z rosą (lub sernik rosa) przypadnie do gustu wielbicielom ciast o konsystencji lekkiej, piankowej. Jest to kremowy sernik o wyczuwalnym smaku budyniu waniliowego. Jak pewnie już wiecie, w kuchni cenię prostotę. Zwykle omijam więc szerokim łukiem przepisy, które wydają się czasochłonne, wybieram te prostsze. Dlatego dopiero niedawno zmierzyłam się z klasyką sernikową, jaką […] Artykuł Sernik rosa pochodzi
WiszniówkaMoże się skusicie na takie słodkości. Czekam na Wasze komentarze i opinie. W zakładce Ciasta znajdziecie mnóstwo przepisów na wypieki, ciasta bez pieczenia, ciasta ucierane, kruche, babki, serniki itp. Składniki 3 duże opakowania herbatników 3 budynie śmietankowe z cukrem 1 l mleka 1,5 puszki kajmaku 600 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 250 g masła 3 łyżeczki żelatyny
O kuchni z uczuciemkońcowym ciacho wygląda jak z najlepszej cukierni. Polecam bardzo ! PRZEPIS NA TARTĘ "REESE'S" Składniki: Ciasteczkowy spód: 200 g biszkoptów lub suchych okrawków ciasta biszkoptowego 150 g masła 1 łyżka ciemnego kakao Krem orzechowy: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru 3 pełne łyżki masła orzechowego ( 100% z kawałkami orzechów ) 1 płaska łyżeczka żelatyny szczypta soli
kolorowotorcikowobardzo fajnie się łączy w smaku. Przepis znaleziony na stronie www.przyslijprzepis.pl od użytkownika: Jaga85 . Dziękuję za przepis :) Składniki: Ciasto: mąka pszenna 3 szklanki, cukier puder 3/4 szklanki, żółtka 5 szt, margaryna lub masło 250 g, kakao 2 łyżki, budyń czekoladowy 1 szt, śmietana 1 łyżka, soda 0,5 łyżeczki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Masa kokosowa: białka(...)cukier 1 i 1/4 szklanki, budyń śmietankowy 1 szt, mąka ziemniaczana 3 łyżki, wiórka kokosowe 150 g, śmietana 5 łyżek, proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki, Ponadto: porzeczka czerwona ok. 400 g, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą i zagniatamy. Wkładamy na 30-40 min do lodówki do schłodzenia. Następnie dzielimy na dwie
kulinarne odsłony patiSkładniki: (tortownica 24 cm) Mleko 600 ml Budyń śmietankowy 2 opakowania. ( użyłam słodzonych, jeśli użyjecie bez cukru należy dosłodzić 3 pełne łyżki cukru) Biszkopty podłużne 120
Kulinarne przygodycukru brzozowego) 3-4 łyżki mleka bez laktozy Mlekovita dodatkowo: świeże fiołki Masło utrzeć na gładko z ksylitolem i żółtkami. Mąkę wymieszać z budyniem i dodać do masy maślanej. Na koniec wlać mleko i zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość około 3 mm, na wierzchu ułożyć oczyszczone pojedyncze płatki fiołków, delikatnie docisnąć wałkiem. Wykrawać foremkami dowolne kształty i układać na blaszce
FitkotPyszny bardzo łatwy jabłecznik. Mam ten przepis od mojej siostrzyczki. Pieką ten jabłecznik w przedszkolu dla dzieciaczków. Wykonanie ciasta – do miski wrzucić masło, cukier, mąkę
Kuchnia Pokoleńnajcieplejszą wodą z kranu, po czym rozbijamy kolejno do wysokiej miski i ucieramy z odroiną cukru na puch. ● po łyżce dodajemy mąkę, budyń i mak ● wstawiamy do nagrzanego piekarnika ● pieczemy około 20 minut. Aż ciasto będzie miało złoty kolor i uzyskamy efekt suchego patyczka ● do nasączenia używamy żurawiny wymieszanej z likierem ● w międzyczasie przygotowujemy mus ● żelatynę namaczamy w pół kubka
Luźna KuchniaLekkie, chrupiące, z pysznym, aromatycznym kremem. Eklery to ciastka, do których nikogo nie trzeba zachęcać. Kto jeszcze nie próbował ich zrobić, może tym razem się skusi
AleTorcikponownie ułożyć truskawki. Krem: 1/2 l. mleka 1 szkl. cukru 3 łyżki mąki zwykłej 1 łyżka kartoflanki 1 cukier waniliowy Zagotować wszystko na budyń, ostudzić. Po ostudzeniu utrzeć z 200g margaryny. Zajrzyj również tu: 1. Ciasto "Kubuś" 2. Szybka zapiekanka z ziemniakami i parówką 3. Swojski Kopiec Kreta
My World by Dagmara Rekkuchni, skoro można spędzić cudowny czas na zewnątrz? Jednakże podniebienie domaga się deseru, więc trzeba coś wymyślić. I właśnie takim idealnym pomysłem na ciasto bez pieczenia jest ta oto tarta na ciasteczkowym spodzie, z domowym budyniem i owocami. Jest przepyszna, prosta i robi wrażenie na gościach. Jej smak możecie zmieniać w zależności od rodzaju ciasteczek, które użyjecie – może
Magda Kucharzy