ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:374/780)

Ciastka waniliowe z kremem migdałowym wytłaczane wałkiem 285

około 3-4mm. Wałeczkiem przejechać po cieście, delikatnie dociskając by wzór dobrze się odcisnął. Następnie szklanką wyciąć ciastka. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 13-15 minut w temp. 190st. Ostudzić na kratce.Krem migdałowy:200g masła, 1/2 szklanki cukru, 1 i 1/2 szklanki mleka, budyń śmietankowy (40g), 100g zmielonych migdałów(...)wlać na gotujące się mleko. Mieszać, aż masa zgęstnieje. Ostudzić.Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Następnie dodać zmielone migdały oraz likier.Gładką masą przekładać ciastka. Ciastka najlepsze są na drugi dzień, gdy ciasto nieco zmięknie.Jeszcze kilka słów na temat wałka, który otrzymałam. Pan Darek ze swoją żoną robią prawdziwe cudeńka do ciastek. Piękne

Z miłości do słodkości
Ciasto Uśmiech Klary 209

deser podałam ciasto "Uśmiech Klary". Była zachwycona i już nie gniewa się na mnie za ten mały wypadek.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 5 jajek, 2/3 szklanki cukru, 1 czubata szklanka mąki, 6 łyżek oleju, 1 łyżka kakao, 1 łyżka kawy rozpuszczalnej, 1 płaska łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Masa chałwowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietankowego, 1 opakowanie(...)Nadal ucierając dodaję pokruszoną chałwę. Następnie stopniowo dodaję zimny budyń. Dokładnie ucieram.  3. Dwie trzecie masy chałwowej wykładam na jeden blat biszkoptu. Wyrównuję i przykrywam drugim blatem biszkoptu. Na wierzchu rozsmarowuję pozostałą masę. Na masie układam biszkopty. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Na wierzchu ciasta robię z czekolady esy floresy. Gotowe ciasto wstawiam na godzinę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto makowo-truskawkowo-kokosowe 220

okazji chciałabym życzyć wszystkim mamom samych radosnych chwil. Częstuję też pysznym ciastem kokosowo-truskawkowo-makowym. Dosłownie niebo w gębie, a że pojawiły się truskawki na straganach nic tylko korzystać. Ciasto z bloga ala-piecze.blogspot.com Składniki:     Biszkopt makowy:     4 jajka     4 łyżki cukru     3 łyżki mąki pszennej(...)około 5 minut aż truskawki się "rozpadną" (Jeśli są to truskawki mrożone to nie podlewać wodą). W pół szklance wody rozmieszać budyń wlać do truskawek i mieszając zagotować. Zdjąć z ognia wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Ostudzić. Warstwy ciasta: biszkopt makowy-połowa kremu budyniowego-masa truskawkowa (poczekać aż stanie w lodówce i dalej wykładać)-reszta kremu-blat kokosowy. Bardzo

Cukiernia Pychotki
Sernik z rabarbarem 153

szkl cynamon - 1/2 łyżeczki margaryna lub masło - 250 g Masa serowa : ser biały - 650 g masło - 100 g budyń śmietankowy - 1 opak jajka - 3 szt cukier puder -1 szkl sok z cytryny - 3 łyżki Dodatkowo: rabarbar - 550 g cukier do posypania ciasta Przygotowanie : Ciasto : Do miski wsypać wszystkie produkty sypkie. Tłuszcz rozpuśćić w rondelku, przestudzić, wlewać po trochu do produktów

Kuchnia Danusi
Walentynkowe babeczki z budyniem i truskawką 112

szklanki cukru pudru 1 żółtko kostka masła 1,5 opakowania budyniu waniliowego 3 łyżki cukru 1 łyżka masła 3 szklanki mleka 4 truskawki przepis          babeczki  Do mąki dodajemy 1/2 szklanki cukru pudru, żółtko i kostkę masła. Szybko zagniatamy ciasto(...)formujemy kulę, którą owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkowujemy na placek grubości około 1/2 cm, wylepiamy nim foremki, nakłuwamy widelcem i pieczemy  20-25 minut w temp 200 st.C.           krem Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, z tym że do przygotowania go używamy 3 szklanki  mleka

Smakowite Dania
M... muffiny kakaowe z waniliowym budyniem! 282

misce łączymy suche składniki. Jajko, mleko i olej łączymy w innej misce i dodajemy je do suchych składników. Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy ok. 14-15 minut. (te mniejsze potrzebowały zaledwie 6 minut ;)) Wyciągamy z piekarnika i czekamy, aż ostygną. Budyń gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Do mojego dodałam dodatkowo 1 łyżeczkę cukru waniliowego (można również ekstrakt). W babeczkach

Kitchens Alphabet
TORCIK MAKOWO JABŁKOWY Z MASĄ 113

kostkę jabłka i sparzone rodzynki. Delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 25x40 cm, której spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Piec około 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa waniliowa - 2 opakowania budyniu waniliowych ugotować w 0,5 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej(...)dodać cukier i cukier waniliowy - ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać stopniowo wystudzony budyń. Na koniec dodać olejek spirytusowy waniliowy. Dobrze wymieszać.  Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzony biszkopt przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta wyłożyć 2/3 masy waniliowej, rozprowadzić, a następnie przykryć drugą połową biszkopta. Na wierzch posmarować pozostałą masą waniliową

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Cherry 4459

oraz mąkę ziemniaczaną. Na końcu wsypuję mak. Delikatnie mieszam. Ciasto wykładam na blaszkę (wymiary 24cm x 24cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Masa budyniowa: Z mleka odlewam 150ml. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem i cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam budynie. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję przez(...)przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Dodaję zimny budyń i razem ucieram. Masę wykładam na biszkopt ciemny, wyrównuję. Masę przykrywam biszkoptem makowym. 4. Wiśnie razem z syropem przelewam do garnka. Wlewam wodę i zagotowuję. Do wrzących owoców wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejące owoce wykładam na wierzch ciasta. Odstawiam do stężenia. Wierzch ciasta posypuję kuleczkami zbożowymi

Tradycyjna kuchnia Kasi
karpatka na biszkoptowym spodzie 376

gęsta masa, przekładamy ciasto na blaszkę (ok. 25×40 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 30 min. na złoty kolor. Podczas pieczenia na cieście utworzą się „góry i doliny” Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 750 ml mleka 150 g cukru 2 żółtka 90 g mąki ziemniaczanej 80 g mąki orkiszowej(...)cały czas mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładką puszystą masę. Gotowa masę wykładamy na biszkopt i przykrywamy upieczonym ciastem karpatkowym. Odstawiamy w chłodne miejsce. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Tarta cytrynowa z bezą 212

cukier, sól i pokrojone w małe kawałki masło. Rozetrzeć w palcach na kruszonkę. Następnie dodać wodę oraz żółtka i wyrobić ciasto. Gdy będzie jednolite i gładkie, owinąć kulkę z ciasta folią spożywczą i wstawić na pół godziny do zamrażalnika.   Przygotować curd. Cytryny sparzyć, zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć sok. Składniki umieścić w misce razem z cukrem i jajkami(...)Miskę postawić na garnku i mieszać składniki trzepaczką aż do połączenia masy z masłem i zgęstnienia. Gdy masa będzie miała konsystencję budyniu, zestawić miskę z kąpieli wodnej. Gotowy krem przetrzeć przez sito i zostawić do ostudzenia.   Ciasto wyjąć z zamrażalnika i rozwałkować na wielkość formy (około 26 cm). Wyłożyć nim formę i docisnąć ciasto do jej boków. Ciasto nakłuć

W poszukiwaniu inspiracji
Sernik łaciaty 326

ugniatamy z nich ciasto. Trzymajcie się dokładnie ilości (zwłaszcza mąki) to ciasto się bardzo szybko ugniecie. Następnie włóżcie je w folię i schowajcie do lodówki na czas robienia masy serowej.Składniki na masę serową:1 kg sera białego (z wiaderka)20 dag masła30 dag cukru6 jajek2 budynie waniliowearomat waniliowySposób przyrządzenia masy serowej:Ucieramy wszystkie składniki w mikserze, najpierw masło, cukier(...)osobnej misce z odrobiną soli i dodajemy je na końcu do masy serowej. W dalszej kolejności dodajemy ser oraz budynie (sam proszek oczywiście) i dosłownie 2-3 krople aromatu waniliowego. Na spód dużej blachy do pieczenia układamy z ciasta, które schowaliśmy do lodówki, kulki. Nie chodzi dokładnie o ulepienie równych kulek tylko po prostu urywamy po kawałku ciasta

upichcic
Sernik owocowy (Siostry Anastazji) 334

pieczenia i gotowania pokręciło mi się w głowie:) Ale co tam, ciasto i tak było pyszne i i tak pięknie się prezentowało na wielkanocnym stole:) Upiec dwa cienkie biszkopty: jeden jasny, drugi ciemny. Składniki na wkładkę serową: 60 dkg zmielonego sera białego; 30 dkg cukru pudru; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru); 6 jaj; 15 dkg margaryny; Margarynę utrzeć(...)tężejąca masa owocowa - biszkopt jasny - polewa. Moje uwagi: 1. Masę owocową do ciasta przygotowałam z mrożonych malin: Maliny zmiksowałam z cukrem, zagotowałam. Do gorących malin dodałam galaretki malinowe i dobrze wymieszałam, żeby galaretka się rozpuściła. Drugi raz malin nie zagotowywałam. 2. Zwróć uwagę, by masło i budyń miały jednakową temperaturę pokojową, wówczas jest większe prawdopodobieństwo, że masa nam się

In my kitchen
Ciasto jogurtowo-ryżowe z melonem (z mąki ryżowej, bezglutenowe) 143

mąką ryżową - bardzooo polubiłam jej smak i właściwości.  Mąka ryżowa jest mniej kaloryczna od pszennej i tym samym przygotowane z niej produkty są bardziej zdrowsze i lżejsze.   Ciasto idealnie nadaje się dla osób będących na diecie bezglutenowej oraz dla diabetyków. Jest delikatne, odrobinę kruche i zawsze pięknie wyrasta. Owoce sprawiają, że nie jest "suche" i doskonale komponuje się(...)czekoladowe, cukier puder do posypania wierzchu Jogurt, mleko, jajko i olej dokładnie wymieszać. W drugiej misce połączyć mąkę proszek do pieczenia, budyń i ksylitol. Wszystkie składniki zmiksować i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta ułożyć melona - uprzednio pokrojonego w kostkę. Ciasto piec (w rozgrzanym piekarniku) około 40 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach. (Ciasto

Di gotuje
Sernik dyniowy 186

wypróbować, póki sezon dyniowy trwa Sernik dyniowy przepis na tortownicę o średnicy 26 cm Ciasto: 300 g mąki orkiszowej 200 g masła 2 łyżki śmietany 30 g cukru szczypta soli Masa serowa: 1 kg sera na sernik 150 g puree z dyni 30 g budyniu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 100 g białej czekolady 4 łyżki cukru kokosowego(...)szybko zagnieć. Gotowe ciasto owiń folią, wstaw do lodówki na ok. 30 minut, a następnie rozwałkuj je i wyłóż nim tortownicę (którą wcześniej wysmaruj masłem i obsyp kaszą manną). Spód piecz ok. 16 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Składniki na masę powinny być w temperaturze pokojowej. Do misy miksera kolejno przełóż ser, jajka, budyń i cukier i puree

365 dni dookoła kuchni
Miodownik z jabłkami 241

prażonych (ok 750g) 2 galaretki wiśniowe Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1/2l mleka 2 łyżki cukru pudru kostka miękkiego masła Polewa kakaowa: 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1/4 kostki palmy 1 łyżeczka żelatyny Dekoracja: maczek truskawkowy Delecta maczek mango Delecta maczek tutti frutti Delecta Ciasto: Do dużej miski wsypać mąkę, sodę i cukier, dodać(...)ciasto. Schłodzić. Podzielić na 2 części. 2 formy (30x22cm) wyłożyć papierem do pieczenia, rozwałkować ciasto, nakłuć widelcem. Piec ok 20 minut w 180st. Ostudzić. Masa jabłkowa: Galaretki rozpuścić w 1/2l gorącej wody. Odstawić do ostygnięcia. Wymieszać z jabłkami i odstawić do lekkiego stężenia. Masa budyniowa: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Gorący przykryć folią aby nie zrobił się kożuszek. Miękkie

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania