ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:381/780)

Sernik z rosą 161

cukru kostka Kasi 3 żółtka cukier waniliowy Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka  4 całe jajka budyń śmietankowy cukier waniliowy 2 szklanki mleka olejek cytrynowy pół szklanki oleju 3 białka szklanka cukru 1. Piekarnik nastawiamy na 160 stopni. Zagniatamy ciasto kruche i wkładamy je do lodówki. 2. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, miksujemy. 3. Ciasto

NA MOIM TALERZU
Sernik z rosą 169

cukru kostka Kasi 3 żółtka cukier waniliowy Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka  4 całe jajka budyń śmietankowy cukier waniliowy 2 szklanki mleka olejek cytrynowy pół szklanki oleju 3 białka szklanka cukru 1. Piekarnik nastawiamy na 160 stopni. Zagniatamy ciasto kruche i wkładamy je do lodówki. 2. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, miksujemy. 3. Ciasto

Na moim talerzu
Ciasto migdałowe z kajmakiem 134

pomarańczy, dżem morelowy, masa budyniowa migdałowa, herbatniki, kajmak i płatki migdałów na samej górze. Ciasto jest wilgotne, nie za słodkie. Przepis zaczerpnęłam z... wyobraźni. Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki tortowej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka oleju 1 łyżka octu szczypta soli Masa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 500 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru migdałowego(...)nasączyć sokiem pomarańczowym. Następnie na powierzchni biszkopta rozsmarować dżem. Miękkie masło utrzeć na puch, dodając partiami zimny budyń. Utrzeć na gładki krem, wyłożyć na biszkopt i wyrównać powierzchnię. Na krem wyłożyć herbatniki. Wierzch posmarować masą kajmakową i posypać płatkami migdałów. Ciasto schłodzić

Czerwień i błękit
SERNIK Z NADZIEWANYMI JABŁKAMI 209

biały dwukrotnie mielony – 500 g * śmietana kremówka – 100 ml * jajko – 2 szt * budyń waniliowy – 60 g * cukier – 50 g * cukier wanilinowy – 1 op DODATKOWO: * jabłka – 4 szt * żurawina w syropie – 4 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE CIASTO: Mąkę przesiewamy z cukrem,dodajemy masło oraz jajka – wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto

Ostra na Słodko
Ciasto Góra Lodowa 137

Pewnie część z Was już je próbowała. Ja upiekłam je dopiero tydzień temu i bardzo żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej. Ciasto jest wyjątkowo efektowne i smaczne. Zwłaszcza masa z mlekiem w proszku jest przepyszna. Co tu dużo pisać, moja rodzinka i znajomi byli nim zachwyceni. Kto jeszcze nie jadł Góry Lodowej to polecam upiec ją jak najszybciej :) Biszkopt(...)się gotować, wlać mieszankę i ugotować gęsty budyń. Budyń przykryć i odstawić do ostygnięcia w temp. pokojowej. Miękkie masło utrzeć z budyniem na puszystą masę. Blaszkę, w której piekł się biszkopt wyłożyć folią aluminiową. Włożyć spodni blat ciasta, naponczować mocną herbatą i wyłożyć połowę masy budyniowej. Przykryć drugim blatem biszkoptu i posmarować pozostałą masą. Połówki biszkoptów poukładać pionowo na masie

Smakołyki Asi
Rogaliki 375

Wczoraj robiliśmy zajączki Wielkanocne, stwierdziłam że jest ich tak dużo ,że warto by było zrobić z tego ciasta coś jeszcze :) I tak powstały rogaliki z dżemem. Nadzienie do rogalików może być inne, np budyń, biały ser....wszystko zależy od naszych upodobań . Jeżeli wykonamy rogaliki z poniższych składników - wyjdzie ich ok 16 szt. Zaczynamy:)  Składniki:500 ml mleka125 ml oliwy110(...)mąki ( najlepiej mąkę do pieczenia chleba)dżem 1 jajko do posmarowania Wykonanie:Rozpuszczamy drożdże w 100 ml zimnego mleka. Pozostawiamy na 5 min. Dodajemy resztę składników. Wyrabiamy ciasto. Jeżeli ciasto jest za rzadkie podsypujemy mąką.Wyrobione ciasto odstawiamy na 45 min. Po tym czasie ugniatamy ciasto I jeszcze raz odstawiamy do wyrośnięcia na 45 min.Ciasto rozwałkowujemy

Smaki Edyty
Ciasto z jeżynami na koniec lata 110

zadziwiłam nawet Teściową! Myślę, że powinna być to dla Was dobra rekomendacja – zważywszy, że moja Teściowa jest wspaniałą panią domu z Małopolski, a ciasta piecze po mistrzowsku. Kruchy spód, kwaśne owoce, słodka, puszysta pianka z podobnymi do bezy brzegami, marzenie… Teraz dodaję do niego jeżyny zbierane w maminym(...)pianę. Stopniowo, powoli dodajemy do nich cukier, suchy budyń, następnie również powoli – cały czas ubijając wlewamy olej i ekstrakt z wanilii. Powstanie błyszcząca, puszysta pianka. Masę trzeba wyłożyć na wystudzony spód. Na wierzchu umieścić owoce (bez rozmrażania) i zetrzeć na tarce resztę ciasta. Piec ok. 40 minut w 190°. Wystudzić

Patchwork
Ciasto z jeżynami na koniec lata 144

ciastem zadziwiłam nawet Teściową! Myślę, że powinna być to dla Was dobra rekomendacja – zważywszy, że moja Teściowa jest wspaniałą panią domu z Małopolski, a ciasta piecze po mistrzowsku. Kruchy spód, kwaśne owoce, słodka, puszysta pianka z podobnymi do bezy brzegami, marzenie… Teraz dodaję do niego jeżyny zbierane w maminym ogródku. Oryginalnym dodatkiem są maliny, przy czym mrożone sprawdzają(...)Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo, powoli dodajemy do nich cukier, suchy budyń, następnie również powoli – cały czas ubijając wlewamy olej i ekstrakt z wanilii. Powstanie błyszcząca, puszysta pianka. Masę trzeba wyłożyć na wystudzony spód. Na wierzchu umieścić owoce (bez rozmrażania) i zetrzeć na tarce resztę ciasta. Piec ok. 40 minut w 190°. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. drukuj

Patchwork
Sernik śmietankowy jak ptasie mleczko 182

jest delikatny a nie twardy i bardzo ''twarogowy'' jak zazwyczaj są robione serniki. A ja Wam ten sekret przekażę :) Ogólnie ciasto robi się łatwo i szybko.  Składniki: twaróg sernikowy ( u mnie President ) 1 kg jajka 7 szt. budyń śmietankowy 1 szt cukier 1 szklanka cukier waniliowy 15 g Oddzielam żółtka od białek. Żółtka ubijam mikserem z cukrem, cukrem waniliowym(...)puszystą jasną masę. Następnie dodaję budyń w proszku i miksuję do połączenia się budyniu z masą. Do powstałej masy dodaję łyżkami twaróg i miksuję tym razem troszkę dłużej ( zasada jest taka: im dłużej miksujesz tym lepszy sernik, będzie puszysty i delikatny). Na koniec białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodaję do masy twarogowej i mieszam delikatnie

Kuchnia Viki
Sernik z brzoskwiniowym musem :) 138

blaszce :) ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około pół godziny. MASA SEROWA: Wszystkie składniki na masę, powinny mieć temperaturę pokojową, uwierzcie warto ;) - 500 g twarogu, jeśli z wiaderka to wiadomo nie mielimy, jeśli w kostce, warto zmielić dwukrotnie, aby nie było grudek. - 300 g brzoskwiń z puszki - 3 jaja - 100 g cukru pudru - 1 budyń śmietankowy (proszek(...)powinna blednąć z czasem w trakcie ubijania. Brzoskwinie blendujemy na gładką masę. Do ubitych jaj dodajemy ser, masę brzoskwiniową i wsypujemy budyń. Całość mieszamy jedynie do połączenia się składników. Na dno tortownicy (u mnie średnica 24 cm) wykładamy ciasto z lodówki, następnie wlewamy na nie masę serową i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C na 70 minut

MamaOskarka
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 98

mocy palnika, do momentu aż ciasto zacznie odklejać się od dna i boków garnka, 2-3 minuty. Gotowe ciasto będzie błyszczące. Ciasto przełożyć do misy miksera i ostudzić – misę z ciastem umieścić w większej, wypełnionej lodowatą wodą. Do zimnego ciasta, dodawać po jednym jajku, cały czas miksując na średnich obrotach miksera. Dokładnie zmiksować. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego(...)mleko wlewać masę żółtkową cały czas energicznie mieszkając drewnianą łyżką. Zagotować i pogotować 1-2 minuty. Budyń przełożyć do miseczki, przykryć folią, aby dotykała budyniu. Schłodzić. Zimny budyń przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Na każdego eklera wyszprycować krem, przykryć drugą częścią ciasta. Eklery szybko miękną od kremu więc warto je szprycować w dniu podania lub przed samym podaniem

moj przepis na
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 206

blaszki wystudzić na kartce. Przekroić wzdłuż. Upieczone i wystudzone eklery, bez nadzienia można przechowywać w szczelnym pojemniku do tygodnia czasu w lodówce. Z tego ciasta można również zrobić ptysie, ciasto na karpatkę. Krem budyniowy: 650 ml mleka 9 żółtek z dużych jaj 50 g cukru (w oryginalnym przepisie 160 g) 3 łyżki kawy instant 50 g mąki pszennej Do garnuszka(...)energicznie mieszkając drewnianą łyżką. Zagotować i pogotować 1-2 minuty. Budyń przełożyć do miseczki, przykryć folią, aby dotykała budyniu. Schłodzić. Zimny budyń przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Na każdego eklera wyszprycować krem, przykryć drugą częścią ciasta. Eklery szybko miękną od kremu więc warto je szprycować w dniu podania lub przed samym podaniem. Kawowy lukier: 1 szklanka cukru pudru

moj przepis na
najprostsze na świecie kremówki, lub napoleonki bez pieczenia na krakersach :-) 193

mowa są zrobione na słonych krakersach, które fajnie podbijają smak, masa jest zrobiona na bazie margaryny, budyniu, żółtek, i mąki. Bardzo proste, tanie i pyszne :-) . Postanowiłam je dziś zrobić, bo za kilka dni święta, więc wtedy nadejdzie pora na bardziej skomplikowane i wytrawniejsze ciasta. :-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI:  (przepis na dużą blachę) -1,5 paczki słonych krakersów (można kupić

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto czekoladowe z masą kokosową 716

ziemniaczanej3 łyżki mąki pszennej2 żółtka1 cukier waniliowy200 g wiórków kokosowych300 ml śmietany 30-36%słoiczek wiśni w alkoholu (opcjonalnie)Polewa:200 ml śmietany 30-36%200 g gorzkiej czekolady1. Ciasto. Żółtka utrzeć z połową szklanki cukru na puszystą masę. Dodać -ciągle miksując- olej i po trochu mąkę przesianą przez sito z proszkiem i kakao na przemian z mlekiem. (Dodać trochę(...)nagrzaną suchą patelnię teflonową i chwilę mieszać aż lekko zmienią kolor (bardzo uważać żeby nie przypalić!) Przestudzić. Połowę wiórków dodać do przestudzonego budyniu kokosowego. Śmietanę ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą kokosową.3. Ciasto przekroić na dwa blaty. Jeśli korzystamy z wiśni w alkoholu, to alkoholem lekko nasączyć spód, wyłożyć połowę masy kokosowej i na to powciskać

UgotujmyTo.pl
Pomarańczowy sernik z kokosową pianką 145

świątecznym :) z nutką aromatycznych pomarańczy Składniki na serowiec: 1 kg sera ½ szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 jaja 4 żółtka 10 dag skórki z pomarańczy 1 aromat pomarańczowy 1 kisiel pomarańczowy Składniki na ciasto: 30 dag mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru pudru 2 żółtka 1 jajo 10 dag masła

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania