ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:377/780)

Truskawkowiec z migdałami 148

Składniki: Biszkopt: 5 jajek, szklanka cukru, ½ szklanki mąki, ½ szklanki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia; Masa truskawkowa- 1 kg truskawek, szklanka cukru, 2 galaretki truskawkowe, 2 budynie śmietankowe bez cukru; Masa śmietanowa: 0,5 l. śmietany tortowej 36%, 3 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny; 10 dag płatków migdałowych. Sposób przygotowania:  Żółtka oddzielamy od białek. Mąki mieszamy(...)Blachę od ciasta (20x35) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. Biszkopt pieczemy w tem. 180 stopni około 30 minut. Truskawki pozbawiamy szypułek, wkładamy do garnka i zalewamy szklanką wody. Dosypujemy szklankę cukru, zagotowujemy. Truskawki gotujemy tak długo aż staną się miękkie. Rozgniatamy je na jednolitą masę. Dodajemy sypkie galaretki, mieszamy. Budyń rozprowadzamy w ½ szklanki wody, wlewamy do masy. Masę gotujemy

Pobite gary Barbary
Bułeczki z budyniem 306

rozpoczynają swoją podróż kulinarną :) Składniki: wyszło ok. 15 bułeczek 35 dag mąki 10 dag cukru 4 żółtka  150 ml mleka 2 dag drożdży 5 dag masła szczypta soli budyń śmietankowy ( wg przepisu na opakowaniu ) Sposób przygotowania: Przygotuj rozczyn : w miseczce pokrusz drożdże , dodaj po łyżce cukru i mąki i tyle letniego mleka , by rozczyn miał gęstość śmietany(...)krążki o średnicy 7 cm. Foremką wytnij w każdym krążku środki o średnicy 2 cm. Na dnie każdej dziurki połóż odrobinę ciasta i ugnieć palcem.Powstałe oponki odstaw do wyrośnięcia. Gdy bułeczki wyrosną , włóż do każdej łyżeczkę budyniu. Bułeczki wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 160 C i piecz ok. 15 minut. Rumiane bułeczki wyjmij z pieca , Gdy lekko przestygną

Różne smaki w kuchni
Szarlotka na bogato! 145

cukru 1 mały cukier waniliowy 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego- bez cukru 125ml oleju 100g malin- mogą być mrożone 100g jagód lub borówek – mogą być mrożone     *** Do miski przesiewamy mąkę wraz z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dokładamy pokrojone w kostkę masło oraz żółtka i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części *** *** Jedną część(...)obrotach. Później powoli wsypujemy budyń, nie przerywając mieszania. Następnie zmniejszamy obroty miksera i małym strumieniem wlewamy olej- wszystko jeszcze krótko mieszamy na wolnych obrotach, do całkowitego połączenia się składników. Piankę wykładamy na całkowicie wystudzony spód i wyrównujemy *** *** Na piance układamy maliny i jagody (mogą być mrożone- nie rozmrażamy ich wcześniej) *** *** Na wierzch ścieramy resztę zamrożonego ciasta *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika

Blog z Apetytem
Sernik kokosowo-malinowy 178

rozdrobnić nożem razem z sypkimi składnikami. Następnie dodać jajko i zagnieść ciasto, uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Masa serowa: 4 jaja; 100 g cukru pudru; 1 cukier waniliowy; 1 kg sera białego; 125 g śmietany 30%; 1 budyń waniliowy w proszku;   Dodatkowo: 450 g malin świeżych lub mrożonych(...)utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie, nie przerywając ucierania, dodawać zmielony ser, śmietanę i budyń w proszku. Tortownicę o średnicy 26 cm należy wysmarować tłuszczem i spód oprószyć tartą bułką lub mąką. Połowę schłodzonego ciasta rozwałkuj na placek o średnicy 26 cm i wyłóż nim dno tortownicy. Resztę ciasta rozwałkuj na pas o szerokości

In my kitchen
Ciasto z masą truskawkową 197

jednym żółtku. Mąki przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do ciasta, delikatnie wymieszać łyżką. Przelać do przygotowanej blaszki o wym. 23x33cm. Piec o. 30 min w temp. 170st. Ostudzić i przepołowić. Masa truskawkowa: 90 dag świeżych lub mrożonych truskawek, 1i1/4 szkl. wody, 2 galaretki truskawkowe, 2 budynie śmietankowe, szkl. cukru. Truskawki (mrożone rozmrozić(...)zalać 3/4 szkl. wody, dodać cukier i zagotować. Dusić na małym ogniu ok. 10min. Następnie wsypać galaretki, dokładnie wymieszać. Budynie rozrobić w 1/2 szkl. wody, wlać do gotujących się owoców. Stale mieszając, zagotować. Masę przestudzić, następnie przełożyć nią blaty ciasta. Schłodzić. Wierzch: 1/2 l śmietanki 30%, 3 łyżki cukru pudru, 2op. śmietan-fixu, 60g herbatników, 50g gorzkiej czekolady. Śmietankę ubić

Z miłości do słodkości
Sernik tradycyjny z 10 jaj 151

kakao 3 łyżki mleka 1 łyżeczka żelatyny  1. Ciasto. Mąkę posiekać z zimnym masłem, dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut. Następnie blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozwałkować ciasto na wielkość blachy. Przed pieczeniem w cieście zrobić dziurki widelcem i wstawić na 10 minut do piekarnika(...)spód się podpiekł. Po wyjęciu ciasta piekarnik zmniejszamy na 160 st. 2. Ser przemielić trzykrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Żółtka jaj oddzielić od białek. Białka umieścić w wysokiej misce i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Śmietankę również ubić na sztywno. 3. Do zmielonego sera wsypać cukier, budynie, mąkę ziemniaczaną i żółtka, wszystko razem zmiksować mikserem. 4. Do sera

Krylowa Kuchnia
Ciasto szachownica z kremem budyniowym. 186

więc dziś mam dla Was ciasto które piekłam jakiś czas temu i w końcu doczekało się publikacji. Smakuje wybornie mimo swojej prostoty a dodatkowo zdobi stół.  Składniki na ciasto jasne; 5 jajek 5 łyżek cukru kryształu 5 łyżek mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia  Skworcu dodatkowo 2 łyżki   kakao Skworcu  do drugiego blatu Oddzielamy białka(...)gęsty budyń, który przykrywamy folią spożywczą i studzimy. W misce miksujemy masło na jasny puch a następnie porcjami (po łyżce) dodajemy zimny budyń i miksujemy na gładki krem. Każdy biszkopt dzielimy na 6 równych pasów.Kroimy ciasto wzdłuż. Smarujemy masą bok pierwszego paska a następnie dokładamy drugi kolor i znów smarujemy masa i tak na zmianę.  Na każdym poziomie

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasto z rabarbarem 177

moje marzenia o zostaniu cukiernikiem idealnym. Środek został spożyty przez rodzinę i orzekli, że jest pyszny, jak taki budyń z rabarbarem, ale ja im nie wierzę, bo wiem, że są mili. Ta wersja sprawdza się też fajnie z truskawkami. Post Ciasto z rabarbarem pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Ciasto Z Kaszy Manny Z Brzoskwiniami 195

kaszę mannę. Wiele osób może się nie poznać...może to i dobrze ;) Składniki na tortownicę 18 cm Na ciasto: 150 gr mąki pszennej 1 całe jajko 4 łyżki cukru 60 gr masła 1 łyżka śmietany 18 lub 12 % Masa: 1 budyń śmietankowy bez cukru ( może być tez waniliowy ) 400 ml mleka 5 łyżek kaszy manny 4 łyżki cukru około(...)proszek budyniowy. Do gotującego się mleka dodajemy najpierw kasze mannę mieszamy, a następnie dodajemy budyń i gotujemy do zgęstnienia. Odstawiamy do przestygnięcia (aby nie utworzył się kożuch, na wierzchu masy kładziemy folie spożywczą tak aby dotykała masy) 3. W tym czasie wałkujemy i wyklejamy blaszkę ciastem dość wysoko prawie pod sam rant, pozostałe ciasto zostawiamy sobie do dekoracji. Odrobiną białka

Gotowanie...to proste !
Torcik owocowy na zimno 104

Torcik owocowy na zimno , bez pieczenia. Ciasto a raczej deser łatwy i szybki w przygotowaniu, z dowolnymi owocami jagodowymi. I warstwa : 100 g podłużnych biszkoptów, 1 opakowanie galaretki (u mnie z owoców leśnych), 250 g jagód, II warstwa: 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 500 ml mleka, 2 – 3 łyżki cukru, III warstwa: 1 opakowanie galaretki (u mnie z owoców leśnych(...)zamiast 500 ml. Odstawić do ostygnięcia. Formę do ciasta (u mnie kwadratowa forma o boku 21 cm) wyłożyć folia spożywczą lub aluminiową. Na dnie ułożyć biszkopty, każdy biszkopt maczając w galaretce. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć wymieszać z jagodami. Wylać galaretkę z jagodami na biszkopty. Odstawić do lodówki. II warstwa : ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Żelatynę wsypać do miseczki

królestwo garów
Sernik z morelami i kruszonką 372

serkiem kremowym, a dodatkowo użyłam do przygotowania trochę większych (na 0,75 ml) budyniów, przez co niestety sernik był trochę zwarty, ale i tak bardzo smaczny! Zapraszam na sernik z morelami i kruszonką. Sernik z morelami i kruszonką Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: Kruche ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów bez skórki 100 g cukru(...)temperaturze pokojowej 2 op. budyniu waniliowego w proszku (na 0,5 litra mleka każdy) 70 g cukru 4 jajka (dałam 5) w temperaturze pokojowej tłuszcz do formy * czyli może być: serek Ulubiony z Wielunia, Turek Świeży Naturalny, serek kremowy z Piątnicy, serek kanapkowy z Biedronki, serek kanapkowy Pilos z Lidla… Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy do połączenia składników

UgotujmyTo.pl
Ciasto cytrynowe 121

mleko, 4-5 łyżek cukier puder do lukru Przygotowanie Do garnka z grubym dnem wlewamy 1 i 1/2 szklanki wody, dodajemy cukier i sok wyciśnięty z dwóch cytryn, zagotowujemy. Budynie rozpuszczamy w reszcie wody i wlewamy do gotującego soku. Doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z gazu. Wrzucamy margarynę, mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy żółtka i szybko mieszamy, aby się(...)Wkładamy na masę cytrynowo-budyniową, wyrównujemy. Na wierch układamy herbatniki. Mleko na lukier lekko podgrzewamy, dodajemy tyle cukru pudru, aby lukier był w miarę gęsty i nie spływał z ciasta. Wylewamy przygotowany lukier na herbatniki, rozsmarowujemy. Odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce

Gotowanie moimi oczami
Ciasto orzechowo - jabłkowe z ananasem i galaretką - Meduza 299

jest po prostu rewelacyjne! Smakuje fantastycznie, nie sądziłam, że połączenie jabłek, orzechów i ananasa oraz orzeźwiającej galaretki będzie takie udane. Z pewnością upiekę to ciasto jeszcze nie raz!Składniki:Ciasto:2 szklanki mąki6 jabłek1 i 1/2 szklanki cukru kryształu4 jajka1 szklanka siekanych orzechów włoskich1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonejKrem:syrop z ananasa (zalewa z puszki)3 łyżki cukru(...)Mieszankę wlać na gotujący się sok, szybko zamieszać i gotować do zgęstnienia. Ostudzić całkowicie. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć, dodawać stopniowo zimny budyń.4. Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku. Ostudzić do lekkiego stężenia.5. Na ciasto wyłożyć krem budyniowy, na krem wyłożyć ananasy, w środek ananasów włożyć kandyzowane czereśnie / drylowane wiśnie / truskawkę. Całość zalać tężącą galaretką.6. Odstawić ciasto

Kuchnia domowa Ani
Bułeczki maślane z malinami i budyniem 209

pyszne drożdżowe bułeczki na masełku z dodatkiem wanilii i skórki z cytryny. Do tego świeże maliny i krem z budyniu. Połączenie idealne i w kilka chwil pyszny deser mamy gotowy. bułeczkami zajadają się zarówno dzieci jak i dorośli:) Ciasto: 20g świeżych drożdży, 250g mąki pszennej, 1/2 szklanki letniego mleka, 2 żółtka, 1/2 laski wanilii, 2 łyżki drobnego cukru(...)minut w ciepłe miejsce. Następnie ciasto ponownie zagnieść uformować 14 okrągłych bułeczek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 15 minut. Następnie posmarować pozostałym stopionym masłem. Piec ok. 25min w temp. 175st. Ostudzić i przekroić. Dodatkowo: 200g malin, 2 łyżki cukru, 400ml mleka, budyń śmietankowy, 4 łyżki cukru.   Maliny zasypać cukrem, dokładnie wymieszać. W 1/2 szkl

Z miłości do słodkości
Napoleonka 174

kremem śmietankowym, bezowym lub przełożyć bitą śmietaną. Każda wersja zachwyci, mówię Wam! Mnie ten deser urzeka od najmłodszych lat! :* U mnie zdecydowanie wygrywają herbatniki oraz domowy krem budyniowy. Idealne ciasto bez pieczenia do kawy. Usiądź z rodziną i zajadaj! Napoleonka na herbatnikach Blaszka o wymiarach 25 x 35 cm lub 25 x 30 cm. Szklanka ma u mnie zawsze pojemność(...)cały czas mieszając gotujemy – powstaje gładki, kremowy budyń. Blachę na spodzie (można wyłożyć papierem do pieczenia – wcześniej blaszkę wysmarować masłem, papier się ładnie przyklei) wykładamy połową herbatników, zalewamy masą, wyrównujemy i przykrywamy pozostałymi ciastkami. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Gotowe kawałki posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO! Napoleonka, ciasto bez pieczenia. Herbatniki przełożone domowym kremem budyniowym – niewątpliwie smak

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania