ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:385/780)

Kruche babeczki z masą budyniową i owocami 265

Gotowe, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 45 minut. Foremki do babeczek (12) wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wylepić je schłodzonym ciastem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy 1,5 szklanki mleka 2 żółtka + ulubione owoce 1 galaretka cytrynowa Galaretkę rozpuścić w 0,75 szklanki gorącej wody, odstawić. 1 szklankę

Domowa cukiernia Ewy
Sernik z jabłkami 114

Podpiec w 190 stopniach około 15 minut. Ser: 1,4 kg sera 80 g masła (temp. pokojowa) 4 jajka (białka osobno + 3 z ciasta) 250 ml śmietanki 30% 250 - 300 g cukru drobnego do wypieków 2 budynie waniliowe (40 g bez cukru) 1 laska wanilii (ziarenka) 1 Ser mielimy dwa razy. Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy żółtka

kruche babeczki
Placek pomarańczowa rozkosz 134

łyżce cukru i po jednym żółtku. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i kilka kropel aromatu. Tortownicę posmarować tłuszczem, wysypać wiórkami i przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut. Składniki na masę: Budyń śmietankowy 2 szt. Mleko ½ litra Cukier ½ szklanki Bita śmietana (śnieżka) 1 opakowanie Galaretka pomarańczowa 1 szt. Sok pomarańczowy 100% 1 litr Wykonanie masy

Tradycyjna Kuchnia
Przepisy na zdrowsze słodycze 169

Kulki mocy z masłem orzechowym, chia i płatkami owsianymi Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Czekoladowy budyń z kaszy manny Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Ciasto owsiane Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z gruszką Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Pieczona owsianka z suszonymi

Moja smaczna kuchnia
Makowa panienka 329

czas mieszając nasz budyń. Czekamy do momentu zagotowania i odstawiamy do wystudzenia.  Masło ucieramy ze skórką z cytryny dodając stopniowo po łyżce budyniu aż do wykorzystana całego. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Do udekorowania ciasta możemy uprażyć na patelni wiórki kokosowe z cukrem wanilinowym :) Ciasto składamy: biszkopt 2/3 masy biszkopt 1/3 masy uprażone wiórki kokosowe  SMACZNEGO

Słodkie ciacho
Wiśnie w syropie 167

Takie wiśnie lubię. Po odsączeniu soku są idealne do ciasta i deserów. Można je dodawać do ugotowanego ryżu, kaszy jaglanej, grysiku lub budyniu. -5 kg wiśni -2,5 kg cukru Wiśnie wydrylować. Zasypać cukrem, odstawić na 12 godzin, najlepiej na noc, aby puściły sok.  Wyparzone słoiki napełniać wiśniami z sokiem. Pozostały z wiśni sok rozlać

Kulinarne przemyslenia
ROGALIKI ŚMIETANKOWE 123

luksusowej Młynomag , ½ kostki miękkiego masła, ½ szkl. cukru, 1 op.budyniu śmietankowego, 2 żółtka, 2 łyżki śmietany 12% Dodatkowo: cukier puder do posypania WYKONANIE Mąkę, budyń i cukier przekładamy do robota kuchennego, dodajemy masło, śmietanę i żółtka, wyrabiamy ciasto, wkładamy na 30 min do zamrażalki. Następnie z ciasta odrywamy małe kawałki, formujemy rogaliki, układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

słodki bratek
MURZYNKOWY SERNIK Z ŻURAWINĄ 142

końcu pianę ubitą z białek. Tak przygotowaną masę wykładamy na brytfankę wyłożoną pergaminem. Masa serowa: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy zmielony twaróg, kremówkę, budyń, przyprawę do sernika, olej i kokos. Tak przygotowaną masę delikatnie wykładamy na ciasto murzynkowe. Wierzch posypujemy żurawiną. Pieczemy ok 50 min.w 180 stopniach. Przyprawę do sernika znajdziecie w sklepie internetowym  www.skworcu.com.pl

słodki bratek
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszką - Najlepsze! 159

będzie wysokie i ma wyrosnąć nieco ponad wysokość gruszek. Upieczone ciasto przestudź, a następnie delikatnie oddziel brzegi od formy nożem i zdejmij obręcz. Ciasto można posypać cukrem pudrem i podawać przykładowo z sosem typu custard lub budyniem śmietankowym. Smacznego

Calzonella.com
Krem budyniowy 134

Idealny puszysty, delikatny, aksamitny krem do przekładanie tortów, ciast, babeczek, a po dodaniu roztopionej czekolady otrzymamy pyszny krem czekoladowy. Składniki: 2 budynie po 40g 3 szklanki mleka 200 g masła 2 łyżki cukru 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie: Odlewamy 2/3 szklanki mleka, wsypujemy budynie, mieszamy aż się rozpuszczą. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy masę

magiczna kuchnia Kasi
tartaletki z kremem jeżynowym 119

Wykonanie: Margarynę posiekać na drobne kawałki nożem. Dodać przesianą mąkę proszek do pieczenia cukier  oraz jajka - zagnieść kruche ciasto. Rozwałkować a następnie ciasto upiec w foremkach. Z mąki ziemniaczanej i pszennej oraz jajka ugotować tradycyjny budyń na mleku. Następnie bardzo dokładnie ostudzić. Jeżyny przetrzeć przez sitko i taki przecier wraz z sokiem dodać do masła. Masło miksować mikserem

Pychotkaaa
CIASTO Z HERBATNIKAMI BITĄ ŚMIETANĄ I POSYPKĄ MIGDAŁOWĄ 118

Herbatniki migdały  bita  śmietana Lekkie puszyste ciasto . . . . . SKŁADNIKI: 6 paczek herbatników masa kajmakowa 1 litr mleka 3/4 szklanki cukru budyń waniliowy szklanka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 kostka masła 0,5 l. śmietany kremowej 30 % 3 łyżeczki żelatyny 10 dag płatków migdałowych cukier waniliowy SPOSÓB WYKONANIA: Krem:  3/4 litra mleka zagotować z cukrem , dodać

Darcia w kuchni
Ciasto Shrek! 324

łyżek cukru * 5 łyżek mąki pszennej * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 łyżki oleju * kilka kropel wybranego aromatu do ciast Masa Shrek'a I: * Duża butelka Pysia zielonego (kiwi+jabłko+banan) * 3 budynie śmietankowe (lub 2 duże) Masa Shrek'a II: * 400 mln śmietanki deserowej 30% * 1 galaretka agrestowa lub kiwi Oraz * 2 paczki delicji

sierotka maRysia w kuchni
Wyniki konkursu- słodki przepis na Dzień Matki 139

SUMA 1 Babeczki z niespodzianką 7 3 10 2 Blok ryżowo-czekoladowy 2 5 7 3 Brownie z kremem porzeczkowym 0 0 4 Budyń z kremem kakaoawokado 0 4 4 5 Ciasteczka zbożowe 16 16 6 Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 0 0 7 Czekoladowy suflet 0 0 8 Deser malinowy z nutką cytryny 0 0 9 Sernik na zimno

Tradycyjna Kuchnia
Wiśnie w syropie 146

obiecaliśmy Wam przepis na tą konfiturę, tak więc dotrzymujemy słowa i poniżej znajdziecie przepis na wisienki. Oczywiście można je dodawać nie tylko do ciast, ale do rożnych innych potraw. Polecamy je do kisielu lub do waniliowego budyniu. A jak je zrobicie w swoich domach to zapewne znajdziecie jeszcze tysiąc innych pomysłów na ich wykorzystanie. Najpierw oczywiście zdjęcia :) Wiśnie w słodkim

vegetanie
Muffinki kakaowe z nadzieniem twarogowym 140

łyżki śmietany* 3 łyżki cukru*  1 łyżka  budyniu wiśniowegoSposób wykonaniamasa serowaWszystkie składniki masy serowej zmiksować na gładko.ciastoW jednym naczyniu zmieszać składniki suche, a w drugim składniki mokre, następnie połączyć składniki i zmiksować tylko do połączenia.Foremki wyłożyć papilotkami, włożyć do każdej po łyżce ciasta, następnie włożyć po łyżce masy serowej, następnie znowu po łyżce ciasta.Piec w temp

Mix smaku
SERNIK "BAKUSIOWY" 375

suchą blaszkę. masa serowa: ok. 800-1000g serka homogenizowanego "Bakuś" 1,5 szklanki cukru 6 żółtek 6 białek + 3 pozostałe od ciasta 2 szklanki mleka kilka kropel aromatu waniliowego 3/4 szklanki oleju 3 waniliowe budynie (proszek) Ser ucieram z cukrem, żółtkami, budyniem, cukrem, aromatem waniliowym. Cienkim  strumieniem wlewam olej. Dokładnie miksuję na wolnych obrotach. Białka ubijam na sztywno

W kuchni Karmel-itki
Ciasto biszkoptowe z cappuccino 197

postanowiłam zrobić biszkopt z cappuccino i z jednym z moich ulubionych kremów, czyli budyniowym. Ciasto idealne dla miłośników kawy, a w szczególności cappuccino :) Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao Krem cappuccino: 2 budynie waniliowe (bez cukru) ¾ litra mleka 3,2% ½ szklanki cukru 1 opakowanie cappuccino np. orzechowe (110g(...)wódki Polewa: 100g czekolady 100ml śmietanki kremówki (lub 80ml mleka) Do dekoracji: Kolorowe cukrowe posypki, kokos lub bakalie Mąkę, proszek do pieczenia i kakao, przesiewamy przez sito, by w cieście nie było grudek. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy mikserem na sztywno, następnie dodajemy cukier i stopniowo żółtka. Po dodaniu wszystkich żółtek miksujemy jeszcze około 3 – 5 minut, po czym

Smakowy Raj
TRUSKAWKOWY 3 BIT 122

ciasto na upalne dni, kiedy to ma się ochotę na coś słodkiego i nie trzeba włączać piekarnika :)  Koniecznie musicie spróbować tego ciasta, bo jest naprawdę smaczne. Składniki na blachę 25 x 30 cm: Krem budyniowy: * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500 ml mleka * 6 łyżek cukru * 250 g masła w temperaturze pokojowej Wykonanie: W garnku zagotować 300 ml mleka(...)mleka wlać wymieszany budyń i ciągle mieszać aż masa zgęstnieje. Budyń wystudzić. Miękkie masło w temperaturze pokojowej utrzeć na gładką masę i stopniowo dodawać po jednej łyżce budyniu. Miksować aż powstanie jednolita masa kremu. Do masy budyniowej dodałam jedną łyżeczkę żelatyny namoczonej w 3 łyżkach wody (gdy żelatyna nasiąknie wodą, należy ją podgrzać, by się rozpuściła). Masa truskawkowa

Zrób to smacznie
MIĘTUSEK – CIASTO CZEKOLADOWE Z MIĘTOWO-BUDYNIOWYM KREMEM I LANDRYNKAMI 574

nadają jedynie koloru delikatnemu budyniowemu kremowi.Wspaniale orzeźwia! SKŁADNIKI:CIASTO: – jajko – 3 szt – cukier – 0,5 szklanki – mąka – 0,5 szklanki – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – kakao – 1 łyżkaWARSTWA MIĘTOWA: – landrynki miętowe – 180 g – woda – 1/4 szklanki – budyń śmietankowy – 1 op – mleko(...)cukier – 2 łyżki WARSTWA ŚMIETANOWA : – galaretka agrestowa – 1 op – śmietana 36% – 200 gDODATKOWO: * herbatniki – ok. 20 szt * czekolada – 20 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:CIASTO:Oddzielamy białka od żółtek.Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier.Dodajemy żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao.Delikatnie mieszamy łyżką aż składniki się

Ostra na Słodko
Gostyńska krówka z dżemem porzeczkowym 493

Świątecznie i sylwestrowo przejedzona słodkościami, mogę Was zapewnić, że przez kolejny tydzień nie dodam żadnego przepisu na jakiekolwiek ciasto, ciastka, babki... słodkościom mówię dość...tak więc delektujcie się przepisem, bo na następny będziecie musieli trochę poczekać;) Budyń - 0,5 l mleka (odlać pół szklanki, w której rozmieszać 1,5 paczki budyniu waniliowego wraz z 0,5 szkl. cukru) 1 kostka(...)mleka, budyniu, cukru gotujemy budyń i studzimy, następnie ucieramy go z 1 kostką masła. Śmietanę 30% ubijamy z cukrem waniliowym, dodajemy rozpuszczona zimna żelatynę. Na blasze układamy warstwy:  herbatniki masa budyniowa herbatniki gotowa masa krówkowa z puszki krakersy dżem porzeczkowy bita śmietana z żelatyną Chłodzimy 3 godziny w lodówce. Na gotowym cieście można zrobić esy floresy z polewy czekoladowej

Kuchenne aromaty
Kolorowy miodownik 365

jajka.Zagnieść ciasto, w razie potrzeby podsypać mąką. Ciasto podzielić na pół, do jednej z części dodać kakao i ponownie zagnieść.Obie części  podzielić na pół, tak aby powstały 4 równe części.Rozwałkować i piec każdy z placków ok 15 minut w 170 stopniach.Masa:3,5 szkl mleka1/2 szkl cukru1/2 margaryny2 budynie śmietankowe Twój Deser1(...)kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej2 czubate łyżki śmietanyDodatkowo:płatki migdałowe3 szkl mleka zagotować z cukrem i margaryną, w pozostałym mleku rozrobić budynie , mąkę ziemniaczaną i śmietanę.Do gotującego się mleka wlać rozrobioną masę i gotować aż krem zgęstnieje.Ostudzone ciasto przełożyć masą na przemian ( ciemne-jasne-ciemne -jasne ciasto) posmarować  również wierzch ciasta i posypać płatkami migdałowymi

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik z rosą 150

cukru kostka Kasi 3 żółtka cukier waniliowy Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka  4 całe jajka budyń śmietankowy cukier waniliowy 2 szklanki mleka olejek cytrynowy pół szklanki oleju 3 białka szklanka cukru 1. Piekarnik nastawiamy na 160 stopni. Zagniatamy ciasto kruche i wkładamy je do lodówki. 2. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, miksujemy. 3. Ciasto

NA MOIM TALERZU
Sernik z rosą 158

cukru kostka Kasi 3 żółtka cukier waniliowy Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka  4 całe jajka budyń śmietankowy cukier waniliowy 2 szklanki mleka olejek cytrynowy pół szklanki oleju 3 białka szklanka cukru 1. Piekarnik nastawiamy na 160 stopni. Zagniatamy ciasto kruche i wkładamy je do lodówki. 2. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, miksujemy. 3. Ciasto

Na moim talerzu
Ciasto migdałowe z kajmakiem 127

pomarańczy, dżem morelowy, masa budyniowa migdałowa, herbatniki, kajmak i płatki migdałów na samej górze. Ciasto jest wilgotne, nie za słodkie. Przepis zaczerpnęłam z... wyobraźni. Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki tortowej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka oleju 1 łyżka octu szczypta soli Masa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 500 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru migdałowego(...)nasączyć sokiem pomarańczowym. Następnie na powierzchni biszkopta rozsmarować dżem. Miękkie masło utrzeć na puch, dodając partiami zimny budyń. Utrzeć na gładki krem, wyłożyć na biszkopt i wyrównać powierzchnię. Na krem wyłożyć herbatniki. Wierzch posmarować masą kajmakową i posypać płatkami migdałów. Ciasto schłodzić

Czerwień i błękit
SERNIK Z NADZIEWANYMI JABŁKAMI 201

biały dwukrotnie mielony – 500 g * śmietana kremówka – 100 ml * jajko – 2 szt * budyń waniliowy – 60 g * cukier – 50 g * cukier wanilinowy – 1 op DODATKOWO: * jabłka – 4 szt * żurawina w syropie – 4 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE CIASTO: Mąkę przesiewamy z cukrem,dodajemy masło oraz jajka – wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto

Ostra na Słodko