mieszamy łyżką. Następnie dodajemy olej i znów mieszamy. W drugiej misce łączymy (również łyżką) mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, cukrem i budyniem waniliowym. Następnie miskę z suchymi składnikami przesypujemy powoli do mokrych, wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednaj dosypujemy czubatą łyżkę kakao (!nie słodzonego, używamy ciemnego kakao do wypieków), dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej kakaowej
Słodkie okruszkimieszamy łyżką. Następnie dodajemy olej i znów mieszamy. W drugiej misce łączymy (również łyżką) mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, cukrem i budyniem waniliowym. Następnie miskę z suchymi składnikami przesypujemy powoli do mokrych, wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednaj dosypujemy czubatą łyżkę kakao (!nie słodzonego, używamy ciemnego kakao do wypieków), dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej kakaowej
Słodkie okruszkijeszcze pojawiają się w koktajlach czy owsiankach, ale już coraz rzadziej i najchętniej zjadam je na surowo. Tym razem powstało pyszne ciasto. Idealne do popołudniowej kawki. Składniki : * biszkopt z tego przepisu * 300g truskawek * galaretka truskawkowa * budyń waniliowy * szklanka soku pomarańczowego * 3 łyżki soku z cytryny * pół szklanki wrzątku * łyżeczka cukru brązowego Przygotowanie
Magiczne Życie Martycynamon do posypania lub jak kto lubi ;) Sposób przygotowania: Ser dokładni rozduszamy widelcem dodajemy jako i znów porządnie rozgniatamy (mieszamy) dodajemy budyń, mąkę, otręby, stewię i po raz kolejny wszystko zgniatamy widelcem z tak przygotowanego ciasta lepimy kulki lub małe wałeczki, jak komu wygodnie (mi osobiście szybciej poszło z lepieniem kulek) kluski wrzucamy do gotującej się wody gotujemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwidelcem. Dodajemy olej, miód i miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy masę jajeczną i mieszamy do połączenia. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i pieczemy ok 50 minut w temperaturze 185 stopni. Masa śliwkowa: -2 opakowania budyniu śmietankowego, lub waniliowego -masło ok 170 gram -3/4 szklanki cukru trzcinowego -200 gram suszonych śliwek -mleko około 400 ml -białe wino półwytrawne
BaRepasużytego zakwasu) -150 ml ciepłej wody (temperatura około 39-41 stopni) Wszystkie w/w składniki mieszamy patyczkiem drewnianym do konsystencji gęstego budyniu, przykrywamy ściereczką i zostawiamy przez noc w ciepłym miejscu. Niecierpliwie wyczekujemy poranka. Do ciasta używamy dodatkowo: -240 gram mąki żytniej TYP720 -150 gram mąki pszennej TYP550 -ok. 100 ml ciepłej wody zmieszanej z 20 ml mleka -2 łyżeczki soli
BaRepasSkładniki na średniej wielkości blachę lub tortownicę max 26 cm: kruche ciasto: 400 g mąki (użyłam 250 g pszennej i 150 g żytniej) 250 g zimnego masła/margaryny roślinnej-wegańskiej (ideałem byłoby kokosowe) 1 średni banan 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru krem: 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 150-200 ml wody po gotowaniu fasoli/ciecierzycy (śmiało używać(...)miksując na maksymalnych obrotach. Po cukrach dodawaj budynie, muszą się całe rozpuścić. Na samym końcu cieniutką strużką dodaj ojej. Na podpieczony i przestudzony spód (taaa, oczywiście że czekałam, aż będzie zimny) wylej krem, a na niego wyłóż pokrojone owoce (ja połówki brzoskwiń kroiłam na 4 części), a na owoce zetrzyj pozostałą cześć ciasta. Piecz około 50 minut w temp
greenscarfTarta z Oreo, pyszny krem waniliowy i świeże truskawki – takie połączenia zawsze są strzałem w 10! Dodatkowo ogromnym plusem jest czas przygotowania – korzystając z
Ciastkozercybudyń śmietankowy - 1 opak Galaretka do zalania galaretki truskawkowe - 2 opak woda gotowana - 800 ml Owoce do ułożenia truskawki Sposób przygotowania: Biszkopt: Odzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodając po jednym żółtku, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto na wysmarowaną(...)wolnym ogniu zagotować. Budyń rozmieszać w mleku, wlać do masy serowej, mieszając doprowadzić do zagotowania. Gorącą masę serową wylać na biszkopt, przykryć drugą częścią biszkoptu i wyłożyć resztę masy, odstawić do zastygnięcia. Galaretki rozmieszać w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Truskawki umyć, oszypułkować, osączyć, ułożyć na masie serowej, zalać galaretką. Odstawić ciasto do lodówki , najlepiej na całą
Kuchnia Danusizrobiłam.Może to nie sernik,jabłecznik czy makowiec lecz ciasto wyszło pyszne. Oceńcie sami. Biszkopt: 4 jajka 2 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej typ 450 1 łyżka mąki ziemniaczanej Masa z Kubusia: 750 ml soku marchewkowego 3 budynie waniliowe Cykoria 2 łyżki cukru waniliowego Cykoria 250 g masła w temperaturze pokojowej Krem śmietankowy(...)uniwersalną wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto na biszkopt.Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu wyjmujemy z formy razem z papierem do pieczenia. Formę wykładamy folią aluminiową i przekładamy ostudzony biszkopt na nią. 2. Do garnka wlewamy sok marchewkowy, jedną szklankę soku odstawiamy na bok i wsypujemy do niej budyń waniliowy. Zagotowujemy sok,dosładzamy go cukrem
Różowa kuchniagęsty budyń. Rozkładamy go na dwa talerze i studzimy. Robotem ucieramy margarynę ( temperatura pokojowa ) partiami dodajemy budyń i ucieramy aż wszystkie składniki się połączą, dosypujemy cukru pudru do smaku i wlewamy olejek migdałowy. Na spód blaszki kładziemy pierwszy blat ciasta, na to masa którą równo rozsmarowujemy i drugi blat ciasta, lekko go dociskamy. Ciasto chłodzimy, dekorujemy czekoladą
Kulinarne Fantazje Mariolijajko masa serowa: 150 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 5 jajek 1 kg sera sernikowego 1 budyń waniliowy/śmietankowy (40 g) 2 łyżki kaszy manny 75 g masła roztopionego 250-300 g borówek dodatkowo: garść borówek 100 g białej czekolady Wykonanie Ciasto: Składniki na ciasto posiekać na stolnicy i zagnieść ciasto. Owinąć w folię i włożyć do lodówki
Kulinarna (nie)codziennośćpieczenia Masa serowa: 1/2 kg sera dwukrotnie zielonego pół kostki masła 1/2 szklanki cukru (można dodać mniej) budyń śmietankowy 2 jajka 2 szklanki jeżyn Pianka kokosowa 3 białka 1/3 szklanki cukru 3/4 szklanki wiórek kokosowych Do dzieła!!! Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. dzielimy je na 2 części. Jedną wykładamy blaszkę a drogą wkładamy do zamrażalnika. Blaszkę wyłożoną ciastem wkładamy
sierotka maRysia w kuchnikawałków. Myślę, że nie trzeba więcej zachęcać do poświęcenia tych dziesięciu jajek :) Ciasto jogurtowe a' la sernik Ciasto jogurtowe a' la sernik Składniki: 3 x jogurt grecki po 400gram 10 jajek 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki oleju 2 budynie waniliowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia wiórka kokosowe 1,5 paczki ciastek kakaowych (polecam Bonitki Black(...)ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę Dodajemy proszek do pieczenia, budynie, olej i mieszamy Jogurty ubijamy w dużym naczyniu i dodajemy utarte żółtka i ubitą pianę Ciastka kruszymy prosto na blaszkę wyłożoną folia aluminiową (folię wykładamy tak, aby wystawała poza brzegi, bo ciasto rośnie w trakcie pieczenia) Ciasto jogurtowe a' la sernik Pieczemy około godzinę
Pyza i Surówkagodziny przed przygotowaniem ciasta. Sernik z kajmakiem Składniki na spód: 200 g herbatników typ ciasteczek zbożowych 80 g miękkiego masła Składniki na warstwę serową: 1 kg zmielonego twarogu lub sera z wiaderka 410 g gotowego kajmaku 1/3 szklanki cukru (70 g) 2 łyżki cukru waniliowego (20 g) 4 jajka 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki budyniu waniliowego lub śmietankowego(...)dłoni wylepiamy dno blaszki, całość wyrównujemy łyżką. Wkładamy ciasto do piekarnika i podpiekamy przez 10 minut. Przygotowujemy warstwę serową: na średnich obrotach miksera (u mnie pozycja 4) ucieramy ser z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy kajmak, ucieramy, nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku, na koniec wlewamy śmietankę oraz wsypujemy budyń, miksujemy po raz ostatni (wszystkie etapy ucierania przeprowadzamy
KulinarneImpresje.pl