ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:403/780)

Ciasto MaxiKing 185

wody Do miski wsypujemy zawartość opakowania „Ciasta Czekoladowego”. Dodajemy wodę, jaja oraz masło.  Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.  Wylewamy do dołączonej foremki . Pieczemy bez termoobiegu w nagrzanym piekarniku 50 minut w temp. 160-165 stopni .  Po ostudzeniu kroimy na 3 równe blaty . Składniki na masę waniliową 2 budynie waniliowe 1 ½ szklanki mleka 6-8 łyżek cukru(...)masła Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem na gęsty, gładki krem ( najlepiej aby zarówno budyń jak i masło były wyjęte nieco wcześniej z lodówki) Dodatki ¾ szklanki posiekanych orzechów włoskich kilkanaście ziaren kawy w czekoladzie ( opcjonalnie) WYKONANIE ciasto czekoladowe + 1/3 kremu ciasto czekoladowe 1/3 kremu ciasto czekoladowe + 1/3 kremu posypujemy orzechami i ziarnami kawy schładzamy kilka godzin

Domowe ciasta
Sernik piernikowy 205

wyjęciem z piekarnika, sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło.   Po wyjęciu z piekarnika wystudzić. Składniki na masę serową: 1 kg sera trzykrotnie mielonego ( dałam gotowy ser z wiaderka) 250 g cukru ( w przepisie było 150 g, dla mnie masa była mało słodka) 50 g miękkiej margaryny 2 opakowania cukru waniliowego 2 budynie po 20 g w proszku o smaku(...)jednym jajku. Gdy składniki dobrze się połączą, dodać ser i śmietankę. Wszystko dokładnie wymieszać i na końcu dodać budynie w proszku. Na upieczony i wystudzony spód piernikowy włożyć równomiernie masę serową, na nią zetrzeć na tarce zmrożone kruche kakaowe ciasto. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu sernik studzić w wyłączonym

Na słodko lub wytrawnie
tartaletki z budyniem i dżemami Stovit... 177

Składniki: CIASTO: mąka pszenna 20 dag, masło lub margaryna 10 dag, cukier puder 5 dag, żółtka 1 sztuka "L", woda zimna 2 łyżki, sól - szczypta NADZIENIE: budyń waniliowy 1 opakowanie, cukier 1 łyżka, mleko 400 ml, masło 1/2 łyżeczki dżem wiśniowy Stovit, dżem brzoskwinia z marakują Stovit, mam przyjemność testować i smakować dżemy Stovit "zobacz TUTAJ-stovit" jako Ambasador kampanii(...)wyszło mi 20 sztuk, ciasto nakłuć widelcem, babeczki piec w 200 C przez 15-18minut do zrumienienia upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, lekko ostudzić, wyjmować delikatnie, odwracając foremki do góry nogami z mleka odlać pół szklanki, rozpuścić w nim proszek budyniowy, resztę mleka zagotować z cukrem i masłem, gdy mleko się zagotuje, wlać rozrobiony budyń, gotować 2-3 minuty

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik na kruchym spodzie-ciasto kruche można nawet na początku mikserem wyrobić,bardzo dobrze się wyrabia, a ciasto szybko znik 201

wszystko wyrabiamy na jednolitą masę i rozwałkować lub rękami rozłożyć ciasto na blaszce, a potem na to wylewamy masę serową i pieczemy 1h 20 min, wszystko zależy od piekarnika. masa serowa 1 wiaderko sera Włoszczowa 1 kostka sera 20 dag śmietana 36 % 220 ml 7 jajek dużych 2 budynie waniliowe 2 łyżki kopiate mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru kryształu(...)przygotowanie Jajka rozdzielamy – osobno białka, żóltka ucieramy ze szklanką cukru, potem dodajemy ser i śmietanę na końcu budynie, mąkę ziemniaczaną. Potem białka ubijamy na sztywno dodajemy końcówkę cukru, jak już jest gotowa wymieszać z masą serową i wylać na kruche ciasto i pieczemy

Moje Wyroby
Drożdżówki [ z olejem rzepakowym] z masą rabarbarowo-truskawkową 183

Zachciało mi się bułeczek drożdżowych..i oto są..pyszne ...z truskawkami, rabarbarem i jabłuszkiem..pycha..do ciasta drożdżowego dodałam olej rzepakowy który  jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni. Przydałoby się trochę głosików na te pyszne bułeczki..każda zalogowana osoba może codziennie oddać trzy głosy..tak więc do dzieła..Zapraszam(...)opakowanie budyniu malinowego  2 łyżeczki cukru waniliowego  100ml wody + 6 łyżek wody 60 g cukru  Mąkę przesiać do miski.Zrobić wgłębienie i wkruszyć drożdże, wlać mleko i dodać łyżeczkę cukru i wymieszać na rozczyn z małą ilością mąki. Odstawić do wyrośnięcia na około 20 minut. Do wyrośniętego rozczynu dodać resztę cukru, olej, sól i zagnieść ciasto

Moje domowe kucharzenie
Muffinki marchewkowe light z serową niespodzianką 202

się oprzeć. Wypieki marchewkowe, są pyszne i zarazem zdrowe. Idealne kiedy jesteśmy na diecie i mamy ochotę na coś słodkiego. Jako bazy do babeczek użyłam przepisu na zamieszczone niedawno ciasto marchewkowe. Zmieniłam nieco proporcję i nadziałam je serem. Wyszły rewelacyjne, wilgotne i bardzo aromatyczne. Muffinki zachowują długo świeżość, więc możemy je spokojnie jeść przez kilka dni i będą smakowały(...)Następnie dodajemy jogurt, marchewkę  i ananasa. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką lub miksujemy.Przygotowujemy masę serową. Żółtko ucieramy ze słodzikiem. Dodajemy ser, budyń i aromat. Miksujemy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Papilotki wypełniamy ciastem do ½ wysokości. Nakładamy kopiastą łyżkę nadzienia serowego i przykrywamy ser ciastem muffinkowym. Porcja starcza na około 10-11 babeczek. Pieczemy w temperaturze

Mania Gotowania
Drożdżowe serduszka dla Babci i Dziadka 167

Mieszankę wlewamy do pozostałego gotującego się mleka. Gotujemy ciągle mieszając do uzyskania odpowiedniej konsystencji.  Gdy ciasto podwoi objętość dzielimyna 8 mniej więcej równych części. Na podsypanym delikatnie mąką blacie wałkujemy każdą na okrągły placek o śr ok 20cm. Nakładamy po łyżce budyniu i łyżeczce dżemu. Rozprowadzamy równomiernie i zwijamy w rulon, który składamy na pół. Obracamy zgięciem do siebie

Kuchnia w czekoladzie
makowe roladki w masie serowej 185

blaszce (ok. 21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia, jedna obok drugiej aby po upieczeniu tworzymy jedno ciasto pieczemy ok. 30 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę serową: 1000 g sera białego 4 żóltka 1 budyń waniliowy 60 ml mleka 330 g cukru wykonanie: Ser mielimy. Do zmielonego sera dodajemy cukier oraz żółtka, mieszamy(...)gotujemy na małym ogniu przez ok. 5 min. Budyń mieszamy w mleku i dodajemy do gotującego się sera. Dokładni mieszamy i zagotowujemy. Ciepłą masą serową przekładamy placki. W blaszce umieszczamy jedn z blatów, rozsmarowujemy 1/2 cz. masy serowej, przykrywamy ją ciastem z rolad, na nim rozsmarowujemy pozostałą cz. masy i przykrywamy drugim blatem. Całość możemy delikatnie obciążyć deseczką. Gdy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Kruche rogaliki budyniowe 172

mąki pszennej 110 g miękkiego masła 95 g cukru 5 g cukru waniliowego 40 g budyniu waniliowego bez cukru 2 żółtka 2 łyżki mleka Do obtoczenia: ok. 2 łyżki drobnego cukru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i zagnieść z nich jednolitą bryłę. Rozdzielić na dwie kule, zawinąć je w folię i schłodzić

Świat Ciasta
Sernik na ciasteczkowym spodzie z musem wiśniowym STOVIT - naturalnie owocowe. 136

wypiekami. Postanowiłam upiec sernik z musem wiśniowym. A zatem zapraszam po przepis. Składniki; 1 kg białego sera 3 jajka 1 szkl. cukru kryształu 3 łyżki gęstej śmietany 1 budyń waniliowy (proszek) 10 dag rozpuszczonego masła ok pół słoiczka Stovit naturalnie owocowe - smak wiśniowy spód ciasteczkowy; 30 dag ciastek zbożowych 10 dag rozpuszczonego masła Przygotowanie; Tortownice o wymiarach 26cm. smarujemy tłuszczem(...)robimy masę serową. Mnie szczerze mówiąc trochę się spieszyło z tym ciastem więc zamiast ser przemielić 3 razy w maszynce to po prostu 4 kostki po 25 dag włożyłam do większej miski i zblendowałam blenderem  3-4 min. Następnie dodałam śmietanę i blendowałam jeszcze chwilkę. Dosypałam cukier, budyń w proszku i jajka. Blender wymieniłam na mikser i wszystko zmiksowałam

Radość kipiąca uśmiechem.
wiosenny murzynek (bez jajek) 133

Ciasto uwielbiany chyba przez wszystkich. A tym razem mam dla Was wersję kryzysową- na wypadek, gdyby zabrakło jajek. Bez nich ciasto też się uda! *keksówka 35 cm Składniki: 2 szklanki mleka 2 i 2/3 szklanki maki pszennej 1/3 szklanki budyniu ( 2 opakowania) 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 duże łyżki dżemu(...)polewę: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru pudru  2 łyżki kakao łyżka wrzątku  Mleko, olej i dżem wymieszać. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z budyniami i resztę składników. Wszystko wymieszać za pomocą rózgi lub drewnianej łyżki. Przelać do foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 50 minut, do suchego patyczka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z Kubusiem i delicjami 137

lekkie i nie za słodkie. To ciasto jest połączeniem dwóch słynnych ciast: Shreka oraz Kubusia. Zapraszam na przepis 😊 Składniki: biszkopt: mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 0,5 szklanki, cukier 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, jajka 5 szt, masa Kubusiowa: Kubuś z pomarańczą 900 ml, budyń waniliowy 3 opakowania, masa śmietankowo-galaretkowa: śmietanka 30%  330 ml, galaretka(...)zagotowujemy, w pozostałym soku rozpuszczamy proszek budyniowy  i wlewamy go na wrzący sok energicznie mieszając. Budyń gotujemy na małej mocy palnika przez 3min. Następnie wylewamy go na biszkopt i równomiernie rozsmarowujemy. Biszkopt najlepiej jest włożyć do specjalnego rantu do ciast z galaretką.  Następnie w jednej szklance wody rozpuszczamy galaretkę. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, następnie stopniowo

kulinarne odsłony pati
Francuskie rożki z jabłkami 116

polecam jakąś twardszą odmianę jabłek, rodzynkami i orzeszkami, ale równie dobrze, możemy zrobić je z budyniem, z białym serem, lub też z innymi owocami, które akurat mamy pod ręką. Z poniższego przepisu, wychodzi 6 rożków Składniki na rożki: opakowanie ciasta francuskiego 1 duże jabłko garść rodzynek 4 łyżki posiekanych orzeszków arachidowych 2 łyżeczki cukru kilka kropel soku z cytryny

NiePieprz.pl
Cudo malinowo - makowe 327

Kochani dzisiaj chcę się z Wami podzielić przepisem mojej mamy. Inspiracja wyszła spontanicznie, po świętach został mak, w zamrażarce mrożone maliny i mamy takie cudeńko. Jest

Niezły Młynek
ciasto usta Adama z owocami i galaretką 536

przekładamy do foremki wyłożonej samo dno papierem do pieczenia. Układamy posklejane powidłem śliwkowym biszkopciki i przykrywamy je pozostałą częścią ciasta. Pieczemy ok. 40 min. w 170st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 200 g masła, miękkiego(...)miksujemy na puch, stopniowo dodajemy zimny budyń, miksujemy na jednolita masę. dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 750 ml gorącej wody ok. 2 opakowania biszkoptów okrągłych 1/2 słoiczka powideł śliwkowych wykonanie: Biszkopciki sklejmy powidłem. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy kosteczkę. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. wykonanie ciasta: Na upieczone i wystudzone ciasto wykładamy równomiernie

Domowy Smak Jedzenia