dodajemy mleko z mąkami i gotujemy, cały czas mieszając. Masło ucieramy i do niego dodajemy ostudzony budyń. Wszystko ucieramy, aby nie było grudek. Na biszkopt wykładamy frużelinę wiśniową i przykrywamy masą budyniową. Na nią kładziemy drugi biszkopt. Wierzch ciasta smarujemy dowolną polewą czekoladową i posypujemy płatkami migdałowymi. Schładzamy w lodówce. Smacznego
Pyszności Słodkościłyżek mąki pszennej typ 5004 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 szk cukru16 g cukru waniliowegoMasa :3 budynie śmietankowe ( po 40 g )1 l mleka 3,2%200 g miękkiego masła1/2 szk cukruDodatkowo :1 czekolada do oblewania ciast ( 200 g )50 g masłakolorowa posypka do ciastdowolny poncz lub herbata do nasączenia biszkoptu330 g dżemu wiśniowegoRozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchninieskończenie wiele możliwości modyfikacji składników :)*** Tarta budyniowa z malinami ***Ciasto kruche• 400 g mąki• 50 g cukru• 150 g masła• 2 żółtka• szczypta soliMasa• 2 budynie czekoladowe • 100 g masła• maliny 1. Zanieść ciasto łącząc wszystkie składniki i wstawić do lodówki na 30 minut.2.Wyłożyć ciastem formę na tartę, nakłuć widelcem i piec w 180 st.C przez 15-20 minut
ciemna strona patelnizasmakowała całej rodzinie, że robimy ją również do ciasta drożdżowego. Przepis na dużą blachę piekarniczą. Ciasto 3 jaja 0,5 kostki margaryny 7 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 7 dag świeżych drożdży 1,5 szkl. mleka 70 dag mąki 1 budyń śmietankowy bez cukru Kruszonka 20 dag masła 20 dag cukru 10 dag maki 10 dag wiórków kokosowych
Kuchenne aromatyniczym najlepszy tort, skromnie ozdobiony , wbrew pozorom prosty do przygotowania, smakiem będziecie zachwyceni…..prawdziwa słodka bajka! Składniki: Ciasto: 4 jajka ½ szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 szklanka śmietany kremówki 1 budyń śmietankowy 2 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny+ 150 ml mleka 2 czubate łyżki cukru pudru Warstwa(...)łyżeczka cukru pudru Warstwa śmietanowa: ½ litra śmietany kremówki 2 łyżki czubate cukru pudru 2 torebki śmietan fix Dodatkowo: 20 dag podłużnych biszkoptów 10 dag wiórek kokosowych białych Sposób przygotowania: Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę uważając aby ich nie „przebić „, pod koniec ubijania wsypywać partiami cukier, dodać żółtka, zmiksować, powoli wsypywać przesianą mąkę z proszkiem
Wanilia i Kardamonmąki pszennej • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia • 3 łyżki octu Masa budyniowa • 3/4 litra mleka • 2 łyżki mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1 budyń śmietankowy • 3/4 szklanki cukru • 1 cukier waniliowy • 250 g masła • 150 g płatków migdałowych Posypka • 1 łyżka masła • 1 łyżeczka cukru pudru • 100g wiórków kokosowych • 1 opakowanie Rafaello Poncz(...)Wsypać obie mąki i delikatnie wymieszać łyżką. • Podzielić ciasto na 2 części i piec każde osobno w średniej tortownicy w temp. 180 st.C przez 15 minut. Masa budyniowa • Zagotować 1/2 litra mleka z cukrem waniliowym. • Pozostałe mleko wymieszać z mąką i budyniem i połączyć z gotującym się mlekiem, cały czas
To co kochamNajlepsze ciasto na upały. Bez pieczenia, z orzeźwiającą galaretką i owocami. Takie ciasta najczęściej goszczą u mnie na stole podczas gorącego lata. Polecam :) Masa budyniowa: 1,5 szkl mleka 5 żółtek 1 budyń waniliowy 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g masła w temp. pokojowej 1,5 łyżki gorzkiego kakao 2 galaretki o smaku owoców leśnych(...)czasu aż budyń zgęstnieje. Zestawić z ognia, przykryć folią spożywczą aby nie zrobił się kożuch i ostudzić. Masło utrzeć do białości i cały czas miksując dodawać po łyżce budyniu. Ok pół szklanki galaretki odlać na talerzyk, będzie potrzebna do namaczania biszkoptów. Dno tortownicy (śr. 21cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub folią. Na spodzie ułożyć warstwę biszkoptów maczając je wcześniej
Smakołyki Asiszklanka cukru 1000 g białego tłustego sera 125 g margaryny 100 g masła 5 żółtek 2 op. Budyniu śmietankowego bez cukru Ponadto: 5 białek 1 szklanka cukru 1 puszka brzoskwiń Tłuszcz do posmarowania blaszki Bułka tarta do posypania formy Sposób przyrządzenia: Ciasto kruche: Z podanych składników wyrobić ciasto, podzielić na dwie części i schłodzić Masa serowa: Ser zmielić. Wszystkie składniki
The Sweet Damselwykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy ciasto z lodówki rozwałkowujemy, wykładamy na blachę i podpiekamy w piekarniku w temp. 160 st. C na jasno złoty kolor. składniki na masę serową: 7 żółtek 3/4 szklanki cukru 1000 g dobrego sera białego 1,5 szkl mleka 1/2 szkl oleju słonecznikowego 1 budyń waniliowy 3 białka wykonanie: Ser mielimy(...)thermomiksie lub dokładnie rozdrabniamy blenderem lub trzykrotnie mielimy w maszynce. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mleko, olej, budyń i ser, miksujemy na gładką masę. Białka ubijamy na pianę i łyżką drewnianą łączymy delikatnie z masą serową. Masę serową wykładamy na podpieczone ciasto kruche i pieczemy w piekarniku w temp. 160 -170 st. C ok. 50 min. składniki na masę kokosową
Domowy Smak Jedzeniamleku. Koniecznie spiszcie recepturę. Warto. Słodkich inspiracji Wam życzę :) #durszlakXhortex #hortex #odmatkinatury Potrzebujemy: Na ciasto: półtorej szklanki soku pomarańczowego Hortex 100 % pomarańcza półtorej szklanki mąki tortowej 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy ( najlepiej z prawdziwą wanilią ) 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka ) szczypta proszku do pieczenia Na nadzienie
Izabelawkuchnimakowców, idealny na świąteczny stół, a także na każdą uroczystość Pyszny i prosty w przygotowaniu. Makowiec z podchmielonymi wisienkami. Wisienki nie tylko stanowią dekorację, ale są również zatopione w cieście Pysznie wzbogacając jego smak. Polecam Wam spróbować takiego makowca. A gdzie można kupić takie podchmielone wisienki? Ten i wiele innych wspaniałych produktów nabędziecie w sklepie Smak Market . Zachęcam do zapoznania(...)grzanie od dołu). Tortownicę smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. W misce dokładnie miksujemy miękkie masło z jajkami, cukrem i budyniem. Następnie dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia, miksujemy do połączenia składników i uzyskania jednolitego dość gęstego ciasta. Ciasto wykładamy do tortownicy. Ciasto nie pokryje całej tortownicy, wykładamy łyżką porcje ciasta w szerszych odstępach. W puste miejsca wkładamy masę
Słodkie okruszkiKobiet to i ciasta nie może zabraknąć. Bezy były gotowe, ciasto upiekłam, masę ukręciłam, polewę ugotowałam i takie oto ciacho powstało:) Biszkopt czekoladowy: 6 jajek 12 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu 3 łyżeczki kakao Masa: 2 opakowania budyniu śmietankowego 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 kostka masła(...)utworzył się kożuch i odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Masło ucieram z cukrem, dodaję porcjami zimny budyń i wykładam na spód biszkoptowy. W masę delikatnie wciskam moje bezy i przykrywam pozostawionym biszkoptem. Składniki na polewę rozpuszczam na niewielkim ogniu, studzę i smaruję wierzch ciasta. Odstawiam na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. A jeśli nie to nasączam spód biszkoptu
Ciasteczkowy Potwórniepełne szklanki cukru kryształu; 250 ml mleka; 250 ml śmietany; 4 żółtka; 2 całe jaja; 2 budynie śmietankowe (2x40g); 1 łyżka mąki ziemniaczanej; kilka kropli olejku pomarańczowego; Do zmielonego sera dodać pozostałe składniki, razem je wymieszać do połączenia się. Masę serową wylać na ciasto. Piec w 180 st.C przez 40 minut. Masa orzechowa: 6 białek; 6 łyżek cukru kryształu
In my kitchenmanny przygotowuje się na dwa sposoby. Bywa że placki przekłada się gorącą masą o konsystencji budyniu. W tym akurat przepisie masę z kaszy manny studzi się, a następnie uciera się ją z miękkim masłem. Dzięki temu masa jest puszysta i lekka. Najczęściej na wierzchu ciasta znajduje się polewa czekoladowa, ale zachęcam, by zamiast niej zrobić o 1/4 więcej masy
Trzeci talerznapoju roślinnego lub wody -3 łyżeczki babki jajowatej (lub mielonego lnu) Budyń czekoladowy -500ml mleka kokosowego tłustego -300ml wody -150-180g ksylitolu -2 łyżki kakao -2 budynie bez cukru (po 40g) Praliny orzechowo-daktylowe -200g orzechów laskowych (ewentualnie ziemnych) -180g daktyli -2 łyżki oleju kokosowego -1-2 łyżki kakao Dodatkowo - masło/pasta z orzechów laskowych(...)minut (po dotknięciu tarta ma być upieczona ale ciasto jeszcze miękkie). Zostawić do wystudzenia. 8. Gdy tarta ostygnie i lekko stwardnieje, dno posmarować masłem z orzechów laskowych i włożyć tak tarte do zamrażarki na 2-3 godziny aż masło zastygnie i będzie można na nie wylać gorący budyń. PRALINY ORZECHOWO-DAKTYLOWE 9. Orzechy uprażyć na suchej patelni i ostudzić
Candy Pandas