ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:402/780)

ciasto drożdżowe z serem i śliwkami 103

zmielonego 4 jajka 100 g margaryny, roztopionej i wystudzonej 100 ml śmietany, zwykłej 250 g cukru 1 budyń waniliowy opcjonalnie: 1 łyżka ekstraktu cytrynowego wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy ze tylko do połączenia się. Wykładamy równomiernie na warstwę śliwek. Na wierzchu z pasów ciasta układamy kratkę, którą smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczmy w ok. 170-180 st. C, przez

Domowy Smak Jedzenia
CZEKOLADOWE CIASTO Z KREMOWĄ MASĄ, WIŚNIAMI I PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI 161

cukier waniliowy Margarynę utrzeć z  cukrem pudrem. Miksując wkładać po jednym żółtku oraz po łyżce oleju. Nie przerywając ucierania, dodawać przesianą mąkę z proszkiem na przemian z mlekiem. Ciasto połączyć z ubitymi na sztywno białkami. Przełożyć na blachę (20 x 20 cm). Piec ok.30 min w 180 st. C. Składniki na krem : 2 szkl. mleka 250 g margaryny(...)gotującego się mleka. Zagotować do uzyskania gęstego budyniu. Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodawać powoli budyń miksując do uzyskania gładkiego kremu. Dodatkowo : 1 szkl. drylowanych wiśni 1 szkl. płatków kukurydzianych lekko rozdrobnionych Na ciasto umieszczone w blaszce wyłożyć wiśnie, następnie krem i całość posypać płatkami kukurydzianymi. Gotowe ciasto włożyć do lodówki, aby masa zastygła. Ciasto

Banana Smiles
Ciasto Lodowiec 344

Dzisiaj prezentuję ciasto "Lodowiec", które  nie wymaga pieczenia - dosyć niepozornie wyglądające, jednak w smaku - mogę zapewnić, że ma to coś, co sprawia, że sięgamy po kolejny kawałek. Do najlżejszych kalorycznie nie należy, ale w końcu raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na takie małe co nieco. Smacznego! Składniki: 2 paczki herbatników (lub biszkoptów) 1,5 łyżki kakao(...)natomiast resztę mleka+budyń+żółtka dokładnie mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka. Studzimy powstały budyń. Margarynę ucieramy i dodajemy budyń, ucieramy masę. Potem dzielimy ją na 2 części, do jednej z nich dodajemy 1,5 łyżki kakao. Ciasto układamy warstwami, herbatniki nasączamy w mocnej, gorzkiej herbacie. Na dno wykładamy herbatniki, potem masa ciemna, herbatniki, masa biała i na wierzch

psgotujemy
Tarta z kremem z białej czekolady i grejpfrutem 196

jest tego efekt- przepyszna krucha tarta ze słodkim kremem z białej czekolady i kwaskowatym grapefruit curd. Musicie ją spróbować! ;)     Składniki: (na formę o średnicy 23 cm) Ciasto kruche: 100 g zimnego masła 180 g mąki pszennej 60 g cukru pudru szczypta soli 1 żółtko Krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 150 g śmietany(...)błonek grejpfruta (ok. jeden duży grejpfrut) 60 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka masła 1 płaska łyżka budyniu waniliowego (proszek) 3 łyżki wody Dodatkowo: masło i bułka tarta do formy 1 grejpfrut do dekoracji kilka kostek białej czekolady, startej Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść do uzyskania jednolitej kuli ciastaCiasto od razu rozwałkować na okrągły placek

Nastoletnie Wypiekanie
Tort urodzinowy na 3. urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool 157

temperaturze 170 stopni przez około 40-50 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Składniki kremu: 150 g masła 2 szklanki mleka 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 laski wanilii 4 łyżki cukru Przygotować budyń: z mleka odlać pół szklanki, wymieszać w nim mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Wanilię przekroić wzdłuż(...)Mieszając energicznie gotować przez chwilę, aż budyń zgęstnieje. Odstawić z ognia do lekkiego przestudzenia.  Budyń powinien być ciepły, ale nie gorący, wtedy dodać masło i mikserem całość zmiksować na gładki krem. Powinien być dość lejący, ale dający się bez większych problemów rozsmarować na cieście. Poncz do nasączenia ciasta: 1 szklanka wody dobra herbata (2 porcje) 2-3 łyżki wódki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bezglutenowe muffinki sernikobrownie 141

Sernikobrownie w wersji muffinkowej, bez białego cukru, mąki i  glutenu. Spód to popularne brownie z fasoli, a góra to oczywiście sernik z dodatkiem wanilii. Połączenie mocno czekoladowego ciasta i sernika jest naprawdę rewelacyjne. Takie muffinki można zabrać ze sobą na przekąskę, doskonale zaspokajają apetyt na coś słodkiego,a przy okazji są bardzo pożywne. Świetnie sprawdzą się też przy wszelkich(...)mniej więcej do połowy wysokości. Masa serowa: Twaróg przełożyć do miski, dodać jajko oraz ksylitol i miksować przez chwilę. Następnie wsypać budyń i wanilię i jeszcze przez chwilę miksować, do dokładnego połączenia się składników. Masę serową wyłożyć na ciasto czekoladowe. Piec 30-35 minut

Healthy food explorer
ciasto ucierane z wiśniami 131

miksujemy. Do masy dodajemy w dwóch turach przesianą mąkę z budyniem oraz proszkiem do pieczenia i miksujemy tylko do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka. 1/2 cz. ubitych białek dodajemy do masy i miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy pozostałą część białek i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy foremki (ok.22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia

Domowy Smak Jedzenia
Tarta jeżynowa 147

smaczna pianka okalająca owoce. Polecam wszystkim zwolennikom tart owocowych :-) SKŁADNIKI Na ciasto kruche: 270 g mąki tortowej 130 g masła 65 g cukru 3 żóltka 1 łyżka zimnej wody Na nadzienie: 500-600 g czarnej jeżyny (u mnie 600 g) 3 białka + szczypta soli 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 3 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany 12% 2 kopiaste łyżki cukru

Passions hobbies life
TORT BOŻO NARODZENIOWY 107

Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26 cm, której spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.  Piec około 50 - 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Esencja kawowa - w gorącej wodzie rozpuszczamy kawę i do smaku dodajemy barmańskiego syropu o smaku waniliowym. Odstawiamy do ostygnięcia.  Masa waniliowa - 2 opakowania budyniu waniliowych(...)dodać cukier i cukier waniliowy - ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać stopniowo wystudzony budyń. Na koniec dodać olejek spirytusowy waniliowy. Dobrze wymieszać.  Przełożenie: Biszkopt piernikowy najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzony biszkopt przekroić na 2 części. Dolny spód ciasta nasączyć według uznania esencją kawową i rozsmarować 1/2 masy waniliowej. Następnie położyć drugi blat ciasta, który również

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Słodka Frezja 244

śliwkowymi. Już jeden kęs ciasta sprawi ogromną radość dla naszego podniebienia. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka. ¾ szklanki cukru, 1 kopiata szklanka mąki, 1,5 łyżki kakao, 6 łyżek oleju, ½ łyżki proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Masa jabłkowa: 1 kg jabłek, ½ szklanki wody, 2 opakowania galaretki pomarańczowej, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego(...)Mieszam i gotuję ok. 2 minut. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaję zimny budyń oraz likier waniliowy. Ucieram. Masę wykładam na masę jabłkową. Wyrównuję. 4. Na masie budyniowej układam drugi z biszkoptów. Wierzch ciasta smaruję powidłami śliwkowymi i posypuję cukrowymi perełkami. Gotowe ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto z borówkami 133

zapraszam Was serdecznie do zajrzenia do wpisów z przepisami na sernik na zimo z borówkami , pyszne bezy czekoladowe lub ciasto leśny mech lub tort lawendowy . A borówki na śniadanie wspaniale nadadzą się jako dodatek do bananowych placuszków i zdrowego budyniu jaglanego . Składniki: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody

Ciastkozercy
Sernik bez sera 436

rozwałkować. Ciasto przełożyć do blaszki i podpiec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto z piekarnika i przestudzić. W tym czasie przygotować masę. Składniki na masę: 3 opakowania śmietany 18% ( op.400 g.) 2 budynie śmietankowe lub waniliowe łyżeczka proszku do pieczenia 4 białka szklanka drobnego cukru 3-4 połówki brzoskwiń z puszki drobno pokrojonych(...)jednej umieścić śmietany, budynie, proszek do pieczenia – całość wymieszać na gładką masę. W drugiej ubić białka. W trakcie ubijania stopniowo dodawać cukier. Do masy śmietanowej dodać ubite białka i delikatnie wymieszać do połączenia. Na tym etapie dodać owoce. Całość wymieszać. Masę wyłożyć na ostudzony i podpieczony spód. Z lodówki wyjąć drugą połowę kruchego ciasta i zetrzeć je na masę

Niebieski kubek z kawa
Sernik z jagodami 167

być w temperaturze pokojowej Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wyklejamy ciastem spód tortownicy. Składniki na masę serową: 900 g twarogu tłustego lub półtłustego dwukrotnie zmielonego 5 jajek 1 i  1/2  budyniu waniliowego 1,5 szklanki  jagód 1  szklanka drobnego cukru Jagody blendujemy a następnie przecieramy przez sito, pozbywając

W kuchennej krainie
Drożdżówki z serem 149

waniliowego Nadzienie serowe 600 g białego sera 3 łyżki cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki budyniu śmietankowego lub waniliowego Sposób Drożdże rozpuścić w letnim mleku, wszystkie składniki dokładnie wymieszać, wyrabiać przez 15 minut na jednolite ciasto. Posypać mąką, zostawić na godzinę w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Składniki na nadzienie połączyć mikserem na jednolitą masę. Z ciasta

Kuchenne aromaty
Sernik Korsarz 153

szklanki pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 kostki margaryny 1 łyżka kakao Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części. Składniki na sernik : 1000 g sera białego dwukrotnie zmielonego 450 g cukru pudru 2 budynie śmietankowe bez cukru 8 jaj  130 g margaryny garść namoczonych w rumie * 50 ml (nie odsączamy) Margarynę miksujemy z cukrem(...)proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia.  Ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy z masą serową i rodzynkami w rumie.   Dodatkowo: słoik ( 200 g ) dżemu morelowego WYKONANIE: ½ ciasta kruchego   dżem morelowy   masa serowa   ½ ciasta kruchego   Pieczemy 65 minut w temp. 180 stopni. Zostawiamy w piekarniku do ostudzenia . Można polać polewą czekoladową J Smacznego

Domowe ciasta