ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:395/780)

Sernik z kajmakiem na idealne zakończenie roku 123

godziny przed przygotowaniem ciasta. Sernik z kajmakiem Składniki na spód: 200 g herbatników typ ciasteczek zbożowych 80 g miękkiego masła Składniki na warstwę serową: 1 kg zmielonego twarogu lub sera z wiaderka 410 g gotowego kajmaku 1/3 szklanki cukru (70 g) 2 łyżki cukru waniliowego (20 g) 4 jajka 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki budyniu waniliowego lub śmietankowego(...)dłoni wylepiamy dno blaszki, całość wyrównujemy łyżką. Wkładamy ciasto do piekarnika i podpiekamy przez 10 minut. Przygotowujemy warstwę serową: na średnich obrotach miksera (u mnie pozycja 4) ucieramy ser z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy kajmak, ucieramy, nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku, na koniec wlewamy śmietankę oraz wsypujemy budyń, miksujemy po raz ostatni (wszystkie etapy ucierania przeprowadzamy

KulinarneImpresje.pl
Sernik z kajmakiem na idealne zakończenie roku 124

godziny przed przygotowaniem ciasta. Sernik z kajmakiem Składniki na spód: 200 g herbatników typ ciasteczek zbożowych 80 g miękkiego masła Składniki na warstwę serową: 1 kg zmielonego twarogu lub sera z wiaderka 410 g gotowego kajmaku 1/3 szklanki cukru (70 g) 2 łyżki cukru waniliowego (20 g) 4 jajka 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki budyniu waniliowego lub śmietankowego(...)dłoni wylepiamy dno blaszki, całość wyrównujemy łyżką. Wkładamy ciasto do piekarnika i podpiekamy przez 10 minut. Przygotowujemy warstwę serową: na średnich obrotach miksera (u mnie pozycja 4) ucieramy ser z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy kajmak, ucieramy, nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku, na koniec wlewamy śmietankę oraz wsypujemy budyń, miksujemy po raz ostatni (wszystkie etapy ucierania przeprowadzamy

KulinarneImpresje.pl
Sernik rosa. 125

Witajcie w marcu! Trochę czasu mnie nie było, ale już jestem - zdrowa i gotowa do pracy ;-) Dziś zapraszam Was na sernik z rosą. Ciasto bardzo popularne i przepisów na nie jest mnóstwo. To moja wersja - ciężko podać źródło gdyż posiłkowałam się kilkoma przepisami. Święta za pasem więc może akurat się komuś przyda ;-) Składniki na spód; 30 dag mąki pszennej(...)serowa; 1 kg sera twarogowego, zmielonego ( ja użyłam z wiaderka) 1,5 szkl. mleka 1 budyń waniliowy 1/2 szkl. oleju 3/4 szkl. cukru 4 żółtka 2 jajka Beza; 6 białek ok. szklanka cukru (słodkość sami ustalamy wedle swoich gustów) Przygotowanie; Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wylepiamy dno formy o wymiarach 25/35 cm. Foremkę wkładamy do lodówki i chłodzimy około

Radość kipiąca uśmiechem.
Orkiszowe ciasto razowe z truskawkami (bez cukru) 254

składnika). Przed pieczeniem podzieliłam ciasto na dwie części i do jednej dodałam łyżkę karobu, co sprawiło, że jest łaciate ;) Orkiszowe ciasto razowe z truskawkami (bez cukru) 2/3 szklanki ksylitolu 3 jajka 250 g mąki orkiszowej razowej 1 łyżka budyniu z wanilią (proszku) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka karobu 80 ml oliwy/oleju rzepakowego 100 ml jogurtu wiórki kokosowe(...)ubić z cukrem na puszystą, jasną masę (kilka minut do zwiększenia objętości), powoli dodawać oliwę lub olej. Na wolnych obrotach miksera dodawać na przemian mąkę i jogurt, ciągle miksując. Ciasto podzielić na dwie części - jedną wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, a do drugiej dosypać łyżkę karobu i dokładnie wymieszać. Przełożyć drugą część na jasne ciasto (najlepiej tworząc plamki

FitKot
Tradycyjny sernik z brzoskwiniami 208

margaryna) 5 żółtek Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 3 razy przemielonego 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 125 g masła 3 jajka 1 szklanka drobnego cukru Ponadto: 2 puszki brzoskwiń 5 białek 3/4 szklanki cukru Składniki na ciasto siekamy nożem po czym szybko zagniatamy. Jeżeli nie będą chciały się połączyć można dodać odrobinę zimnej wody. Ciasto dzielimy

sierotka maRysia w kuchni
Jesienna tarta 90

ciasto na wielkość o 3 cm większą niż średnica naszej foremki do tarty (moja foremka 26 cm). Układamy ciasto w foremce, dociskamy boki i nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 20 minut. Krem: Przygotowuje zwykły budyń śmietankowy, zgodnie z przepisem z jedną uwagą. Zmniejszmy ilość mleka o ok. 100 ml. Można osłodzić do smaku(...)łyżki. Po ugotowaniu i wystygnięciu, miksujemy budyń dodając pomału 2 łyżki masła.   Konfitura: Ten patent podpatrzyłam w Cukierni Lidla. Pół słoika ulubionego dżemu podgrzewamy w garnku. Nic nie dodajemy tylko czekamy aż odparuje woda. W tej sposób uzyskamy bardzo ciekawą w konsystencji konfiturę. FINAŁ Na ciasto wylewamy gorącą konfiturę i chłodzimy. Następnie wykładamy krem. Na górze układamy ulubione owoce

Mój Smak na Życie
Sernik pod pierzynką w kratkę 144

ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego sok z 1/2 cytryny Żółtka  ucieramy z pudrem. Dodajemy ser, mąkę, budyń i sok z cytryny. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z resztą składników. Dodatkowo: cukier puder do posypania WYKONANIE:   1 CZĘŚĆ CIASTA KRUCHEGO MASA SEROWA   KRATKA Z CIASTA KRUCHEGO   PIECZEMY:   65 (piekarnik z termoobiegiem

Domowe ciasta
Torcik wiśniowo-czekoladowy 190

surowe. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem, jeśli suchy patyczek to ciasto jest upieczone. Ciasto wystudzić i rozkroić na 2 części. krem: Jajka roztrzepać z mlekiem, mąką, cukrem i sokiem z cytryny. Gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając by nie przypalić. Gotować do czasu uzyskania postaci gęstego, jednolitego budyniu, wystudzić. Kakao wymieszać z niewielką ilością gorącej wody (ma być gęsta papka), wystudzić(...)Czekolady roztopić w miseczce na garnku z gorącą wodą, wystudzić. Masło miksować dodając stopniowo po łyżce wystudzonego budyniu jajecznego, roztopionej czekolady i kakao. Miksować do uzyskania jednolitej masy kremowej, nie za długo bo można przebić i zacznie się rozwarstwiać. Jedną część ciasta nasączyć połową niezbyt słodkiego soku wiśniowego wymieszanego z alkoholem (gdy sok jest za słodki rozcieńczyć go przegotowaną zimną

Kuchcik gotuje
kawuś- sernik na zimno z kawowym budyniem 308

Ciasto dla miłośników kawy ale nie tylko. Ja kawy nie lubię, ale w cieście czasem mi smakuje. W tym smakowała mi bardzo, zwłaszcza, że całość miała coś z sernika na zimno. Budyń kawowy i masa z serków z czekoladą fajnie razem pasują. Można użyć serków homogenizowanych z kawałkami czekolady, one mają charakterystyczny smak i na pewno w tym zestawieniu też(...)sztywno, następnie dodawać cukier a później żółtka. Na końcu wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać i przełożyć do blaszki. Piec 30 minut w 175*C.   Budynie, cukier i kawę rozmieszać w szklance mleka i wlać na gotujące się pozostałe mleko. Ugotować na gęsto, zmniejszyć ogień, dodać masło i powoli gotując mieszać aż całkowicie się połączą. Gorącą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort biszkoptowy z kremem budyniowym, ananasem i drugi rok bloga. 158

Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 25 - 30 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. Upieczony studzimy i przekrawamy na dwa krążki. 2. Biszkopt ciemny: W ten sam sposób pieczemy ciemny biszkopt i studzimy. Biszkopt ciemny pieczemy tak około 15 - 20 minut. 3. Krem: Budynie(...)masę, dodajemy cukier puder i chwilę ucieramy. Następnie stopniowo dodajemy zimny budyń i ucieramy, aż krem będzie puszysty. Ananasy dokładnie odsączamy z zalewy, jeśli są w krążkach to kroimy w kostkę. 5 łyżek kremu odkładamy do posmarowania boków. Do pozostałego dodajemy ananasy i mieszamy. 4. Przekładanie: Krążki ciasta przekładamy kremem. Boki i wierzch smarujemy odłożonym. 5. Pianka: Czekoladę rozpuszczamy

Izabelawkuchni
Sernik z brzoskwinią 177

pieczenia cukier waniliowy Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche Na godzinę wkładamy do lodówki. Dzielimy na 2 części. Jedną wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem. Dodatkowo: puszka brzoskwiń w syropie cukrowym Składniki na sernik: 1 ½ kg dwu-trzykrotnie zmielonego sera białego 500 g cukru pudru 2 budynie śmietankowe bez cukru 12 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)margaryny Margarynę ucieramy dokładnie z cukrem pudrem, dodajemy żółtka i po łyżce zmielonego sera, łyżce budyniu wymieszanego z proszkiem do pieczenia, aż do wyczerpania składników.        Białka miksujemy na sztywno i delikatnie łączymy z masą serową.    WYKONANIE: ciasto kruche .de   ½ masy serowej       brzoskwinie ½ masy serowej     ½ ciasta kruchego

Domowe ciasta
SERNIK W PASKI , Z KAJMAKIEM 298

serowych:- 1000g sera ( użyłam z wiaderka-gęsty)- 65g masła- 5 jajek- 100ml mleka- 100-120g ksylitolu- 260g kajmaku- 1 budyń waniliowy bez cukru+ dodatkowo:3-4 łyżeczki pudru trzcinowegokilka kropli olejkukilka łyżeczek kremówki2 krówkiWszystkie składniki na ciasto wrzucić do miski i dokładnie wyrobić ręcznie lub malakserem. Wykleić ciastem spód tortownicy( wyłożonej papierem, boki posmarowane).Miękkie masło utrzeć z ksylitolem

Smaczne Zdrowe
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie 143

cukru 20 g cukru waniliowego 100 ml mleka 1 torebka budyniu czekoladowego (45 g) Dekoracja: 300 ml śmietany 30% (schłodzonej) 20 g cukru waniliowego 1-2 łyżki gorzkiego kakao Wykonanie: Spód: Wszystkie składniki przeznaczone na spód przekładamy do miski i miksujemy tak długo, aż otrzymamy gładkie, lekko klejące się ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy do lodówki(...)reszty ciasta formujemy dookoła brzeg wysoki na ok. 4-5 cm. Dokładnie dociskamy ciasto do podpieczonego spodu, aby serowa masa nie wypłynęła. Masa serowa: Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę. W drugim naczyniu miksujemy twaróg wraz z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem oraz budyniem na gładką, jednolitą masę. Na koniec do masy serowej dodajemy ubitą pianę

MyCookBook.pl
BUDYNIOWE RACUCHY JABŁKOWO-ANANASOWE 140

jajka 2 łyżki cukru pudru 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 małe jabłka 2-3 krążki ananasa olej do smażenia Wykonanie: Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je. Następnie dodajemy maślankę, proszek do pieczenia, cukier puder, proszek budyniowy oraz mąkę i miksujemy, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Odstawiamy na około 15-20 min. Jabłka obieramy

Kuchnia MagdaLeny
TARTA BUDYNIOWO CYTRYNOWA + FILMIK 151

Tarta cytrynowo - budyniowa to pyszne ciasto, delikatne, smaczne z pysznym nadzieniem. Ożeźwiające idealne na ciepłe dni. Tartę przygotowałam w Trermomasterze II firmy Kalorik.  SKŁADNIKI :  100 g masła 1 jajko  200 g mąki pszennej 2 łyżki cukru  1 łyżka soku z cytryny szczypta proszku do pieczenia(...)MASA :  6 jajek 250 ml śmietany 30 %  1 budyń waniliowy  3 łyżki cukru  1 łyżka mąki ziemniaczanej sok z 3 cytryn skórka otarta z 1 cytryny PRZYGOTOWANIE : Składniki ciasta miksujemy w robocie aż powstanie kruche ciasto. 25 s/o 6. Ciasto wyjmujemy i rozkładamy na natłuszczonej formie do tarty o średnicy 28 cm.  Do dzbana robota

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik gotowany z polewą czekoladową 107

budyniu śmietankowego Krok po Kroku 1 Margarynę rozpuszczamy razem z cukrem. 2 Do garnka dodajemy ser, 2 jajka oraz budyń i energicznie mieszając doprowadzamy całość do wrzenia i gotujemy na małym ogniu przez 3 minuty. 3 Upieczone wcześniej placki ciasta przekładamy gorącą masą. 4 Ciasto pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia (najlepiej zostawić na całą noc). Składniki na polewę 1/2 szklanki mleka

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
JOGURTOWIEC, ŚMIETANOWIEC CZYLI SERNIK BEZ SERA Z MORELAMI 171

kwaśnej śmietany lub część śmietany, część jogurtu - 1 szklanka* ksylitolu (lub cukru) - 5 białek w temp.pokojowej - szczypta soli - 2 budynie śmietankowe bez cukru (lub mąka ziemniaczana) * szklanka 250ml Dodatkowo: - 400-500g moreli - mielony ksylitol lub puder do oprószenia ciasta W misie miksera ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce ksylitol lub cukier

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania