wylewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez ok. 20-25 minut do suchego patyczka.Krem Budyniowy:Odlewamy ok. 3/4 szklanki mleka i rozprowadzamy w nim proszek budyniowy, mąkę oraz żółtka (najlepiej trzepaczką, aby dokładnie "rozbełtać" jajka i pozbyć się ewentualnych grudek). Resztę mleka zagotowujemy z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony budyń i energicznie mieszamy(...)przykrywają folią aluminiową (aby, nie utworzył się "kożuch").Ostudzony budyń chwilę miksujemy, aby pozbyć się ewentualnych grudek.Masło miksujemy na puch, a następnie stopniowo, najlepiej po jednej łyżce dodajemy budyń ciągle miksując. Gotowy krem wkładamy na chwilkę do lodówki.Na dno formy wykładamy dolną część biszkoptu, smarujemy połową kremu budyniowego, wykładamy warstwę orzechową, smarujemy pozostałą częścią masy i całość przykrywamy
Słodka StronaBlaszkę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Na spód blaszki zetrzeć na tarce większa część ciasta. Lekko docisnąć ręką. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15 min. Zostawić do wystudzenia. Składniki na piankę: 5 białek 3/4 szkl. cukru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1/3 szkl. oleju Dodatkowo dowolne owoce. Białka ubić.Następnie partiami wsypywać cukier, proszek budyniowy
Agusiowe smakołykiSkładniki: ciasto kruche 1 rolka/nie mrożona, jabłko kwaśne 1 kg, cynamon 3/4 łyżeczki, cukier puder 3 łyżki, mus z dyni 200 ml, konfitura z pigwy 2 łyżki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, cukier puder - ile potrzeba jabłka zetrzeć ze skórką na tarce grubsze oczka, dodać mus z dyni, cukier puder, budyń, cynamon, wymieszać dodać konfiturę z pigwy
W Mojej Kuchni Lubięłyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki zimnej wody Ser: 1 kg sera w wiaderku 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 całe jajka 4 żółtka 1 szklanka cukru rodzynki Piana: 6 białek 1 szklanka cukru Wykonanie: Ciasto. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pokrojone drobno masło i pozostałe składniki. Wszystko zagnieść na jednolite ciasto. Blaszkę 32x20
O kuchni z uczuciemuszkodziłam przy wyjmowaniu. Trzecia wersja wielkanocnego deseru dziś jest w zdrowszej odsłonie. Do przygotowania kremu użyłam budyniu jaglanego, który swego czasu Wam pokazywałam i który robię z przepisu Dominiki Wójciak. Całość fajnie się równoważy :) Składniki na okrągłą formę do tart Ciasto: 200g mąki Skórka otarta z jednej pomarańczy 100g zimnego masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany 50g cukru pudru
Kuchnia w czekoladzieCałość mieszamy i podgrzewamy, aż powstanie budyń. Następnie zestawiamy z ognia dodajemy masło i dokładnie mieszamy, do połączenia się z budyniem. dodatkowo: 150 g orzechów włoskich, posiekanych ok. 100 -150 g kajmaku (ugotowane skondensowane mleko w puszce) wykonanie ciasta: W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia umieszczamy jedno ciasto, wykładamy równomiernie ciepły krem i przykrywamy go drugim ciastem. Wierzch ciasta smarujemy
Domowy Smak JedzeniaCiasto pomarańczowe Składniki : Biszkopt kawowy jajka- 7 szt cukier -1 szklanka mąka -1 szklanka proszek do pieczenia -1 łyżeczka kakao -2 łyżki Masa budyniowa : sok Kubuś - 900 ml budyń waniliowy - 3 opak bez cukru Pianka śmietankowa : śmietana kremówka 36 % - 1,5 szkl galaretka agrestowa - 1 opak woda gotowana - 1 szkl Dodatkowo : wiórki pomarańczowe do posypania ciasta Przygotowanie
Kuchnia DanusiNasze czereśnie co prawda jeszcze nie są dojrzałe, ale w sklepach jest już w czym wybierać;) Ja co prawda zużyłam resztę czereśni jakie znalazłam w
Z miłości do słodkościserniki (może być z wiaderka, już zmielony) 200 g cukru 1,5 szkl mleka 1,5 op. budyniu waniliowego w proszku (60 g) 2 jajka 3 żółtka ½ szkl oleju Kokosowa pierzynka: 6 białek w temperaturze pokojowej (tych pozostałych z ciasta kruchego i masy serowej) szczypta soli 200 g cukru 120 g wiórek kokosowych Dodatkowo: puszka ananasów
Nastoletnie Wypiekaniepieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu 4 jaja (białka ubić) 2 szkl. cukru 1 łyżka maki ziemniaczanej (lub 1 budyń śmietankowy)1 kostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta ze sparzonej cytryny lub aromat cytrynowy Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta zagnieść. Włożyć do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. Twaróg zmielić 3x (jeśli mamy nie mielony).Margarynę (wyjętą
Walijskie Pichcenieszklanki wiśni (rozmrożone lub z kompotu) 500 gram tłustego twarogu, trzykrotnie zmielonego skórka otarta i sok z 1 pomarańczy 1/2 laski wanilii 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki budyniu waniliowego Delecta (proszek) 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru Polewa czekoladowa: 100 gram czekolady deserowej 3 łyżki mleka kokosowego 30 gram masła Wiśniowo- różana frużelina (sos wiśniowy(...)pieczenia. Krok 2: Masa serowa Zmielony twaróg miksuję z jajkami, cukrem pudrem, budyniem, ekstraktem z wanilii, ziarenkami wanilii, skórką z pomarańczy i sokiem z pomarańczy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodaję odsączone z nadmiaru płynów wiśnie i bardzo delikatnie mieszam. Masę serową wylewam na ciasto kruche i całość umieszczam w piekarniku nagrzanym do 170 stopni i piekę przez
Mango Papajapojawić. W sumie taka wersja szarlotki (czy też jabłecznika - jak kto woli) najczęściej gościła w moim rodzinnym domu. Zamiast kisielu możecie dodać budyń lub jeśli i tego nie macie - po prostu mąkę ziemniaczaną :) Tortownica 26 cm Składniki: Ciasto: 300 g mąki 200 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 5 jabłek
My simple kitchenoleju roślinnego 2 opakowania budyniu śmietankowego Do miski wkładamy twaróg i żółtka, wsypujemy cukier puder i dwa opakowania budyniu w proszku, wlewamy olej i trzy szklanki mleka. Wszystkie składniki dokładnie razem miksujemy i przelewamy na uprzednio rozłożone na blasze, surowe ciasto. Całość wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza piekarnika i pieczemy ok. 50 minut. Do przygotowania bezy użyjemy
Kuchnia Pani Wiosnydzieci lubią masę budyniową więc zrobiłam taką. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto kruche tradycyjne : około 3,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 3 żółtka 1 cukier waniliowy 250 g margaryny Kasi 200 ml kwaśnej śmietany Masa budyniowa : 600 ml mleka 3 budynie waniliowe z cukrem Winiary 2 łyżki masła 1 żółtko 50 ml likieru kawowego(...)miski przesiać mąkę dodać cukier , cukier waniliowy,śmietanę, żółtka i startą na tarce margarynę.Wyrobić ciasto mikserem na grudkowatą masę, przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść.Ciasto zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować dość cienko i wycinać paski o szerokości 1,5 cm.Owijać w koło foremki do rurek. Jajko roztrzepać ze śmietanką , smarować
Sama słodycz i szczypta chiligotowe biszkopty - będzie świetnie smakować a zaoszczędzi nam to sporo czasu Ciasto z owocami i galaretką Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia można dodać pół szklanki maku Masa: brzoskwinie w puszce (lub ananas, gruszki itp) łyżka cukru 2 jajka budyń waniliowy łyżka mąki łyżka maki ziemniaczanej galaretka cytrynowa (można dodać inną(...)dużej blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach aż ciasto się zarumieni (ok 45 minuty) Brzoskwinie odcedzamy z syropu i kroimy w kostkę. Syrop uzupełniamy wodą tyle aby było go pół litra. Odlewamy pół szklanki w której mieszamy obie mąki, jajka, budyń i cukier (jeśli masa będzie bardzo gęsta dolewamy odrobinę syropu). Resztę syropu zagotowujemy i dodajemy
sierotka maRysia w kuchnimasła 100 ml śmietany kremówki3/4 szkl. cukru 2 jajkaopakowanie budyniu śmietankowegokrem z papai1 papja 2 opakowania ricotty200 ml kremówki1/2 szkl. cukru pudrusok z połowy limonki PRZYGOTOWANIEHerbatniki wkładam do miksera i rozdrabniam na mąkę. Kiedy są rozdrobnione dodaję roztopione masło i miksuje do połączenia się składników. Tak przygotowane "ciasto" przekładam do tortownicy (składniki są sypkie) i dokładnie dociskam(...)całkowitego połączenia składników, aż masa będzie całkiem gładka. Dodaję ser i ponownie miksuję aż składniki połączą się powoli dolewając śmietanę. Na końcu dodaję ubite na sztywno białka i budyń - mieszam delikatnie do uzyskania gładkiej masy. Tak przygotowana masę wylewam na podpieczony spód. Piekę około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Magiczna kuchnia Darii