ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:392/780)

Mini serniczki cytrynowo czekoladowe 183

gorące wlewamy do zmielonych herbatników. Łączymy składniki widelcem. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek i delikatnie dociskając, wyrównujemy powierzchnię. Do pojemnika (dzbanka, plastikowej miarki) przekładamy serek mascarpone, śmietanę creme fraiche i wciskamy sok z cytryny  – miksujemy blenderem z końcówką „żyrafą”. Cały czas miksując dodajemy porcjami cukier, a potem budyń. Przy pomocy plastikowej łopatki oczyszczamy ścianki pojemnika, aby dokładnie wyrobić masę. Następnie

mojewypiekiinietylko
Puszysty sernik 449

minut.Następnie wyłożyć na blaszkę o wymiarach 24 cm x 36 cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwać widelcem.Masa serowa:1 kg twarogu trzykrotnie mielonego (użyłam President)0,5 szklanki mleka1 cukier waniliowy 5 jajek60 g budyniu śmietankowego1 szklanka cukruŻółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru na puch. Następnie dodajemy do twarogu i dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. Kolejno do sera(...)dodajemy przesiane budynie oraz mleko i ponownie mieszamy ręcznie.Wszystkie białka (razem osiem) ubić i dodać stopniowo pozostałą część cukru oraz cukier waniliowy. Ubijać do całkowitego rozpuszczenia cukru. Ubitą pianę dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Wszytko wylewamy na ciasto. Wkładamy do  piekarnika nagrzanego na 180°C i pieczemy 60 minut. Jeśli sernik z wierzchu za bardzo

Delicious Titbits
NAJLEPSZE Ciasto WIŚNIOWE z Kremem Jogurtowym 626

Ciasto WIŚNIOWE z Kremem Jogurtowym Składniki: Biszkopt: 5 jajek – osobno żółtka i białka 40g kakao bez cukru 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 180g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120ml oleju Do nasączenia: 100ml wody (można zastąpić wiśniówką) 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Masa wiśniowa: 1kg wiśni – umyć i wypestkować, można użyć mrożonych 1 budyń(...)międzyczasie budyń wsypać do miseczki, dodać około 130ml wody i wymieszać. Tak rozmieszany budyń wlać do gotujących się wiśni i znów owoce zagotować. Zdjąć z ognia dodać obie galaretki i mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Masa wiśniowa ma delikatnie tężeć. Składanie ciasta: 6. Ostygnięty biszkopt wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia i papier włożyć

Mała Cukierenka
Kremówka... a może... Napoleonka? 279

łyżki (pełne) mąki pszennej tortowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 7 żółtek 120 g miękkiego masła Krem śmietankowy : 500 ml śmietanki kremówki (36 %) 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Opakowanie ciasta francuskiego wyjęłam z lodówki, żeby stało się plastyczne. Zrobiłam krem budyniowy. 500 ml mleka wlałam do rondla z grubym dnem. Wsypałam cukier, cukier waniliowy i wstawiłam do gotowania na średnim ogniu(...)utworzy się kożuch. Odstawiłam do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu wymieszałam go ze zmiksowanym na puch masłem, dodając małymi porcjami budyń, żeby powstały krem zrobił się delikatny. Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Teraz czas na upieczenie blatów z ciasta francuskiego. Ciasto rozwinęłam na blacie razem z papierem. Delikatnie rozwałkowałam. Przycięłam ciasto tak, aby powstały dwa prostokąty o wymiarach foremki 24x28

Kuchnia u Krysi
Seromakowiec z jabłkami 382

swoich notesach lub zakładkach, by Wam nigdzie nie "uciekł" gdy będzie potrzebny :) Udostępniajcie i polecajcie znajomym, a Rodzinę zaskoczcie sami :) Ceramiką i ciastem jednocześnie 😍 Składniki na blaszkę 28x19cm Kruche ciasto: Ok 300g mąki pszennej 120g masła 2 żółtka surowe 3 łyżki cukru pudru Szczypta soli Kule makowe: 200g białego maku (można użyć zwykłego) 50g cukru pudru 50g płatków migdałów 100g(...)sera białego 3 jajka    100g masła  ½ szklanki cukru kryształu   1 cukier waniliowy  1 budyń waniliowy    Dodatkowo: 3 jabłka 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 tabliczka czekolady mlecznej 30g masła Sposób przygotowania Kruche ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy schłodzone masło, żółtka sól oraz cukier puder. Siekamy i szybko wyrabiamy. Owijamy folią i przekładamy do lodówki

Kuchnia w czekoladzie
Jagodzianki z kruszonką 194

greckiego 200 ml mleka 2 jaja Nadzienie: 550 g jagód 3 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego Kruszonka: 100 g mąki pszennej 50 g cukru 50 g masła Przygotowanie: Do misy wsypujemy mąkę, cukier, suche drożdże, dodajemy jajka, jogurt i ciepłe mleko. Wyrabiamy ciasto mikserem, aż będzie elastyczne. Misę z ciastem przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na około 1 godzinę

Smakowity Blog Kulinarny
Drożdżówki z serem (rogaliki z powidłami) 195

jajko + 1 jajo do posmarowania drożdżówek – 50g roztopionego masła – 4 łyżki cukru trzcinowego (jeśli lubicie bardziej słodkie ciasto, to dodać więcej cukru) – szczypta soli Nadzienie wg uznania ( u mnie w pierożkach – twaróg delikatny, wymieszany z jajkiem, budyniem w proszku i odrobiną cukru, rogaliki zrobiłam z domowymi powidłami śliwkowymi). Z drożdży zrobić rozczyn. Drożdże pokruszyć do miseczki(...)dokładnie, przykryć czystą ściereczką i odstawić na 5-10 minut. Mąkę przesiać do dużej miski, dodać jajko, pozostałe ciepłe mleko, cukier i rozczyn, wyrobić. Dodać roztopione masło i wyrobić ciasto, odpowiednio długo żeby było miękkie i elastyczne. Gotowe ciasto włożyć do miski, przykryć czystą ściereczką i odstawić do podwojenia objętości w ciepłe miejsce na około godzinę. Po tym czasie ciasto

Smaki Armine
CIASTO TYGRYSEK 285

dawna krąży w sieci. Zrobiłam go w uproszczonej wersji bez roladek w środku i z moją ulubioną delikatną masą z  CIASTA DELICJA . Jeśli nie przepadacie za słodkimi ciastami to będzie idealne, lekkie, delikatnie i rozpływające w ustach. Polecam, bo nie jest pracochłonne a cieszy zarówno oko jak  i podniebienie :) BISZKOPT :  4 jajka szklanka cukru(...)wody, pomarańczowe galaretki w 4 szklankach wody, odstawiamy do przestudzenia ROBIMY KREM : Masło ucieramy na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Gdy masa jest porządnie utarta wlewamy cienkim strumieniem zimne cytrynowe galaretki i dobrze ucieramy. Masę wylewamy na ciasto i wyrównujemy, trzeba się śpieszyć, krem szybko tężeje.  Plastry rolady ciasno układamy na masę, wylewamy pomarańczowe galaretki i placuszek wstawiamy

Pani na deser
Tarta cytrynowa pod bezową pierzynką 126

tarta jest rewelacyjna, połączenie lekko kwaśnego kremu ze słodziutką bezą jest nieziemskie :) Ciasto: 200 g mąki tortowej 2 żółtka 100 g masła 30 g cukru pudru 2 łyżki zimnej wody szczypta soli Budyń cytrynowy: 250 ml wody sok wyciśnięty z 4 cytryn 160 g cukru 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 50 g masła 3 żółtka Beza: 4 białka

kulinarnyswiatdomi
Torcik orzechowy z pastą pomarańczową 243

jeden blat: 170 g orzechów włoskich 4 łyżki cukru 100 g margaryny Masa budyniowa: Budyń śmietankowy 40 g 2 łyżki cukru 400 ml mleka Dodatkowo: 5 łyżek pasty pomarańczowej z cynamonem (przepis  tutaj ) 510 g kajmaku Z składników na biszkopty zagniatamy gładkie jednolite ciasto. Masę dzielimy na trzy części. Każdą z części wykładamy w tortownicy. W garnku rozgrzewamy(...)placków. Biszkopty pieczemy kolejno w piekarniku nagrzanym do 180*C przez około 20 minut. Proszek budyniowy mieszamy z 100 ml mleka, resztę gotujemy z cukrem. Gdy mleko wrze wlewamy budyń i energicznie mieszamy. Przykrywamy ściereczką i studzimy. W tortownicy układamy jeden biszkopt, następnie budyń, pastę pomarańczową z cynamonem, drugi biszkopt, masę kajmakową i ostatni biszkopt z orzechami. Ważne! Masa kajmakowa

VioletoweKucharzenie
Ciasto Kopciuszek 436

Wlać ciasto, wyrównać i piec w 180 stopniach C około 40 minut. Biszkopt po wystudzeniu wyjąć z blaszki. Masa śmietanowa: Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem na sztywno. Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i tężejącą połączyć z ubitą śmietaną. Masa budyniowa: Z podanej ilości mleka odlać pół szklanki, a pozostałą część zagotować wraz z cukrem. Budyń rozrobić(...)się mleko,stale mieszając. Gdy zgęstnieje ostudzić. Masło utrzeć i dodawać stopniowo budyń stale ucierając. Polewa: W wodzie rozpuścić żelatynę. W rondelku rozpuścić margarynę,dodać cukier,kakao. Ściągnąć z palnika i połączyć z żelatyną. Przestudzić polewę i do lekko ciepłej wlać śmietanę. Roztrzepać i wlać na ciasto. Składanie ciasta Uwaga: Biszkopty wyrosły mi bardzo wysokie i przecięłam je na dwie

O kuchni z uczuciem
3 BIT BEZ PIECZENIA 209

Jedno z najbardziej znanych ciast bez pieczenia. Zrobiłam go niedawno i muszę stwierdzić, że jest naprawdę pyszne i wcale nie takie słodkie jak mi się wydawało. U mnie wersji z budyniem tak jak do kremówki, a następnym razem zmiksuję budyń z masłem i ze spostrzeżeniami, które lepsze na pewno się podzielę z Wami. Zapraszam do zrobienia tego pysznego przekładańca :) SKŁADNIKI(...)Następnie ciastka smarujemy i wykładamy kolejną warstwę ciastek. Odstawiamy w chłodne miejsce, żeby budyń wystygł. UBIJAMY ŚMIETANĘ : Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, gdy napęcznieje rozpuszczamy w mikrofalówce. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek. Miksujemy przez chwilę. Następnie dolewamy żelatynę. Śmietanę rozprowadzamy na cieście i obsypujemy kakao lub startą czekoladę. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Pani na deser
Czekoladowe ciasto ze śliwkami na maślance - bez miksera, w 15 minut 583

Kolejne szybkie ciasto czekoladowe z wykorzystaniem sezonowych owoców, czyli śliwek.  Składniki suche: 2 i 1/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy  4 czubate łyżeczki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 tabliczka czekolady (zetrzeć na tartce) Składniki mokre: 1 szklanka maślanki 100g rozpuszczonego masła  3 jajka L Dodatkowo: 600g śliwek(...)Składniki suche i składniki mokre mieszamy w osobnych miskach. Śliwki przekrawamy na pół, usuwamy pestki.  2. Składniki mokre przelewamy do suchych, mieszamy tylko do połączenia składników. Ciasto przekładamy na blaszkę (30x25cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch układamy śliwki skórką do dołu.  3. Pieczemy w 180 stopniach przez około 1 godzinę

Szefowa kuchni
Ciasto biszkoptowe Eli na Tłusty Czwartek i Walentynki 311

jednym żółtku, ubijać Teraz dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia Piec w temp. 180 *C , do momentu aż ciasto będzie odstawać od foremki ( sprawdzić ewentualnie patyczkiem) Składniki na krem ananasowy : puszka ananasów ( a jeszcze lepiej dwie) budyń waniliowy 3 łyżki cukru 5 żółtek kostka masła roślinnego Przygotowanie kremu : Jednej szklankę soku ( zostawić trochę do rozmieszania budyniu) zagotować, dodać(...)łyżki cukru, wlać rozmieszany w soku budyń- zagotować, wystudzić i dodać żółtka, dokładnie je wmiksować Następnie dodać masło i dalej miksować Ananasy pokroić w drobną kostkę, wycisnąć z nich nadmiar soku, dodać je do masy  Składniki na placek z białek i wiórek kokosowych : 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 20 dag wiórek kokosowych Przygotowanie : Białka ubić

Proste Potrawy
Najsmaczniejsze szarlotki i ciasta z jabłkami 318

poprzedniego przepisu dodatkowym jej atutem jest delikatna i rozpływająca się w ustach budyniowa pianka. Jeśli lubisz smak budyniu oraz smak intensywnych jabłek z cynamonem to ta szarlotka jest dla ciebie. Szarlotka z budyniową pianką (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dwa poprzednie ciasta były ciastami na kruchych spodach. Kolejnym polecanym ciastem, mającym miano najsmaczniejsze szarlotki jest szarlotka z połówkami jabłek. Ciasto jest

To Musisz Wiedzieć
Kruche ciasto z lekką, budyniową pianką 10086

Włożyć do zamrażarki na minimum godzinę. Zamrożone 3/4 ciasta utrzeć na tarce z dużymi oczkami na wysmarowaną masłem i posypaną bułką blachę. Wyrównać delikatnie dłonią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piec około 20 minut do uzyskania złocistego koloru. Wystudzić. Budyniowa pianka: 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego pół szklanki oleju(...)pół łyżeczki esencji waniliowej Dodatkowo: truskawki lub maliny Białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukier a następnie budyń. Na koniec zmiksować z olejem oraz esencją. Na wystudzony spód nałożyć pianę a następnie owoce. Na wierzch zetrzeć pozostałą 1/4 część ciasta. Piec około 35 minut w temperaturze

Bullio
Kruche ciasto z lekką budyniową pianką 68125

Włożyć do zamrażarki na minimum godzinę. Zamrożone 3/4 ciasta utrzeć na tarce z dużymi oczkami na wysmarowaną masłem i posypaną bułką blachę. Wyrównać delikatnie dłonią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piec około 20 minut do uzyskania złocistego koloru. Wystudzić. Budyniowa pianka: 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego pół szklanki oleju(...)pół łyżeczki esencji waniliowej Dodatkowo: truskawki lub maliny Białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukier a następnie budyń. Na koniec zmiksować z olejem oraz esencją. Na wystudzony spód nałożyć pianę a następnie owoce. Na wierzch zetrzeć pozostałą 1/4 część ciasta. Piec około 35 minut w temperaturze

Bullio