ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:391/780)

Sernik „puszysty” 3333

około 30 min.Piekarnik nagrzać do 170’C. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim dno prostokątnej formy i ponakłuwać widelcem. Jeżeli ciasto będzie się rwało, należy wylepić formę ręcznie. Piec około 10 min.Masa serowa:Żółtka z cukrem ubić, dodać twaróg, budynie, startą skórkę z cytryny, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksować. Ubić kremówkę, dodać do masy i lekko wymieszać. Białka ubić

Oryginalny smak
LETNI TORT 167

ziemniaczanej BISZKOPT CIEMNY x 2 2 jajka 0,5  szklanki cukru 0,5  szklanki mąki pszennej 1,5  łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao KREM 4 budynie waniliowe bez cukru litr + szklanka mleka 10 łyżek cukru 500 g masła DODATKOWO Truskawki i mięta do dekoracji. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt jasny Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich(...)Piec w temperaturze 160 -170 C  około 15-20 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia. Krem Litr mleka zagotować, do szklanki mleka wsypać budynie oraz cukier, wymieszać, wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia Budyń i masło powinny

RAROSSA
Ciasto jabłkowo - orzechowe Siostry Anastazji 419

musimy je troszkę odcisnąć. Następnie rozkładamy na wyłożonym cieście, posypujemy cynamonem i bułką tartą. Przykrywamy drugą częścią ciasta, które też rozwałkowałam i delikatnie nałożyłam na jabłka. Pieczemy w 180 stopniach 40-45 minut do zarumienienia się. Studzimy. Masa: 1/2 litra mleka 2 budynie śmietankowe (40 g bez cukru) 250 g masła cukier do smaku (u mnie 5 łyżek(...)misie miksera ucieramy miękkie masło do momentu, aż będzie puszyste. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń.  Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 30 g masła 4 łyżki śmietanki 30% posiekane orzechy do dekoracji 1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i śmietaną 30%.  Przełożenie ciasta: pierwszy blat ciasta orzechowego - połowa masy budyniowej - wkładka z ciasta krucho-drożdżowego z jabłkami - druga

kruche babeczki
Sernik z brzoskwiniami 130

łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 2 serki krówki (1/2 kg) 1 jajko + 2 żółtka 1 budyń śmietankowy 1/2 kostki margaryny Beza:   7 białek + 1 szklanka cukru Brzoskwinie z puszki Przygotowanie: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem. Zagnieść z pozostałymi składnikami na ciasto.     Blachę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą. Część ciasta rozłożyć na blaszce

Kuchnia smaków
Ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką 105

wami przepisem. Polecam, jest bardzo puszyste, z chrupiącą kruszonką. Jeszcze zdążycie upiec je do niedzielnej kawy :) Ciasto: 200 g margaryny w temp. pokojowej 3/4 szkl cukru + 1 łyżka 3 jajka 1,5 szkl mąki 1 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy bez cukru 3-4 łodygi rabarbaru Kruszonka: 50 g zimnego masła 4 łyżki cukru 7 łyżek mąki

Smakołyki Asi
Kremowy sernik jesienny 104

niej kremowa warstwa serowa zwieńczona jabłkami i czekoladowym ciastem. To jest naprawdę dobre! Wbrew temu co mogłoby się wydawać, ten sernik jest naprawdę prosty do przygotowania, szczególnie jeśli weźmiecie do pomocy mikser. Ciepłe lato się skończyło, podgrzewanie pomieszczeń i atmosfery wskazane, więc postanowiłam wrócić do naszej tradycji niedzielnego ciasta. Z tego też powodu spodziewajcie się tu na blogu większej ilości(...)dodatkowo: 3 łyżki powideł śliwkowych 1 jabłko masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 5 jaj 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 3 łyżki masła roztopione 4 łyżki mąki Jak zrobić kremowy sernik jesienny: Zaczynamy od przygotowania ciasta na spód i wierzch. Najpierw do miski wsypujemy mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i mieszamy. Następnie dodajemy żółtko i masło

Dorota Smakuje
SERNIK Z MALINAMI I KRUSZONKĄ KOKOSOWĄ 133

masła 15 dag cukru 3-4 żółtka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników szybko wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce. Masa serowa: 1 1/4 kg sera tłustego zmielonego 10 jajek 25-30 dag cukru 2 budynie bez cukru skórka starta z 1 cytryny Żółtka utrzeć z cukrem,dodając stopniowo ser wymieszany z suchym budyniem i skórką

Niespełnione zdolności kulinarne
Styropian. Ciasto kokosowe udające sernik :) 216

łyżka śmietany Masa: - 1 litr śmietany 18% - 15 dkg wiórek kokosowych - 5 białek - 1 niepełna szklanka cukru - 2 budynie śmietankowe  (duże 2x 60g) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo - kilka łyżek powideł śliwkowych - tłuszcz do wysmarowania blachy Wykonanie Ciasto Miękką margarynę posiekać z mąką i cukrami, rozetrzeć grudki, dodać żółtka, proszek do pieczenia i łyżkę śmietany. Zagnieść ciasto

Kuchnia z widokiem na ogród
niebiański sernik z jabłkami 661

wszystkie składniki. Następnie dodajemy jajko oraz żółtko i zagniatamy ciasto. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika, podpiekamy w temp. 160 st. C na rumiany kolor. składniki na masę serową: 1000 g sera 250 g masła 1 szkl cukru 2 jajka 2 żółtka 1 budyń waniliowy 3 łyżki kwaśnej śmietany dodatkowo(...)jabłek (niezbyt soczystych) 1 łyżka cynamonu wykonanie: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy zmielony ser, śmietanę oraz budyń. Z dwóch białek ubijamy pianę, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Jabłka kroimy w cząstki, układamy na podpieczonym cieście, posypujemy cynamonem i zalewamy masą serową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez ok. 45 min. Upieczony i ostudzony

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka z masłem migdałowym i Ziarenkami Cynamonowy Raj 165

tych firm  zdrowych , ekologicznych , bez konserwantów.           Składniki na ciasto kakaowe : 2 , 1/2 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki    Masła migdałowego Primavika   http://www.primavika.pl/ 1 budyń waniliowy  Winiary 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy  1/2 kostki margaryny Kasi 3 żółtka

Sama słodycz i szczypta chili
Rurki z masą budyniową 179

jajko 2 łyżki słodkiej śmietanki   Masa budyniowa : 600 ml mleka 3 budynie waniliowe z cukrem  2 łyżki masła 1 żółtko 50 ml likieru kawowego  [ nie dałam ] Do miski przesiać mąkę dodać cukier , cukier waniliowy,śmietanę, żółtka i startą na tarce margarynę.Wyrobić ciasto mikserem na grudkowatą masę, przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść.Ciasto zawinąć w folię

Moje domowe kucharzenie
Sernik krakowski 186

200ml śmietany kremówki - 200g miękkiego masła - 10 jaj - 4 budynie waniliowe (bez cukru) - 1 laska wanilii - 2 łyżki ekstraktu waniliowego - bakalie (rodzynki, suszona żurawina) ok. 120g + łyżeczka mąki pszennej Dodatkowo (do posmarowania „kratki”): - 1 żółtko - 1 łyżeczka mleka Lukier: - 6 łyżek cukru pudru - sok z ½ cytryny Wieczorem, dzień wcześniej zagniatamy ciasto półkruche. Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia(...)kremówką 4 budynie w proszku – dodajemy do masy serowej. Miksujemy ponownie „żyrafą”, aż masa będzie zupełnie gładka. Dodajemy namoczone, odsączone z wody i oprószone mąką rodzynki lub suszoną żurawinę (ja dałam ¾ żurawiny i ¼ rodzynków) – mieszamy i przelewamy do blaszki na upieczony spód półkruchy. Blaszka będzie pełna, aż po „szczyt”, ale nie musimy się obawiać. Ciasto „nie wykipi

mojewypiekiinietylko
ciasto cielaczek 410

budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 180 g cukru wykonanie: Ser miksujemy z żółtkami, cukrem, budyniem oraz mąką ziemniaczaną. W osobnym naczyniu ubijamy białka a następnie dodajemy je do masy serowej i delikatnie mieszamy. Gotową masę serowa łyżką układamy kupkami na cieście. Całość wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez ok. 50 min. w 180 st. C. lub do tzw. suchego patyczka

Domowy Smak Jedzenia
KARMELIZOWANE PIEROGI W BUDYNIU 109

Pierogi są przygotowane wg mnie z najlepszego ciasta... parzonego. Do pierogów wykorzystałam mieszankę kompotową HORTEX . Owoce nadają słoneczne smaki nie tylko wiosną.Skarmelizowany cukier nadał chrupkości deserowi. Mąż powiedział, że chce więcej. Składniki: PIEROGI: 1 jajko 500 g mąki 1 szklanka wody NADZIENIE: 300 g mieszanki kompotowej HORTEX 1 łyżka cukru BUDYŃ: 1 op. budyniu bez cukru 3 łyżeczki cukru(...)mleka.  Jeżeli jest was mniejsza liczba osób to budyń możecie zrobić z połowy produktów. Będzie wystarczająco. PIEROGI:  Mąkę wysypujemy na stolnicę, tworzymy na środku dołek i wlewamy wodę. Mieszamy delikatnie zgarniając mąkę do środka. Gdy powstanie tzw klajster dodajemy jajko i odrobinę mąki. Ugniatamy aż ciasto będzie sprężyste. Wyrobione ciasto wałkujemy na grubość ok. 4 mm i wycinamy

Kuchnia w oparach
kakaowy miodownik z prażonymi orzechami i czekoladą 569

Zapraszam SKŁADNIKI przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO  3 łyżki miodu 2,5 szklanki  mąki 1,5 łyżeczki sody 3 jajka 1 czubata łyżka kakao 0,5 szklanki  cukru 125 g masła lub margaryny KREM 3 szklanki mleka 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 budyń śmietankowy 40 g bez cukru 0,5 szklanki cukru(...)składników zagniatamy ciasto. |Wstawiamy je na 20 minut do lodówki. Dzielimy na 3 równe części,wałkujemy i dajemy do blaszki 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy blat pieczemy około 10-12 minut w temperaturze 170 stopni. KREM  2,5 szklanki mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy. 1 łyżkę mąki ziemniaczanej 1 łyżkę mąki pszennej,1 budyń śmietankowy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku