ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:388/780)

Sernik marcepanowo-porzeczkowy z bezikami 220

Doskonały wypiek na słodki poczęstunek, jest pyszny! Składniki: Duża blacha: 28/38 cm Ciasto: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła 10 dag cukru 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Szczypta soli Masa serowa: 1,20 kg twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 6 dużych jaj 1  budyń śmietankowy Dr.Oetker 1 torebka cukru z prawdziwą wanilią ½ szklanki mleka w proszku(...)misce, wymieszać mikserem z mieszadłem do ciasta kruchego, przełożyć ciasto na wysypaną mąką stolnicę, szybko zagnieść, zawinąć w folię i odstawić na 15 minut do lodówki, po czym wylepić lub rozwałkować do wyłożonej pergaminem blaszki. Masa serowa: Twaróg, jajka, mleko w proszku, mleko płynne, miękkie masło, cukier, budyń, umieścić w misce, zmiksować na gładki mus blenderem- dzięki temu twarogu

Wanilia i Kardamon
Biszkopt z kremem, owocami i galaretką 113

razem będzie to przepyszny domowy biszkopt z dwoma rodzajami kremu, słodkimi malinami i owocową galaretką. Oczywiście podstawą tego ciasta jest biszkopt, ale jeśli skorzystacie z tego przepisu to jestem pewny, że Wam się uda. Przepis na ciasto bez pieczenia: Ciasto krówkowe Składniki na biszkopt 3 duże jajka 80g mąki pszennej (użyłam tortowej) 3 łyżki oleju 140g cukru 1/2 łyżeczki proszku(...)masa. Dodajemy żółtka, olej i całość ucieramy razem na jednolita masę. Sprawdź przepis na szybkie ciasto: Szybkie i proste ciasto z gruszkami Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średniki 24 cm. Biszkopt pieczemy przez 35 minut do tzw. suchego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z borówkami 277

Przepis na sernik z borówkami znalazłam w książce z przepisami Siostry Anastazji (moja Babcia ma ich kilka na swojej półce), to takie typowo babciowe ciasto – tradycyjne, domowe i pyszne :) U mnie w nieco innej formie – jako małe serowe tarteletki (te śliczne foremki dostałam na urodziny i dotąd nie miałam okazji, żeby coś w nich upiec). Z podanych składników(...)gęstości ciasta – powinno mieć konsystencję plasteliny. Foremki na tarteletki smarujemy masłem i wykładamy cienką warstwą ciasta. Oddzielamy żółtka od białek. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem wa­niliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku. Następnie dodajemy ser i mąkę ziemniaczaną wymieszaną z budyniem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy na samym końcu delikatnie mieszając. Masę serową wkładamy do przygotowanych wcześniej

Ciastkozercy
Żytnie placuszki cynamonowe z nektarynką i budyniem waniliowym 169

proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu ewentualnie 1 łyżeczka miodu   Dodatkowo :  1 nektarynka 1 porcja  sojowego budyniu waniliowego Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy

Chocolate Muffin Blog
Cynamonowe palmiery 274

upieczeniem nie zajmuje więcej jak pół godziny. Co ciekawe samemu można wymyślić nadzienie, np. posmarować nutellą, budyniem, dżemem lub rozłożyć starte jabłka. Możliwości jest bardzo dużo. Przepis pochodzi z książki "Mała wielka uczta". SKŁADNIKI1 opakowanie ciasta francuskiego1 łyżeczka cynamonu50 g cukru1 łyżeczka cukru waniliowego1/4 łyżeczki mielonego imbiruCynamon, cukry oraz imbir połączyć ze sobą. Ciasto francuskie rozwinąć. Mieszankę

Złote przepisy
Szarlotka 135

bezę. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć na wierzch resztę ciasta ( ciasto można trochę zmrozić w zamrażarce - lepiej się ściera). Całość piec w temperaturze 180 st.C przez około 40 minut. Składniki na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek; 100 g cukru kryształu; 2 opakowania budyniu waniliowego; 250 ml soku jabłkowego; 4 łyżki wody; 100 g rodzynek; 6 łyżek rumu; cynamon(...)czasu mieszając. Gdy jabłka całkowicie się rozprażą, dodać do nich cukier i wlać rozprowadzony w soku jabłkowym budyń. Całość gotować 5 minut. Do gorącej masy jabłkowej dodać namoczone w rumie rodzynki i cynamon. Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na podpieczone ciasto. Składniki na masę kokosową: 200 g wiórków kokosowych; 125 ml mleka; 4 łyżki cukru; Wykonanie:  Wiórki kokosowe zalać

In my kitchen
Tort czekoladowo-rumowy z kremem chałwowym i bakaliami 131

szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki aromatu rumowego Poncz: 0,25 szklanki rumu ( można mniej lub więcej - według upodobań ) 0,5 szklanki wody Krem: 2 budynie śmietankowe ( po 40 g każdy ) 700 ml mleka 3 łyżki cukru 200 g masła 300 g chałwy waniliowej 150 g rodzynek 100 g migdałów Dekoracja: 50 g migdałów(...)biszkoptem i piec przez 40 minut ( do suchego patyczka ) na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu ciasto wyjąć i odstawić do całkowitego wystudzenia. Zimny biszkopt wyjąć z formy i przekroić na trzy blaty. Krem – z podanej ilości mleka, cukru i budyni śmietankowych w proszku ugotować gęsty budyń. Nakryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystygnięcia – budyń i masło muszą być

WSZYSTKO SMACZNE
Sernik dark muscovado 159

ciastek petitek około 100 g masła   Ciastka zmielić w malakserze następnie dodać roztopione masło i wyrobić ciasto, następnie wylepić nim tortownicę.     Masa: 1 kg twarogu z wiaderka 3 żółtka 1 1/2 szklana cukru 1 budyń śmietankowy (zwykły na 500 ml) albo 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mleka (3,2%) 1/2 szklanki oleju

Jadło i czytadło
Ciasto cytrynowo - rumowe z lukrem 140

Ciasto bardzo czasochłonne ale jakie pyszne! Niby kwaśne przez cytryny a jednak słodkie dzięki lukrowi i wyczuwa się nutkę rumu. MniamSkładniki:200 g cukru150 g mąki tortowej50 g mąki ziemniaczanej4 jaja1 łyżeczka proszku do pieczeniaKrem:250 g masła4 cytryny2 op. biszkoptów (po 80 g)60 g dżemu morelowego Krem nr 2:250 ml mleka1 torebka budyniu śmietankowego250(...)końcu wymieszać białka. Ciasto przelać na blaszkę piec ok. 35 minut w temp. 180 stopni C.Krem nr 1:Cytryny sparzyć i otrzeć z nich skórkę. Dodać dżem morelowy,rozgniecione biszkopty, roztopione masło i dobrze wymieszać. Rozsmarować na wcześniej wystudzonym biszkopcie.Krem nr 2:Zagotować mleko, dodać budyń i ugotować

Bon Appetit Małgorzaty
Rurki z masą budyńową 365

śmietany 1 cukier waniliowy Masa budyniowa: 0,75 ml mleka 2 budynie śmietankowe 1 kopiasta łyżka mąki pszennej 0,25 dag masła 5 łyżek cukru trzcinowego 1 cukier waniliowy Wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy masło, siekamy nożem stopniowo dodajemy śmietanę, oraz cukier waniliowy zagniatamy cisto dokładnie wyrabiając. Ciasto wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy(...)grubość 1-1,5 cm, ciasto kroimy w paski nawijamy na foremki wysmarowane masłem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut. Masa budyniowa: Do garnka wlewamy 0,5 ml mleka dodajemy cukier trzcinowy oraz waniliowy, zagotowujemy. W pozostałym mleku rozrabiamy budynie oraz mąkę. Do gotującego mleka wlewamy budyń, zagotowujemy. Do ciepłego jeszcze budyniu dodajemy masło energicznie mieszamy

kgwjanczewo
Ciasto z kremem budyniowym i malinami 188

koktajl, ale również cudowne ciasto z kremem budyniowym i galaretką. Jeśli jeszcze u Was znajdą się jakieś malinki, to zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Miłego pieczenia 😊 Składniki (wymiary blaszki to 23/33): biszkopt: jajka 6 szt, cukier 12 łyżek, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, mąka pszenna 6 łyżek, mąka ziemniaczana 6 łyżek, sól szczypta, masa: budyń śmietankowy lub waniliowy(...)równomiernie rozprowadzamy. Piekarnik rozgrzewamy. Blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 min w 170-180 stopniach do suchego patyczka.  Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia, następnie usuwamy z niego papier i umieszczamy go z powrotem w blaszce. Skórkę powstałą podczas pieczenia zawsze ściągam z biszkopta i wylepiam nimi boki blaszki. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie

kulinarne odsłony pati
Mini eklerki 167

przyszykowałam parę smakołyków. Jedną z moich propozycji były mini eklerki - takie na jeden gryz. Bardzo smaczne, przygotowane z ciasta parzonego i kremu budyniowego, wszystko polane czekolada deserową. Pycha!"Składniki:320 g mąki150 g margaryny1,5 szklanki wody5 jaj400 ml mleka1 op. budyniu waniliowego 100 g masła w temp. pokojowej2-3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią lub zwykłego200 g czekolady(...)powstały grudki. Ciasto zdejmujemy z palnika gdy masa będzie odchodzić od ścianek. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie kolejno dodajemy jajka i wszystko dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie gładka, ciasto przekładamy do szprycy i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia podłużne poduszeczki. Pieczemy około 15 minut w 200`C - bądź do momentu zarumienia.Krem budyniowy najlepiej przygotować wcześniej. Do rondelka przelewamy

Słodkie Przyjemności
Ciasto ,,Błękitna laguna" 123

prezentuje się bardzo ciekawie dzięki wspanialej barwie galaretki. Ciasto najlepiej smakuje, gdy jest dobrze schłodzone. Zapraszam na przepis😊 Składniki (tortownica o wymiarze 28 cm) :   biszkopt: jajka 5 szt, cukier  3/4 szklanki, m ą ka pszenna 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, masa: budyń waniliowy 2 szt, mleko 1 L, maka pszenna 3 łyżki, cukier(...)ubijamy na sztywn ą  piane. Dodajemy stopniowo cukier i ciągle ubijamy na najwyższych obrotach miksera. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Make i proszek przesiewamy, a następnie dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto na blaszkę. Do rozgrzanego piekarnika wkładamy blaszkę i pieczemy w 170 stopniach przez

kulinarne odsłony pati
Torcik jabłkowy 161

Tortownica 26 cm Składniki: Ciasto:  2 jajka 100 g cukru 40 g masła 80 g mielonych orzechów włoskich 50 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka starta z cytryny Masa serowa: 250 g twarogu 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 400 ml mleka 50 g cukru 1 budyń waniliowy 1 galaretka brzoskwiniowa(...)pieczenia oraz skórkę startą z cytryny. Dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25-30 minut (aż do suchego patyczka). Twaróg utrzeć z cukrem waniliowym i cynamonem. Wsypać skórkę z cytryny, wymieszać. Na mleku z cukrem ugotować budyń. Dodać galaretkę, zagotować mieszając. Dodawać partiami do masy

My simple kitchen
Biszkopcik toffi z masą serowo- cappuccino i kakaowymi herbatnikami z białą czekoladą. 163

kawy. Dzisiaj zapraszam na biszkopt o smaku toffi z masą serowo- cappuccino. Ciasto jest pyszne i bardzo delikatne, wprost rozpływa się w ustach. Do wypieku użyłam mąki Młyny Stoisław . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na biszkopt : 1 szklanka  mąki tortowej Młyny Stoisław   1 budyń toffi Winiary 1 szklanka cukru 4 jajka 1/4 szklanki oleju 1 kopiasta łyżeczka proszku(...)około 25 kakaowych herbatników    Wykonanie : Jajka ubijamy z cukrem na gęsty kogel mogel, następnie dodajemy budyń, mąkę z proszkiem i olej, wszystko delikatnie mieszamy. Spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia , przekładamy ciasto.Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka( moje ciasto piekło się około 35/40 minut. Zimny biszkopt przecinamy na pół, spodnią część przekładamy do blaszki i smarujemy

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 198

szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Bydyniowa pianka: 5 białek 1 szkl cukru pudru 2 budynie śmietankowe/waniliowe (u mnie 1 śmietankowy i 1 malinowy) 1/2 szkl oleju (słonecznikowy lub rzepakowy) Dodatkowo: 50 dag malin cukier puder do posypania Kruche ciasto: 1. Składniki ciasta a)zagnieść tradycyjnym sposobem lub b)utrzeć mikserem masło z żółtkami i cukrem, dodać

Kto ugości moich gości?

Proponowane wyszukiwania