ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:383/780)

Wege ciato a’la miodownik (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 180

rozmieszane śmietankę roślinną. Całość dokładnie zagnieść. 4. Ciasto powinno być dość plastyczne i dać się rozwałkować między dwoma kawałkami papieru do pieczenia. Wycinać kwadraty o wymiarach 17x17 cm (my użyłyśmy takiej deseczki jako szablon). Miejsca gdzie będzie trzeba dolepić ciasto aby uzupełnić braki w kształcie, starannie połączyć, ponieważ w tych miejscach może ciasto popękać podczas pieczenia. 5. Blaty piec osobno(...)garnku. 2. 200ml mleka i budynie wymieszać. 3. Do gotującego się mleka dodać mieszankę z budyniem i mieszać energicznie do powstania gęstego budyniu. 4. Budyń wlać do miski i po odparowaniu przykryć folią (folia ma się stykać z powierzchnią budyniu) a następnie włożyć do lodówki aby się nieco schłodził. 5. Do ostudzonego budyniu dodać surowy krem karmelowy

Candy Pandas
SERNIK A'LA MONTE 139

wiaderka)  ok. 250 g deseru Monte lub podobnego  3 jajka  3-4 łyżki cukru 1 op. dużego budyniu czekoladowego bez cukru szczypta soli Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła  garść orzechów włoskich Wykonanie: Ciasto: Przesianą przez sito mąkę mieszamy w misce z cukrem pudrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka i pokrojone

Kuchnia MagdaLeny
Rewelacyjne Ciasto Makowo-Adwokatowe 3105

szklanki cukru 2 krople aromatu migdałowego Krem ajerkoniak-ow y : 3 żółtka 3/4 szklanki cukru budyń waniliowy 500 ml mleka łyż ka mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 200 g masła 40 ml advocatu ponadto: ok. 70 g płatków migdałowych       Rewelacyjne Ciasto Makowo-Adwokatowe - Sposób przygotowania: Biszkopt: Tortownice wy kładamy pergaminem (forma ok. 20x28 cm). Mąki przesiewamy(...)oddzielić się tłuszcz) i nadal gorącą masę od razu prze kładamy na dolny biszkopt. W takiej postaci studzimy. Krem adwokatowy: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku, mąkę oraz żółtk a - dokładnie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - całkowicie

Słodka Strona
Tarta z agrestem i kremem z białej czekolady 243

czerwonej porzeczki) 1/2 szklanki cukru 500 ml wody 1 galaretka agrestowa 2 budynie śmietankowe Krem z białej czekolady: 375 ml kremówki 100 g białej czekolady 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki wody Masło posiekać z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać jajko i wodę. Energicznie zagnieść ciasto, schłodzić je w lodówce. Po około 30 minutach ciasto rozwałkować i nałożyć(...)tartę o średnicy 25 cm, bez rozciągania. Ciasto nakłuć widelcem i piec w temperaturze 190 stopni przez 15 minut. Agrest i porzeczki włożyć do garnka, zasypać cukrem i podlać szklanką wody. Podgrzewać na małym ogniu, aż zacznie się rozpadać. Wsypać suchą galaretkę. Mieszać, aż się rozpuści. Budynie rozprowadzić w pozostałej wodzie, wlać do agrestu i zagotować.   Masę

Domowa cukiernia Ewy
Karmelowe ciasto bez pieczenia 199

Rewelacyjne w smaku ciasto, które przygotujemy bez użycia piekarnika. Zapraszam! SKŁADNIKI: - 3 paczki herbatników jasnych - 3 paczki herbatników kakaowych - 1 budyń czekoladowy - 1 duża łyżka masła - 2 żółtka - 400 ml mleka - 1 puszka masy krówkowej kajmakowej - 1 kubeczek śmietanki 36% - 2 łyżki kokosu Do garnka wlewam mleko, dodaję żółtka, masło i budyń czekoladowy. Dokładnie mieszam ze sobą i gotuję(...)herbatniki i połowa masy budyniowej. Następie herbatniki jasne, 1/3 kajmaku, herbatniki ciemne i reszta masy budyniowej. Dalej są herbatniki jasne, pozostały kajmak, jasne herbatniki i ubita śmietana posypana kokosem. Ciasto smakuje wyśmienicie! SMACZNEGO!  * * *  Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam polubić  Wielopokoleniowo na facebook'u   - będziecie ze wszystkim na bieżąco

Wielopokoleniowo
Kruche ciasto kokosowe z porzeczkami 108

budyń czekoladowy Masa kokosowa: 5 białek 1 i 1/4 szklanki cukru 150 g wiórków kokosowych 1 budyń śmietankowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek kwaśnej śmietany 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: około 500 g czerwonej porzeczki Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy je na dwie części. Formę wykładamy papierem do pieczenia, dno wykładamy jedną częścią ciasta i nakłuwamy

talerz przyjemności
Pleśniak z jabłkami 345

konsystencja ciasta nie będzie zbyt ciekawa. W każdym razie kompozycja z jabłkami się jak najbardziej sprawdza :) Ciasto: 200g margaryny lub masła ½ szklanki cukru 5 żółtek 500g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa bezowa: 5 białek 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy Dodatkowo: 1 kg potartych jabłek 1 łyżeczka cynamonu Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem i żółtkami

Smakowy Raj
Grzybki wg Siostry Anastazji 187

tyle;) Jest więc to opcja dla cierpliwych. Przygotowanie ciasteczek rozłożyłam sobie na 3 dni. Wpierw upiekłam same ciasteczka, drugiego dnia przygotowałam budyń i złożyłam grzybki, a trzeciego dnia oblałam je polewą. Pracy dużo, ale…. było warto! Ciasto: 600 g mąki pszennej 400 g masła 1 op. cukru wanilinowego (16g) 6 żółtek 150 g cukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku(...)pomocą szklanki) oblepiamy posmarowaną miękkim masłem zewnętrzną stronę foremek. Z części ciasta formujemy wałek, kroimy go na mniejsze kawałki. Z każdego przygotowujemy „nóżki” grzybka, formując z ciasta stożek. Jeden koniec każdego kawałka (ten grubszy) moczymy w białku, a następnie otaczamy w maku. Ciasteczka wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy na złoto (najlepiej każdą partię piec

Smaki Na Talerzu
Eklery 165

inny, sprawdzony przepis na wspaniałe eklery....               Składniki na ciasto na 20 sztuk: 125   masła 250 ml wody 4 jajka 150 g mąki pszennej               Składniki na krem budyniowy: 1 budyń 400 ml mleka 100 g masła 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego   Składniki na krem z bitej(...)cukru pudru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3-4 łyżki gorącej wody   Składniki na polewę czekoladową: 100 ml śmietanki (30%) 100 g czekolady (gorzkiej) 10 ml mleka   Wykonanie ciasta: Do garnka z grubym dnem wlałam wodę i dodałam masło. Po   zagotowaniu wsypałam przesianą mąkę i dobrze wymieszałam uzyskując gładkie, lśniące ciast. Przełożyłam do misy miksera i odstawiłam

Kuchnia u Krysi
Tort chałwowy 148

papierem do pieczenia. Boków nie wykładamy i nie smarujemy. Wlać ciasto do formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 35-40 minut. Do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do wystygnięcia. Przekroić na trzy blaty. Krem chałwowy 200 g masła 3 budynie śmietankowe z cukrem 1 l mleka 150 g chałwy Mleko(...)Masło utrzeć na puszystą masę, a następnie dodać pokruszoną chałwę i zmiksować na gładko. Miksując dodawać po łyżce ugotowanego budyniu. Powstanie nam puszysty delikatny krem. Dodatkowo 1 słoiczek dżemu (dałam truskawkowy) orzeszki w czekoladzie 10 herbatników drobno zmiksowanych Składanie ciasta blat biszkoptu dżem 1/3 kremu blat biszkoptu dżem 1/3 kremu blat biszkoptu krem na wierzch ciasta  i posmarować boki

O kuchni z uczuciem
Sernik Ambrozja 162

temp. 180 stopni ciasto kruche dżem porzeczkowy pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni trzeci blat pieczemy bez dodatków w temp. 180 stopni Masa serowa: 1 kg sera białego zmielonego 1,5 szklanki cukru cukier waniliowy 1/2 kostki masła 1/2 szklanki mleka 2 żółtka 1 jajo 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki budyniu waniliowego Do dużego garnka wkładamy(...)rozpuszczamy całość. Dodajemy masło. Rozpuszczamy. Na końcu do gotującej się masy wlewamy roztwór 4 łyżeczek mąki ziemniaczanej z 2. łyżkami budyniu rozrobionymi w 1/2 szklanki mleka. Gotujemy do zgęstnienia. Lekko studzimy (ale masa ma być lekko ciepła). WYKONANIE: ciasto z masą orzechową 1/2 masy serowej ciasto z masą porzeczkową+ 1/2 masy serowej ciasto kruche bez dodatków polewa Smacznego

Domowe ciasta
Domowa karpatka - słodycz idealna na Dzień Dziecka, Matki i inne okazje. Na pewno wyjdą Karpaty. 323

gram miękkiego masła 1/2 lub 3/4 szklanki cukru  nie mniej niż 750 ml mleka dwa budynie waniliowe Przygotowanie: Wodę gotujemy z margaryną. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Do przestygniętej masy dodajemy pojedynczo jajka (za każdym razem miksując). Ciasto dzielimy na dwie części i każdą rozprowadzamy na blasze kwadratowej wyłożonej papierem do pieczenia. Przez pierwsze(...)UWAGA: jeśli budyń nie będzie wystudzony masło może nam się zważyć. Na jednym z dobrze wystudzonych blatów ptysiowych wykładamy równomiernie krem. Przykrywamy drugim i delikatnie dociskamy - tak by naszych gór nie połamać. Schładzamy w lodówce przez co najmniej dwie godziny. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Generalnie Mniam! Następnym razem pokuszę się o przygotowanie innego kremu. Samo ciasto idealne. Wyrasta

Kuchnia po mojemu
Babeczki z rabarbarem, budyniem i rabarbarowym curdem 128

mąkę z proszkiem i sodą. Ciasto dokładnie wymieszać. Na końcu dodać kawałki rabarbaru i ponownie zamieszać. Ciasto nakładać do wysmarowanej formy na muffinki lub nakładać do papilotek. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Z mleka cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Gdy babeczki wystygną przekroić je na pół i nakładać po łyżce budyniu. Polać rabarbarowym curdem (opcjonalnie

My simple kitchen
Ciasto truskawkowo kokosowe 263

Ciasto podane na talerzach z kolekcji Raphael i Jupiter z Porcelana Bogucice. Składniki: Biszkopt makowy 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki maku Ale-raj sól szczypta 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Blat kokosowy 3 białka (z dużych jajek) 100 g cukru 200 g kokosu Ale-raj Krem budyniowy 450 ml mleka 1 budyń waniliowy(...)mniejsze kawałki. Zalać wodą wsypać cukier i gotować około 5 minut aż truskawki się "rozpadną". W pół szklance wody rozmieszać budyń wlać do truskawek i mieszając zagotować. Zdjąć z ognia wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Ostudzić. Warstwy ciasta: biszkopt makowy-połowa kremu budyniowego-masa truskawkowa*-reszta kremu-blat kokosowy. *Po wyłożeniu masy truskawkowej włożyć na godzinę do lodówki by masa

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania