ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:378/780)

Ciasto z kremem i polewą czekoladowo – wiśniową 416

Kolejne pyszne ciasto na sporą blaszkę. Tym razem z biszkoptem czekoladowym, kremem budyniowym, nasączonymi śliwkami i polewą czekoladowo – wiśniową, pycha! Ciasto ciekawe w przygotowaniu i z dosyć prostych składników, a takie smaczne, że na jednym kawałku nie mogłam poprzestać. Ładnie pachnie czekoladą i dobrze łączą się ze sobą wszystkie masy. Przepis z gazety, a dostałam go od stałego czytelnika Małej(...)biszkopt trochę opadnie, proszę się nie przejmować). 7. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego ostygnięcia. Nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i ostrożnie je wyjąć. Zdjąć papier do pieczenia i biszkopt włożyć z powrotem do blaszki. Krem: 8. Budyń z żółtkami rozmieszać w pół szklanki mleka (ja zrobiłam to mikserem). Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym

Mała Cukierenka
Ciasto imprezowe 212

gęsta dodajemy stopniowo cukier i dalej ubijamy. Pod koniec wsypujemy orzechy i bułkę tartą, całość delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (tej samej w której piekliśmy ciasto kruche) i pieczemy ok 25 minut w 170 st. C Krem budyniowy: 500 ml mleka 5 żółtek 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 czubate łyżki mąki pszennej(...)czas mieszając gotujemy do zgęstnienia. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Dodatkowo: słoik kwaśnego dżemu (u mnie porzeczkowy) tabliczka czekolady  3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: Na jednym z kruchych placków rozsmarowujemy połowę kremu budyniowego, przykrywamy bezą orzechową. Bezę smarujemy dżemem i przykrywamy bezą kokosową, na której

Cynamonowe szczęście
Ciasto czekoladowo serowe z wiśniami i migdałami 177

sera z wiaderka, 2 budynie śmietankowe bez cukru, 1 szklanka cukru, 4 jaja, 100 g płatek migdałowych, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować.  Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać i połączyć z masą jajeczną oraz olejem (miksujemy lub ucieramy - masa jest bardzo gęsta).  Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem(...)czasie przygotować masę serową. Ser zmiksować z cukrem, jajkami, budyniem i proszkiem do pieczenia. Na spód piekarnika wstawić dużą blaszkę wypełnioną wodą (masa serowa nie będzie pękała w trakcie pieczenia).  Masę wyłożyć na podpieczony spód, wstawić do piekarnika i zwiększyć temperaturę do 200 stopni. Piec około godziny. Gdyby ciasto w trakcie pieczenia zbytnio się rumieniło z wierzchu, nakryć

Nie tylko w kuchni
MUFFINKI SERNIKOWE Z OWOCAMI 142

Składniki na ciasto : 100 g margaryny 2 łyżki kakao 2 jajka 4 łyżki cukru 2 łyżki konfitury wiśniowej lub frużeliny owocowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  100 g mąki pszennej(...)mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać do połączenia się składników.  Twaróg przekładamy do miski i mieszamy z cukrem, budyniem, jajkiem i olejem. W razie konieczności dosładzamy.  Papilotki na muffinki rozkładamy do formy na muffinki. Nakładamy po łyżce ciasta czekoladowego, resztę foremek uzupełniamy masą serową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 30 minut. Serniczki po upieczeniu

Kulinarne Fantazje Marioli
BUDYŃ JAGLANY Z MALINAMI 183

Już nieraz Wam mówiłam ,że uwielbiam kaszę jaglaną – zarówno w wersji na słodko, jak i na ostro. Desery , ciasta , ciasteczka , zapiekanki albo kotlety z jej dodatkiem smakują fenomenalnie! Dziś mam dla Was pyszną, jaglaną propozycję. Budyń jaglany z owocami lata jest świetnym pomysłem na początek dnia. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * kasza jaglana – 200 g * mleko roślinne – 3/4 szkl * maliny

Ostra na Słodko
Ciasto Pani Walewska 1092

cały czas mieszając aż powstanie nam gęsty budyń. Studzimy go Kiedy budyń nam ostygnie, ucieramy masło w mikserze wrzucając po łyżce budyniu aż powstanie nam jednolita masa. Na jednym placku rozsmarujemy krem budyniowy nakrywając go drugą warstwą. Wkładamy ciasto do lodówki na czas schłodzenia i gotowe :) Trzeba przyznać, że najlepsze jest następnego dnia  Przepis podkradziony

W Moim Magicznym Domu
Pijana śliwka -ciasto 146

piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 40 minut do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i poczekać aż ostygnie. Wyjąć z formy i podzielić na dwa blaty. Krem 200 g masła 2 budynie waniliowe lub śmietankowe z cukrem 1 l mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej cukier (w razie potrzeby) Budynie, mąkę ziemniaczaną(...)całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę i ucierając dodawać stopniowo budyń. Krem powinien być gładki. Polewa 100 g czekolady deserowej 100 g śmietany kremówki Śmietanę mocno podgrzać, ale nie gotować, a następnie dodać do niej pokruszoną czekoladę. Wszystko wymieszać aż polewa będzie gładka. Składanie ciasta blat ciasta nasączyć syropem z śliwek w którym się moczyły krem śliwki powciskać lekko

O kuchni z uczuciem
ciasto z kremem i truskawkami :) 189

truskawkami i galaretką-można by rzec klasyk :P  Polecam idealne ciasto na ciepłe letnie dni  SKŁADNIKI *Duża tortownica 24cm BISZKOPT 4 jajka 0,5 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia KREM 2,5 szkl mleka  (szkl 250ml) 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g 1 łyżka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)mleko i gotujemy do zgęstnienia mieszając .Studzimy .masło ucieramy na puch (temp pokojowa) i dodajemy po łyżce ostudzonego  budyniu . Krem dajemy na biszkopt,wykładamy na niego pokrojone truskawki i całość zalewamy tężejącą galaretką (galaretkę przygotowujemy w 400ml wody) Ciasto wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :) Polecam jest wspaniałe i można je przygotować z innymi owocami :) SMACZNEGO :) PS Uwielbiam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik z truskawkami 216

proszku do pieczenia 90 g zimnego masła 1 jajko masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2/3 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy opakowanie cukru waniliowego 1 jajko dodatkowo: 500 g truskawek 1 łyżka mąki ziemniaczanej Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, włożyć do lodówki na godzinę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Składniki na masę serową zmiksować

Ania i Marcin gotują
Pychotka 120

waniliowym. • W reszcie mleka roztrzepać żółtka i obie mąki. • Połączyć razem i ugotować budyń. • Wystudzić i utrzeć z miękkim masłem na gładki krem – dodając do masła po łyżce kremu. • Krem wyłożyć na jedno ciasto i przykryć drugim. Odstawić na kilka godzin

To co kocham
Ciastka waniliowe z kremem migdałowym wytłaczane wałkiem 275

około 3-4mm. Wałeczkiem przejechać po cieście, delikatnie dociskając by wzór dobrze się odcisnął. Następnie szklanką wyciąć ciastka. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 13-15 minut w temp. 190st. Ostudzić na kratce.Krem migdałowy:200g masła, 1/2 szklanki cukru, 1 i 1/2 szklanki mleka, budyń śmietankowy (40g), 100g zmielonych migdałów(...)wlać na gotujące się mleko. Mieszać, aż masa zgęstnieje. Ostudzić.Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Następnie dodać zmielone migdały oraz likier.Gładką masą przekładać ciastka. Ciastka najlepsze są na drugi dzień, gdy ciasto nieco zmięknie.Jeszcze kilka słów na temat wałka, który otrzymałam. Pan Darek ze swoją żoną robią prawdziwe cudeńka do ciastek. Piękne

Z miłości do słodkości
Ciasto Uśmiech Klary 202

deser podałam ciasto "Uśmiech Klary". Była zachwycona i już nie gniewa się na mnie za ten mały wypadek.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 5 jajek, 2/3 szklanki cukru, 1 czubata szklanka mąki, 6 łyżek oleju, 1 łyżka kakao, 1 łyżka kawy rozpuszczalnej, 1 płaska łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Masa chałwowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietankowego, 1 opakowanie(...)Nadal ucierając dodaję pokruszoną chałwę. Następnie stopniowo dodaję zimny budyń. Dokładnie ucieram.  3. Dwie trzecie masy chałwowej wykładam na jeden blat biszkoptu. Wyrównuję i przykrywam drugim blatem biszkoptu. Na wierzchu rozsmarowuję pozostałą masę. Na masie układam biszkopty. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Na wierzchu ciasta robię z czekolady esy floresy. Gotowe ciasto wstawiam na godzinę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto makowo-truskawkowo-kokosowe 213

okazji chciałabym życzyć wszystkim mamom samych radosnych chwil. Częstuję też pysznym ciastem kokosowo-truskawkowo-makowym. Dosłownie niebo w gębie, a że pojawiły się truskawki na straganach nic tylko korzystać. Ciasto z bloga ala-piecze.blogspot.com Składniki:     Biszkopt makowy:     4 jajka     4 łyżki cukru     3 łyżki mąki pszennej(...)około 5 minut aż truskawki się "rozpadną" (Jeśli są to truskawki mrożone to nie podlewać wodą). W pół szklance wody rozmieszać budyń wlać do truskawek i mieszając zagotować. Zdjąć z ognia wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Ostudzić. Warstwy ciasta: biszkopt makowy-połowa kremu budyniowego-masa truskawkowa (poczekać aż stanie w lodówce i dalej wykładać)-reszta kremu-blat kokosowy. Bardzo

Cukiernia Pychotki
Sernik z rabarbarem 144

szkl cynamon - 1/2 łyżeczki margaryna lub masło - 250 g Masa serowa : ser biały - 650 g masło - 100 g budyń śmietankowy - 1 opak jajka - 3 szt cukier puder -1 szkl sok z cytryny - 3 łyżki Dodatkowo: rabarbar - 550 g cukier do posypania ciasta Przygotowanie : Ciasto : Do miski wsypać wszystkie produkty sypkie. Tłuszcz rozpuśćić w rondelku, przestudzić, wlewać po trochu do produktów

Kuchnia Danusi
Walentynkowe babeczki z budyniem i truskawką 102

szklanki cukru pudru 1 żółtko kostka masła 1,5 opakowania budyniu waniliowego 3 łyżki cukru 1 łyżka masła 3 szklanki mleka 4 truskawki przepis          babeczki  Do mąki dodajemy 1/2 szklanki cukru pudru, żółtko i kostkę masła. Szybko zagniatamy ciasto(...)formujemy kulę, którą owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkowujemy na placek grubości około 1/2 cm, wylepiamy nim foremki, nakłuwamy widelcem i pieczemy  20-25 minut w temp 200 st.C.           krem Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, z tym że do przygotowania go używamy 3 szklanki  mleka

Smakowite Dania
M... muffiny kakaowe z waniliowym budyniem! 275

misce łączymy suche składniki. Jajko, mleko i olej łączymy w innej misce i dodajemy je do suchych składników. Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy ok. 14-15 minut. (te mniejsze potrzebowały zaledwie 6 minut ;)) Wyciągamy z piekarnika i czekamy, aż ostygną. Budyń gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Do mojego dodałam dodatkowo 1 łyżeczkę cukru waniliowego (można również ekstrakt). W babeczkach

Kitchens Alphabet