ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:375/780)

Ciasto czekoladowe z masą kokosową 763

ziemniaczanej3 łyżki mąki pszennej2 żółtka1 cukier waniliowy200 g wiórków kokosowych300 ml śmietany 30-36%słoiczek wiśni w alkoholu (opcjonalnie)Polewa:200 ml śmietany 30-36%200 g gorzkiej czekolady1. Ciasto. Żółtka utrzeć z połową szklanki cukru na puszystą masę. Dodać -ciągle miksując- olej i po trochu mąkę przesianą przez sito z proszkiem i kakao na przemian z mlekiem. (Dodać trochę(...)nagrzaną suchą patelnię teflonową i chwilę mieszać aż lekko zmienią kolor (bardzo uważać żeby nie przypalić!) Przestudzić. Połowę wiórków dodać do przestudzonego budyniu kokosowego. Śmietanę ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą kokosową.3. Ciasto przekroić na dwa blaty. Jeśli korzystamy z wiśni w alkoholu, to alkoholem lekko nasączyć spód, wyłożyć połowę masy kokosowej i na to powciskać

UgotujmyTo.pl
Pomarańczowy sernik z kokosową pianką 181

świątecznym :) z nutką aromatycznych pomarańczy Składniki na serowiec: 1 kg sera ½ szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 jaja 4 żółtka 10 dag skórki z pomarańczy 1 aromat pomarańczowy 1 kisiel pomarańczowy Składniki na ciasto: 30 dag mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru pudru 2 żółtka 1 jajo 10 dag masła

Tradycyjna Kuchnia
Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym 150

masła 40 g (1 opakowanie – należy zwracać uwagę na gramaturę opakowań) budyniu waniliowego dobrej jakości – szczerze odradzam tanie dyskontowe 250 ml mleka 1 łyżka cukru (opcjonalnie) Dodatkowo: Po 1/2 kostki gorzkiej czekolady na jedną babeczkę 1 łyżeczka masła orzechowego, niesolonego Maliny Przygotowanie: Składniki na ciasto łączymy ze sobą i wyrabiamy. Jeśli wyrabiacie ciasto ręcznie, przed wyłożeniem do foremek(...)dopóki ciasto się nie zarumieni. Nakładamy po 1/2 kostki czekolady i ponownie umieszczamy w piekarniku, aby czekolada się rozpuściła. Wyjmujemy babeczki z piekarnika, nakładamy na jeszcze ciepłą czekoladę po łyżeczce masła orzechowego i zostawiamy do wystygnięcia. Do rondelka wlewamy mleko zostawiając ok. pół szklanki do rozpuszczenia proszku budyniowego. Dodajemy łyżkę cukru i zagotowujemy. W pozostawionym mleku dokładnie rozpuszczamy budyń

Kate's Kitchen
Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym 140

masła 40 g (1 opakowanie – należy zwracać uwagę na gramaturę opakowań) budyniu waniliowego dobrej jakości – szczerze odradzam tanie dyskontowe 250 ml mleka 1 łyżka cukru (opcjonalnie) Dodatkowo: Po 1/2 kostki gorzkiej czekolady na jedną babeczkę 1 łyżeczka masła orzechowego, niesolonego Maliny Przygotowanie: Składniki na ciasto łączymy ze sobą i wyrabiamy. Jeśli wyrabiacie ciasto ręcznie, przed wyłożeniem do foremek(...)dopóki ciasto się nie zarumieni. Nakładamy po 1/2 kostki czekolady i ponownie umieszczamy w piekarniku, aby czekolada się rozpuściła. Wyjmujemy babeczki z piekarnika, nakładamy na jeszcze ciepłą czekoladę po łyżeczce masła orzechowego i zostawiamy do wystygnięcia. Do rondelka wlewamy mleko zostawiając ok. pół szklanki do rozpuszczenia proszku budyniowego. Dodajemy łyżkę cukru i zagotowujemy. W pozostawionym mleku dokładnie rozpuszczamy budyń

Kate's Kitchen
Makowo kokosowe z żurawiną 3229

smakowe oszalały. Ciasto jest pyszne i z pewnością może zagościć na świątecznym stole. Składniki:Ciasto: 150 g suchego maku100 g kokosu Kresto100 g mielonych migdałów Back Mit80 g cukru8 białek4 żółtka0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem:0,5 l mleka 1 budyń waniliowy4 łyżki cukru1 łyżeczka cukru waniliowego4 żółtka1 łyżeczka mąki pszennej1 łyżeczka mąki ziemniaczanej(...)porcjami zimny budyń i ucierać. Na końcu dodać sok z cytryny.Masa z żurawiny: do garnka wlać wodę, dodać cukier, żurawinę, sok z cytryny i gotować na wolnym ogniu około 12-15 minut. W wiśniówce rozmieszać łyżeczkę mąki ziemniaczanej wlać do żurawiny i zagotować. Odłożyć do ostudzenia.Polewa: w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z śmietaną. Letnią polewę rozsmarować na cieście.Warstwy ciasta

Ala piecze i gotuje
Ciasto pijak 348

pyszne ciasto „nakrapiane” rumem. Ilość alkoholu zależy tylko i wyłącznie od Was. Osobiście doskonale pamiętam, że gdy lata temu robiła go moja Mama, rumu nie żałowała;) Samo ciasto jest bardzo podzielne i bardzo dobre. Idealnie sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach czy uroczystościach. Polecam. Biszkopt: 3 jajka 6 łyżek cukru drobnego 6 łyżek mąki tortowej 1 płaska łyżeczka(...)mieszając, do zgęstnienia. Odkładamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimny budyń. Na koniec dodajemy osączone z rumu rodzynki (trochę rumu można jeszcze wlać do masy) oraz skórkę pomarańczową, mieszamy łyżką. Składanie: Na biszkopcie rozprowadzamy równą warstwą dżem, przykrywamy ciastem makowo-kokosowym. Następnie wykładamy krem, wyrównujemy. Do miseczki wlewamy ok. 1/2 szklanki rumu, namaczamy biszopty

Smaki Na Talerzu
Sernik na kakaowym spodzie z brzoskwiniami. 284

dodajemy zimne, posiekane masło i rozcieramy palcami do uzyskania drobnej kruszonki. Teraz dodajemy jajko i tyle mleka, by zagnieść gładkie ciasto. Chłodzimy około 30 minut. MASA SEROWA: 500 g trzykrotnie zmielonego twarogu 75 g cukru pudru 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszek) 50 ml mleka 1 jajko 5 połówek brzoskwiń (z syropu) pokrojonych w 1 cm paski      Wszystkie

Rozpustne gotowanie
Sernik z brzoskwiniami ( łatwy ). 187

mielonego sera białego 35-40 dkg cukru kryształu 12 jajek 1 i 1/2 kostki margaryny ( miękkiej ) 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 duży cukier waniliowy Przygotuj również : cienki blat biszkoptowy jasny lub cienki blat z ciasta kruchego  1 puszka brzoskwiń Sposób wykonania :   B laszkę wyściel papierem do pieczenia ciast. Na spód blaszki(...)masę. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z budyniem i wsyp do ucieranej masy serowej, wymieszaj. Na końcu dodaj ubite białka na sztywno, delikatnie wymieszaj, ale nie za długo. Gotową masę serową wylej do formy, wyrównaj. Posyp po całej powierzchni pokrojonymi kawałkami brzoskwiń. Łyżką powbijaj je lekko do masy serowej tak, aby nie było ich widać. Piec ciasto około 1 godziny w nagrzanym

Przepisy i porady kulinarne
Sernik wykwintny 186

żółtka osobno250 g masła, o temperaturze pokojowej6 łyżek kaszy manny1 opakowanie budyniu śmietankowego (40 g)1 szklanka śmietany kremówki (30%)ziarenka z 2 lasek wanilii + łyżeczka ekstraktu waniliowego rodzynki lub/i kandyzowana skórka pomarańczowa, ok. 1/2 - 3/4 szklankiKażdy z nas na pewno ma swój ulubiony rodzaj ciast. Jednym z moich jest - sernik. Bardzo chętnie wypróbowuje nowe przepisy, żeby znaleźć ten jeden(...)osobnej misce utrzeć żółtka z cukrem do białości. Następnie dodać je do masy serowej i krótko zmiksować. Kiedy już połączymy ser z żółtkami dodać resztę składników: kaszę mannę, budyń, wanilię lub cukier wanilinowy. Zmiksować.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. W osobnej misce ubić białka na pianę.Do masy serowej stopniowo i delikatnie dodać ubitą kremówkę, białka i bakalie (fot.1). Wymieszać

Świat Ciasta
Sernik z rosą 206

twarogu z wiaderka, 1 szklanka cukru, 2 szklanki mleka, 2 jajka, 4 żółtka, 1 budyń śmietankowy, 1 budyń waniliowy, 3/4 szklanki oleju Rapso. rosa: 4 białka, 1/2 szklanki cukru pudru, 100 g wiórków kokosowych Kresto. Przygotowanie:    Składniki na ciasta zagniatamy, aż do uzyskania lepkiej kulki. Następnie przekładamy ciasto do woreczka i wkładamy do zamrażalnika na 30 minut

Aga w kuchni
Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką 238

Sernik z prawdziwą wanilią, rabarbarem i kruszonką. Dzięki rabarbarowi ciasto jest lekko kwaskowe i nie za słodkie, idealne na piknik lub podwieczorek. Polecam również inne moje przepisy z wykorzystaniem rabarbaru   Składniki: Spód: 1,5 szklanki mąki 1 jajko 1 żółtko 3 łyżki cukru pudru 120 g masła szczypta soli Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 250 g serka mascarpone(...)wyłożonej papierem do pieczenia i ponakłuwać widelcem. Jeżeli ciasto będzie się rwało, należy wylepić formę ręcznie. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 13 min, aż będzie lekko złote. Masa serowa: Ser zmiksować z jajkami, cukrem pudrem i mascarpone. Wsypać budyń i dodać wyskrobane ziarenka z laski wanilii. Krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Na podpieczony spód przełożyć

Oryginalny smak
torcik makowy z brzoskwiniami 178

upiec w dwóch tortownicach lub narysować na papierze do pieczenia dwa krążki i upiec na nich ciasto (w 170*C około 20 minut).  W połowie mleka rozmieszać cukier, mąkę ziemniaczaną i kukurydzianą, żółtka. Resztę mleka zagotować i ugotować na nim budyń. Wystudzić. Miękkie masło zmiksować na biało a następnie ucierając dodawać po trochę budyniu. Brzoskwinie odsączyć (sok zachować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mini serniczki bananowe 175

budyniu waniliowego bez cukru odrobina stewii Sposób przygotowania: Banana rozduszmy w misce dokładnie widelcem dodajemy ser, jajko, budyń, stewie i wszystko dokładnie mieszamy na dużym talerzy wykładamy silikonowe papilotki, które do połowy wypełniamy ciastem (na początku pieczenia ciasto urośnie, jednak potem wróci do poprzedniej wysokości) pieczemy około 4 minut w mikrofali SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Makowo-kokosowe ciasto na bazie białek 215

Składniki: ciasto 10 białek 1 szklanka cukru 1/2 roztopionej wystudzonej margaryny 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka suchego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa 2 szklanki mleka kostka masła w temperaturze pokojowej 3 łyżki mąki pszennej 8 łyżek wiórków kokosowych 1 żółtko 1 szklanka cukru pudru Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli dodając cukier. Gdy białka(...)stopniach. Jedną szklankę mleka podgrzać, w między czasie rozrobić żółtko, mąkę i wiórka w drugiej szklance mleka. W ten sposób zrobić budyń, który należy dobrze wystudzić.  Gdy będzie zimny zmiksować z miękkim masłem i cukrem pudrem. Ciasto przeciąż na 2 blaty i delikatnie zwilżyć przegotowaną wodą przekładając masą. Ciasto idealnie smakuje z orzechami lub migdałami

Pychotkaaa