pomarańczy, w ten sposób powstał pyszny lukier o smaku pomarańczowym. Jak zrobić ciasto na spód sernika: Rozpuszczamy w rondelku masło lub margarynę, studzimy, dodajemy 3 żółtka, 1 ½ szkl. mąki, 3 łyżki cukru, 2 łyżki domowego cukru waniliowego, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, miksujemy i wykładamy ciastem dno podłużnej formy. Masa białkowa: w wysokim pojemniku ubijamy 9 białek na sztywno(...)misy robota przekładamy sernik z wiaderka, dodajemy 6 żółtek, 4 łyżki domowego cukru waniliowego, wsypujemy 2 suche budynie śmietankowe, wlewamy olej i sok pomarańczowy i dokładnie miksujemy. Ostrożnie dodajemy ubite białka i mieszamy masę serową łyżką. Przekładamy całość do podłużnej formy wyłożonej ciastem i wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy sernik 50 minut w temp. 200 stopni C. Gdy ciasto będzie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgazowanej wody Nadzienie: 35 dag serka naturalnego typu President 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy ( na pół litra mleka i bez cukru ) cukier puder do smaku 5 dag mlecznej czekolady Dodatkowo: olej rzepakowy do smażenia 5 dag mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników miksujemy bez grudek o odpowiedniej konsystencji ciasto. Następnie odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęło
Izabelawkuchniokoło 1 łyżeczkę, wtedy też musicie dodać więcej fruktozy) 1 łyżeczka fruktozy krem: 3/4 szklanki mleka 2 łyżki budyniu waniliowego bez dodatku cukru 3 łyżki sera białego Emilka fruktoza wg. smaku Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na babeczki mieszamy przekładamy ciasto do KONIECZNIE silikonowych papilotek na muffinki, układamy je na talerz, następnie do mikrofalówki "pieczemy" w mikrofali przez około
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćciasto to prawdziwy hit internetu, wiec nie mogłam go nie spróbować zrobić. No i okazało się, ze w rodzinie też tak zasmakował, że za pierwszym razem nie zdążyłam zrobić zdjęć:) Ciasto jest niezwykle smaczne, wilgotne, a polewa jest naprawdę rewelacyjna. Zmodyfikowałam przepis, bo mam dość duże blaszki -25x30 cm i ciasto wychodziło według mnie za niskie. Dodałam od siebie(...)przez 30 min. Biszkopt ostudzić. Krem. W czasie gdy biszkopt się piecze gotujemy budyń. Szklankę mleka odlewamy, resztę zagotowujemy z cukrem. Do szklanki mleka dodajemy żółtka, budynie i wanilię dokładnie mieszamy. Gdy mleko się zagotuje wlewamy miksturę do mleka i gotujemy energicznie mieszając, aż się zagotuje. Budyń zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Należy przykryć go folią spożywczą
Krylowa Kuchniamiodu garść pokrojonych orzechów 3 łyżki kaszy manny SER: 1 kg zmielonego sera szklanka cukru 2 jajka 25 dag masła 2 budynie waniliowe sok z połowy cytryny lub ulubiony aromat ORAZ: 2 galaretki brzoskwiniowe puszka brzoskwiń WYKONANIE: CIASTO: Składniki na ciasto siekamy i zarabiamy, jeśli nie możemy zagnieść ciasta wlewamy troszkę zimnej wody. Schładzamy przez ok. 0,5 godziny. Wykładamy
Pani na desertrochę innej, słodkiej odsłonie. Warto poświęcić trochę czasu i przygotować te pyszne ciasteczka. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki, 150g masła, 2 łyżki cukru pudru, 3 żółtka, 1,5 łyżki śmietany 18%, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 300 ml mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 150g masła, 1,5 łyżki cukru pudru, 1 mały kieliszek(...)trzeciej części ciasta robię 5cm wałeczki. Jeden z końców wałeczków zanurzam w białku i obsypuję makiem. 4. Wszystkie przygotowane elementy układam na blaszce. Piekę około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone kapelusze grzybków zdejmuję z foremek. 5. Masa : Z mleka odlewam 1/3 szklanki. Pozostałe mleko gotuję z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam budyń. Masę wlewam do gotującego się
Tradycyjna kuchnia Kasiokoło 60 min Temperatura pieczenia: 180 °C Wielkość formy : Na ciasto: 3 jajka ( 4 jajka) 100 g masła lub margaryny ( 120g)¾ szkl cukru pudru150 g kwaśnej śmietany ( 2 łyżki z górką)1 proszek do pieczenia(...)śmietany ( śmietana 18 % 330g + 2 łyżki )¾ szkl cukru pudru 1 szkl wiórków kokosowychwanilina lub cukier waniliowydodatkowo od siebie dodałam łyżkę budyniu śmietankowego w proszkuWykonanie:Osączyć wiśnie na sitku, wydrylować, jeśli są z pestkamiNa ciasto: Połączyć jajka z cukrem i ubić, dodać roztopione masło i wymieszać. Dodać śmietanę i proszek do pieczenia a następnie przesianą mąkę. Dokładnie
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniabutter1 budyń / 1 puddingkilka kropli aromatu waniliowego / a few drops of vanilla flavorskórka z pomarańczy / orange peel2 łyżki mleka w proszku / 2 tablespoons milk powdersok z połowy cytryny / juice of half a lemon szczypta soli / pinch of saltcukier puder / powdered sugar Sposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: 30 min, pieczenie: ok. 50 min, ilość porcji: 16Najpierw wyrabiamy kruche ciasto, czyli przesiewamy(...)cukier, cukier waniliowy, aromat, sok z cytryny i ubijamy. Następnie dodajemy twaróg, mleko w proszku, budyń i ucieramy wszystko na jednolitą masę. Na koniec dodajemy masło, skórkę z pomarańczy i mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Masę mieszamy delikatnie z białkiem. Gotową masę wylewamy na spód ciasta i wkładamy do gorącego piekarnika (180 stopni). Pieczemy ciasto przez 45 - 60 minut. Po upieczeniu
Projekty ze smakiempieczenia. Masa serowa: 1kg sera trzykrotnie mielonego, 3/4 szkl. cukru, 125g miękkiego masła, 5 jajek, 2 czubate łyżki mąki, 1 budyń waniliowy, opcjonalnie rodzynki obtoczone w mące. Blachę 25x30cm lub tortownicę 24cm wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki ciasta zagniatamy i dzielimy na dwie części (jedna większa, druga mniejsza). Większą część ciasta wykładamy na spód blaszki i wstawiamy do lodówki
Zrób to smaczniemleka. Musisz jednak uważać by nie powstały grudki dlatego warto jest to dokładnie pilnować i cały czas mieszać. Kiedy ciasto się upiecze na górę wylewamy przygotowany wcześniej rabarbar i odstawiamy do ostygnięcia i czekamy aż masa się zetnie. Następnie zalewamy budyniem i dekorujemy ubitą śmietaną z cukrem
wysmienityPolecam wszystkim :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm Ciasto 4 jajka 1 szkl mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel esencji waniliowej 1/2 - 3/4 szkl cukru (zależny czy lubimy słodkie czy bardziej słodkie ) Krem 500 ml mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka maki ziemniaczanej 1/3 szkl cukru 2 żółtka(...)gotującego się mleka wlewamy naszą miksturę z proszku budyniowego, żółtek i mąki ziemniaczanej. Energicznie mieszamy aż do uzyskania kremowego budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. 4. Następnie masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce masy budyniowej aż do jej wykończenia. 5. Ciasto przekrawamy na dwie części i zwilżamy je sokiem z cytryny rozmieszanym w wodzie ( tak około 1/3 szkl) Nakładamy krem
Gotowanie...to proste !pyszne, mocno czekoladowe ciasto, przełożone masą czekoladową z dodatkiem jagód, a wszystko to wykończone białą czekoladą i czekoladowymi kuleczkami SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka, 2 budynie czekoladowe, 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 400 ml śmietany 30%, 1 gorzka czekolada, ½ tabliczki mlecznej czekolady, 1 śmietan-fix Dodatkowo: jagody, czekoladowe kuleczki , biała czekolada WYKONANIE Biszkopt: Budyń, proszek
słodki bratekKolejne pyszne ciasto na sporą blaszkę. Tym razem z biszkoptem czekoladowym, kremem budyniowym, nasączonymi śliwkami i polewą czekoladowo – wiśniową, pycha! Ciasto ciekawe w przygotowaniu i z dosyć prostych składników, a takie smaczne, że na jednym kawałku nie mogłam poprzestać. Ładnie pachnie czekoladą i dobrze łączą się ze sobą wszystkie masy. Przepis z gazety, a dostałam go od stałego czytelnika Małej(...)biszkopt trochę opadnie, proszę się nie przejmować). 7. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego ostygnięcia. Nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i ostrożnie je wyjąć. Zdjąć papier do pieczenia i biszkopt włożyć z powrotem do blaszki. Krem: 8. Budyń z żółtkami rozmieszać w pół szklanki mleka (ja zrobiłam to mikserem). Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym
Mała Cukierenkagęsta dodajemy stopniowo cukier i dalej ubijamy. Pod koniec wsypujemy orzechy i bułkę tartą, całość delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (tej samej w której piekliśmy ciasto kruche) i pieczemy ok 25 minut w 170 st. C Krem budyniowy: 500 ml mleka 5 żółtek 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 czubate łyżki mąki pszennej(...)czas mieszając gotujemy do zgęstnienia. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Dodatkowo: słoik kwaśnego dżemu (u mnie porzeczkowy) tabliczka czekolady 3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: Na jednym z kruchych placków rozsmarowujemy połowę kremu budyniowego, przykrywamy bezą orzechową. Bezę smarujemy dżemem i przykrywamy bezą kokosową, na której
Cynamonowe szczęście