ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:357/780)

Ciasto miodowe z serem i gruszkami 121

temperaturze pokojowej. Ciasto miodowe: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 10 łyżek miodu naturalnego 3/4 szklanki oleju 3 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki przyprawy do piernika (opcjonalnie) Masa serowa: 1 kg mielonego sera białego twarogowego 200 g masła 1 szklanka cukru 3 jajka 1 budyń w proszku(...)się nie przypaliło. Na chwilę garnek zdjąć z palnika i do sera wmieszać budyń rozmieszany w zimnym mleku. Gotować (około 10 minut) na małej mocy palnika, aż masa stanie się gęsta i z trudem będzie odchodzić od łyżki. Gorącą masą serową przełożyć przekrojone ciasto miodowe.  Masa z gruszek: Gruszki obrać i pokroić w drobną kostkę. Gruszki włożyć do garnka

Kuchcik gotuje
ciasto piernikowo jabłkowe z brzoskwiniami 113

przez ok. 35-40 min. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Jeśli ciasto upiecze się z tzw. górką to ją ścinamy aby było w miarę płaskie. składniki na krem i wierzch: 1 puszka brzoskwiń 3 żółtka 2 budynie waniliowe 1 łyżka mąki pszennej 250 g masła, w temperaturze pokojowej (miękkiego) ok. 300 ml syropu w którym(...)Galaretki rozpuszczamy w gorącej i odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy brzoskwinie i odstawimy do lekkiego stężenia. Masło miksujemy, dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładki krem (opcjonalnie możemy dodać pokrojone dwie – trzy połówki brzoskwiń). Gotową masę wykładamy równomiernie na wystudzone ciasto. Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę z brzoskwiniami. Całość wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki

Domowy Smak Jedzenia
Dwukolorowy sernik – łaciaty. 81

dnia więc można go przygotować wcześniej. Ciasto biszkoptowe przełożone gotowanym serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki Składniki na ciasto ciemne: 6 jajek całe 100 g cukru 0,5 szklanki (szklanka 250 ml) 140 g mąki tortowej 1 szkl. 2 łyżki kakao płaskie 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na ciasto jasne: 6 białek 3/4 szklanki cukru(...)Naprzemiennie przekładamy ciasto białe z ciastem ciemnym. Delikatnie mieszamy warstwy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 50 minut (do tzw. suchego patyczka) Ciasto studzimy i kroimy na trzy blaty. masa sernikowa: Żółtka razem z cukrem ucieramy na jasną puszystą masę. Do utartych żółtego dodajemy masło i miksujemy, aż składniki się połączą. Mąkę i budyń rozprowadzamy

To co lubię - gotuję i polecam
Torcik Nesquik 107

również, jako ciasto na inną uroczystość. Ciemny biszkopt przełożony mocno czekoladowym kremem budyniowym. Pyszne z pewnością sprawi dużą radość solenizantowi:) Zapraszam do przepisu. Składniki 6 jajek 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/5 szklanki przesianej mąki pszennej 8 łyżek oleju 8 łyżek wody 3 łyżki kakao Krem budyniowy 1 l mleka 1/2 szklanki cukru 2 budynie czekoladowe(...)Wsypywać do masy i powoli mieszać łyżką. Przygotować tortownicę 23 cm, wyłożyć dno papierem do pieczenia , wylać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec do suchego patyczka około 40 minut. Masło utrzeć mikserem na puch. Ucierając dalej dodawać partiami budyń , partiami nie od razu całość. Odstawić na chwilę do lodówki. Masło na krem to tynkowania utrzeć

gotuj ze mną
Sernik cappuccino z żurawiną 182

Ostatnio polubiłam pieczenie serników. Ten jest iście świąteczny, delikatny, żurawinowy. Słodycz masy serowej równoważy kwaskowata konfitura żurawinowa. Do ciasta polecam lampkę słodkiego wina  Monte Santi . Idealne i miłe chwile z winem i kawałkiem pysznego sernika. Spód: 5 łyżek mąki pszennej 50 g margaryny 2 łyżki cukru pudru 1 jajko Szczypta proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g tłustego zmielonego(...)cukru waniliowego (1 opakowanie) 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka cappuccino orzechowego 1 łyżka budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka ¼ szklanki śmietany 30% 4 łyżki suszonej żurawiny 250 g konfitury żurawinowej Spód: Wszystkie składniki szybko zagniatamy. Musimy uzyskać gładkie ciasto. Formujemy kulę i owijamy ją folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na 40 minut. Po tym czasie ciastem

VioletoweKucharzenie
Tarta jeżynowa 186

idealna do upłynnienia jeżynowych zbiorów. Tartę z tego przepisu piekłam już dwa razy z rzędu. Prezentowana dzisiaj jest z dodatkiem mąki razowej i idealnie smakowo pasuje do jeżyn. Jednak ciasto  w całości upieczone z jasnej mąki orkiszowej było dużo bardziej kruche, jednak delikatniesze w smaku.  Składniki na spód: 240 g mąki orkiszowej ( jasna 630 pół na pół(...)łyżki zimnej wody 20 g ksylitolu lub cukru Składniki na nałożenia: 350 g serka śmietankowego 3 łyżki jogurtu greckiego 1 op. budyniu waniliowego 2 małe jajka 45 g ksylitolu lub cukru 700-800 g jeżyn Wykonanie: składniki ciasta szybko zagnieść, rozwałkować i podsypując odrobiną mąki, przełóż do natłuszczonej foremki na tartę ( z wyjmowanym dnem). Spód ciasta nakłuj widelcem i piecz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z truskawkami 136

pudru* 225 g mąki pszennej* 1 jajkoMasa :* kg sera wiaderkowego* 150 g masła* 1,5 szklanki cukru* 7 jajek* budyń waniliowy* szczypta soli* 2 łyżki skórki pomarańczowej * 2 łyżki rodzynek* kilkanaście truskawek* galaretka truskawkowa  Przygotowanie :Ze składników na ciasto zagnieść kruche i odłożyć na pół godziny do zamrażarki. Wyłożyć ciastem blaszkę i podpiec spód 20 minut

Magiczne Życie Marty
Czereśniowa tarta z bezą 82

czereśni 2 łyżeczki kisielu żurawinowego 2 łyżki cukru 50 ml wody 1 cytryna   masa serowo jogurtowa: 1 jajko 1 łyżka budyniu śmietankowego 200 g serka śmietankowego 200 g jogurtu greckiego 3 łyżki cukru pudru Ciasto kruche: Do miski przekładam zimne masło pokrojone w kostkę, dodaję cukier, mąkę, żółtka, sól, śmietanę, proszek. Całość kroję jeszcze nożem. Ciasto zagniatam rękoma bardzo

wesoła kuchnia
Babka kajmakowa 139

garnuszka i rozpuszczam. Przestudzone masło miksuję z masą kajmakową na jednolitą masę. Nie przerywając miksowania dodaję żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz budyń.  2. Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję cukier. Ubijam. Ubitą pianę dodaję do ciasta. Delikatnie mieszam.  3. Ciasto przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia foremki o wymiarach 11cmx25cm. Piekę około 55 minut w temperaturze

Tradycyjna kuchnia Kasi
CIASTO "PALCE LIZAĆ" 41432

masła * 1 szklanka cukru * 100 g wiórek kokosowych Wykonanie: Biszkopt: Jajka utrzeć z cukrem, dodać przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. wymieszać mikserem na niskich obrotach. Ciasto wylać do foremki (użyłam prostokątnej 24 na 26 cm). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wystudzić. Piana: w 1/2 szklanki przegotowanej, ciepłej(...)wymieszać z mąką. Wlewać je powoli do gorącego mleka. Trzeba ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem do białości. Połączyć z przestudzonym budyniem. Na końcu dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Masę wyłożyć na pianę z białek.  Ciasto można polać rozpuszczoną czekoladą, posypać startą na tarce czekoladą albo polewą według przepisu poniżej. 1/4 kostki masła roztopić w garnku. Dodać 2 łyżki

Zrób to smacznie
Placek Rzeszowiak – kuchnia podkarpacka 234

łyżka masła §         100 ml mleka §         2 białka (od ciasta kruchego) Orzechy zalewamy wrzącym mlekiem, dodajemy cukier, masło i mieszamy. Po przestudzeniu dodajemy ubitą pianę z białek. Mieszamy delikatnie. Masa serowa: §         700 g białego sera (twarogu) mielonego(...)łyżka mąki pszennej Miękką margarynę lub masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Dodajemy biały ser, mąkę, cukier waniliowy, budyń , rodzynki i dalej ucieramy. Dodajemy ubitą pianę z 6 białek i delikatnie mieszamy. Kruche ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy pasami na przemian masę makową i orzechową (u mnie wyszło 6 pasów wzdłuż dłuższego boku

Trzeci talerz
Seromak 247

wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Ja seromak upiekłam na tegoroczne Święta Wielkanocne. Wszystkim bardzo smakował i z wielką chęcią brali dokładki ;) Polecam! Składniki: (na blaszkę o wymiarach 25x35 cm) Ciasto półkruche: 200 g zimnego masła 290 g mąki pszennej 3/4 szkl cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% Masa(...)miękkiego masła 1 szkl cukru 4 jajka 1 kg twarogu, zmielonego dwukrotnie (można użyć sera z wiaderka już zmielonego) 1 op. budyniu waniliowego (40 g) 1/2 szkl śmietany kremówki 36% Dodatkowo:  cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto półkruche: Wszystkie składniki zagnieść w kulę, a następnie wykleić do blaszki o wymiarach 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec

Nastoletnie Wypiekanie
Shrek ;) 179

ubijania dodając cukier. Do ubitej śmietany dodajemy zimną galaretkę i miksujemy do chwili połączenia się składników.Na zimnym, zastygniętym budyniu układamy delicje, a na nie przekładamy masę śmietanową. Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki na około godzinę.W czasie kiedy ciasto tężeje, rozpuszczamy kolejną galaretkę w 350 ml wrzątku. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a następnie wylewamy ją na wierzch ciasta.Przepis

Czerwona Porzeczka
Ciasto Biszkoptowe Z Owocami Pod Pierzynką 163

Dzisiaj mam propozycję dla Was na pyszne i proste ciasto :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm biszkopt: 4 jajka kl L 1 bardzo czubata szklanka mąki 1/2 szkl cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka, łodyga rabarbaru, 1/2 brzoskwini (lub dowolny miks owoców) masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g 2 i 1/2 łyżki cukru(...)połączenia składników. Na sam koniec dodajemy owoce pokrojone na mniejsze kawałki. 3. Gotowe ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Pieczemy w 180 stop. przez około 35 minut. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia ! Masa budyniowa 4. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu ale w mniejszej ilości mleka (w 2 szklankach

Gotowanie...to proste !
4. Bananowe zawijańce 139

Ciasto biszkoptowe 2 jajka ½ szklanki miałkiego cukru ½ szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka dobrego kakao 1 łyżka oleju 4 banany 1 opakowanie serka Danio waniliowego ½ opakowanie budyniu waniliowego Cukier puder do posypania Białka ubić na sztywno, następnie powoli dodawać cukier a na samym końcu żółtka. Mąkę przesiać razem z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać(...)delikatnie wymieszać, na samym końcu dodać olej. Na blachę wyłożoną pergaminem wylać 4 koła ciasta i cienko rozprowadzić na ok. 0,5 cm grubości. Piec ok. 10 – 15 minut w 170 stopni  Biszkopty nie mogą być przesuszone, gdyż trudno je będzie zawinąć. Budyń ugotować zgodnie z przepisem, schłodzić. Roztrzepać mikserem powoli dodając serek Danio. Biszkopty obficie skropić przegotowaną wodą

Jadło i czytadło